Προς το περιεχόμενο

The Insomnia 3D Printing Community!

Μήνυμα προστέθηκε από Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1 λεπτό πριν, Dantε είπε

Τους κινεζοεκτυπωτες και ημι συναρμολογημενοι να ερθουν ,τους λυνεις και τους κανεις απο την αρχη αν θες να παρεις καλο αποτελεσμα. 

Για τα θεματα που λες, αν το ειχες κανει αυτο, θα τα ελυνες.

Βεβαια αν το δεις απο την οπτικη του οτι θα πρεπε να δουλευει σωστα οπως τον δινουν,δεν θα ειχες αδικο.

Εσύ πιστεύεις ότι δεν τον κάναμε βίδες και τον ξανασυναρμολογήσαμε δηλαδή?ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ οτι το κάναμε ΚΑΙ ΟΧΙ μια φορά μόνο! Eξαντλήσαμε κάθε πιθανότητα επισκευής πριν γίνει η επιστροφή των χρημάτων!

Το πρόβλημα καταλήξαμε ότι είναι σχεδιαστικό, ΚΑΝΕΝΑΣ enter 5 s1 δεν κάνει σωστό και απροβλημάτιστο bed leveling για εμένα, όπως είδα εις βάθος την σχεδίαση στον δικό μου. Σίγουρα θα βγουν αναβαθμίσεις και υλικά αντικατάστασης στο άμεσο μέλλον από την creality όπως έκανε και για τον ender 3 s1 pro που είχα πάρει πρώτον που στέλνει άλλο bed προς αντικατάσταση. Απλά δεν το κάνει με "πάταγο" (να το ανακοινώνει δημόσια δηλαδή) άλλα με πληροφόρηση και ανταλλακτικά στους αντιπροσώπους και τα service.

1 λεπτό πριν, panosena είπε

@tegonikos οκ συμφωνώ, δίκιο έχεις, κι εγώ θα τον επέστρεφα.
Κανονικά έπρεπε να σου δώσουν άλλο καινούριο.

Μα προς τιμήν τους, μου είπαν ότι και άλλον μπροστά μου να ξεσφραγίσουν θα έχω ΑΚΡΙΒΩΣ τα ίδια προβλήματα!Δεν είναι ότι μου πρότειναν αντικατάσταση με άλλον και δεν δέχθηκα!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

5 λεπτά πριν, tegonikos είπε

Tο πρόβλημα καταλήξαμε ότι είναι σχεδιαστικό, ΚΑΝΕΝΑΣ enter 5 s1 δεν κάνει σωστό και απροβλημάτιστο bed leveling για εμένα, όπως είδα εις βάθος την σχεδίαση στον δικό μου.

Το λογο το βρηκατε; Δεν ειναι πυρηνικη φυσικη ενας 3δ εκτυπωτης. Ενα πλαισιο με ενα μοτερακι και τους αξονες που κινειται ειναι.

Για να κατεβαινει Χ εκατοστα και να ανεβαινει Χ-κατι εκατοστα σημαινει οτι τα E-steps πιθανοτατα ηταν στο γαμο του καραγκιοζη.

Δεν υπαρχει το σχεδιαστικο προβλημα που δε λυνεται οτι και να κανεις. Αν το ψαξεις ,μια χαρα το λυνεις. Το αν δε θες να ασχοληθεις, αλλο θεμα επαναλαμβανω.

παιδιά ο enter 5 s1 έχει σχεδιαστικό πρόβλημα το κρεβάτι κρατιέται με 2 βίδες και λυγίζει μπροστά γιαυτό υπάρχει Ender 5 Pro Bed Support αυτό το mod αλλά όχι και ότι το φτιάχνει τελείως ακόμα όσο και καλό bed level και να κάνεις η βλακεία ξεβιδωνη από του κραδασμούς  και γενικά το ΜΟΝΟ καλό που έχω βρει σε οτιδήποτε cryality είναι το petg για τα 15 ευρο το κιλό που έχει.

