Προς το περιεχόμενο

The Insomnia 3D Printing Community!

Μήνυμα προστέθηκε από Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

4 λεπτά πριν, tegonikos είπε

Ευχαριστώ για τις διευκρινήσεις. Aυτό που αδυνατώ να κατανοήσω και αν έχεις την γνώση και την εμπειρία μου απαντάς είναι αν ένα αρχείο 3D που αγοράζουμε και το ανοίγουμε στον slicer (ναι, και γω ανακάλυψα ότι το cura είναι ίδιο με το creality slicer αφού έβαλα το cura) είναι ήδη τοποθετημένο όπως ο σχεδιαστής του θέλει να εκτυπωθεί και απλά εμείς αφήνουμε το cura να κάνει τα δικά του σε support κ.τ.λ ή δεν παίζει ρόλο να το περιστρέψουμε ώστε να γίνει πιο εύκολη η εκτύπωση. Δηλαδή μήπως ο δημιουργός έχει λόγο που τοποθετεί το χέρι όπως φαίνεται στην φωτογραφία που ανέβασα ή είναι απλά τυχαίο και εγώ αλλάζοντας του θέση δεν επηρεάζω το τελικό αποτέλεσμα?

Οχι δεν ειναι απαραιτητα προσανατολισμενο οπως πρεπει να εκτυπωθει. 

Το γυρνας οπως κρινεις εσυ οτι θα ειναι ευκολοτερο, εξου και η αναγκη για εμπειρια. 

Σε αυτο που εβαλες, το πιθανοτερο ειναι οτι πρεπει να γυρισει στο πλαι. Θα κερδισεις και σε χρονο καθως θα εκτυπωσεις πιο πολυ στο ΧΥ αξονα ,αλλα και θα θες λιγοτερο υλικο για support. Θα εχει και λιγοτερες πιθανοτητες να ξεκολλησει. 

Ειναι αρκετοι παραγοντες σε τετοιες εκτυπωσεις. Πχ μπορει να το βαλεις οπως το εχει αν θες να εχεις καλυτερη ακριβεια σε καποια συγκεκριμενα σημεια, καθως οι καμπυλες στον Ζ βγαινουν σαφως με σκαλια αφου εχεις το περιορισμο του layer height. Και αν το βαλεις 0,1 ο χρονος θα αυξηθει αρκετα.

• Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Καλημέρα στην παρέα 

Μόλις απέκτησα έναν artillery Sidewinder x2 κι έκανα χθες το βράδυ το στήσιμο. 

Είναι ο πρώτος μου εκτυπωτής. 

Με ταλαιπώρησε το leveling αφού ενώ κάθε φορά έφερνα τις γωνίες όταν ξανατσεκαρα την πρώτη είχε χάσει, όπως και οι άλλες. Όταν τελικά κατάφερα και τις έφερα όλες, στο κέντρο ήταν πιο ψηλά. 

Εν τέλει έκανα auto levelling και ρύθμισα το z offset και τύπωσα τον κύβο που υπήρχε στο στικακι. 

Οι πρώτοι 2 "κύκλοι" στο skirt όμως ήταν στον αέρα και μετά άρχισε να τυπώνει και το πρώτο layer φαίνεται σαν να έκανε διαφάνειες. 

Επισυνάπτω φωτογραφίες. 

Υπάρχει κάτι που μου έχει διαφύγει; 

IMG_20230125_115751.jpg

IMG_20230125_115813.jpg

IMG_20230125_115820.jpg

IMG_20230125_115758.jpg

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα στην 3d παρέα. Είπα να ξεκινήσω πάλι τις τυπώσεις γιατί λόγω υποχρεώσεων το είχα αφήσει το άθλημα. Δοκιμάζω να καλιμπράρω με lw pla τα e-steps και δεν προχωράει το νήμα...https://files.fm/u/rpwxafcy2

Να θέλει αλλαγή το χρυσό το ροδελάκι που γυρίζει? Δεν έχω κάνει κ τόσες εκτυπώσεις για να χάλασε...

Από αυτό το βίντεο https://www.youtube.com/watch?v=fB_Ponz1rM4 είδα ότι όντως δεν ευθυγραμμίζει το ασημί βιδάκι. Το επαναφέρω αλλά μετά από μερικές φορές που δίνω εντολή να βγάλει 10cm νήμα κάνει το ίδιο...

κ

Επεξ/σία από mpampis81

2 ώρες πριν, Nighthunter είπε

Καλημέρα στην παρέα 

Με ταλαιπώρησε το leveling αφού ενώ κάθε φορά έφερνα τις γωνίες όταν ξανατσεκαρα την πρώτη είχε χάσει, όπως και οι άλλες. Όταν τελικά κατάφερα και τις έφερα όλες, στο κέντρο ήταν πιο ψηλά. 

Εν τέλει έκανα auto levelling και ρύθμισα το z offset και τύπωσα τον κύβο που υπήρχε στο στικακι. 

Οι πρώτοι 2 "κύκλοι" στο skirt όμως ήταν στον αέρα και μετά άρχισε να τυπώνει και το πρώτο layer φαίνεται σαν να έκανε διαφάνειες. 

