Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, stavrakas92 είπε

Καλησπερα παιδια,ελαφρως σχετικο με την παραπανω συζητηση,αλλα σε λιγο πιο ακριβο μηχανημα.

Πριν 3-4 χρονια είχα παρει εναν ender3,εχω τυπωσει αρκετα,τον εχω αλλαξει αρκετα πραγραματα με αναβαθμισεις,αλλα έχει αρχίζει να με κουράζει η κάποια δυστροπία του,ειδικά σε καποιες μεγάλες εκτυπώσεις που κανω.

Σκεφτομουν να παω ή σε p1s (γλυκοκοιτάω και το AMS) ή σε k1 max και το budget μου είναι καπου εκει.

Δε βιαζομαι και είδα οτι βγήκε και ο k2 που υποστηρίζει αντιστοιχο συστημα και ναι μεν πανακριβος τώρα αλλα θεωρω μεχρι το καλοκαιρι θα πεσει.Και το διλλημα που με τρωει είναι bambu labs ή creality;

Είναι απο τις λίγες φορες που δεν μπορω να βρω αξιοπρεπη συγκριση online και απλα καθε καναλι παρουσιαζει σαν τελειο αυτον που στηριζει.

Θα σου πω την δικια μου εμπειρια πριν κάποια χρόνια είχα εναν Tevo tarantula ,upgrades και απειρες ωρες για να τον ρυθμίσω με αποτελεσμα μετα απο καιρο να κουραστώ και να τον παρατήσω.Πριν ένα μήνα πήρα έναν X1C  γιατί στόχος είναι να τυπώσω με υλικά cf+gf reinforced. Μέχρι στιγμής μετά από 350ώρες εκτύπωσης δεν έχω την παραμικρή αποτυχία και εχω τυπώσει με pla,pla slik,pla+.petg,asa,lw-pla και περιμένω την άδεια για να ξεκινήσω το project μου pa6+cf,pa6-gf  .Το μόνο πράγμα που με δυσκόλεψε ήταν ότι έχοντας χρησιμοποιήσεις μόνο Cura slicer εως τώρα ,σε κάποια αντικείμενα δεν μπόρεσα άμεσα/έυκολα να βρω τις αντοίστιχες ρυθμίσεις στον Bambu Slicer ,αν και τις τελευταίες 100ώρες εκτύπωσης  χρησιμοποιώ Orca Slicer.

Στην αρχή κοιτούσα και εγω p1s και κ1 max ,τελικά έκανα την υπέρβαση και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος κατά 99% θα με κάλυπτε και ο p1s αλλά προτίμησα την ευκολία του έτοιμου από το να χρειαστεί να μπλέξω με αναβαθμίσεις hardened gear κτλπ καθώς ο στόχος όπως είπα ήταν η εκτύπωση abbrasive υλικών.

Επεξ/σία από solton57010
  • Like 1
  • Απαντ. 7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
9 ώρες πριν, stavrakas92 είπε

Καλησπερα παιδια,ελαφρως σχετικο με την παραπανω συζητηση,αλλα σε λιγο πιο ακριβο μηχανημα.

Πριν 3-4 χρονια είχα παρει εναν ender3,εχω τυπωσει αρκετα,τον εχω αλλαξει αρκετα πραγραματα με αναβαθμισεις,αλλα έχει αρχίζει να με κουράζει η κάποια δυστροπία του,ειδικά σε καποιες μεγάλες εκτυπώσεις που κανω.

Σκεφτομουν να παω ή σε p1s (γλυκοκοιτάω και το AMS) ή σε k1 max και το budget μου είναι καπου εκει.

Δε βιαζομαι και είδα οτι βγήκε και ο k2 που υποστηρίζει αντιστοιχο συστημα και ναι μεν πανακριβος τώρα αλλα θεωρω μεχρι το καλοκαιρι θα πεσει.Και το διλλημα που με τρωει είναι bambu labs ή creality;

Είναι απο τις λίγες φορες που δεν μπορω να βρω αξιοπρεπη συγκριση online και απλα καθε καναλι παρουσιαζει σαν τελειο αυτον που στηριζει.

Καλημέρα

Προσωπικά έχω τον K1 max απ το Πάσχα στο περίπου και δεν έχω αντιμετωπίσει κάποιο θέμα άξιο αναφοράς.

Θεωρώ ότι ο Κ2 είναι πολύ καινούριο στην αγορά για να έχεις κάποια ξεκάθαρη εικόνα για το πως τα πάει.

Στο διάστημα που είναι στην αγορά έχω δει απόψεις και θετικές αλλά και αρνητικά τα οποία φαντάζομαι με τον καιρό θα στρώσουν.

Για τους Bambu lab έχω δει κάποια πράγματα κυρίως θετικά αλλά δεν έχω ασχοληθεί πολύ ούτε έχω προσωπική εμπειρία.

