Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μετά από αρκετόκαιρό που έχω έναν Ender 3v2 και πάρα πολλές επιτυχείς εκτυπώσεις αντιμετωπίζω τις τελευταίες ημέρες πρόβλημα.

Οι εκτυπώσεις σταματάνε με error thermal runaway. Έβαλα άλλο firmware και καθάρισα πολύ σχολαστικά την κεφαλή, ωστόσο το error επιμένει.

Αυτό που παρατήρησα είναι ότι όταν το βγάζει η θερμοκρασία του nozzle είναι 203 με επιθυμητή 215 πχ. (βγάζει και ένα μήνυμα nozzle temperature is too low).

Ψάχνωντας διαβάζω για αλλαγή thermistor. Το έχει αντιμετωπίσει κανείς άλλος;

Update: Με ρύθμιση θερμοκρασίας στους 200° φαίνεται ότι δουλεύει κανονικά. Άρα μάλλον ι εκτυπωτής μου δεν μπορεί να κρατήσει θερμοκρασία 210-215. Νομίζω θα συμβιβαστώ με τους 200.

Επεξ/σία από barca10
  • Απαντ. 7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Στις 10/4/2022 στις 11:22 ΠΜ, chrisgewrgi είπε

Υπάρχουν αναβαθμίσεις για να εκτυπώνει αισθητά πιο γρήγορα;

Ναι και όχι. Δεν έχω συγκεκριμένα τον εκτυπωτή αλλά ετοιμάζομαι να πειράξω αρκετά τον Artillery Genius Pro που έχω. 

Η ταχύτητα της εκτύπωσης σου δεν εξαρτάται μόνο από ένα παράγοντα. πχ Print speed αν χρησιμοποιήσει το Cura. 
Πρέπει να δουλέψεις μεγάλες ταχύτητες σε περιμέτρους. Αν παίξεις με τα νούμερα θα δεις πως ενώ δίνεις Print speed 40mm/s, σε external perimeter θα δουλέψεις με 25mm/s . 
Οπότε ξεκινάς σιγά σιγά να περνάς χεράτα τις ταχύτητες για αυτά που έχεις δουλεμένα και δεν σου αλλοιώνουν την ποιότητα.
Σε συγκεκριμένες περιπτώσεις δουλεύεις adaptive infill για να μην χάσεις χρόνο με ανούσιες κινήσεις. 
Μετά την ταχύτητα πρέπει να έχεις δουλέψει αρκετά Acceleration και Jerk. Όσο γρήγορα και αν ανέβεις είναι αυτές οι ρυθμίσεις που θα σου δώσουν αρκετό delay και θα κατεβάσουν την πραγματική ταχύτητα στην εκτύπωση. 

Αν μιλήσουμε καθαρά για upgrade προσωπικά θα περάσω Linear rails σε X και Y άξονα. Με αυτό τον τρόπο μπορώ να ανέβω σε ταχύτητα ( 100-120 mm/s ) και acceleration 5-6000 . 
Θεωρώ δεδομένο αν μιλάς για ταχύτητα εκτύπωσης πως είσαι με klipper. 

Για τον εκτυπωτή που έχεις ως βάση θα πρέπει πρώτα να κοιτάξεις αν σε συμφέρει να κάνεις τα upgrade. Τις περισσότερες φορές είναι πιο εύκολο να πάρεις ένα 2ο που εστιάζει σε ταχύτητα ( βλ. delta printers FLSUN SR ) . 

Στις 10/4/2022 στις 11:22 ΠΜ, chrisgewrgi είπε

Υπάρχουν αναβαθμίσεις για να εκτυπώνει αισθητά πιο γρήγορα;

Ναι και όχι. Δεν έχω συγκεκριμένα τον εκτυπωτή αλλά ετοιμάζομαι να πειράξω αρκετά τον Artillery Genius Pro που έχω. 

Η ταχύτητα της εκτύπωσης σου δεν εξαρτάται μόνο από ένα παράγοντα. πχ Print speed αν χρησιμοποιήσει το Cura. 
Πρέπει να δουλέψεις μεγάλες ταχύτητες σε περιμέτρους. Αν παίξεις με τα νούμερα θα δεις πως ενώ δίνεις Print speed 40mm/s, σε external perimeter θα δουλέψεις με 25mm/s . 
Οπότε ξεκινάς σιγά σιγά να περνάς χεράτα τις ταχύτητες για αυτά που έχεις δουλεμένα και δεν σου αλλοιώνουν την ποιότητα.
Σε συγκεκριμένες περιπτώσεις δουλεύεις adaptive infill για να μην χάσεις χρόνο με ανούσιες κινήσεις. 
Μετά την ταχύτητα πρέπει να έχεις δουλέψει αρκετά Acceleration και Jerk. Όσο γρήγορα και αν ανέβεις είναι αυτές οι ρυθμίσεις που θα σου δώσουν αρκετό delay και θα κατεβάσουν την πραγματική ταχύτητα στην εκτύπωση. 

