Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
10 ώρες πριν, Χρήστος15 είπε

Καλημέρα στο forum!

Σαν αρχάριος τι θα με συμβουλεύετε να ψάξω για αγορά ,απο μεταχειρισμένα σκέφτομαι.

Πες μας και για τι εφαρμογή το θες. 

• Απαντ. 7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
11 ώρες πριν, Χρήστος15 είπε

Καλημέρα στο forum!

Σαν αρχάριος τι θα με συμβουλεύετε να ψάξω για αγορά ,απο μεταχειρισμένα σκέφτομαι.

Τι budget έχεις και για τι χρήση το θέλεις;
Έχεις όρεξη να ασχοληθείς με μικρό-ρυθμίσεις ή θέλεις κάτι που απλά να σου τυπώνει με τη λιγότερη δυνατή προσπάθεια;

Δημοσ.
Στις 10/2/2025 στις 12:17 ΠΜ, tonyM000 είπε

Καλησπέρα,

Θέλω να εκτυπώσω κάτι με την καλύτερη δυνατή ανάλυση, νομίζω ότι σε μια εκτύπωση με fdm πάντα κάτι θα φαίνεται όσο καλή και να είναι η ποιότητα/ανάλυση, γιαυτό σκέφτομαι ότι ίσως η ρητίνη είναι μονόδρομος.

Έχω και μερικές ερωτήσεις για τις ρητίνες γιατί ως τώρα μόνο με fdm έχω ασχοληθεί, κυρίως με pla.

Θα ήθελα να μάθω, πόσο ανθεκτική είναι μια εκτύπωση ρητίνης όταν το αντικείμενο είναι συμπαγές (100%) ?

Υπάρχουν ρητίνες με διαφορετικά χαρακτηριστικά? πχ. γυαλιστερό/μάτ, ανθεκτικότητα, αδιάβροχο, αντοχή σε θερμοκρασίες κτλ? 

και τέλος, Αν Υπάρχει κάποιος που μπορεί να μου εκτυπώσει δυο αντικείμενα με ρητίνη?

Και πόσο μπορεί να κοστίζει?

το αντικείμενο είναι περίπου 16 χ 8 χ 1 cm

Ευχαριστώ πολύ

Μπορώ να σου το εκτυπώσω εγώ, τι θα κάνει το αντικείμενο και θες να είναι ανθεκτικό; 

Δημοσ.
12 ώρες πριν, Grfoxz είπε

Πες μας και για τι εφαρμογή το θες. 

10 ώρες πριν, aizenrath είπε

Τι budget έχεις και για τι χρήση το θέλεις;
Έχεις όρεξη να ασχοληθείς με μικρό-ρυθμίσεις ή θέλεις κάτι που απλά να σου τυπώνει με τη λιγότερη δυνατή προσπάθεια;

Δεν έχω σκεφτεί κάποια ιδιαίτερη εφαρμογή. Βλέπω βιντεάκια στο YouTube και μου φαίνεται ενδιαφέρον σαν ενασχόληση, να φτιάξω κάτι για τον υπολογιστή μου ή για το σπίτι κάποιο διακοσμητικό, κάτι για το αυτοκίνητο..?

Θα προτιμούσα κάτι που να τυπώνει κατευθείαν (λόγο ελάχιστου χρόνου. ώστε να μην χάνω χρόνο σε αυτό)

Budget μέχρι 200 είχα στο νου αλλά μπορώ να πάω και στα 300.

Βέβαια γλυκοκοιτάζω δυο creality K1(c και max) στις αγγελίες απλά πιστεύω οτι είναι υπερβολή για αυτά που το θέλω.

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, Χρήστος15 είπε

Δεν έχω σκεφτεί κάποια ιδιαίτερη εφαρμογή. Βλέπω βιντεάκια στο YouTube και μου φαίνεται ενδιαφέρον σαν ενασχόληση, να φτιάξω κάτι για τον υπολογιστή μου ή για το σπίτι κάποιο διακοσμητικό, κάτι για το αυτοκίνητο..?

Θα προτιμούσα κάτι που να τυπώνει κατευθείαν (λόγο ελάχιστου χρόνου. ώστε να μην χάνω χρόνο σε αυτό)

Βέβαια γλυκοκοιτάζω δυο creality K1(c και max) στις αγγελίες απλά πιστεύω οτι είναι υπερβολή για αυτά που το θέλω.

Για αρχή πρέπει να καταλάβεις ότι αυτό είναι ένα χόμπι στο οποίο κάποια στιγμή θα χρειαστεί να κάνεις συντήρηση ή επισκευή στον εκτυπωτή σου(αυτό εξαρτάτε από πολλούς παράγοντες όπως: ώρες εκτύπωσης, ποιότητα κατασκευής, υλικά εκτύπωσης καθώς και πολλά άλλα).
Και όσο αφορά το κομμάτι του software θα πρέπει να έχεις τις ιδανικές ρυθμίσεις εκτύπωσης στον slicer.

