Προς το περιεχόμενο

The Insomnia 3D Printing Community!

Μήνυμα προστέθηκε από Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1 ώρα πριν, Dantε είπε

Αν το θες μονο για να εκτυπωνεις και να ξεμπερδευεις τοτε οκ. Αν θες να καταλαβεις και να μαστορεψεις και τιποτα, τα φθηνα ειναι μια χαρα. 

Πάντως κι εγώ με τον φτηνούλη Ender απλά εκτυπώνω και ξεμπερδεύω.

Τα μαστορέματα που του χω κάνει είναι enclosure, αλλαγή χοτ εντ σε μεταλλικό και ελατήρια πιο σκληρά στο bed.

Δηλαδή το μόνο που ζηλεύω από κάποιον πολύ πιο ακριβό, όπως ο bambu, είναι η ταχύτητα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Η εκτύπωση που έλεγα την προηγούμενη εβδομάδα. Μια και το σχέδιο ήταν μεγάλο για τον εκτυπωτή μου, έκοψα κάθε Tray στα 2 και τα κόλλησα με κυανοακρυλική. 

image.jpeg.777f913b9049732f9b9ef61431c842af.jpeg

• Like 3

Γεια σας, 

πουλάω 2 εκτυπωτές σε αριστη εως καινουρια κατασταση γιατι περιμενω τον bambu x1‑carbon . Πρόκειται για τον Prusa mk3 που έγινε με το αυθεντικό κιτ αναβάθμιση σε mk3s+ και εναν artillery sidewinder x1  με bltouch. 

Οι εκτυπωτές βρίσκονται στην Γερμανία αλλα σε 2 εβδομάδες θα βρισκομαι Ελλαδα και μπορω να τους φέρω αν υπαρχει ενδιαφέρον. Πληροφορίες φωτογραφιες και τιμές στείλτε μου μηνυμα. 

Ευχαριστώ 

Επισκέπτης

Σήμερα τελείωσα μια μαγαλούτσικη εκτύπωση και είπα να την μοιραστώ μαζί σας. Από αύριο ξεκινάω στοκάρισμα τρίψιμο ρητίνες και αερογράφο. Φυσικά θα το δείτε και τελειωμένο.

Για την εκτύπωση δεν έχω να πω πολλά, αυτός ο εκτυπωτής είναι ένα όνειρο..

image.jpeg.c75e6b04ee298e8e390a7a7ef6ac822e.jpeg

Εχω παθει πλακα με τον bambu lab εκτυπωτη απο απο τα ποστ του @tegonikos  και εψαξα και σχετικα βιντεακια yt. Αν και αλμυρουτσικη τιμη, το γλυκοκοιταζω πολυ για πρωτο 3d printer. Οταν ειδα στα βιντεο την ταχυτητα της κεφαλης με ειχε πιασει σπαστικο γελιο 😂 σα διαολακι παει! αχαχ

Επισκέπτης
Στις 28/3/2023 στις 12:53 ΠΜ, corr8 είπε

Εχω παθει πλακα με τον bambu lab εκτυπωτη απο απο τα ποστ του @tegonikos  και εψαξα και σχετικα βιντεακια yt. Αν και αλμυρουτσικη τιμη, το γλυκοκοιταζω πολυ για πρωτο 3d printer. Οταν ειδα στα βιντεο την ταχυτητα της κεφαλης με ειχε πιασει σπαστικο γελιο 😂 σα διαολακι παει! αχαχ

ωχ, σε πήρα στο λαιμό μου ε?😅

Πλάκα κάνω, ο bambu αν το δεις αντικειμενικά είναι φθηνός, ΠΟΛΥ φθηνός, σε σχέση με αυτά που προσφέρει.

Δεν είναι μόνο η ταχύτητα (που όντως είναι εξωφρενική), είναι το όλο πακέτο που προσφέρει.

13 ώρες πριν, tegonikos είπε

ωχ, σε πήρα στο λαιμό μου ε?😅

Πλάκα κάνω, ο bambu αν το δεις αντικειμενικά είναι φθηνός, ΠΟΛΥ φθηνός, σε σχέση με αυτά που προσφέρει.

Δεν είναι μόνο η ταχύτητα (που όντως είναι εξωφρενική), είναι το όλο πακέτο που προσφέρει.

Προσωπικά το θερωρώ αρκετά υψηλό το κόστος του, αλλά σίγουρα προσφέρει πάρα πολλά για τη τιμή του. Απλά έχω τον ενδοιασμό και την αίσθηση ότι τόσα λεφτά σε 3d printer θα έπρεπε να τα δίνουμε μόνο αν έχουμε κάποια εμπορική δραστηριότητα, για να μπορεί να αποσβέσει τα λεφτά του. Γιατί καθαρά για χόμπι, να τυπώνεις βλακειούλες για το σπίτι ή για φίλους, οι πιο φθηνοί printers είναι υπέρ αρκετοί. Εκτός αν προφανώς τα λεφτά δεν είναι πρόβλημα!!

