Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα σας

Απέκτησα τον Artillery x2 πολύ πρόσφατα και βλέπω πως θέλει bed levelling μετά απο καθε εκτύπωση.Ειναι λες και δεν σώζει το λεβελινγκ στην eeprom.Υπάρχει λύση σε αυτό??

• Απαντ. 7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Σκέφτομαι να βάλω ένα μικρό θερμαντικό σώμα στο κουτί του εκτυπωτή (που ανέβασα πιο πριν).

Έχω επιλογές αυτά που βγάζουν θερμό αέρα με ανεμιστήρα και αυτά που είναι τύπου χαλαζία χωρίς ανεμιστήρα.

Με θερμοστάτη.

Μάλλον καλύτερα χωρίς ανεμιστήρα για να μη δημιουργούνται ρεύματα αέρα, σωστά;

Και να είναι και λεπτό για να μην πιάνει και πολύ χώρο.

Έχετε να προτείνετε κάποιο;

(άλλη σκέψη, ένα απλο σίδερο σιδερώματος)

Δημοσ.

Λέω να πάρω ένα εύκαμπτο νήμα τύπου TPU για να πειραματιστώ με εκτύπωση ελαστικών αντικειμένων. Αυτά τυπώνονται με απλούς εκτυπωτές; Έχω έναν Anet A8, τον απλό τον ορθόδοξο. Τι προτείνετε; Μέχρι τώρα έχω τυπώσει μόνο PLA. 

Επίσης για PLA βλέπω κάτι πακέτα 3-4 καρούλια του κιλού  PLA Athena και PLA novus που βγαίνουν λίγο φτηνότερα από τα μεμονωμένα. Καμιά καλύτερη πρόταση; Δεν με ενδιαφέρουν τα χρώματα. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 5/2/2023 στις 3:11 ΜΜ, panosena είπε

Πρώτες μου επιτυχημένες εκτυπώσεις με ABS!

Έχω βάλει τον Ender 3 σε κουτί από μελαμίνη, bed 100°C, Printing temperature 245°C, Enable Print cooling = Unchecked (στο Cura), άρα καθόλου αέρας. Σε σκέτο γυαλί πάνω στο bed, χωρίς λακ ούτε κόλλα.

Τελικά χρειάζεται λακ οπότε του βάζω Schwarzkopf Pallete hair spray.

Τώρα όμως (μετά από 2 -3 πετυχημένες εκτυπώσεις με λακ) ξεκολλάει και αποτυγχάνει η εκτύπωση.

Μήπως πρέπει να καθαρίζω το τζάμι και μετά να βάλω λακ;

(τώρα βάζω λακ πριν την εκτύπωση αλλά δεν καθαρίζω το τζάμι)

Επεξ/σία από panosena
Δημοσ.
Στις 9/2/2023 στις 3:48 ΜΜ, Dantε είπε

TPU θα δυσκολευτεις με bowden εκτυπωτη λογω retraction.

Τα Athena τα ειχα δοκιμασει καποτε. Δε με ειχαν ενθουσιασει.

O Ανετ δεν είναι bowden , είναι direct drive. 

Δημοσ.
Στις 6/2/2023 στις 11:07 ΜΜ, alldaynews είπε

Καλησπερα σας

Απέκτησα τον Artillery x2 πολύ πρόσφατα και βλέπω πως θέλει bed levelling μετά απο καθε εκτύπωση.Ειναι λες και δεν σώζει το λεβελινγκ στην eeprom.Υπάρχει λύση σε αυτό??

https://www.amazon.de/-/en/3DPLady-Artillery-Sidewinder-silicone-replacement/dp/B0918R29HZ/
Με κάτι τέτοιο θα σωθείς από τα πολλά πολλά. Θα σου πρότεινα να κοιτάξεις σιγά σιγά μία παραγγελία από alliexpress. 
5015 Fan, Aluminum Idler, Titanium Heatbreak και αυτά τα damper για να φύγεις από ελατήρια. 
Έχω εδώ και ένα χρόνο τον Genius Pro μονταρισμένο. Υπαρχουν φθηνές και ακριβές λύσεις ανάλογα με το τι απαιτήσεις έχεις. 

Δημοσ.
57 λεπτά πριν, kgian είπε

O Ανετ δεν είναι bowden , είναι direct drive. 

Θυμομουν οτι ηταν bowden. Τοτε ειναι doable.

Απλα βλεπω οτι θελει πιο υψηλες θερμοκρασιες οποτε ενα metal hotend θα ηταν συνετο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα έχει δοκιμάσει κανενας το eSun ABS+ ?

