Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 5/6/2022 στις 1:00 ΠΜ, stamas είπε

Φιλε μου μια διόρθωση σε αυτο που σου εγραψα για τις βιδες.. τα εγραψα αναποδα τωρα το παρατήρησα. Η αριστερη ειναι 800 zsteps/mm και η δεξια 400. 

Ναι σε ευχαριστώ το κατάλαβα και για αυτό σου έγραψα 800 … τεσπα όλα καλά .. λοιπόν τώρα εχω θέμα με αυτό στην εικόνα είναι ένα demo στο οποίο δεν έχουν κολλήσει σωστά τα layer ανάμεσα στα πόδια …  θέλω να μου πείτε πως μπορώ να τα αποφύγω αυτά τα λάθη.. το συγκεκριμένο έγινε με support , όχι όμως και brim ..μήπως έφταιγε αυτό; Να μειώσω ταχύτητα ; Ήμουν με 50 print speed και 0.15 layer height .

8A271FDF-8413-4A77-8EA9-E7246131B6D9.jpeg

Επεξ/σία από Sakm
  • Απαντ. 7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
8 ώρες πριν, Sakm είπε

Ναι σε ευχαριστώ το κατάλαβα και για αυτό σου έγραψα 800 … τεσπα όλα καλά .. λοιπόν τώρα εχω θέμα με αυτό στην εικόνα είναι ένα demo στο οποίο δεν έχουν κολλήσει σωστά τα layer ανάμεσα στα πόδια …  θέλω να μου πείτε πως μπορώ να τα αποφύγω αυτά τα λάθη.. το συγκεκριμένο έγινε με support , όχι όμως και brim ..μήπως έφταιγε αυτό; Να μειώσω ταχύτητα ; Ήμουν με 50 print speed και 0.15 layer height .

Δοκίμασε με χαμηλότερη θερμοκρασία. Μεγαλύτερο support roof destiny.εγω εχω 75% destiny στο roof ,δηλαδή είναι πιο φλατ στην κορυφή το support και δεν αφήνει γραμμές. Και δοκίμασε και μικρότερο z distance στο support. Μήπως αφήνει μεγάλο κενό support με αντικείμενο  και τυπωνει στον αερα

Δημοσ.
9 ώρες πριν, Sakm είπε

Δες σε αυτο αυτο σάιτ για οτι προβλημα σου προκυπτει.. εμενα με βοηθησε στην αρχη.

https://www.3dsourced.com/rigid-ink/ultimate-3d-printing-troubleshooting-guide/

Δες στην κατηγορια Poor surface quality above supports

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 ώρες πριν, stamas είπε

Δες σε αυτο αυτο σάιτ για οτι προβλημα σου προκυπτει.. εμενα με βοηθησε στην αρχη.

https://www.3dsourced.com/rigid-ink/ultimate-3d-printing-troubleshooting-guide/

Δες στην κατηγορια Poor surface quality above supports

Πολυ καλος guide φαινεται,,,...

Επεξ/σία από Sakm
Δημοσ.

Σήμερα έβαλα το flament της συσκευασίας και δεν θέλει να κάτσει να εκτυπώσει  … 3 φορές έκανα εκτύπωση και τις 3 από τα πρώτα layer ήταν για φούντο .. αρα μου φαίνεται της πλακας το flament . .

πάει για σουτάρισμα η να του δώσω μια ευκαιρία με 230 θερμοκρασία και βλέπουμε ..

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Sakm είπε

Σήμερα έβαλα το flament της συσκευασίας και δεν θέλει να κάτσει να εκτυπώσει  … 3 φορές έκανα εκτύπωση και τις 3 από τα πρώτα layer ήταν για φούντο .. αρα μου φαίνεται της πλακας το flament . .

πάει για σουτάρισμα η να του δώσω μια ευκαιρία με 230 θερμοκρασία και βλέπουμε ..

Δοκίμασε με intial flow 120% , βάλε brim αντί για skirt και speed κανα 20αρι για 2 3 layer

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

καλησπερα να ρωτησω κατι ειμαι ετοιμος να αγορασω bl touch ,βλεπω οτι υπαρχει το cr touch της creality και το bl touch ποιο να αγορασω εννοω ποιο ειναι καλυτερο για τον εκτυπωτη μου .. ender 5 pro.