Μόλις τώρα, Dantε είπε

Το λογο το βρηκατε; Δεν ειναι πυρηνικη φυσικη ενας 3δ εκτυπωτης. Ενα πλαισιο με ενα μοτερακι και τους αξονες που κινειται ειναι.

Για να κατεβαινει Χ εκατοστα και να ανεβαινει Χ-κατι εκατοστα σημαινει οτι τα E-steps πιθανοτατα ηταν στο γαμο του καραγκιοζη.

Δεν υπαρχει το σχεδιαστικο προβλημα που δε λυνεται οτι και να κανεις. Αν το ψαξεις ,μια χαρα το λυνεις. Το αν δε θες να ασχοληθεις, αλλο θεμα επαναλαμβανω.

Φίλε μου εγώ έκανα από μεριάς μου οτι μπορούσα, τον έλυσα ξανά, τον ξαναέδεσα, έκανα κάθε πιθανή μέτρηση με παχύμετρο να δω αν υπάρχει το οτιδήποτε στραβό, σοφτγουερικά επίσης τα πάντα. Σαφώς και δεν είναι πυρηνική φυσική! Τα πάντα έκαναν (και μπροστά μου μάλιστα την πρώτη μέρα) και τα παιδιά στο κατάστημα που τον αγόρασα και φυσικά επι μία βδομάδα που τον κράτησαν μετέπειτα μέχρι να μου πουν οτι δεν γίνεται τίποτα. 

Για μένα είχε σχεδιαστικό σφάλμα!Το πολύ βαρύ του bed στηριζόταν μόνο στην μία από τις 4 μεριές του με υλικά που δεν ήταν σχεδιασμένα για τέτοια πίεση, αυτό ήταν το δικό μου συμπέρασμα!

15 λεπτά πριν, Nemo1776 είπε

παιδιά ο enter 5 s1 έχει σχεδιαστικό πρόβλημα το κρεβάτι κρατιέται με 2 βίδες και λυγίζει μπροστά γιαυτό υπάρχει Ender 5 Pro Bed Support αυτό το mod αλλά όχι και ότι το φτιάχνει τελείως ακόμα όσο και καλό bed level και να κάνεις η βλακεία ξεβιδωνη από του κραδασμούς  και γενικά το ΜΟΝΟ καλό που έχω βρει σε οτιδήποτε cryality είναι το petg για τα 15 ευρο το κιλό που έχει.

α μπράβο!μαζί γράφαμε!

6 ώρες πριν, Nemo1776 είπε

καθάρισε το κρεβάτι με λίγο ζεστό νερό και 1 σταγόνα κρεμοσάπουνο και όταν το καθαρίσεις και στεγνώσει πέρασε το με ΙΡΑ και δες το first layer αν είναι οκ.Απλά είσαι καινούριος στο άθλημα δεν είναι τίποτα μην το σκέφτεσαι καν από την στιγμή που δεν έχεις καμία blob of death όλα καλά είναι.

με ποιον ακριβώς τρόπο το καθαρίζεις με IPA ;

ευχαριστώ 

χαχαχα...μόλις βρήκα και lock για το bed του ender 3 s1 pro που ξεβίδωνε κατά την εκτύπωση και δεν με πιστεύατε!Εξυπνο!

Και ο τύπος λέει

"How did I end up making my own bed level locks? Well, after spending quite some time leveling, especially the fine tuning after ABL (E3S1Pro users probabely know, that ABL isn't perfect and needs subsequent adjustments on the fly)"

https://www.thingiverse.com/thing:5858852

image.jpeg.901f69d1af09faea7348ee06cdc5254c.jpeg

20 λεπτά πριν, nik187 είπε

με ποιον ακριβώς τρόπο το καθαρίζεις με IPA ;

ευχαριστώ 

τι εννοείς με πιο τρόπο? ενώ είναι κρύο το bed ρίχνεις λίγο ΙΡΑ και του σκουπίζεις με χαρτί κουζίνας!

