Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, tegonikos είπε

Υπό αυτή την σκέψη τον αντικαταστώ με τον ender 5 s1. Εχει κανείς άποψη για το αν πράττω ορθώς και αν η λογική μου για το bed leveling στα δυο μοντέλα είναι σωστή?

Η λογική σου είναι λάθος, αλλίμονο αν υπήρχε πρόβλημα με την κίνηση... 

Απο την άλλη σωστά κάνεις καθώς οι τύπου CoreXY έχουν περισσότερες δυνατότητες.

• Απαντ. 7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εχω πολλες εκτυπωσεις με Ender 3 και δεν ειχα θεμα με το leveling ουτε μετα απο αρκετες ωρες.

Η κατι κανεις λαθος η κατι ειναι ελλατωματικο.

Κατ εμε κανεις κακη κινηση που αλλαζεις εκτυπωτη, ενω δε γνωριζεις ακομα βασικα πραγματα για τους εκτυπωτες (no offense).

Οι CoreXY ειναι πιο πολυπλοκοι και θα σε ταλαιπωρησει παραπανω σε ενδεχομενο προβλημα.

Επεξ/σία από Dantε
Δημοσ.
5 ώρες πριν, tegonikos είπε

Προφανώς!εχεις όμως δοκιμάσει να κάνεις εκτύπωση 12+ ωρών να δεις αν βγαίνει βασικά και δεύτερον να πάρεις και μια μέτρηση μετά στο leveling?

Ναι έχω κάνει και δεν είχα ποτέ κάποιο πρόβλημα. Δεν έκανα μέτρηση, απλά έκανα κι άλλες εκτυπώσεις μετά (χωρίς να κάνω leveling) και πάλι δεν είχα κάποιο πρόβλημα.

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, Dantε είπε

Εχω πολλες εκτυπωσεις με Ender 3 και δεν ειχα θεμα με το leveling ουτε μετα απο αρκετες ωρες.

Η κατι κανεις λαθος η κατι ειναι ελλατωματικο.

Κατ εμε κανεις κακη κινηση που αλλαζεις εκτυπωτη, ενω δε γνωριζεις ακομα βασικα πραγματα για τους εκτυπωτες (no offense).

Οι CoreXY ειναι πιο πολυπλοκοι και θα σε ταλαιπωρησει παραπανω σε ενδεχομενο προβλημα.

λάθος και να θέλω δεν μπορώ να κάνω, ρυθμίζεις το τραπέζι με τις τέσσερις ροδέλες από κάτω και μετά κάνεις auto leveling, μετά ξανατσεκάρεις για τυχόν μικρορύθμιση offset που πιθανόν να χρειαστεί και ξεκινάς να εκτυπώνεις. Η διαδικασία είναι τρομερά απλή. Η εκτύπωση πάει θαυμάσια, τελειώνει σε 2 ώρες και ξανακάνεις ένα leveling να δεις αν όλα είναι καλά, Και εκεί διαπιστώνω ότι το τραπέζι θέλει πάλι leveling, βίδωμα ξεβίδωμα δηλαδή, έχει χάσει τελείως την αρχική του ρύθμιση, ΠΑΝΤΑ προς τα πάνω. Δηλαδή ξεβιδώνεται κατα την διάρκεια της εκτύπωσης. 

Τι λάθος μπορεί να κάνω??Δοκίμασα κάθε πιθανό σφίξιμο στο l;eveling, μέχρι και σχεδόν τέρμα συμπιεσμένα τα ελατήρια μπας και χωρίς αποτέλεσμα. 

Από κει και πέρα είναι τόσο απλή η κατασκευή (βίδα, παξιμάδι, ελατήριο, τέλος) που τι μπορεί να είναι ελλαττωματικό? 