Είναι πραγματικά πιο εύκολο στην εκτυπωση ή είναι εμπορικό τρικ για να λένε ότι εχουν κάτι νεο? Απαιτείται η χρήση enclosure? Εχω ενα ender-3, με all metal hotend αλλα δεν τον εχω κλειστό. Θα μπορεσω να κανω εκτύπωση;

Η επόμενη επιλογή μου ειναι το prima select pla pro (και ανοπτηση) αλλα το κόστος του είναι υπερδιπλασιο... Ωστόσο το έχει χρησιμοποιήσει κάποιος για να ξέρουμε αν δουλεύει η ανοπτηση?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Επεξ/σία από mitsre
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 ώρες πριν, mitsre είπε

Καλησπέρα έχει δοκιμάσει κανενας το eSun ABS+ ?

Εχω ενα ender-3, με all metal hotend αλλα δεν τον εχω κλειστό.

.....

Η επόμενη επιλογή μου ειναι το prima select pla pro (και ανοπτηση)

Πριν λίγες μέρες άρχισα να τυπώνω με ABS. Νόμιζα ότι θα ήταν δύσκολο αλλά δεν ήταν καθόλου.

Δεν έχω τυπώσει κάποιο μεγάλο αντικείμενο μέχρι στιγμής αλλά μάλλον δεν θα έχω πρόβλημα (το μεγαλύτερο που 'χω τυπώσει είναι 6εκ x 4εκ x 3 εκ). Με ένα απλό γυαλί πάνω στο bed, και στο γυαλί, στο σημείο εκτύπωσης, κολλημένη kapton tape (αυτοκόλλητη ταινία που είναι ότι πρέπει για την περιπτωσή μας).

Οπότε όρμα στo ABS (το eSun ABS+ δεν το ξέρω αλλά υποθέτω θα 'ναι καλό επειδή η eSun είναι γενικώς καλή), ΑΛΛΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΕ ENCLOSURE!

Επεξ/σία από panosena
Δημοσ.

ωπα ρε παιδιά!ήρθε!

Μετά την φανταστικότατη εμπειρία μου με τα "ποιοτικά" προϊόντα της Creality ήρθε η ώρα να ρίξω την τελευταία ζαριά. 

Το βράδυ έχει unboxing να δω τι έχει μέσα 😀

image.jpeg.559689a7dc67e463777de8feae354556.jpeg

Δημοσ.

Παιδιά είμαι εδώ και καμια ωρε με το χαμόγελο του τζόκερ. Τι ρομποτικό εργαλείο είναι αυτός ο bambu????Τι φάση?Τι έφτιαξαν οι τύποι???

Ξηγούμαι. 

Δεν έχω ματαξαναδεί τέτοια συσκευασία. Τα υλικά του όλα σε σακουλάκια με την ονομασία απέξω που πάει το καθένα. Ποιότητα σε σχέση με τα creality που πέρασαν από τα χέρια μου out of this world.

Στην ουσία έρχεται προσυναρμολογημένος, ελάχιστα πράγματα του βιδώνεις και κατευθείαν σε οδηγεί στην εφαρμογή στο κινητό όπου και το συνδέεις στην ουσία στο wifi του δικτύου σου.

Εκανε κατευθείαν self test, κουνιόταν , έτρεμε, έκανε θορύβους, εντυπωσιακά πράγματα, και στην συνέχεια ζήτησε και έκανε firmware update.

Του έβαλα το PLA πανεύκολα μιας και πατάς στην οθόνη του και το τραβάει μέχρι να το δεις να στάζει από κάτω.

Kατευθείαν κατέβασα το bambu studio και του έβαλα εκτύπωση με bed leveling.

Παιδιά ο εκτυπωτής δεν υπάρχει, απλά ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.

Αυτοκαθαρίζει την κεφαλή!ντόινγκ!Και έχει ένα τούνελ που τα υπολείμματα πέφτουν από πίσω από τον εκτυπωτή.

Κάνει αυτόματο (πραγματικά αυτόματο, οχι αυτό το σικέ αυτόματο της creality) bed leveling και ξεκινάει το δοκιμαστικό layer που το στρώνει ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ, έπαθα τη πλάκα μου. Συγνώμη άλλα μετά την εμπειρία μου με τους creality σχεδόν αδυνατώ να το πιστέψω πόσο εύκολα και τέλεια ξεκινάς μια εκτύπωση. Στο bambu απλά δεν βάζεις χέρι πουθενά, δεν ξεβιδώνεις, δεν βάζεις φιλεράκι, δεν βιδώνεις τίποτα απολύτως. Τα κάνει όλα μόνος του.