Λοιπόν σε αυτό το budget έχεις δύο βασικές επιλογές κατά την γνώμη μου.
1) Αγοράζεις ένα πιο φθηνό καινούριο εκτυπωτή.
ή
2)Αγοράζεις έναν μεταχειρισμένο που ξέρεις ότι είναι αξιόπιστος.

Μια φθηνή μάρκα είναι η creality όπου και με την οποία ξεκίνησα και εγώ. Δεν έχω καλή γνώμη για αυτούς τους εκτυπωτές καθώς από την εμπειρία μου στην αρχή δουλεύουν σωστά, αλλά μετά από κάποιες ώρες συνολικής εκτύπωσης (200+) αρχίζουν να δείχνουν την όχι και τόσο καλή ποιότητα κατασκευής τους.
Βέβαια δεν ήταν κάτι που δεν μπορούσα να επισκευάσω ο ίδιος με εξαίρεση μια καμένη μητρική όπου επέλεξα να αφήσω στο κατάστημα να την αντικαταστήσει και περίμενα 1+ μήνα, αλλά και πάλι έφτασα σε σημείο που βαρέθηκα να ''τρέχω από πίσω του''. Επίσης έπρεπε να κάνω και εγώ αρκετές ρυθμίσεις στον Slicer για να έχω καλά αποτελέσματα.

Μια άλλη φθηνή επιλογή είναι οι BambuLab εκτυπωτές οι οποίοι έχουν αρκετά καλή ποιότητα εκτύπωσης είναι φθηνοί για αυτό που προσφέρουν και δεν χρειάζεται να ξέρεις πολλά για να τους χρησιμοποιήσεις. Αλλά τελευταία η εταιρία αυτή δεν μας τα λέει καλά για πολλούς λόγους. Έχω και εγώ έναν BambuLab εκτυπωτή αλλά δεν θα ξανά αγόραζα έναν.
Ο A1 είναι μια καλή και φθηνή επιλογή. Και μιλάμε για καινούριο στο κουτί του.

Ύστερα πάμε στην αγορά των μεταχειρισμένων η οποία στην Ελλάδα είναι λίγο περίεργη.
Εάν δεν σε νοιάζει η ταχύτητα εκτύπωσης τότε πάνε σε έναν Prusa MK3 ή MK3S.
Η Prusa είναι για μένα μία από τις πιο καλές και αξιόπιστες εταιρίες εκεί έξω.
Οι MK3 είναι το προηγούμενο μοντέλο και είναι λίγο πιο αργοί αλλά ΣΚΥΛΙΑ στην δουλειά τους.
Πραγματικά έχω ένα PRUSA MK4 ο οποίος έχει πάνω απο 3000 ώρες εκτύπωσης και δεν έχει βγάλει το παραμικρό πρόβλημα. Το μόνο που του έχω κάνει είναι 2-3 γρασαρίσματα και μια φόρα ρύθμιση ζώνης. Και τυπώνει ασταμάτητα χωρίς το παραμικρό σε αντίθεση με τον Bambu P1S που, καμιά φορά μου κάνει κόλπα.

Η γνώμη μου είναι πως αν δεν σε νοιάζει η ταχύτητα πάνε με έναν μεταχειρισμένο MK3S της Prusa, άλλιως με ενα Bambu A1. Το ότι πληρώνεις παίρνεις για εμένα είναι πολύ αλήθεια πάνω σε αυτές τις δύο εταιρίες.

Γενικά έχω να σου πω πάρα πολλά πράγματα ακόμα και να σου λύσω ότι απορία θέλεις.
Μπορείς πάντα να μπεις σε αυτόν τον Discord Server: https://discord.gg/qMWPJ795 

Και μπορούμε να κάνουμε μια κλήση ή να μιλήσουμε πιο άμεσα από εκεί.
Ελπίζω να βοήθησα έστω και λίγο και πραγματικά θέλω να σου πω ότι είναι ένα πολύ ωραίο χόμπι το οποίο σίγουρα θα σου προσφέρει πολύ ωραίες στιγμές!

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Χρήστος15 είπε

Στο black Friday ο bambu lab A1 και ο A1 mini είχαν 300 και 200 ευρώ αντίστοιχα. Οπότε είναι στο budget σου αν περιμένεις λίγο. 

Εγώ θα προσπεράσω το γεγονός ότι κράζουν την εταιρεία και θα μιλήσω από προσωπική εμπειρία για το γεγονός ότι δεν έχω αγγίξει τον εκτυπωτή εδώ και 2 μήνες και βάλε και τυπώνει σε πολύ καλό επίπεδο με τα default settings. Η εμπειρία με πιο παλια creality μηχανήματα είναι μέρα με τη νύχτα. 

Οκ ναι μπορεί στο μέλλον η εταιρεία να βγει σκάρτη αλλά αυτή τη στιγμή στα χρήματα αυτά δεν υπάρχει καλύτερη επιλογή για τον χομπίστα που τον τρώει η τσέπη του.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...