Είμαι εδώ και 1.5 χρόνο με τον Creality Ender 3v2 με BLTouch, και σκέφτομαι μήπως τον ανταλλάξω για να περάσω λίγο και από resin printers. Έχει κανείς και τα 2 είδη να μας πει εντυπώσεις κλπ; 

Επισκέπτης
45 λεπτά πριν, thanasis00 είπε

Προσωπικά το θερωρώ αρκετά υψηλό το κόστος του, αλλά σίγουρα προσφέρει πάρα πολλά για τη τιμή του. Απλά έχω τον ενδοιασμό και την αίσθηση ότι τόσα λεφτά σε 3d printer θα έπρεπε να τα δίνουμε μόνο αν έχουμε κάποια εμπορική δραστηριότητα, για να μπορεί να αποσβέσει τα λεφτά του. Γιατί καθαρά για χόμπι, να τυπώνεις βλακειούλες για το σπίτι ή για φίλους, οι πιο φθηνοί printers είναι υπέρ αρκετοί. Εκτός αν προφανώς τα λεφτά δεν είναι πρόβλημα!!

Είμαι εδώ και 1.5 χρόνο με τον Creality Ender 3v2 με BLTouch, και σκέφτομαι μήπως τον ανταλλάξω για να περάσω λίγο και από resin printers. Έχει κανείς και τα 2 είδη να μας πει εντυπώσεις κλπ; 

Kοίταξε, εν μέρη συμφωνώ, άλλα το θέμα είναι να μπορείς τουλάχιστον να εκτυπώνεις απροβλημάτιστα. Αν χαλάς κιλά PLA τσάμπα εξαιτίας των αστοχιών, αν οι μισές σου εκτυπώσεις έχουν ατέλειες και πρέπει να ξανατυπώσεις, αν ο θόρυβος είναι σαν να πετάει τζετ στο σπίτι σου, αν θέλεις 2,5 μέρες για εκτύπωση που την κάνεις στον bambu σε μερικές ώρες, αν γενικά το σκέφτεσαι για τα τυπώσεις γιατί γνωρίζεις ότι θα περάσεις γολγοθά τότε ακόμα και 100 ευρώ να έχεις δώσει για εκτυπωτή, πεταμένα χρήματα είναι για εμένα και το συνολικό κόστος με συνεχείς αναβαθμίσεις, χαμένο χρόνο ρέυμα χρήμα ψυχική ηρεμία ίσως να είναι και μεγαλύτερο από αυτό ενός bambu. Με τον Bambu απλά εκτυπώνεις όπως εκτυπώνεις στον laser εκτυπωτή χαρτιού που έχεις, στέλνεις την εκτύπωση και τέλος, ξεμπερδεύεις και μένεις ήσυχος. 650 ευρώ + VAT (αν δεν έχεις κάπου να τον κόψεις τιμολόγιο) είναι πολύ νορμάλ τιμή αν σκεφτείς ότι για XY εκτυπωτή η creality ζητάει τα ίδια χρήματα σχεδόν και το προιόν της είναι υποδεέστερο σε όλους τους τομείς (ασε που δεν δουλεύει καν). 

Για το τελευταίο σκέλος που αφορά resin εκτυπωτές επειδή πήγα και έκανα μια εκτύπωση (επ αμοιβής εννοώ) σε ένα εργαστήριο και είδα με τα μάτια μου την διαδικασία, μόνο αν έχεις ειδικό χώρο με εξαερισμούς κ.τ.λ θεωρώ ότι έχει νόημα. Στο σπίτι μου εγώ τέτοιο πράμα δεν θα έβαζα, αυτό βέβαια δική μου άποψη προσωπική.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, tegonikos είπε