Εδώ μια εκτύπωση 14 ωρών που διεκόπη κάπου στις 9 αφού το bed ξεβιδώθηκε εντελώς και πήγαινε πέρα δώθε.

image.jpeg.8fb7c80c3459f8f7f14c4ed145b9438a.jpeg

(Οχι απλά άσχετος, ΠΑΝάσχετος, γιαυτό ρωτάω και εδώ μην τυχόν κάνω βλακεία που τον αλλάζω και μήπως μπλέξω χειρότερα, και συ μου λες ότι όντως πάω να μπλέξω χειρότερα?μάλιστα...).

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, tegonikos είπε

λάθος και να θέλω δεν μπορώ να κάνω, ρυθμίζεις το τραπέζι με τις τέσσερις ροδέλες από κάτω και μετά κάνεις auto leveling, μετά ξανατσεκάρεις για τυχόν μικρορύθμιση offset που πιθανόν να χρειαστεί και ξεκινάς να εκτυπώνεις. Η διαδικασία είναι τρομερά απλή. Η εκτύπωση πάει θαυμάσια, τελειώνει σε 2 ώρες και ξανακάνεις ένα leveling να δεις αν όλα είναι καλά, Και εκεί διαπιστώνω ότι το τραπέζι θέλει πάλι leveling, βίδωμα ξεβίδωμα δηλαδή, έχει χάσει τελείως την αρχική του ρύθμιση, ΠΑΝΤΑ προς τα πάνω. Δηλαδή ξεβιδώνεται κατα την διάρκεια της εκτύπωσης. 

Τι λάθος μπορεί να κάνω??Δοκίμασα κάθε πιθανό σφίξιμο στο l;eveling, μέχρι και σχεδόν τέρμα συμπιεσμένα τα ελατήρια μπας και χωρίς αποτέλεσμα. 

Από κει και πέρα είναι τόσο απλή η κατασκευή (βίδα, παξιμάδι, ελατήριο, τέλος) που τι μπορεί να είναι ελλαττωματικό? 

Εδώ μια εκτύπωση 14 ωρών που διεκόπη κάπου στις 9 αφού το bed ξεβιδώθηκε εντελώς και πήγαινε πέρα δώθε.

image.jpeg.8fb7c80c3459f8f7f14c4ed145b9438a.jpeg

(Οχι απλά άσχετος, ΠΑΝάσχετος, γιαυτό ρωτάω και εδώ μην τυχόν κάνω βλακεία που τον αλλάζω και μήπως μπλέξω χειρότερα, και συ μου λες ότι όντως πάω να μπλέξω χειρότερα?μάλιστα...).

Τα V slots που τσουλαει ο Υ αξονας τα εχεις τσεκαρει; Τα ροδακια αν εχουν τζογο; Αν ειναι σφιγμενα και ολα οπως πρεπει να ειναι;

Ολα αυτα δεν ειναι ασχετα μεταξυ τους. Επηρεαζεται και απο αλλα πραγματα το bed leveling.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, tegonikos είπε

Και εκεί διαπιστώνω ότι το τραπέζι θέλει πάλι leveling, βίδωμα ξεβίδωμα δηλαδή, έχει χάσει τελείως την αρχική του ρύθμιση, ΠΑΝΤΑ προς τα πάνω. Δηλαδή ξεβιδώνεται κατα την διάρκεια της εκτύπωσης. 

Ίσως οι βίδες του κρεβατιού σου(για κάποιο λόγο) να ξεβιδώνουν πιο εύκολα απ' ότι θα 'πρεπε.

Επεξ/σία από panosena
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Dantε είπε

Τα V slots που τσουλαει ο Υ αξονας τα εχεις τσεκαρει; Τα ροδακια αν εχουν τζογο; Αν ειναι σφιγμενα και ολα οπως πρεπει να ειναι;

Ολα αυτα δεν ειναι ασχετα μεταξυ τους. Επηρεαζεται και απο αλλα πραγματα το bed leveling.