1 ώρα πριν, Nemo1776 είπε

τι εννοείς με πιο τρόπο? ενώ είναι κρύο το bed ρίχνεις λίγο ΙΡΑ και του σκουπίζεις με χαρτί κουζίνας!

σκουπίζεις με χαρτί κουζίνας.

Αυτό ήθελα. 

ευχαριστώ 

5 ώρες πριν, tegonikos είπε

χαχαχα...μόλις βρήκα και lock για το bed του ender 3 s1 pro που ξεβίδωνε κατά την εκτύπωση και δεν με πιστεύατε!

Κοίταξε, εμένα μου φάνηκαν παράξενα αυτά που έγραφες για τον εξής λόγο: έχω τον φτηνότερο (157 € από banggood) της Creality, τον Ender 3 Pro. Και από την πρώτη στιγμή δεν είχα το παραμικρό πρόβλημα.

Οπότε τα ακριβότερα μοντέλα της Creality που αγόρασες, μου φαινόταν παράξενο να έχουν προβλήματα που δεν είχε ο φτηνούλης Ender μου.

• Like 1

1 ώρα πριν, panosena είπε

Κοίταξε, εμένα μου φάνηκαν παράξενα αυτά που έγραφες για τον εξής λόγο: έχω τον φτηνότερο (157 € από banggood) της Creality, τον Ender 3 Pro. Και από την πρώτη στιγμή δεν είχα το παραμικρό πρόβλημα.

Οπότε τα ακριβότερα μοντέλα της Creality που αγόρασες, μου φαινόταν παράξενο να έχουν προβλήματα που δεν είχε ο φτηνούλης Ender μου.

φίλε μου μην σου φαίνεται ΚΑΘΟΛΟΥ περίεργο. Δεν σημαίνει ότι επειδή έχεις φθηνότερο μοντέλο θα έχεις και εσύ τα ίδια θέματα. Πιθανώς ο δικός σου να μην έχει ΚΑΝΕΝΑ σχεδιαστικό σφάλμα και να δουλεύει εντελώς απροβλημάτιστα και σε πιστεύω φυσικά ότι έτσι είναι!Αλλα και μικροπροβλήματα να έχεις (αρκεί να είναι μικρά και να επιδέχονται βελτίωσης/αναβάθμισης) οκ, έδωσες 150-200 ευρώ το αποδέχεσαι κάπως και σε παίρνει να δώσεις και άλλα 100 που λέει ο λόγος να κάνεις και κάποιες αλλαγές που εσύ θέλεις. Σε αυτή τη κατηγορία τιμής είναι κάπως αναβαθμίσιμη η φάση εν γνώση σου. Εχω φίλο με ender 5 plus (αυτός με έβαλε στο τρυπάκι να πάρω creality) που τυπώνει μερόνυχτα ολόκληρα και έχει να κάνει bed leveling μήνες (το εννοώ)!Mαύρο σκυλί!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, panosena είπε

λέγετε στατιστική δλδ αν ψάξεις προβλήματα από ender - anet σε αυτό το φόρουμ η στα reddit θα βρεις ουκ ο λίγα αντιθέτως αν κοιτάξεις πχ για prusa εδώ η στο reddit θα βρεις πάρα πολύ λίγα και συνήθως είναι από τον χρήστη,