Επισυνάπτω φωτογραφίες. 

IMG_20230125_115751.jpg

IMG_20230125_115813.jpg

IMG_20230125_115820.jpg

IMG_20230125_115758.jpg

Στο auto leveling είχες μικρές αποκλίσεις; (μέχρι 0.3).Εγώ στην θέση σου θα έκανα ξανά bed leveling έτσι ώστε να ήμουν απόλυτα σίγουρος για την ευθυγράμμιση σε όλα τα σημεία του bed.

Έπειτα πρίν ξεκινήσεις την εκτύπωση δοκίμασε να κάνεις χειροκίνητα εξαγωγή του νήματος για να δείς για τυχόν βούλωμα της μύτης. Επίσης καλό θα ήταν στο slicer να βάλεις ένα κώδικα για να το κάνει στην αρχή κάθε εκτύπωσης αυτόματα.

• Like 1

4 ώρες πριν, Nighthunter είπε

Καλημέρα στην παρέα 

Επισυνάπτω φωτογραφίες. 

IMG_20230125_115751.jpg

IMG_20230125_115813.jpg

IMG_20230125_115820.jpg

IMG_20230125_115758.jpg

Σε περίπτωση που δεν το είχες κάνει, πρώτα ρύθμισε το z offset του hotend και μετά κάνε level της γωνίες. 

• Like 1

2 ώρες πριν, Waterman είπε

Στο auto leveling είχες μικρές αποκλίσεις; (μέχρι 0.3).Εγώ στην θέση σου θα έκανα ξανά bed leveling έτσι ώστε να ήμουν απόλυτα σίγουρος για την ευθυγράμμιση σε όλα τα σημεία του bed.

Έπειτα πρίν ξεκινήσεις την εκτύπωση δοκίμασε να κάνεις χειροκίνητα εξαγωγή του νήματος για να δείς για τυχόν βούλωμα της μύτης. Επίσης καλό θα ήταν στο slicer να βάλεις ένα κώδικα για να το κάνει στην αρχή κάθε εκτύπωσης αυτόματα.

Εννοείς στο ύψος του nozzle; Δεν πρόσεξα κάτι. Είχα κάνει ήδη 6-7 φορές leveling. Δεν φαίνεται να είχε βουλώσει, είχα κάνει extrude λίγο πριν. Δεν έχω περάσει ακόμα cura, θα το κάνω το βράδυ ώστε να δοκιμάσω settings κλπ. Απλά τύπωσα τον κύβο που ήταν στο στικακι. 

Μόλις τώρα, stamas είπε

Σε περίπτωση που δεν το είχες κάνει, πρώτα ρύθμισε το z offset του hotend και μετά κάνε level της γωνίες. 

Ναι θα το δοκιμάσω αυτό 

Έχει κανείς εμπειρία από το support της artillery? Μου ήρθε το μηχάνημα με κομμένο το καλώδιο του runout sensor. Αξίζει να περιμένω αντικατάσταση ή να το φτιάξω μόνος μου; 

Γεια σας,

εχω ένα πρόβλημα, έχω έναν Ender 3 και ενώ δούλευε κανονικά κάποια στιγμή ήθελα να αλλάξω νήμα και έδωσα 200 βαθμούς στο hotend να μαλακώσει και να κάνω την αλλαγή, αυτό που κάνω πάντα δηλαδή.

καθως ανέβαινε η θερμοκρασία μου πετάει ένα error και λέει να κάνω reset, το κάνω και ξανά δοκιμάζω αλλά πάλι τα ίδια, τσεκάρω θερμοκρασίες και βλέπω το nozzle να δείχνει -17 βαθμούς, ώπα λέω κομμένο καλώδιο, thermistor, το ψάχνω λίγο και όντως ήταν κομμένο κοντά στη βίδα που το συγκρατεί, φαινόταν ξεκάθαρα μέσα στο διάφανο κομματι του καλωδίου.

παραγγέλνω καινούργιο από grobotronics και το αλλάζω.

η θερμοκρασία του nozzle επανήλθε σε θερμοκρασία δωματίου, ότι έδειχνε και το bed δηλαδή, 23 βαθμούς.

ξεκινάω πάλι να ανεβάσω θερμοκρασία και μόλις φτάνει, μετά από πολλή ώρα, περίπου στους 165 βαθμούς μου βγάζει πάλι error.

Σκέφτομαι ότι η συμπεριφορά αυτή δείχνει κακή επαφή του thermistor και τον ξανά λύνω να δω μήπως μου ξέφυγε το thermistor αλλά όλα ήταν καλά.

Δοκιμασα να κάνω και PID αλλά δεν τελεϊωσε ποτέ, γιατί και εκεί πήρα πάλι error  

καμια ιδέα κανένας πριν τον σπάσω; 😀

E τι error βγαζει;

18 ώρες πριν, Nighthunter είπε

Έχει κανείς εμπειρία από το support της artillery? Μου ήρθε το μηχάνημα με κομμένο το καλώδιο του runout sensor. Αξίζει να περιμένω αντικατάσταση ή να το φτιάξω μόνος μου; 

Και καλο support να εχεις δεν αξιζει να ασχοληθεις. Φτιαξε το μονο σου αντι να περιμενεις 1-2 μηνες να σου στειλουν αλλο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Απλά δεν άναβε κανένα λαμπάκι και μου έκανε εντύπωση και τους έστειλα μνμ αλλά δεν έχουν απαντήσει. 

