Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Επισκέπτης
Δημοσ.
12 ώρες πριν, panosena είπε

Τον έχω βάλει σε αυτοσχέδιο enclosure, έχω ανεβάσει και φωτό σε προηγούμενο ποστ.

Δεν υπάρχει θέμα με αναθυμιάσεις που διαβάζω οτι το ABS δεν είναι ακίνδυνο όπως το PLA?Επίσης γιατί τυπώνεις σε ABS?

Δημοσ.

Υπάρχει θέμα με τις αναθυμιάσεις του ABS και για αυτό τον έχω βάλει σε ένα δωμάτιο - αποθήκη του σπιτιού, με κλειστή την πόρτα όταν τυπώνω.

Προτιμώ το ABS από το PLA γιατί έχει μερικά πλεονεκτήματα, όπως πχ αντέχει σε υψηλότερες θερμοκρασίες. Ενώ το PLA από τους 60 βαθμούς κελσίου αρχίζει να λιώνει....

Δημοσ.

Τι να πω για αυτή την εταιρία. Μου ήρθε το παρακάτω email. Με άλλα λόγια μου δίνουν δωρεάν την κάμερα και τον led φωτισμό. Τους βγάζω το καπέλο ειλικρινά...

image.jpeg.56104246dce450e2fe0601838e445eca.jpeg

Δημοσ.
1 ώρα πριν, tegonikos είπε

Τι να πω για αυτή την εταιρία. Μου ήρθε το παρακάτω email. Με άλλα λόγια μου δίνουν δωρεάν την κάμερα και τον led φωτισμό. Τους βγάζω το καπέλο ειλικρινά...

image.jpeg.56104246dce450e2fe0601838e445eca.jpeg

Είδαν το promo που τους κάνεις στο Insomnia και είπαν να σε ανταμείψουν (ούτε να σε πλήρωναν δε θα έκανες τέτοια προώθηση)  😄😄

Πλάκα κάνω φυσικά...

Ο εκτυπωτής (με τις όποιες ιδιαιτερότητές) του φαίνεται αρκετά καλός για τα λεφτά του και δε σε αδικό που είσαι εντυποσιασμένος. Επίσης αυτό που έκανε η εταιρία με το δωράκι είναι προς τιμήν της φυσικά.

• Like 1
Δημοσ.
36 λεπτά πριν, nikos16717 είπε

Είδαν το promo που τους κάνεις στο Insomnia και είπαν να σε ανταμείψουν (ούτε να σε πλήρωναν δε θα έκανες τέτοια προώθηση)  😄😄

Πλάκα κάνω φυσικά...

Ο εκτυπωτής (με τις όποιες ιδιαιτερότητές) του φαίνεται αρκετά καλός για τα λεφτά του και δε σε αδικό που είσαι εντυποσιασμένος. Επίσης αυτό που έκανε η εταιρία με το δωράκι είναι προς τιμήν της φυσικά.

😂

Ούτε μέτοχος να ήμουν!

Δεν μπορείς να μην εκτιμήσεις μια εταιρία που αποφασίζει αντί να πουλήσει ένα τέτοιο σετάκι (ανάρπαστο στα 30 ευρώ που είναι η τιμή του θα γινόταν) να το κάνει δώρο σε όλους τους ιδιοκτήτες του εκτυπωτή της. Να έλεγα ότι είναι μια αναβάθμιση που διορθώνει κάποιο πρόβλημα να το καταλάβω, εδώ μιλάμε απλά για αξεσουάρ.

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Χαιρετώ την παρέα.

Εδώ και κανά μήνα χρησιμοποιώ ξανά τον ender 3 pro που τον είχα παροπλισμένο για ένα χρόνο. Είναι στοκ και αν εξαιρέσω μερικά θεματάκια με το bed adhesion δεν είχα ιδιαίτερα προβλήματα.

Στις τελευταίες εκτυπώσεις όμως , το φανάκι του hot end φαίνεται να τα φτύνει. Μια φορά δεν ξεκίνησε με τον εκτυπωτή, παρά μόνο όταν τον έσπρωξα από τα fins, ενώ κάνει συνεχώς αυξομειώσεις στις στροφές.

Έκανα σχετική έρευνα και δεν ξέρω αν αξίζει να δώσω λίγα χρήματα παραπάνω και να πάω σε λύση noctua με buck converter στα 12v ή να παρω ένα ίδιο φανάκι σαν αυτό που είχα. Αν πάω σε noctua θα τυπώσω νέο κούλερ όσο προλαβαίνω.