Τσεκαρισμένα όλα τα ρόλερς όπως ακριβώς περιγράφουν οι οδηγίες. Ο εκτυπωτής καινούργιος, 0 φθορές δηλαδή. Εκανα 1 βδομάδα δοκιμές και στέκαρα ότι μπορούσα να στεκάρω, συν το ότι σιγά σιγά κατανοούσα και πως δουλεύει. Σε εκτυπώσεις που στον y άξονα έκανε μικρές και απότομες κινήσεις το leveling χανόταν σε πολύ μικρότερο χρόνο απο ότι σε πιο γραμμικές εκτυπώσεις. Και εκεί λέω ωπ, μάλλον αυτοί οι εκτυπωτές χάνουν εύκολα το leveling, Ρώτησα και στα παιδιά στο μαγαζί που τον πήρα (πολύ εξυπηρετικοί) καθε πότε κάνουν leveling τους δικούς τους εκτυπωτές και μου είπα περίπου κάθε βδομάδα ή και λιγότερο τους ender 3 και κάθε 3-4 βδομάδες τους 5. Και εκεί λέω ωπ, επιβεβαίωση!Τι να πω, η ταλαιπωρία συναρμολόγησε ξεσυναρμολόγησε, κουβάλα κ.τ.λ με έχει απογοητεύσει λίγο.

3 λεπτά πριν, panosena είπε

Ίσως οι βίδες του κρεβατιού σου(για κάποιο λόγο) να ξεβιδώνουν πιο εύκολα απ' ότι θα 'πρεπε.

ναι, κάτι τέτοιο πιστεύω και εγώ. Αλλα ο εκτυπωτής είναι καινούργιος. Να μην τον πήγαινα πίσω και να άρχιζα να κάνω αλχημείες με loctite στις βίδες κ.τ.λ?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κι αν με τη loctite μετά δεν μπορείς να τις ξεβιδώσεις; Και βάλεις υπερβολική δύναμη και προκαλέσεις ζημιά;

Καλύτερα όχι loctite, σκέψου κάτι άλλο που να βγαίνει όταν θες.

Επεξ/σία από panosena
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, panosena είπε

Κι αν με τη loctite μετά δεν μπορείς να τις ξεβιδώσεις; Και βάλεις υπερβολική δύναμη και προκαλέσεις ζημιά;

Καλύτερα όχι loctite, σκέψου κάτι άλλο που να βγαίνει όταν θες.

προς ώρας τον έχω πάει πίσω στο μαγαζί και περιμένω να με ενημερώσουν αν παρέλαβαν τον enter 5 s1 να πάρω αυτόν σαν πρώτη επιλογή και σαν δεύτερη (γιατί έχει και 100 ευρώ παραπάνω) να τον τσεκάρουν να δουν τι συμβαίνει.

Δημοσ.

Σε καμια περιπτωση loctite. Τα ελατηρια για αυτο ειναι εκει. Για να κρατανε κοντρα και να μη φευγει το παξιμαδι.

Βαλε κατω απο καθε ελατηριο ενα παξιμαδι για να εχει μεγαλυτερη ταση και δοκιμασε ξανα. Θυμαμαι οτι ετσι ειχα κανει γιατι τα μαμα ελατηρια ηταν λιγο κοντα.

Δημοσ.

Το θέμα είναι μην δώσω και 100 ευρώ παραπάνω να πάρω το ender 5 και έχω τίποτα χειρότερα προβλήματα...αυτό φοβάμαι..

Δημοσ.

καταρχάς άλλαξε ελατήρια και βάλε αυτά που είναι πιο σκληρά

https://www.skroutz.gr/s/29839035/3d-Hot-Bed-Springs-για-Creality-4τμχ.html

έπειτα τα σφίγγεις περίπου στο μισό της διαδρομής, έτσι ώστε να έχεις αέρα είτε να σφίξεις πιο πολύ ή λιγότερο για να πετύχεις σωστό leveling

επίσης τσέκαρε ότι δεν έχει χαλαρώσει κάτι άλλο που μπορεί να σου χαλάει τις εκτυπώσεις

το να κουνιέται τόσο πολύ το bed που να ξεβιδώνουν οι κοχλίες που κρατούν το κρεβάτι είναι μάλλον απίθανο

πιο πιθανό να έχει κάτι χαλαρώσει ή στραβώσει και να κοντράρει την ελεύθερη κίνηση

Δημοσ.
Στις 25/1/2023 στις 8:58 ΜΜ, tonyM000 είπε

Γεια σας,

εχω ένα πρόβλημα, έχω έναν Ender 3 και ενώ δούλευε κανονικά κάποια στιγμή ήθελα να αλλάξω νήμα και έδωσα 200 βαθμούς στο hotend να μαλακώσει και να κάνω την αλλαγή, αυτό που κάνω πάντα δηλαδή.