Kοίταξε, εν μέρη συμφωνώ, άλλα το θέμα είναι να μπορείς τουλάχιστον να εκτυπώνεις απροβλημάτιστα. Αν χαλάς κιλά PLA τσάμπα εξαιτίας των αστοχιών, αν οι μισές σου εκτυπώσεις έχουν ατέλειες και πρέπει να ξανατυπώσεις, αν ο θόρυβος είναι σαν να πετάει τζετ στο σπίτι σου, αν θέλεις 2,5 μέρες για εκτύπωση που την κάνεις στον bambu σε μερικές ώρες, αν γενικά το σκέφτεσαι για τα τυπώσεις γιατί γνωρίζεις ότι θα περάσεις γολγοθά τότε ακόμα και 100 ευρώ να έχεις δώσει για εκτυπωτή, πεταμένα χρήματα είναι για εμένα και το συνολικό κόστος με συνεχείς αναβαθμίσεις, χαμένο χρόνο ρέυμα χρήμα ψυχική ηρεμία ίσως να είναι και μεγαλύτερο από αυτό ενός bambu. Με τον Bambu απλά εκτυπώνεις όπως εκτυπώνεις στον laser εκτυπωτή χαρτιού που έχεις, στέλνεις την εκτύπωση και τέλος, ξεμπερδεύεις και μένεις ήσυχος. 650 ευρώ + VAT (αν δεν έχεις κάπου να τον κόψεις τιμολόγιο) είναι πολύ νορμάλ τιμή αν σκεφτείς ότι για XY εκτυπωτή η creality ζητάει τα ίδια χρήματα σχεδόν και το προιόν της είναι υποδεέστερο σε όλους τους τομείς (ασε που δεν δουλεύει καν). 

Για το τελευταίο σκέλος που αφορά resin εκτυπωτές επειδή πήγα και έκανα μια εκτύπωση (επ αμοιβής εννοώ) σε ένα εργαστήριο και είδα με τα μάτια μου την διαδικασία, μόνο αν έχεις ειδικό χώρο με εξαερισμούς κ.τ.λ θεωρώ ότι έχει νόημα. Στο σπίτι μου εγώ τέτοιο πράμα δεν θα έβαζα, αυτό βέβαια δική μου άποψη προσωπική.

Συμφωνώ κατά μεγάλο ποσοστό με το παραπάνω που λες, αλλά νομίζω ότι αυτά ισχύουν πραγματικά σε εκτυπωτές των 100 ευρώ. Με τον Ender 3v2, μπορώ να πω ότι μόνο για το αρχικό σετάρισμα του εκτυπωτή χάλασα αρκετό χρόνο και PLA (αν και αυτό σχετικό είναι, γιατί το print συνήθως στραβώνει στα πρώτα layers). Άπαξ και φτιάξεις το bed leveling (που με το BLTouch είναι πανεύκολο), τότε όλα ρολλάρουν πολύ καλά. Οπότε με ένα ποσό της τάξης των 250 ευρώ, υπερκαλύπτεις το μεγαλύτερο μέρος των "σπιτικών" prints. 

Εννοείται η ευκολία της χρήσης του bambu δεν συγκρίνεται, γι αυτό και πληρώνεις και αυτό το price tag άλλωστε. Το αναφέρω κυρίως σε άτομα που δεν έχουν σκοπό την εμπορική χρήση (τουλάχιστον όχι αρχικά), γιατί αν είναι ένα περιστασιακό χόμπι για να κάνεις εξυπηρετήσεις και μόνο, είναι αρκετά τα λεφτά. 

Για τον resin εκεί που θέλω να τον τοποθετήσω, είναι δίπλα σε παράθυρο, οπότε ελπίζω να μην έχω θέμα, απλά νιώθω ότι ίσως κουράσει λίγο η όλη διαδικασία του καθαρισμού του print και του curing.

Επεξ/σία από thanasis00

3 ώρες πριν, tegonikos είπε

Δεν εχουν ολοι την οπτικη σου. Ειναι σα να λες οτι πας για ψαρεμα αυστηρα για να γυρισεις σπιτι με μια σακουλα ψαρια και ολα τα ενδιαμεσα σου ειναι αδιαφορα.

Οσοι το κανουν απο χομπι, συνηθως το κανουν και για τα ενδιαμεσα σταδια, εστω και εαν ειναι ταλαιπωρια ενιοτε αυτα. Αν χαζεψεις αρκετες απο τις παλαιοτερες σελιδες του θεματος θα το καταλαβεις.

Αν εσενα φυσικα δε σε απασχολει, τοτε δικαιολογεις το κοστος του εκτυπωτη.

Αυτα τα αναφερω επειδη σε καθε σελιδα προτεινεις τον εκτυπωτη και προσπαθεις να δικαιολογησεις την αγορα του. Δεν εχουν ομως ολοι τις ιδιες προτεραιτοτες σε τετοια αγορα.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, tegonikos είπε

το θέμα είναι να μπορείς τουλάχιστον να εκτυπώνεις απροβλημάτιστα.

Εκτυπώνω απροβλημάτιστα κι ας μην έχω Bambu.

Αν χαλάς κιλά PLA τσάμπα εξαιτίας των αστοχιών

Δεν χαλάω κιλά PLA (ούτε ABS μιας και το 'χω γυρίσει αποκλειστικά σε ABS).

