Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• 2 εβδομάδες αργότερα...
  • Απαντ. 7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

παιδιά ως νέος και άσχετος με το αντικείμενο αγόρασα πριν από μέρες έναν enter εκτυπωτή και αγόρασα κάποια έτοιμα αρχεία για εκτύπωση να παίξω. Τα έχω βρει μπαστούνια όμως, χωρίς να είμαι ειδικός και χωρίς να έχω βγάλει μαθηματικό κάτι δεν μου στέκει καλά σε αυτά τα αρχεία. Δεν θα πέσει πριν τελειώσει η εκτύπωση αυτό το χέρι π.χ?Πρέπει να κάνω κάτι?

image.png.583be79ec97af7077e6fb1a60878eff2.png

Δημοσ.

Δοκίμασε να το περιστρεψεις στο πρόγραμμα slicer που χρησιμοποιείς (π.χ. cura) έτσι ώστε ο βραχίονας να ακουμπάει στο τραπέζι. Αλλιώς χρησιμοποίησε supports

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, Waterman είπε

Δοκίμασε να το περιστρεψεις στο πρόγραμμα slicer που χρησιμοποιείς (π.χ. cura) έτσι ώστε ο βραχίονας να ακουμπάει στο τραπέζι. Αλλιώς χρησιμοποίησε supports

αν το βάλω να ακουμπάει στο τραπέζι δεν θα πάει περίπατο το "στρογγυλό" της υπόθεσης?

Δημοσ.

Όχι γιατί θα ακουμπάει μια ακμή μόνο. Ίσως όμως να χρειάζεται πάλι supports για να μην "πέσει" όταν θα αρχίσει να φτιάχνει το κάθετο κομμάτι. Μπορείς να κάνεις μια εξομοίωση στο cura 

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, Waterman είπε

Όχι γιατί θα ακουμπάει μια ακμή μόνο. Ίσως όμως να χρειάζεται πάλι supports για να μην "πέσει" όταν θα αρχίσει να φτιάχνει το κάθετο κομμάτι. Μπορείς να κάνεις μια εξομοίωση στο cura 

εχεις κάποιο link από το cure που λες διότι εγώ χρησιμοποιώ το Creality slicer?

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Waterman είπε

Κατέβασε το από εδώ https://ultimaker.com/software/ultimaker-cura.

Δες μερικά βιντεάκια εδώ για να εξοικειωθείς με το πρόγραμμα

https://youtu.be/cPa2EwsPmTQ

https://youtu.be/2WerrnMDn9U

https://youtu.be/82SPhXV_8G4

η κάτι μου διαφεύγει ή όντως δεν βρίσκω το μοντέλο του εκτυπωτή μου στο cura. enter 3 s1 pro είναι άλλα στο cura βρίσκω μόνο το 3 pro, να βάλω αυτό?Παίζει κάπου ρόλο?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, tegonikos είπε

η κάτι μου διαφεύγει ή όντως δεν βρίσκω το μοντέλο του εκτυπωτή μου στο cura. enter 3 s1 pro είναι άλλα στο cura βρίσκω μόνο το 3 pro, να βάλω αυτό?Παίζει κάπου ρόλο?

PrusaSlicer

Επεξ/σία από Nemo1776
Δημοσ.
8 ώρες πριν, tegonikos είπε

Το πιο σημαντικό είναι να έχουν οι δύο εκτυπωτές τα ίδια βασικά χαρακτηριστικά (μήκος και πλάτος τραπεζιού, μέγιστος ύψος λειτουργίας)

Δημοσ.

Αν εισαι καινουργιος στη 3δ εκτυπωση, τοτε θα λεγα να ξεκινησεις με κατι αλλο και μετα να δοκιμασεις το κομματι αυτο.

Εχει αρκετα πραγματα που μπορει να πανε στραβα και σαν αρχαριος ειναι αρκετα πιθανο να μη καταφερεις να βγει σωστα.