Αν δεν βιάζεσαι την αγορά πιστεύω μέχρι το καλοκαίρι για τον K2 και η τιμή θα έχει κατέβει αλλά και οι απόψεις θα έχουν μια ποιο σφαιρική εικόνα.

• Like 1
Δημοσ.
18 ώρες πριν, stavrakas92 είπε

Καλησπέρα, λοιπόν είχα ξεκινήσει και εγώ με έναν Ender 3 αλλά όπως είπες και εσύ μετά από λίγο καιρό κουράζει η όλη διαδικασία του καθώς και η ποιότητα του πέφτει ελαφρά και θέλει συντήρηση κάθε 3 και λίγο( από δικιά μου εμπειρία).Επίσης είχα και θέματα με την μητρική στον δικό μου.

Τον πούλησα και πήρα έναν MK4 της Prusa. Η διαφορά τους ήταν τεράστια τόσο σε ποιότητα όσο και σε ταχύτητα.Πραγματικά το μόνο που έπρεπε να κάνω ήταν να ξεκινήσω την εκτύπωση και είχα το κεφάλι μου ήσυχο.
Βέβαια υπάρχει και διαφορά στην τιμή!
Είμαι πολύ ευχαριστημένος από τον MK4 ο οποίος έχει κοντά στις 2500 ώρες εκτύπωσης και πραγματικά δουλεύει ακόμα άψογα.

Όμως κάποια στιγμή είχα την ανάγκη από έναν ακόμα εκτυπωτή που να τυπώνει πολλά χρώματα και να έχει μεγαλύτερο όγκο εκτύπωσης, έτσι πριν λίγους μήνες αγόρασα και έναν P1S μαζί με το AMS καθώς ο Prusa XL κοστίζει κοντά στα 5000 ευρώ.

Έχω να πω πως είναι αρκετά καλός και το AMS μου ανοίγει κάποιες ακόμα δυνατότητες για εκτυπώσεις.
Βέβαια δεν ξέρω σε βάθος χρόνου ή όταν χρειαστεί να γίνει μια πιο σοβαρή συντήρηση κατά πόσο θα είναι εύκολο, οικονομικό ή εφικτό.

Όσο για την Creality δεν έχω και τόσο καλή εντύπωση καθώς δεν έχει και την καλύτερη ποιότητα υλικών και γενικά βιάζετε να λανσάρει εκτυπωτές με αποτέλεσμα να μην είναι τόσο έμπιστοι (όπως έγινε και με τον K1 στην αρχή). Βέβαια για τον K2 άκουσα πως έχει βελτιωθεί κατά πολύ σε αυτόν τον τομέα αλλά και πάλι δεν μπορώ να στο εγγυηθώ. Γενικά πολύ δύσκολα θα ξανά αγόραζα προϊόν της Creality.

Ένα άλλο βασικό για μένα είναι πως η BambuLab καθώς και η Prusa έχουν λίγα μοντέλα και δικούς τους Slicers όπου τους ενημερώνουν και αναβαθμίζουν συνεχώς. Είναι optimized για τα δικά τους μηχανήματα και δεν χρειάζεται εσύ να κάνεις αλλαγές, ενώ η Creality δεν σου δίνει αυτή την εμπειρία με αποτέλεσμα να τρως πολύ χρόνο στο tuning του Slicer (Με διαφορά ίσως στον K2).

Για εμένα ο P1S είναι μια πολύ καλή λύση αυτή την στιγμή ειδικά αν πετύχεις κάποια προσφορά.
Δουλεύει άψογα μέχρι τώρα αλλά ποτέ δεν θα μου δώσει την σιγουριά της αξιοπιστίας που μου δίνει ο MK4.

Για μένα εάν οι Prusa είχαν λίγο μεγαλύτερο όγκο εκτύπωσης και ίσως λίγο χαμηλότερη τιμή θα προτιμούσα αυτούς μαζί με το MMU σύστημα το οποίο δεν έχει τόσο μεγάλη φύρα όσο το AMS.

Άλλα ο P1S είναι πολύ οικονομικός και προσφέρει αρκετές δυνατότητες που σε αυτή την τιμή με κέρδισε και τον δοκίμασα.

Έχε πάντα στο μυαλό σου ότι η BambuLab μέσα στο 25 θα ανακοινώσει το καινούριο της μηχάνημα οπότε αν δεν βιάζεσαι ίσως είναι καλή ιδέα να περιμένεις λίγο ακόμα.

Ελπίζω να σε βοήθησα, εάν θες να με ρωτήσεις κάτι σχετικά με τα παραπάνω θα χαρώ να σου απαντήσω.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ευχαριστω πολυ και τους 3 για την συμμετοχη σας,επιβεβαιωσατε λιγο πολυ αυτο που σκεφτομουν,οτι πλεον είναι μικρές οι διαφορες σε αυτο το μπατζετ (400-600) οπότε λεω να περιμενω καποια καλη προσφορα σε οποιον τύχει μηπως καταφερω να παρω και κανα MMU μαζι.