παράδειγμα για να καταλάβεις τι λέω πάμε στον Ender 3 Pro προβλήματα από το σχεδιασμό και φτηνά εξαρτήματα 1)extruder σπάει το πλαστικό  2) 1 βίδα στο Ζ με αποτέλεσμα να κάνει κοιλιά από την μια πλευρά 3) η βίδες στο bed 90% ξεβιδώνουν και πρέπει να πάρεις σκληρά ελατήρια η σιλικονουχα σωληνάκια 4) 1 σωλήνας στο bed οπότε είναι λιγότερα σταθερό το δεξιά με το αριστερά  5 ) φτηνιάρικα  ροδακια που πρέπει να τα έχεις καθαρά και να κοιτάξεις ότι δεν είναι πολύ σφιγμένα η λιμένα γιατί μπορεί να σου βγάλουν προβλήματα και να ψάχνεις από που είναι. αν σκεφτώ θα βρω και αλλά,κατάλαβες τι θέλω να πω.
πάμε στο prusa mini 1 ) extruder clicking or chews filament συμβαίνει από λάθος χρήστη έχει σφίξει πολύ το idler screw στην συναρμολόγηση η με filament μέσα στον extruder 2) heat creep έχει κενό το ptfe tube με το heatbreak με αποτέλεσμα να βουλώνει,και αυτό είναι πρόβλημα χρήστη στην συναρμολόγηση,αν ακολουθήσει τον οδηγό της prusa το φτιάχνει,αυτά είναι τα προβλήματα του prusa

Τι θέλω να πω με όλα αυτά ενώ και τα 2 μηχανήματα έχουν θέματα το ένα είναι εργοστασιακό και το άλλο από κακή συναρμολόγηση του χρήστη στο enter πρέπει να σκάσεις ένα σκασμό χρήματα και πάλι θα σου βγάζει προβλήματα γιατί ο σχεδιασμός-σκελετός του δεν είναι στιβαρός, αλλά για τα 160 ευρό που έχει να δώσει και άλλα 40 για ένα full metal hotend είναι μια χαρά για να τυπώνεις μια στο τόσο κάτι που θέλεις δεν είναι για να τυπώνεις ασταμάτητα ούτε όλα τα πλαστικά και θα έχεις προβλήματα αλλά σου κόστισε μόνο 200 ευρό.
Από την άλλη το prusa το πληρώνεις 3 φόρες την τιμή του enter αλλά αν το συναρμολογήσεις σωστά δεν μπας να τυπώνεις 24/7 δεν θα έχεις θέμα ότι και πλαστικό να του βάλεις χωρείς καμιά αναβάθμιση από pla ως pc  δεν θα σου πει όχι,απλα τυπώνεις χωρείς να σε ενδιαφέρει ξέγνοιαστα αλλά επαναλαμβάνω το πλήρωσες 3 φορές πάνω από ένα enter και έχει και πιο μικρότερο κρεβάτι.
Από εκεί και πέρα ο καθένας ότι νομίζει παίρνει αλλά τα πράγματα έτσι όπως έγραψα είναι και ας μην αυταπατόμαστε.

Επεξ/σία από Nemo1776

11 ώρες πριν, Nemo1776 είπε

στο enter πρέπει να σκάσεις ένα σκασμό χρήματα και πάλι θα σου βγάζει προβλήματα γιατί ο σχεδιασμός-σκελετός του δεν είναι στιβαρός, αλλά για τα 160 ευρό που έχει να δώσει και άλλα 40 για ένα full metal hotend είναι μια χαρά για να τυπώνεις μια στο τόσο κάτι που θέλεις δεν είναι για να τυπώνεις ασταμάτητα ούτε όλα τα πλαστικά

Το μόνο που έχω αλλάξει είναι ένα full metal hotend (Mellow από aliepxpress, 23 ευρώ).

Ναι, τυπώνω μία στο τόσο (ας πούμε μια φορά τη βδομάδα).

Αλλά δεν έχω αντιμετωπίσει κάποιο από τα προβλήματα που αναφέρεις.

24 λεπτά πριν, panosena είπε

Το μόνο που έχω αλλάξει είναι ένα full metal hotend (Mellow από aliepxpress, 23 ευρώ).

Ναι, τυπώνω μία στο τόσο (ας πούμε μια φορά τη βδομάδα).

Αλλά δεν έχω αντιμετωπίσει κάποιο από τα προβλήματα που αναφέρεις.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...