Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
23 hours ago, Insanity1312 said:

Καλησπέρα στην ομάδα. Προσφατα πηρα τον πρωτο μου 3d εκτυπωτη και αντιμετωπιζω ενα προβληματακι. Δεν τον εχω χρησιμοποιησει ακομη γιατι διαβασα οτι βγαζει αερια που δεν ειναι ασφαλες για την υγεια σε κλειστους χωρους κιολας οπως ο δικος μου αφου δεν εχω καποιον χωρο για να τον τοποθετησω να μην ενοχλει και δεν εχω και χωρο για να παρω αυτο το enclosure για να φτιαξω εξαερισμο...Εχω τον Anycubic mono m5 και ειδα οτι υπαρχει στην αγορα το Anycubic ΑirPure που τοποθετειται μεσα στον εκτυπωτη, δεν ξερω ομως αν κανουν δουλεια..εχει κανεις ιδεα αν αξιζουν;

Τί αέρια βγάζει που δεν είναι ασφαλή για κλειστούς χώρους;

• Haha 1
  • Απαντ. 7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
17 ώρες πριν, coffeex είπε

Αν εκτυπώνεις με PLA δεν έχεις θέμα, με ABS ή ASA ναι εκεί θέλει προσοχή.

resin printer ειναι οποτε με resin θα εκτυπωσω και πιο συγκεκριμενα το Anycubic Standard UV Resin προς το παρον μεχρι να παρω το Anycubic Dlp Craftsman Resin που ειναι καλυτερο απο οτι διαβασα.. λογικα θα εχω θεμα γιατι ειναι δωματιο υπνου και δεν εχω αλλο χωρο και προσπαθω να δω αν υπαρχει καποιο ειδους enclosure για φυτα μικρο σχετικα για να χωρεσει τον εκτυπωτη η αν κανει δουλεια πχ το Anycubic ΑirPure που μπαινει μεσα στον εκτυπωτη και υποτιθεται οτι καθαριζει λιγο τα αερια..εχετε καμια ιδεα εσεις; 

3 ώρες πριν, zoranb είπε

Τί αέρια βγάζει που δεν είναι ασφαλή για κλειστούς χώρους;

δεν βγαζει αερια απλα διαβασα οτι η ριτινη θελει καλο εξαερισμο και να φοραω μασκα με φιλτρο ενεργου ανθρακα οποτε υποθετω σε μικρο χωρο οπως τον δικο μου ισως να εχω θεμα..

16 ώρες πριν, Grfoxz είπε

Resin printer είναι νομίζω αυτός που έχει. 

Επίσης για του λόγου το αληθές ναι δεν έχεις θέμα στο PLA αλλά δεν είναι και ότι καλύτερο. Ένα enclosure με ένα φίλτρο ή έστω ένας purifier στο δωμάτιο είναι καλό να υπάρχει. 

η ριτινη δεν ειναι ουτε PLA ουτε abs ουτε asa..γιαυτο ψαχνω να δω αν αξιζει να δωσω λεφτα να παρω ειτε enclosure που δεν βρισκω κιολας ενα μικρο.. ειτε ενα purifier τυπου tesla του 50 ευρου και γιαυτο φοβαμαι να το λειτουργησω..

Δημοσ.
5 ώρες πριν, Insanity1312 είπε

η ριτινη δεν ειναι ουτε PLA ουτε abs ουτε asa

Το γνωρίζω απλά έκανα μια υποσημείωση στο σχόλιο του φίλου. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, Insanity1312 είπε

εσυ τι θα προτεινες να κανω; 

Σίγουρα γάντια όταν δουλεύεις με το resin. Σίγουρα μάσκα αν το τρίβεις. 

Αν δεν είσαι σίγουρος καλύτερα να είσαι ασφαλής οπότε στη θέση σου θα περίμενα να ανοίξει ο καιρός και θα τύπωνα με ανοιχτά παράθυρα (όχι όταν κοιμάμαι). 

Στο μεταξύ θα επενδυα σε enclosure. Και έτσι θα είχα και μεγαλύτερη γκάμα από resin με το κεφάλι μου ήσυχο.

