Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα . Σκέφτομαι να πάρω τον πρώτο μου εκτυπωτή και είμαι ανάμεσα σε ender 3 v3 ke και Bambu lab a1 mini και δεν ξέρω ποιον να επιλέξω. Τον εκτυπωτή τον θέλω κυρίως για να δω τι παίζει με την 3d εκτύπωση και για εκτύπωση πλαστικών που μπορεί να έχουν σπάσει από παιχνιδάκια και μικρό εργαλεία δεν μου ενδιαφέρει τόσο η εκτύπωση μινιατούρων και διακοσμητικών προς το παρών . Ευχαριστώ 

• Απαντ. 7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 ώρα πριν, mg444 είπε

Καλησπέρα . Σκέφτομαι να πάρω τον πρώτο μου εκτυπωτή και είμαι ανάμεσα σε ender 3 v3 ke και Bambu lab a1 mini και δεν ξέρω ποιον να επιλέξω. Τον εκτυπωτή τον θέλω κυρίως για να δω τι παίζει με την 3d εκτύπωση και για εκτύπωση πλαστικών που μπορεί να έχουν σπάσει από παιχνιδάκια και μικρό εργαλεία δεν μου ενδιαφέρει τόσο η εκτύπωση μινιατούρων και διακοσμητικών προς το παρών . Ευχαριστώ 

Αν σε καλύπτει το μικρό μέγεθος στο print bed τότε A1 mini. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, Grfoxz είπε

Αν σε καλύπτει το μικρό μέγεθος στο print bed τότε A1 mini. 

Ευχαριστώ για την απάντηση αυτό προσπαθώ και εγώ να καταλάβω εάν με καλύψει η θα το μετανιώσω μετά.Κατα τα άλλα είναι καλύτερο σαν εκτυπωτής η απλά πιο εύκολος για αρχάριο σαν εμένα ευχαριστώ και πάλι 

Επεξ/σία από mg444
Δημοσ.
Μόλις τώρα, mg444 είπε

Ευχαριστώ για την απάντηση αυτό προσπαθώ και εγώ να καταλάβω εάν με κάλυψη η θα το μετανιώσω μετά.Κατα τα άλλα είναι καλύτερο σαν εκτυπωτής η απλά πιο εύκολος για αρχάριο σαν εμένα ευχαριστώ και πάλι 

Γενικά η Bambu lab έχει ταράξει λίγο τα νερά στην αγορά αυτή. Διαβάζω διθυραμβικές κριτικές από σοβαρά κανάλια. Το vibe είναι ότι οι εκτυπωτές τους είναι αρκετά αξιόπιστοι.

Όταν λέμε αξιοπιστία στο 3d printing εννοούμε ότι μπορείς να στείλεις κάτι για εκτύπωση και να είσαι σίγουρος σε μεγάλο βαθμό ότι θα βγει μια χαρά χωρίς να κάνεις baby sit τον εκτυπωτή.Δηλαδή χωρίς calibration ξανά και ξανά και να προσπαθείς να βρεις γιατί δεν εκτύπωσε σωστά. Αυτά θα τα έχεις πάντα αλλά σε μικρότερο βαθμό.  Δεν το λέω εγώ αλλά αυτά γράφονται. 

Λάβε υπόψη όμως ότι οι bambu εκτυπωτές είναι κλειστά συστήματα με κλειστό λογισμικό οπότε στο μέλλον εξαρτασαι από αυτούς. 

Για εμένα αυτό είναι καλό και κακό γιατί ναι μεν εξαρτασαι από αυτούς για λογισμικό και εξαρτήματα αλλά έχεις ένα ολοκληρωμένο οικοσύστημα με εφαρμογές και λογισμικό ρυθμισμένο πάνω στον εκτυπωτή.

• Like 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Grfoxz είπε

Γενικά η Bambu lab έχει ταράξει λίγο τα νερά στην αγορά αυτή. Διαβάζω διθυραμβικές κριτικές από σοβαρά κανάλια. Το vibe είναι ότι οι εκτυπωτές τους είναι αρκετά αξιόπιστοι.

Όταν λέμε αξιοπιστία στο 3d printing εννοούμε ότι μπορείς να στείλεις κάτι για εκτύπωση και να είσαι σίγουρος σε μεγάλο βαθμό ότι θα βγει μια χαρά χωρίς να κάνεις baby sit τον εκτυπωτή.Δηλαδή χωρίς calibration ξανά και ξανά και να προσπαθείς να βρεις γιατί δεν εκτύπωσε σωστά. Αυτά θα τα έχεις πάντα αλλά σε μικρότερο βαθμό.  Δεν το λέω εγώ αλλά αυτά γράφονται. 

Λάβε υπόψη όμως ότι οι bambu εκτυπωτές είναι κλειστά συστήματα με κλειστό λογισμικό οπότε στο μέλλον εξαρτασαι από αυτούς. 

Για εμένα αυτό είναι καλό και κακό γιατί ναι μεν εξαρτασαι από αυτούς για λογισμικό και εξαρτήματα αλλά έχεις ένα ολοκληρωμένο οικοσύστημα με εφαρμογές και λογισμικό ρυθμισμένο πάνω στον εκτυπωτή.

Ευχαριστώ πολύ με βοήθησες αρκετά τώρα νομίζω ότι άρχισα να καταλαβαίνω τι παίζει πάνω κάτω 

Δημοσ.

