Προς το περιεχόμενο

The Insomnia 3D Printing Community!

Μήνυμα προστέθηκε από Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μέχρι στιγμής μία φορά έχω εκτυπώσει με ASA και από ρυθμίσεις είχα αφήσει τις Default που έχει ο Bambu X1C οπότε το μόνο που μπορώ να σου πω με σιγουριά είναι να βάλεις οπωσδήποτε κόλα στο bed.  

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

11 ώρες πριν, Deu164 είπε

Θέλω να τυπώσω πρώτη φορά με ASA fillament 4 parts σύνολο περίπου μισό καρούλι
O printer είναι ender 3 v3 ke, enclosure έφτιαξα.
Fillament έχω Azurefilm ASA

Αν και από τον εκτυπωτή επιτρέπει max bed temp 100c μέσα από το web interface και το printer.cfg επιτρέπει μέχρι 120c 
Αν ανεβάσω πάνω από 100c θα πάρω τίποτα στα χέρια? Χρειάζεται? 

Το bed είναι textured PEI χρειάζεται να χρησιμοποιήσω κολλά? έχω τη κλασσική UHU stick και 3DLAC STICK

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

wq6lFsx.png
Δ
SfAeswG.jpeg

Με βάση τα παραπάνω recommendations και την εμπειρία σάς τα settings πως σάς φαίνονται ? κάτι άλλο να προσέξω?

t6m4z3S.png

P3UyyRZ.png

Η μεγαλύτερη θερμοκρασία, εκτός από heat stress υποβάλλει και σε μεγαλύτερο duty cycle τα ενεργά στοιχεία του τραπεζιού (thyristors, καλώδια, μεταλλικά τμήματα κλτ) εγώ θα ξεκινούσα με 100 και αν είχα θέμα θα ανέβαζα. Καλό είναι να το βάλεις να προθερμανθει καλά πριν ξεκινήσεις την εκτύπωση (συνήθως ένα μισάωρο στις θερμοκρασίες εκτύπωσης είναι αρκετό) 

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, coffeex είπε

Μέχρι στιγμής μία φορά έχω εκτυπώσει με ASA και από ρυθμίσεις είχα αφήσει τις Default που έχει ο Bambu X1C οπότε το μόνο που μπορώ να σου πω με σιγουριά είναι να βάλεις οπωσδήποτε κόλα στο bed.  

Thanks.Το κατάλαβα κάνοντας μια δοκιμή με το ένα part που είναι μικρό. Χωρίς κόλλα εμφάνισε  λίγο warpinng.
Με 3DLACK καθόλου.

41 λεπτά πριν, alienrba είπε

Η μεγαλύτερη θερμοκρασία, εκτός από heat stress υποβάλλει και σε μεγαλύτερο duty cycle τα ενεργά στοιχεία του τραπεζιού (thyristors, καλώδια, μεταλλικά τμήματα κλτ) εγώ θα ξεκινούσα με 100 και αν είχα θέμα θα ανέβαζα. Καλό είναι να το βάλεις να προθερμανθει καλά πριν ξεκινήσεις την εκτύπωση (συνήθως ένα μισάωρο στις θερμοκρασίες εκτύπωσης είναι αρκετό) 

Στους 100c το έβαλα με την κόλλα είναι μια χαρά, στον orca to default profile ήταν 105c 
Tο προθέρμανα αρκετή ώρα, στο enclosure ανέβηκε από τους 25 στους 35 σίγουρα θα φτάσει και 40
Άλλαξα και το  bed auto leveling  mesh  από 5χ5 (25 points) σε 6χ6 (36) για καλύτερή ακρίβεια, αν και στην οθόνη του printer δείχνει μόνο τα 25 προκαθορισμένα μέσα από το fluidd δείχνει και τα 36.
PWkqPKr.png

Για την ώρα καλά πηγαίνει τύπωσα τα 2 πρώτα parts  το πρώτο 2 φορές την πρώτη για δοκιμή χωρίς κόλλα και σήκωσε ελαφρά τις τέσσερις γωνιές