ΥΓ. Το resin printing θέλει από μόνο του αρκετό χώρο. 

Επεξ/σία από Grfoxz
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Grfoxz είπε

Σίγουρα γάντια όταν δουλεύεις με το resin. Σίγουρα μάσκα αν το τρίβεις. 

Αν δεν είσαι σίγουρος καλύτερα να είσαι ασφαλής οπότε στη θέση σου θα περίμενα να ανοίξει ο καιρός και θα τύπωνα με ανοιχτά παράθυρα (όχι όταν κοιμάμαι). 

Στο μεταξύ θα επενδυα σε enclosure. Και έτσι θα είχα και μεγαλύτερη γκάμα από resin με το κεφάλι μου ήσυχο.

ΥΓ. Το resin printing θέλει από μόνο του αρκετό χώρο. 

αντι για enclosure αν παρω αυτο ; https://www.skroutz.gr/s/49182310/Tesla-Air-purifier-AIR3-Lite-Ionistis-Katharistis-Aera-35W-gia-CHorous-12m2.html..; οχι τιποτα αλλο απλα δεν βρισκω ενα enclosure να ειναι μικρο να μην πιανει και το μισο δωματιο γτ αυτα που βρισκω ειτε θα εχουν υψος ειτε θα ειναι μεγαλα και ακριβα..

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Insanity1312 είπε

αντι για enclosure αν παρω αυτο ; https://www.skroutz.gr/s/49182310/Tesla-Air-purifier-AIR3-Lite-Ionistis-Katharistis-Aera-35W-gia-CHorous-12m2.html..; οχι τιποτα αλλο απλα δεν βρισκω ενα enclosure να ειναι μικρο να μην πιανει και το μισο δωματιο γτ αυτα που βρισκω ειτε θα εχουν υψος ειτε θα ειναι μεγαλα και ακριβα..

Η λύση του purifier είναι στη κατηγορία "δεν είναι βλαβερό δε βαριέσαι καλό κάνει". Στη κατηγορία του "ίσως είναι βλαβερο" (αν είναι) θες enclosure. 

Τέλος μην νομίζεις ότι o purifier είναι φθηνή λύση. Δες πόσο κοστίζουν τα φίλτρα του.

Δημοσ.
31 λεπτά πριν, Grfoxz είπε

Η λύση του purifier είναι στη κατηγορία "δεν είναι βλαβερό δε βαριέσαι καλό κάνει". Στη κατηγορία του "ίσως είναι βλαβερο" (αν είναι) θες enclosure. 

Τέλος μην νομίζεις ότι o purifier είναι φθηνή λύση. Δες πόσο κοστίζουν τα φίλτρα του.

https://www.skroutz.gr/s/50530001/Creality3D-Enclosure-720x600x480-4008030050.html?utm_source=android&utm_campaign=skroutz_sh βρήκα αυτό το enclosure αν και εγώ έχω anycubic mono m5 εκτυπωτή με καπάκι και όχι ανοιχτό όπως είναι το creality που είναι φτιαγμένο αυτό το enclosure..πιστεύεις θα μου κάνει δουλειά και θα πρέπει να αγοράσω και σωλήνα εξαερισμού ;

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Insanity1312 είπε

https://www.skroutz.gr/s/50530001/Creality3D-Enclosure-720x600x480-4008030050.html?utm_source=android&utm_campaign=skroutz_sh βρήκα αυτό το enclosure αν και εγώ έχω anycubic mono m5 εκτυπωτή με καπάκι και όχι ανοιχτό όπως είναι το creality που είναι φτιαγμένο αυτό το enclosure..πιστεύεις θα μου κάνει δουλειά και θα πρέπει να αγοράσω και σωλήνα εξαερισμού ;

Σίγουρα από μόνο του αυτό δεν θα κάνει δουλειά. 

Δεν νομίζω να μπορώ να σε βοηθήσω παραπάνω. Αν έχεις αμφιβολίες ψάξε το λίγο περισσότερο ή στείλε στην εταιρεία διευκρινίσεις 

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...