καθως ανέβαινε η θερμοκρασία μου πετάει ένα error και λέει να κάνω reset, το κάνω και ξανά δοκιμάζω αλλά πάλι τα ίδια, τσεκάρω θερμοκρασίες και βλέπω το nozzle να δείχνει -17 βαθμούς, ώπα λέω κομμένο καλώδιο, thermistor, το ψάχνω λίγο και όντως ήταν κομμένο κοντά στη βίδα που το συγκρατεί, φαινόταν ξεκάθαρα μέσα στο διάφανο κομματι του καλωδίου.

παραγγέλνω καινούργιο από grobotronics και το αλλάζω.

η θερμοκρασία του nozzle επανήλθε σε θερμοκρασία δωματίου, ότι έδειχνε και το bed δηλαδή, 23 βαθμούς.

ξεκινάω πάλι να ανεβάσω θερμοκρασία και μόλις φτάνει, μετά από πολλή ώρα, περίπου στους 165 βαθμούς μου βγάζει πάλι error.

Σκέφτομαι ότι η συμπεριφορά αυτή δείχνει κακή επαφή του thermistor και τον ξανά λύνω να δω μήπως μου ξέφυγε το thermistor αλλά όλα ήταν καλά.

Δοκιμασα να κάνω και PID αλλά δεν τελεϊωσε ποτέ, γιατί και εκεί πήρα πάλι error  

καμια ιδέα κανένας πριν τον σπάσω; 😀

Αν και κανένας δεν μου απάντησε :) επανέρχομαι με νέα δεδομένα, και αν θέλει κάποιος ας με βοηθήσει.

Το πρόβλημα με την θερμοκρασία στο hotend παραμένει όπως ακριβώς το περιγράφω πιο πάνω, τα νέα δεδομένα που προέκυψαν είναι ότι το ίδιο πράγμα συμβαίνει και όταν πάω να θερμάνω το bed,

για να φτάσει 60 βαθμούς περιμένω περίπου 20-25 λεπτά, αλλά αυτό κάποια στιγμή φτάνει, δεν βγάζει error όπως το hotend.

Αν μπορεί κάποιος να βοηθήσει θα ήμουν ευγνώμων.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, tonyM000 είπε

Αν και κανένας δεν μου απάντησε :) επανέρχομαι με νέα δεδομένα, και αν θέλει κάποιος ας με βοηθήσει.

Το πρόβλημα με την θερμοκρασία στο hotend παραμένει όπως ακριβώς το περιγράφω πιο πάνω, τα νέα δεδομένα που προέκυψαν είναι ότι το ίδιο πράγμα συμβαίνει και όταν πάω να θερμάνω το bed,

για να φτάσει 60 βαθμούς περιμένω περίπου 20-25 λεπτά, αλλά αυτό κάποια στιγμή φτάνει, δεν βγάζει error όπως το hotend.

ρίξε μια μάτια πως γίνεται το PID tuning για το hotted kai bed.....ειναι πολυ βασικο 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, tonyM000 είπε

Οπως είπε ο kostasbm, κάνε ένα PID tuning, αφού όμως βεβαιωθείς ότι το θερμίστορ ακουμπάει καλά πάνω στο μέταλο του heatblock. Ισως το κεφαλάκι του δεν ακουμπάει πάνω στο μέταλο και δεν διαβάζει την θερμοκρασία του... 

Τώρα αν κάνει τόση ώρα να ζεστάνει το bed, εγώ θα κοίταγα και το τροφοδοτικό... 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...