Προσπαθώ να τυπώσω τα parts με όσο το δυνατόν καλύτερη ακρίβεια γίνετε μιας και είναι για το linear rail mod του printer και δε θέλω να κάνω επιπλέον πατέντες στα εκτυπωμένα parts αν δεν κάθονται σωστά η αν το leveling είναι για τα πανηγύρια...
Κάποια από αυτά είναι και λίγο δύσκολα με το orientation για πρώτη φορά με πιο απαιτητικό fillament και εμένα newbie, ένα τρίμηνο έχω που ασχολούμαι με το άθλημα...
nCplYYh.png

qsI9Ci7.jpeg

Επεξ/σία από Deu164
  • Like 1

22 ώρες πριν, Deu164 είπε

Στους 100c το έβαλα με την κόλλα είναι μια χαρά, στον orca to default profile ήταν 105c 
Tο προθέρμανα αρκετή ώρα, στο enclosure ανέβηκε από τους 25 στους 35 σίγουρα θα φτάσει και 40

Πολύ ωραία! Άντε με το καλό και τα υπόλοιπα! 

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Χριστός ανέστη.
Έχω δοκιμάσει 3 φορές να τυπώσω το παραπάνω και ενώ και τις 3 φορές η ποιότητα εκτύπωσης είναι εξαιρετική το αντικείμενο στραβώνει στον κάθετο άξονα Z και τις 3 φορές στο ίδιο σημείο

Δοκίμασα στην τελευταία εκτύπωση να σηκώσω και sheild να κρατάει τη θερμότητα από το bed περισσότερο ομοιόμορφη γύρω από τα parts αλλά δε βοήθησε...
Η ταχύτητα εκτύπωσης είναι χαμηλή την έχω μειώσει κατά πολύ, η θερμοκρασία στο enclosure είναι σταθερή  + - 2c γύρο στους 40 Warping στη βάση δεν έχει

Δεν ξέρω τι άλλο να δοκιμάσω... Να προσθέσω περισσότερα wall loops? έχei 6 walls /tops/bottoms 35% gyroid,
Στο σημείο που στραβώνει δε φαίνεται και αδύναμο στο slice preview.
Να φταίει το χαμηλό layer height  και να τραβάει? έχω τυπώσει με 0.10 και 0.12

Αλλαξα μόνο το orientation για την ώρα...

Jmfk3uG.png

xRFiQvz.jpeg

HzLcRuP.jpeg

Επεξ/σία από Deu164

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

EDIT

Νομίζω ότι φταίει η ανομοιόμορφη ψύξη πι8ανον κάποιο λάθος setting με τα cooling fans sto config.
Κατά την εκτύπωση, οι στροφές τους συνήθως είναι σταθερές στο 66 %  παρόλο που από τον slicer οι ρυθμίσεις είναι διαφορετικές ...  Καμία σχέση με ότι έχω ρυθμίσει από slicer...
Ψάχνοντας βρήκα ότι στο gcode_macro.cfg το min των cooling fans einai "variable_fan0_min: 140" που αντιστοιχεί σε 55%.
Αν προσθέσω και 25 περίπου που αντιστοιχεί στο 10% fan speed που ρυθμίζω από τον slicer βγάζει 165 δηλαδή καπου στο 66% που τρέχει μόνιμα.