Έχετε καμιά πρόταση ανάμεσα σε a) mini me , b) satsana , c) minimus  d) κάτι άλλο ?

Είναι καλύτερα με διπλό cooler για το nozzle ή το ένα φτάνει;

Ευχαριστώ...

Δημοσ.
19 ώρες πριν, nullindex είπε

@tegonikos τι enclosure έχεις φτιάξει για τον Ρ1Ρ? Τον περιμένω και εγώ τις επόμενες μέρες και βλέπω διάφορα.

ωπ!άντε με το καλό!Εγώ εκτύπωσα το minimal και έκοψα και πολυκαρμπονικά. Πόρτα την γνήσια την οποία παίρνει λουκούμι.

https://www.printables.com/model/381777-bambu-lab-p1p-minimal-enclosure-x1-door

image.jpeg.dc797cc6b92217204a25e8b33613e63a.jpeg

image.jpeg.244127314784b5b32170ca8825327ca3.jpeg

Δημοσ.
6 ώρες πριν, Kaboomzer είπε

Χαιρετώ την παρέα.

Εδώ και κανά μήνα χρησιμοποιώ ξανά τον ender 3 pro που τον είχα παροπλισμένο για ένα χρόνο. Είναι στοκ και αν εξαιρέσω μερικά θεματάκια με το bed adhesion δεν είχα ιδιαίτερα προβλήματα.

Στις τελευταίες εκτυπώσεις όμως , το φανάκι του hot end φαίνεται να τα φτύνει. Μια φορά δεν ξεκίνησε με τον εκτυπωτή, παρά μόνο όταν τον έσπρωξα από τα fins, ενώ κάνει συνεχώς αυξομειώσεις στις στροφές.

Έκανα σχετική έρευνα και δεν ξέρω αν αξίζει να δώσω λίγα χρήματα παραπάνω και να πάω σε λύση noctua με buck converter στα 12v ή να παρω ένα ίδιο φανάκι σαν αυτό που είχα. Αν πάω σε noctua θα τυπώσω νέο κούλερ όσο προλαβαίνω.

Έχετε καμιά πρόταση ανάμεσα σε a) mini me , b) satsana , c) minimus  d) κάτι άλλο ?

Είναι καλύτερα με διπλό cooler για το nozzle ή το ένα φτάνει;

Ευχαριστώ...

Αν μπεις στο κοπο να βαλεις buck converter, τοτε θα αλλαξεις ολα τα φανακια. Δηλαδη μητρικης, τροφοδοτικου κτλ, για να αξιζει το κοπο και να γινει αθορυβος.

Απο τα hotend ,ειχα ψαξει και ειχα βρει πως το satsana ηταν πολυ καλο και το εκτυπωσα και οντως ηταν αψογο. Νομιζω με εναν 5015 το ειχα.

Δημοσ.

ενας φιλος εφερε εναν παλιο ender 3 απλο

για θυμιστε μου οποιος ξερει τη διαδικασια για το offset. η  καποιο βιντεο να τον μαζεψω λιγο

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Dantε είπε

Αν μπεις στο κοπο να βαλεις buck converter, τοτε θα αλλαξεις ολα τα φανακια. Δηλαδη μητρικης, τροφοδοτικου κτλ, για να αξιζει το κοπο και να γινει αθορυβος.

Απο τα hotend ,ειχα ψαξει και ειχα βρει πως το satsana ηταν πολυ καλο και το εκτυπωσα και οντως ηταν αψογο. Νομιζω με εναν 5015 το ειχα.

Μπορω να βαλω ολα τα φανακια σε ενα converter ή το καθενα θέλει δικό του; Επισης noctua για το hotend διαλέγω 4010 ή 4020 ;

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Kaboomzer είπε

Μπορω να βαλω ολα τα φανακια σε ενα converter ή το καθενα θέλει δικό του; Επισης noctua για το hotend διαλέγω 4010 ή 4020 ;

Του τροφοδοτικου ειναι ηδη 12βολτος, αρα δε θες εκει μετατροπη.

Για hotend και μητρικης, ναι τους βαζεις μαζι.

Παρε οποιον βρεις πιο φθηνο για το hotend.Αν και ο 4020 μου φαινεται overkill.Δε πρεπει να το παρακανεις και με τη ψυξη εκει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...