Τελικά είδα πιο προσεκτικά κι έχει κοπεί μέρος του καλωδίου. Δεν με καίει κι ολας απλά μου την ψιλοδινει να παίρνω κάτι καινούριο και να έχει πρόβλημα 🙂

Επεξ/σία από Nighthunter

Kαλημέρα παιδιά. Επέστρεψα πίσω στο μαγαζί που αγοράστηκε τον ender 3 s1 pro και ζήτησα αντικατάσταση με τον ender 5 s1.

O λόγος είναι οτι ο enter 3 έχανε διαρκώς το bed leveling έστω και μετά από μια 2ωρη εκτύπωση. Μεγάλη του στυλ 12-15 ωρες δεν την έβγαζε καν, ξεβιδωνόταν εντελώς το bed και χόρευε σάμπα. Δοκίμασα κάθε πιθανή ρύθμιση μέχρι και σφιγμένο εντελώς το bed, τίποτα, το bed leveling πήγαινε περίπατο μετά από κάθε εκτύπωση.

Η λογική μου λέει ότι επειδή στον ender 3 κουνιέται το bed στον Υ άξονα κάνοντας απότομες και γρήγορες κινήσεις είναι λογικό να χάνεται πολύ γρηγορότερα το leveling από τον enter 5 που σε αυτόν το bed κινείται στον άξονα Ζ κάνοντας απλά απαλή κίνηση προς τα κάτω κατα την διάρκεια της εκτύπωσης.

Υπό αυτή την σκέψη τον αντικαταστώ με τον ender 5 s1. Εχει κανείς άποψη για το αν πράττω ορθώς και αν η λογική μου για το bed leveling στα δυο μοντέλα είναι σωστή?

Μόλις τώρα, tegonikos είπε

Kαλημέρα παιδιά. Επέστρεψα πίσω στο μαγαζί που αγοράστηκε τον ender 3 s1 pro και ζήτησα αντικατάσταση με τον ender 5 s1.

O λόγος είναι οτι ο enter 3 έχανε διαρκώς το bed leveling έστω και μετά από μια 2ωρη εκτύπωση. Μεγάλη του στυλ 12-15 ωρες δεν την έβγαζε καν, ξεβιδωνόταν εντελώς το bed και χόρευε σάμπα. Δοκίμασα κάθε πιθανή ρύθμιση μέχρι και σφιγμένο εντελώς το bed, τίποτα, το bed leveling πήγαινε περίπατο μετά από κάθε εκτύπωση.

Η λογική μου λέει ότι επειδή στον ender 3 κουνιέται το bed στον Υ άξονα κάνοντας απότομες και γρήγορες κινήσεις είναι λογικό να χάνεται πολύ γρηγορότερα το leveling από τον enter 5 που σε αυτόν το bed κινείται στον άξονα Ζ κάνοντας απλά απαλή κίνηση προς τα κάτω κατα την διάρκεια της εκτύπωσης.

Υπό αυτή την σκέψη τον αντικαταστώ με τον ender 5 s1. Εχει κανείς άποψη για το αν πράττω ορθώς και αν η λογική μου για το bed leveling στα δυο μοντέλα είναι σωστή?

Πράττεις ορθώς γενικότερα.

3 λεπτά πριν, tegonikos είπε

επειδή στον ender 3 κουνιέται το bed στον Υ άξονα κάνοντας απότομες και γρήγορες κινήσεις είναι λογικό να χάνεται πολύ γρηγορότερα το leveling από τον enter 5 που σε αυτόν το bed κινείται στον άξονα Ζ

Έχω τον Ender 3 και κάνω bed leveling σπάνια (ας πούμε μετά από 15 - 20 εκτυπώσεις).

Αν ίσχυε αυτό που λες θα έπρεπε να κάνω πολύ συχνά.

Κάποιο ελάττωμα έχει ο δικός σου.

9 λεπτά πριν, panosena είπε

Έχω τον Ender 3 και κάνω bed leveling σπάνια (ας πούμε μετά από 15 - 20 εκτυπώσεις).

Αν ίσχυε αυτό που λες θα έπρεπε να κάνω πολύ συχνά.

Κάποιο ελάττωμα έχει ο δικός σου.

Προφανώς!εχεις όμως δοκιμάσει να κάνεις εκτύπωση 12+ ωρών να δεις αν βγαίνει βασικά και δεύτερον να πάρεις και μια μέτρηση μετά στο leveling?

4 λεπτά πριν, tegonikos είπε

Προφανώς!εχεις όμως δοκιμάσει να κάνεις εκτύπωση 12+ ωρών να δεις αν βγαίνει βασικά και δεύτερον να πάρεις και μια μέτρηση μετά στο leveling?

ναι κι εγώ δεν είχα πρόβλημα με μεγάλες εκτυπώσεις.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...