Επεξ/σία από Sakm
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα. Προσπαθώ να τυπώσω ένα κλειδωμένο αρχείο gcode και κάνω αλλαγές στις ρυθμίσεις του εκτυπωτή κατά την εκτύπωση, V2 με άλλο firmware (Ο εκτυπωτής είναι με τα δικό του hardware ). Όταν πάω να χαμηλώσω την θερμοκρασία της μύτης πχ από 230 στους 205 μου βγάζει σφάλμα, γράφει Printer Kill Reason, Heating failed, Restart Required και σταματάει η εκτύπωση. Αν είμαι από πάνω κατά την εκτύπωση κ πάει να ανεβάσει την θερμοκρασία της μύτης κ προλάβω κ αλλάξω την θερμοκρασία συνεχίζει κανονικά την εκτύπωση.Pid tuning, Bed tune έχω κάνει. Θέμα λογισμικού είναι λέτε? Να βάλω άλλο λογιμικό κ να δοκιμάσω πάλι μήπως κρασάρει?

Επεξ/σία από mpampis81
Δημοσ.
Στις 19/6/2022 στις 8:25 ΠΜ, mpampis81 είπε

Καλημέρα. Προσπαθώ να τυπώσω ένα κλειδωμένο αρχείο gcode και κάνω αλλαγές στις ρυθμίσεις του εκτυπωτή κατά την εκτύπωση, V2 με άλλο firmware (Ο εκτυπωτής είναι με τα δικό του hardware ). Όταν πάω να χαμηλώσω την θερμοκρασία της μύτης πχ από 230 στους 205 μου βγάζει σφάλμα, γράφει Printer Kill Reason, Heating failed, Restart Required και σταματάει η εκτύπωση. Αν είμαι από πάνω κατά την εκτύπωση κ πάει να ανεβάσει την θερμοκρασία της μύτης κ προλάβω κ αλλάξω την θερμοκρασία συνεχίζει κανονικά την εκτύπωση.Pid tuning, Bed tune έχω κάνει. Θέμα λογισμικού είναι λέτε? Να βάλω άλλο λογιμικό κ να δοκιμάσω πάλι μήπως κρασάρει?

Τι είναι το κλειδωμένο αρχείο gcode? υπάρχει δυνατότητα να κλειδώνονται? 

Δημοσ.

Δεν ξέρω πως κλειδώνονται... Είναι αρχεία που δεν μπορείς να αλλάξεις τις ρυθμίσεις εκτυπώσεις παρά μόνο να τα τυπώσεις όπως είναι.. Ελπίζω να το εξηγώ σωστά

Το πρόβλημα παραμένει, δεν έχω βάλει άλλο λογισμικό...

• Moderators
Δημοσ.
2 ώρες πριν, mpampis81 είπε

Δεν ξέρω πως κλειδώνονται... Είναι αρχεία που δεν μπορείς να αλλάξεις τις ρυθμίσεις εκτυπώσεις παρά μόνο να τα τυπώσεις όπως είναι.. Ελπίζω να το εξηγώ σωστά

Το πρόβλημα παραμένει, δεν έχω βάλει άλλο λογισμικό...

Άλλο αρχείο το stl και άλλο το gcode, για να κάνεις edit το gcode, στην ουσία πρέπει να γίνει μέσω κάποιου προγράμματος επεξεργασίας κειμένου, ναι μεν κάποια προγράμματα ανοίγουν τα αρχεία gcode αλλά δεν μπορείς να τα επεξεργαστεις

Επίσης θέλει προσοχή όταν πας να κάνεις εκτύπωση gcode που βρικες έτοιμο από κάποια σελίδα γιατί μπορούν να σου κάνουν ζημιά στον εκτυπωτή αλλάζοντας παραμέτρους του και μετά να ψάχνεσαι από που το πρόβλημα

Δημοσ.
Στις 17/6/2022 στις 11:17 ΠΜ, Sakm είπε

καλησπερα να ρωτησω κατι ειμαι ετοιμος να αγορασω bl touch ,βλεπω οτι υπαρχει το cr touch της creality και το bl touch ποιο να αγορασω εννοω ποιο ειναι καλυτερο για τον εκτυπωτη μου .. ender 5 pro.

Σε γενικές γραμμές είναι πιάνω κάτω τα ιδια. Σε διαφορα συγκριτικά που εχω δει το bl touch εχει καλυτερη ακριβεια. Εγω θα σου προτεινα να παρεις οποιο ειναι οικονομικοτερο απο τα δυο. Απο κινα το cr touch εχει παιξει καπου στα 25 με 35 ευρω.