Ταχύτητα. Παιδιά δεν ξέρω αν υπάρχει άλλος κάτοχος εδώ να το επιβεβαιώσει, δεν προλαβαίνεις να δεις την κίνηση της κεφαλής!Τρομερό!Με πιάσαν τα γέλια!

Δεν τρέμει!Ο Creality 5 s1 που πέρασε για μια μέρα από το σπίτι μου νόμιζες ότι θα σηκωθεί και θα βγει μπαλκόνι για τσιγάρο!Πως κάνει στίψιμο ρούχων ένα πλυντήριο, ε αυτό!

Αυτη τη στιγμή εκτυπώνει ο bambu στο ίδιο γραφείο που κάθομαι και πληκτρολογώ αυτές τις γραμμές και δεν νιώθω την ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ δόνηση και η κεφαλή κοντεύει να πιάσει υπερηχητική ταχύτητα!😂

Προς υποψήφιους αγοραστές νέους σαν εμένα. Αντί να δώσετε 550 ευρώ για τον creality ender 3 s1 pro ή 650 ευρώ για τον ender 5 s1 (το απόλυτο σκουπίδι με εργοστασιακό σχεδιαστικό σφάλμα!) δώστε 150 ευρώ παραπάνω και αυτό που θα πάρετε δεν έχει καμία σχέση με τα creality παιδιά. Ειλικρινά και χωρίς να γνωρίζω εις βάθος τις λεπτομέρειες η διαφορά στην πράξη είναι χάος.

Α, ο άξονας Χ είναι ανθρακόνημα!Ελεος..και φυσικά ουτε ροδάκια ούτε τίποτα. Αλλο πράγμα!

(Συγνώμη για τον ενθουσιασμό μου, άλλα αυτό το μηχάνημα που πήρα είναι πραγματικός ρομποτικός 3D printer παιδιά, είχα απογοητευτεί πλήρως από τους δυο creality και απλά έριξα την τελευταία ζαριά. Εξάρες!).

image.jpeg.e5a70df31fe930e39ca06ae315972b28.jpeg

4 ώρες πριν, panosena είπε

Μια χαρά ποιοτικά είναι τα προϊόντα της Creality. Αυτά που σου έτυχαν είναι λίγο (ως πολύ) παράξενα.

Φίλε μου όταν σου λέει ο ίδιος ο αντιπρόσωπος ότι η creality στέλνει αντικατάσταση bed για τους ender 3 s1 pro και ακόμη δεν έχει κάποια λύση για το ΜΗ leveling του ender 5 s1 και οτι πιθανόν είναι σχεδιαστικό λάθος με την στήριξη του bed από δυο μόνο άξονες στην μία μόνο πλευρά, τι ακριβώς εννοείς "εως πολύ" παράξενα?Υπάρχει κάποιος εδώ με ender 5 s1 που να κάνει σωστό bed leveling?Αν ναι, τότε ο αντιπρόσωπος που κράτησε τον εκτυπωτή μου 5 μέρες προσπαθώντας να βρει λύση και η άποψη του ότι και άλλον να ανοίξει και να μου τον αντικαταστήσει δεν θα λυθεί το πρόβλημα μάλλον δεν ήξερε τι έλεγε. Και οι δυο creality που πήρα (τελευταία μοντέλα υπόψιν) είχαν επιβεβαιωμένο πρόβλημα. Και στους δυο χανόταν το bed leveling. Tώρα αν αυτό είναι από λίγο εως πολύ παράξενο, δεν με πολυενδιαφέρει να σου πω την αλήθεια, τουλάχιστον όχι μετά από όλη αυτή τη ταλαιπωρία του να συναρμολογώ μηχανήματα των εξακοσίων ευρώ και να μην καταφέρνω να κάνω ούτε μία σωστή εκτύπωση. Συγνώμη, ούτε να ακούω για αυτή την κινεζιά που λέγεται creality δεν θέλω πλέον. Ιδιαιτέρως τώρα που είδα πως είναι ένας πραγματικός 3D printer.

Δημοσ.

Καλοριζικος.

Αλλα οπως σου εγραψα παραπισω, το 3D printing ειναι αθλημα που αν δε κατσεις να μαθεις να εντοπιζεις και να αντιμετωπιζεις τα προβληματα, οσους εκτυπωτες και να αλλαξεις, αργα η γρηγορα στο ιδιο σημειο θα καταληξεις.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...