Επειδή πρόσφατα αγόρασα ένα Bambu A1 μπορώ να σου πω ότι ο εκτυπωτής πετάει. Εκτυπώνω εδώ και τρία χρόνια με άλλο εκτυπωτή και λυπάμαι τις ώρες που είχα σπαταλήσει για ρυθμίσεις και αναζητήσεις λύσεων σε διάφορα προβλήματα.

Θα σου πρότεινα όμως όχι τον A1 mini. Έχει υπερβολικά μικρό κρεβάτι και αργότερα, όταν γλυκαθεις με τις εκτυπώσεις θα το μετανιώσεις. Εάν είναι οικονομικό το πρόβλημα της διαφοράς ψάξε έστω για Α1 μεταχειρισμένο 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
51 λεπτά πριν, Waterman είπε

Επειδή πρόσφατα αγόρασα ένα Bambu A1 μπορώ να σου πω ότι ο εκτυπωτής πετάει. Εκτυπώνω εδώ και τρία χρόνια με άλλο εκτυπωτή και λυπάμαι τις ώρες που είχα σπαταλήσει για ρυθμίσεις και αναζητήσεις λύσεων σε διάφορα προβλήματα.

Θα σου πρότεινα όμως όχι τον A1 mini. Έχει υπερβολικά μικρό κρεβάτι και αργότερα, όταν γλυκαθεις με τις εκτυπώσεις θα το μετανιώσεις. Εάν είναι οικονομικό το πρόβλημα της διαφοράς ψάξε έστω για Α1 μεταχειρισμένο 

εχω ως απορια προς εμας τους "παλιους", αν θα μαθει ενας νεος 3d printing με proprietary εκτυπωτη τυπου Α1.

οταν βουλωσει το throat ή nozzle ή κανει "νερα" στην εκτυπωση, που θα απευθυνθει ή θα τον πεταξει ως χαλασμενο.

επισης παντα θα θυμαμαι ολες τις αναβαθμισεις, extruder, board+steppers etc.

δεν υπαρχει αγαπη χωρις βασανο, για αυτο αγαπησαμε το 3d printing 😂

Επεξ/σία από nikniknikniknik
  • Like 1
Δημοσ.

Συμφωνώ εν μέρη μαζί σου. Εξάλλου εαν δεν είχα ξεκινήσει με άλλο εκτυπωτή δεν θα είχα μάθει μερικά πραγματάκια γύρω από την 3d εκτύπωση και δεν θα μπορούσα να εκτιμήσω την αξία του Α1. Όντως έχει μια γλύκα η δυσκολία, η πατέντα, η αναζήτηση λύσης αλλά και το να πατάς το SEND και να εκτυπώνει (σχεδόν) σαν inkjet εκτυπωτής χαρτιού ....άλλο πράγμα.

• Like 1
Δημοσ.
2 hours ago, Waterman said:

Γιατί να χρειαστείς μεγαλύτερο κρεββάτι, για παράδειγμα τί μεγαλύτερο να θες να τυπώσεις ώστε να δημιουργεί πρόβλημα ο Α1mini?

Δημοσ.

Η αλήθεια όχι πολλά, εξάλλου κάποια από τα μεγάλα μπορείς να τα κόψεις σε κομμάτια. Εχτές έφτιαξα ένα διακοσμητικό φωτιστικό 24cm x 14 cm το οποίο όμως δεν μπορεί να κοπεί σε κομμάτια και σίγουρα δεν θα χωρούσε στον A1 mini. Οπότε με κάτι παραπάνω σε τιμή, γιατί να μην είσαι σίγουρος ότι κάποια στιγμή θα βρεθείς σε αδυναμία εκτύπωσης;

• Like 1
Δημοσ.
9 minutes ago, Waterman said:

Εχτές έφτιαξα ένα διακοσμητικό φωτιστικό 24cm x 14 cm το οποίο όμως δεν μπορεί να κοπεί σε κομμάτια και σίγουρα δεν θα χωρούσε στον A1 mini.

Ενδιαφέρον ακούγεται αυτό... μπορείς να ποστάρεις τίποτα φωτός;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα παιδια,ελαφρως σχετικο με την παραπανω συζητηση,αλλα σε λιγο πιο ακριβο μηχανημα.

Πριν 3-4 χρονια είχα παρει εναν ender3,εχω τυπωσει αρκετα,τον εχω αλλαξει αρκετα πραγραματα με αναβαθμισεις,αλλα έχει αρχίζει να με κουράζει η κάποια δυστροπία του,ειδικά σε καποιες μεγάλες εκτυπώσεις που κανω.

Σκεφτομουν να παω ή σε p1s (γλυκοκοιτάω και το AMS) ή σε k1 max και το budget μου είναι καπου εκει.

Δε βιαζομαι και είδα οτι βγήκε και ο k2 που υποστηρίζει αντιστοιχο συστημα και ναι μεν πανακριβος τώρα αλλα θεωρω μεχρι το καλοκαιρι θα πεσει.Και το διλλημα που με τρωει είναι bambu labs ή creality;

Είναι απο τις λίγες φορες που δεν μπορω να βρω αξιοπρεπη συγκριση online και απλα καθε καναλι παρουσιαζει σαν τελειο αυτον που στηριζει.

Επεξ/σία από stavrakas92

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...