, αν οι μισές σου εκτυπώσεις έχουν ατέλειες και πρέπει να ξανατυπώσεις

Δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο. Κι ας μην έχω Bambu.

, αν ο θόρυβος είναι σαν να πετάει τζετ στο σπίτι σου,

Ούτ' αυτό.

αν θέλεις 2,5 μέρες για εκτύπωση που την κάνεις στον bambu σε μερικές ώρες,

Αυτό ΝΑΙ. Αυτός είναι ο λόγος που θα έπαιρνα Bambu, αν έπαιρνα.

αν γενικά το σκέφτεσαι για τα τυπώσεις γιατί γνωρίζεις ότι θα περάσεις γολγοθά

Ποιο γολγοθά βρε συ, πλάκα κάνεις; Και βέβαια δεν ισχύει.

συνολικό κόστος με συνεχείς αναβαθμίσεις

Καμιά αναβάθμιση δεν χρειάζεται εκτός αν θες να τυπώνεις κάτι παραπάνω από PLA. Εγώ που τυπώνω ABS ένα full metal hot end πήρα μόνο, 23 ευρώ.

, χαμένο χρόνο ρέυμα χρήμα ψυχική ηρεμία ίσως να είναι και μεγαλύτερο από αυτό ενός bambu.

Τι λες βρε; Καμία σχέση.

Με τον Bambu απλά εκτυπώνεις όπως εκτυπώνεις στον laser εκτυπωτή χαρτιού που έχεις, στέλνεις την εκτύπωση και τέλος, ξεμπερδεύεις και μένεις ήσυχος.

Στους άλλους εκτυπωτές τι κάνεις δηλαδή, ξετυλίγεις με το χέρι το καρούλι ή λιώνεις το νήμα με το πιστολάκι;

Tegonikos, μοιάζεις σαν να προσπαθείς να δικαιολογήσεις την αγορά του Bambu. Ναι, αξίζει ο Bambu, για ένα λόγο όμως: την ταχύτητα. Όλα τ' άλλα που αναφέρεις είναι άκυρα για μένα. Ακόμα και το Bed Leveling που είναι χειροκίνητο στον δικό μου δεν είναι πρόβλημα μιας και του κάνω κάθε 30 εκτυπώσεις. Αυτό με τα παλιά ελατήρια, τα μαλακά...Τώρα έχω σκληρά...άρα ακόμα πιο αραιά το BL.

Επεξ/σία από panosena
  • Like 1
  • Thanks 1

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
43 λεπτά πριν, panosena είπε

Καμιά αναβάθμιση δεν χρειάζεται εκτός αν θες να τυπώνεις κάτι παραπάνω από PLA. Εγώ που τυπώνω ABS ένα full metal hot end πήρα μόνο, 23 ευρώ.

Αυτό με τα παλιά ελατήρια, τα μαλακά...Τώρα έχω σκληρά...άρα ακόμα πιο αραιά το BL.

Τι από τα δυο ισχύει τελικά?Μόνο metal hot και τα ελατήρια τα ξήλωσες από κανα στρώμα ή δεν πήρες τελικά μόνο metal hot ως αναβάθμιση άλλα και ελατήρια?Ενα ένα μας τα βγάζεις 😋

ABS πως ακριβώς εκτυπώνεις χωρίς έλεγχο θερμοκρασίας σε ανοιχτό εκτυπωτή?

3 ώρες πριν, Dantε είπε

Δεν εχουν ολοι την οπτικη σου. Ειναι σα να λες οτι πας για ψαρεμα αυστηρα για να γυρισεις σπιτι με μια σακουλα ψαρια και ολα τα ενδιαμεσα σου ειναι αδιαφορα.

Οσοι το κανουν απο χομπι, συνηθως το κανουν και για τα ενδιαμεσα σταδια, εστω και εαν ειναι ταλαιπωρια ενιοτε αυτα. Αν χαζεψεις αρκετες απο τις παλαιοτερες σελιδες του θεματος θα το καταλαβεις.

Αν εσενα φυσικα δε σε απασχολει, τοτε δικαιολογεις το κοστος του εκτυπωτη.

Αυτα τα αναφερω επειδη σε καθε σελιδα προτεινεις τον εκτυπωτη και προσπαθεις να δικαιολογησεις την αγορα του. Δεν εχουν ομως ολοι τις ιδιες προτεραιτοτες σε τετοια αγορα.

Μα την οπτική μου μεταφέρω εδώ, τι θα έπρεπε να μεταφέρω?Την οπτική άλλων?Αλλο πάλι και τούτο...

Επεξ/σία από tegonikos

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...