Σαν value στο fan0_min: να βάλω 5 ? ("variable_fan0_min: 5") που αντιστοιχεί σε 2% ώστε όταν ρυθμίσω 10% από slicer στην πραγματικότητα να τρέχει 12 και να μην είναι στο απόλυτο 10% ακριβώς εκεί που αρχίζουν κινούνται τα fans ή να το βάλω 0 και από slicer να το ρυθμίζω όταν χρειάζεται στο 11-12% ?
Τι είναι πιο σωστό?
Από ότι βρήκα  η ρύθμιση μάλλον υπολογίζετε με  παρακάτω τύπο
{% set value = printer["gcode_macro PRINTER_PARAM"].fan0_min + (255 - printer["gcode_macro PRINTER_PARAM"].fan0_min) / 255 * tmp %}

HGzYYmI.png

Επεξ/σία από Deu164

• Moderators

Guys μια γρηγορη ερωτηση. Θελω να εκτυπωσω το παρακατω mount.

https://www.thingiverse.com/thing:6572510

Βρηκα ενα site που παρεχει τετοιες υπηρεσιες ολα καλα, ανεβαζω τα αρχεια του τυπου (αφου τα μετετρεψα ολα σε .stl γιατι για καποιον λογο ειχε μονο το ενα). Στην πυκνωτητα υλικου ο τυπος το εχει στο 20%. Βλεπω ομως στο site οτι μου δινει κι αλλες επιλογες (υψηλοτερης πυκνωτητας) https://www.enoworx.gr/quote

Η επιλογη 40% ή 70% βλεπω οτι χρεωνεται απειροελαχιστα, οποτε αυτο που θελω να ρωτησω ειναι αν η διαφορα αυτη στην πυκνωτητα, εχει μεγαλη διαφορα στο τελικο αποτελεσμα. Δεν εχω ιδεα απο 3D printing, δεν εχω πιασει ποτε κατι εκτυπωμενο (απ'οσο ξερω), οποτε δεν μπορω να καταλαβω αν εχει νοημα να πειραξω την πυκνωτητα ή πρεπει να ακολουθησω το αρχικο setting.

Eυχαριστω :)

21 minutes ago, stormrain said:

Guys μια γρηγορη ερωτηση. Θελω να εκτυπωσω το παρακατω mount.

https://www.thingiverse.com/thing:6572510

Βρηκα ενα site που παρεχει τετοιες υπηρεσιες ολα καλα, ανεβαζω τα αρχεια του τυπου (αφου τα μετετρεψα ολα σε .stl γιατι για καποιον λογο ειχε μονο το ενα). Στην πυκνωτητα υλικου ο τυπος το εχει στο 20%. Βλεπω ομως στο site οτι μου δινει κι αλλες επιλογες (υψηλοτερης πυκνωτητας) https://www.enoworx.gr/quote

Η επιλογη 40% ή 70% βλεπω οτι χρεωνεται απειροελαχιστα, οποτε αυτο που θελω να ρωτησω ειναι αν η διαφορα αυτη στην πυκνωτητα, εχει μεγαλη διαφορα στο τελικο αποτελεσμα. Δεν εχω ιδεα απο 3D printing, δεν εχω πιασει ποτε κατι εκτυπωμενο (απ'οσο ξερω), οποτε δεν μπορω να καταλαβω αν εχει νοημα να πειραξω την πυκνωτητα ή πρεπει να ακολουθησω το αρχικο setting.

Eυχαριστω :)

Για το συγκεκριμένο που θέλεις να τυπώσεις βάλε 70+ αν δεν σε νοιάζει η τιμή. Η διαφορά στην πυκνότητα έχει να κάνει (ανάλογα το μέγεθος/σχήμα αυτού που θέλεις να εκτυπώσεις)  με το βάρος και στιβαρότητα , αντοχή.

• Thanks 1

• Moderators
5 λεπτά πριν, coffeex είπε

Για το συγκεκριμένο που θέλεις να τυπώσεις βάλε 70+ αν δεν σε νοιάζει η τιμή. Η διαφορά στην πυκνότητα έχει να κάνει (ανάλογα το μέγεθος/σχήμα αυτού που θέλεις να εκτυπώσεις)  με το βάρος και στιβαρότητα , αντοχή.

Ευχαριστω! Αυτο θα κανω λοιπον, η διαφορα στην τελικη τιμη ειναι 80cents οποτε δεν τιθεται θεμα θα ειμαι large :lol:

Καλησπέρα.