Εγω ειχα παρει το cr touch απο το banggod αλλα μου ηρθε ελαττωματικο και επειδη δεν ηθελα να περιμενο 20 μερες για αλλο, πηρα απο ελληνικο μαγαζη το bl touch.

Εχε υπ οψιν οτι σε περιπτωση που εχεις την stock μητρικη δηλαδη την 1.1.5, θα πρεπει να παρεις και τον ειδικο ανταπτορα για να συνδεσεις ειτε το cr touch ειτε bl touch πανω της γιατι δεν εχει μεμονομενη υποδοχη.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους. 'Ηθελα να κάνω την εξής ερώτηση. Θέλοντας να έχω την δυνατότητα για 3d printing και για cnc milling είναι καλύτερα να πάω σε έναν allinone που έχει και χαραξη με λέιζερ(δεν το θέλω απαραίτητα αυτό, αλλά κάτι μπορεί να φτιάξω αν υπάρχει) ή καλύτερα μεμονομένα το κάθε μηχάνημα μιλώντας στα πλαίσια ενός μπάτζετ γύρω στα 1000 ευρώ;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα! Έχω ένα Netbook  παλιός τού 2009 με 2γιγα ραμ, θέλω να τό χρησιμοποιήσω σάν εφεδρικό (για ώρα ανάγκης) για slicer  σε έναν 3Δ εκτυπωτή,το θέμα είναι ότι με το  Windows 7 δεν δέχεται πχ.το cura  που είναι μόνο για 64bit(Netbook μόνο 32bit)το prusaslicer βγάζει κάποια σφάλμα για ddl αρχείο, μπορεί κάποιος να προτείνει κάτι? Σε Linux  στη χειρότερη αλλά να δέχεται κάποιο  slicer  που να βγάζει κ χρόνους γιατί αυτό που δεν ανανεώνεται τελευταία slic3r αν δεν κάνω καθώς ανοίγει αλλά χρόνο δεν 

Επεξ/σία από Vasilica89
  • Moderators
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Vasilica89 είπε

Καλησπέρα! Έχω ένα Netbook  παλιός τού 2009 με 2γιγα ραμ, θέλω να τό χρησιμοποιήσω σάν εφεδρικό (για ώρα ανάγκης) για slicer  σε έναν 3Δ εκτυπωτή,το θέμα είναι ότι με το  Windows 7 δεν δέχεται πχ.το cura  που είναι μόνο για 64bit(Netbook μόνο 32bit)το prusaslicer βγάζει κάποια σφάλμα για ddl αρχείο, μπορεί κάποιος να προτείνει κάτι? Σε Linux  στη χειρότερη αλλά να δέχεται κάποιο  slicer  που να βγάζει κ χρόνους γιατί αυτό που δεν ανανεώνεται τελευταία slic3r αν δεν κάνω καθώς ανοίγει αλλά χρόνο δεν 

Κάνεις εγκατάσταση 64 bit λειτουργικού και ξεμπλεκεις

Τι εννοείς γι; το back up?

Επίσης καλύτερο είναι η εκτύπωση να μην γίνεται μέσω υπολογιστή μπορεί να επιρεασει αρκετά το αποτέλεσμα της εκτύπωσης, ειδικά ένα τόσο αδύναμο μηχάνημα

Αν το θες απλά να κάνεις slice τα αρχεία και αποθήκευση σε κάποιο εξωτερικό μέσο, πια η διαφορά από να τα κάνεις slice στο main υπολογιστή σου?

5 ώρες πριν, 1boom1 είπε

Καλησπέρα σε όλους. 'Ηθελα να κάνω την εξής ερώτηση. Θέλοντας να έχω την δυνατότητα για 3d printing και για cnc milling είναι καλύτερα να πάω σε έναν allinone που έχει και χαραξη με λέιζερ(δεν το θέλω απαραίτητα αυτό, αλλά κάτι μπορεί να φτιάξω αν υπάρχει) ή καλύτερα μεμονομένα το κάθε μηχάνημα μιλώντας στα πλαίσια ενός μπάτζετ γύρω στα 1000 ευρώ;

Γενικά τα πράγματα που κάνουν πολλά πράγματα ταυτόχρονα τα κάνουν όλα μέτρια

Με Budget που έχεις πάντως σωστό cnc δεν έχει, εκτός αν θες να παίζεις σε μαλακά υλικά μικρού πάχους

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...