Ευτυχως με "μικρη" συντηρηση ο ender τυπωνει καλα ακομα,οπότε δεν βιάζομαι,με καλυπτει για τα οποια project μου.

Επεξ/σία από stavrakas92
  • Like 1
Δημοσ.

Σκεφτόμουν και γω για bambu αλλα με προβληματίζει πολύ το πρόβλημα της φύρας που έχουν μιας και το υλικό που πετιέται ειναι αρκετό 

Πήρα τον Elegoo Neptune 4 pro.Πολλά θέματα με το firmware και συνεχεια αλλαγες σε ρυθμίσεις χωρις καλο αποτέλεσμα στις εκτυπώσεις.

Εβαλα το firmware OpenNept4une και ησυχασα μια και καλή.

Τυπώνω χωρις προβλήματα πλέον μέχρι που σκεφτομαι να πάρω και τον plus.

Την ευκολία που έχουν οι bambu βέβαια δεν την βρίσκεις πουθενά αλλα πρεπει να εισαι μονιμα στο περιβάλλον της bambu 

Πρόταση δική μου μιας και θα είναι ο επόμενος εκτυπωτής μου ειναι αυτός αν δεν πάρω τον neptune plus

https://www.formbot3d.com/products/troodon-20-pro-mini-250mm-pre-assembled-corexy-3d-printer-with-klipper-firmware?VariantsId=11080

Δημοσ.
7 ώρες πριν, alldaynews είπε

Σκεφτόμουν και γω για bambu αλλα με προβληματίζει πολύ το πρόβλημα της φύρας που έχουν μιας και το υλικό που πετιέται ειναι αρκετό 

Πήρα τον Elegoo Neptune 4 pro.Πολλά θέματα με το firmware και συνεχεια αλλαγες σε ρυθμίσεις χωρις καλο αποτέλεσμα στις εκτυπώσεις.

Εβαλα το firmware OpenNept4une και ησυχασα μια και καλή.

Τυπώνω χωρις προβλήματα πλέον μέχρι που σκεφτομαι να πάρω και τον plus.

Την ευκολία που έχουν οι bambu βέβαια δεν την βρίσκεις πουθενά αλλα πρεπει να εισαι μονιμα στο περιβάλλον της bambu 

Πρόταση δική μου μιας και θα είναι ο επόμενος εκτυπωτής μου ειναι αυτός αν δεν πάρω τον neptune plus

https://www.formbot3d.com/products/troodon-20-pro-mini-250mm-pre-assembled-corexy-3d-printer-with-klipper-firmware?VariantsId=11080

Πολύ καλό Value δίνουν οι Neptune 4 και περισσότερο ο Plus, αλλά είναι για συγκεκριμένη χρήση μόνο και κυρίως για μεγαλύτερα κομμάτια σε PLA και PETG. Και φυσικά όσο πιο ψηλά εκτυπώνει τόσο περισσότερο θα βλέπεις artifacts.

Και με τον troodon νομίζω θα χρειαστείς λίγο καιρό μέχρι να τον ρυθμίσεις κατάλληλα(Firmware και Slicer).
Κατά τα άλλα καλή επιλογή αν σου αρέσει να πειραματίζεσαι περισσότερο. Είναι και CoreXY Enclosed.

• Like 1
Δημοσ.

Έχω εκτυπωτή εδω και αρκετά χρόνια. Βασικά από εμένα ξεκίνησε το παρόν thread με τις 468 σελίδες. Αν έπαιρνα τώρα θα έπαιρνα τον X1C να τελειώνω. 

• Like 1
Δημοσ.
1 hour ago, kgian said:

Έχω εκτυπωτή εδω και αρκετά χρόνια. Βασικά από εμένα ξεκίνησε το παρόν thread με τις 468 σελίδες. Αν έπαιρνα τώρα θα έπαιρνα τον X1C να τελειώνω. 

Καλά χρυσά τα καλάμια που λέει και μια φίλη αλλα στις πολύχρωμες εκτυπώσεις όπως και όλους με πολύχρωμες πετάς πολύ υλικό ρε γαμώτο 

Δημοσ.
23 minutes ago, alldaynews said:

Καλά χρυσά τα καλάμια που λέει και μια φίλη αλλα στις πολύχρωμες εκτυπώσεις όπως και όλους με πολύχρωμες πετάς πολύ υλικό ρε γαμώτο 

Έχω τον X1C και είμαι 100% ευχαριστημένος, τώρα θα πάρω και το AMS αλλά όχι για πολύχρωμες εκτυπώσεις (αν κάνω θα είναι επίπεδο και χρώμα) αλλά για backup αν τελειώσει κάποιο νήμα καθώς και για να μην αλλάζω συνέχεια νήματα.

• Like 1
Δημοσ.

να πω και εγω την γνωμη μου

ο μονος λογος που θελω multifilament ειναι για υδατοδιαλυτα supports στο abs.

εχω βασανιστει πολυ, σε μεγαλα prints για αυτοκινητα, μοντελισμο κλπ.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...