Αν κάποιος έχει CR10 αλλά από τους παλιούς θα το εκτιμούσα αν μπορεί να μου στείλει ένα π.μ. Φτάνει να θέλει να μου στείλει μερικές φώτο από το control box μιας και έχω διαλύσει το δικό και χρειάζομαι μερικές φώτο από την καλωδίωση.

Παιζει σε προσφορα ο Creality K1 Max οριακα κατω απο 5 κατοσταρικα.

Αξιζει θεωρειτε; Εχω εναν Two Trees Sapphire Plus με καποιες μοντες. Κερδιζω θεωρω σε ταχυτητα, στο οτι ειναι enclosed και στις διαφορες ευκολιες που εχει.

Ειδα καποια reviews, ειναι φοβερο το πριντερ. Στο μεταξυ τελειωσε το στοκ. Τσεκαρα ομως πριν λιγο και εβγαλε 1 κομματι διαθεσιμο, προφανως απο ακυρωση οποτε και το τσιμπησα.

• Like 3

Και συνεχιζοντας το διαβασμα, ειδα οτι ο Κ1 εχει Smooth PEI sheet.

Λενε να χρησιμοποιειται κολλα απαραιτητα, αλλα δε καταλαβα αν η κολλα χρειαζεται επειδη κολλαει πολυ ή δε κολλαει αρκετα η επιφανεια;

Το textured PEI κολλαει καλυτερα απο το smooth? Θα ηθελα να αποφυγω τη λυση της κολλας, βαριεμαι να βαζω πριν απο καθε εκτυπωση.

Εαν μπορω να βρω ενα ειδος ΡΕΙ που να δουλευει as it is, τοτε οκ, αλλιως με βλεπω να γυρναω στο αγαπημενο μου γυαλι με τη λακ 😁

39 minutes ago, Dantε said:

Και συνεχιζοντας το διαβασμα, ειδα οτι ο Κ1 εχει Smooth PEI sheet.

Λενε να χρησιμοποιειται κολλα απαραιτητα, αλλα δε καταλαβα αν η κολλα χρειαζεται επειδη κολλαει πολυ ή δε κολλαει αρκετα η επιφανεια;

Το textured PEI κολλαει καλυτερα απο το smooth? Θα ηθελα να αποφυγω τη λυση της κολλας, βαριεμαι να βαζω πριν απο καθε εκτυπωση.

Εαν μπορω να βρω ενα ειδος ΡΕΙ που να δουλευει as it is, τοτε οκ, αλλιως με βλεπω να γυρναω στο αγαπημενο μου γυαλι με τη λακ 😁

Νομίζω ότι θα σε βοηθήσει λίγο το παρακάτω link

https://help.prusa3d.com/materials

Προσωπικά χρησιμοποιώ smouth για PLA (ξεκολλάνε σχετικά εύκολα με λίγο λύγισμα του sheet) και textured για  PETG (μόλις κρυώσει το bed έχουν ήδη ξεκολήσει) χωρίς να βάζω κόλα σε κανένα και μέχρι στιγμής δεν μου έχει ξεκολλήσει ποτέ τίποτα

• Like 1

11 ώρες πριν, nikos16717 είπε

Νομίζω ότι θα σε βοηθήσει λίγο το παρακάτω link

https://help.prusa3d.com/materials

Προσωπικά χρησιμοποιώ smouth για PLA (ξεκολλάνε σχετικά εύκολα με λίγο λύγισμα του sheet) και textured για  PETG (μόλις κρυώσει το bed έχουν ήδη ξεκολήσει) χωρίς να βάζω κόλα σε κανένα και μέχρι στιγμής δεν μου έχει ξεκολλήσει ποτέ τίποτα

Χρησιμο οντως γιατι εχει μαζεμενη πληροφορια. Παντως εχω διαβασει αρκετα αρθρα και αλλα αναφερουν τη χρηση κολλας για τον ενα λογο και αλλα για τον αλλο. Υποθετω βλεποντας και κανοντας.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...