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Dantε είπε

Αν εισαι καινουργιος στη 3δ εκτυπωση, τοτε θα λεγα να ξεκινησεις με κατι αλλο και μετα να δοκιμασεις το κομματι αυτο.

Εχει αρκετα πραγματα που μπορει να πανε στραβα και σαν αρχαριος ειναι αρκετα πιθανο να μη καταφερεις να βγει σωστα.

Μα γιαυτό πειραματίζομαι με τέτοια κομμάτια διότι γνωρίζω ότι θα καταστρέψω πολύ υλικό άλλα θα αρχίσω να αποκτώ γνώση στο πως και γιατί. Εκτύπωσα 2-3 κομμάτια που είναι σταθερά έτοιμα κ.τ.λ, οκ, απο κει και πέρα όπως κάπως πρέπει να αρχίσω να μαθαίνω και πως εκτυπώνω και αυτά τα περίεργα σχήματα!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 20/1/2023 στις 12:17 ΜΜ, tegonikos είπε

Μα γιαυτό πειραματίζομαι με τέτοια κομμάτια διότι γνωρίζω ότι θα καταστρέψω πολύ υλικό άλλα θα αρχίσω να αποκτώ γνώση στο πως και γιατί. Εκτύπωσα 2-3 κομμάτια που είναι σταθερά έτοιμα κ.τ.λ, οκ, απο κει και πέρα όπως κάπως πρέπει να αρχίσω να μαθαίνω και πως εκτυπώνω και αυτά τα περίεργα σχήματα!

Και ο Creality slicer πρακτικά ένα fork του Cura είναι... Ισως με λιγότερα feature. 

Αυτό που εννοούσε ο φίλος παραπάνω με το 

Στις 19/1/2023 στις 9:53 ΜΜ, Waterman είπε

Μπορείς να κάνεις μια εξομοίωση στο cura 

εννοούσε να το κανεις slice ώστε να δεις τα layers και τι πραγματικά θα τυπώσει. 

Το συγκεκριμένο είναι πολύ δύσκολο κομάτι, θέλει αρκετά καλορυθμισμένο μηχάνημα και αρκετή εμπειρία για να καταλάβεις τι δεν πάει καλά, αν κατι δεν πάει καλά...

Επεξ/σία από nkarama
Δημοσ.
2 ώρες πριν, nkarama είπε

Και ο Creality slicer πρακτικά ένα fork του Cura είναι... Ισως με λιγότερα feature. 

Αυτό που εννοούσε ο φίλος παραπάνω με το 

εννοούσε να το κανεις slice ώστε να δεις τα layers και τι πραγματικά θα τυπώσει. 

Το συγκεκριμένο είναι πολύ δύσκολο κομάτι, θέλει αρκετά καλορυθμισμένο μηχάνημα και αρκετή εμπειρία για να καταλάβεις τι δεν πάει καλά, αν κατι δεν πάει καλά...

Ευχαριστώ για τις διευκρινήσεις. Aυτό που αδυνατώ να κατανοήσω και αν έχεις την γνώση και την εμπειρία μου απαντάς είναι αν ένα αρχείο 3D που αγοράζουμε και το ανοίγουμε στον slicer (ναι, και γω ανακάλυψα ότι το cura είναι ίδιο με το creality slicer αφού έβαλα το cura) είναι ήδη τοποθετημένο όπως ο σχεδιαστής του θέλει να εκτυπωθεί και απλά εμείς αφήνουμε το cura να κάνει τα δικά του σε support κ.τ.λ ή δεν παίζει ρόλο να το περιστρέψουμε ώστε να γίνει πιο εύκολη η εκτύπωση. Δηλαδή μήπως ο δημιουργός έχει λόγο που τοποθετεί το χέρι όπως φαίνεται στην φωτογραφία που ανέβασα ή είναι απλά τυχαίο και εγώ αλλάζοντας του θέση δεν επηρεάζω το τελικό αποτέλεσμα?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...