Αν μιλήσουμε καθαρά για upgrade προσωπικά θα περάσω Linear rails σε X και Y άξονα. Με αυτό τον τρόπο μπορώ να ανέβω σε ταχύτητα ( 100-120 mm/s ) και acceleration 5-6000 . 
Θεωρώ δεδομένο αν μιλάς για ταχύτητα εκτύπωσης πως είσαι με klipper. 

Για τον εκτυπωτή που έχεις ως βάση θα πρέπει πρώτα να κοιτάξεις αν σε συμφέρει να κάνεις τα upgrade. Τις περισσότερες φορές είναι πιο εύκολο να πάρεις ένα 2ο που εστιάζει σε ταχύτητα ( βλ. delta printers FLSUN SR ) . 

Δημοσ.
Στις 10/4/2022 στις 8:16 ΜΜ, nkarama είπε

Αν με το «μακριά» εννοείς οτι πάει ψηλά, τόυε ρυθμίζεις το z probe offset. 
Μπορεί να το εχει και στο μενού ώστε να μην φλασάρεις firmware. 

Οταν κανω bed leveling η κεφαλη βγαινει εξω απο το bed στην μπροστινη μερια, το μονο που μενει μεσα στο bed ειναι ο σενσορας.

Δημοσ.
7 ώρες πριν, Dr.Tesla είπε

Ενδιαφέρον φενεται αυτος εκτυπωτης. Όντως αν εκτυπώνει χωρις πρόβλημα με 120 μιλαμε για τρελό νούμερο.

Δημοσ.
12 ώρες πριν, scientlaz είπε

Οταν κανω bed leveling η κεφαλη βγαινει εξω απο το bed στην μπροστινη μερια, το μονο που μενει μεσα στο bed ειναι ο σενσορας.

Αυτό είναι φυσιολογικό. Στο firmware ορίζεις σε ποιά θέση είναι το probe σε σχέση με την κεφαλή. Πρόκειτε για τις ρυθμίσεις που ανέφερε ο φίλος συμφορουμίτης. Παράδειγμα:

#define X_PROBE_OFFSET_FROM_EXTRUDER 18   // X offset: -left  +right  [of the nozzle]
#define Y_PROBE_OFFSET_FROM_EXTRUDER 58  // Y offset: -front +behind [the nozzle]
#define Z_PROBE_OFFSET_FROM_EXTRUDER 0   // Z offset: -below +above  [the nozzle]

Σε νεότερες εκδόσεις του Marlin αυτές οι τρείς έχουν γίνει μια:

#define NOZZLE_TO_PROBE_OFFSET { 36, 1, -4.31 }

Οταν ο εκτυπωτής κάνει bed leveling προσπαθεί να πάει το probe στο κάθε σημείο, όχι την μύτη. Οπότε αν έχεις κάποιο σημείο  αρκετά μπροστά στο bed και το offset είναι ρυθμισμένο έτσι ώστε να  το probe να είναι "πίσω" απο την κεφαλή, η κεφαλή θα πάει ποιό μπροστά.

Το πόσο μπροστά θα μπορεί να πάει, εξαρτάται απο το offset αλλά ΚΑΙ απο το size του bed, ΚΑΙ απο τις ρυθμίσεις travel limits. Με αυτό τον τρόπο το firmware υπολογίζει ΠΟΣΟ μπορεί να ταξιδέψει ώστε να μην αρχίσει να καταχτυπάει την κεφαλή έξω απο τα όρια...

// Travel limits (mm) after homing, corresponding to endstop positions.
#define X_MIN_POS -10
#define Y_MIN_POS 0
#define Z_MIN_POS 0
#define X_MAX_POS X_BED_SIZE
#define Y_MAX_POS Y_BED_SIZE
#define Z_MAX_POS 320
//#define I_MIN_POS 0
//#define I_MAX_POS 50
//#define J_MIN_POS 0
//#define J_MAX_POS 50
//#define K_MIN_POS 0
//#define K_MAX_POS 50

• Like 1
Δημοσ.
Στις 11/4/2022 στις 11:22 ΠΜ, barca10 είπε

Μετά από αρκετόκαιρό που έχω έναν Ender 3v2 και πάρα πολλές επιτυχείς εκτυπώσεις αντιμετωπίζω τις τελευταίες ημέρες πρόβλημα.

Οι εκτυπώσεις σταματάνε με error thermal runaway. Έβαλα άλλο firmware και καθάρισα πολύ σχολαστικά την κεφαλή, ωστόσο το error επιμένει.

Αυτό που παρατήρησα είναι ότι όταν το βγάζει η θερμοκρασία του nozzle είναι 203 με επιθυμητή 215 πχ. (βγάζει και ένα μήνυμα nozzle temperature is too low).

Ψάχνωντας διαβάζω για αλλαγή thermistor. Το έχει αντιμετωπίσει κανείς άλλος;

Update: Με ρύθμιση θερμοκρασίας στους 200° φαίνεται ότι δουλεύει κανονικά. Άρα μάλλον ι εκτυπωτής μου δεν μπορεί να κρατήσει θερμοκρασία 210-215. Νομίζω θα συμβιβαστώ με τους 200.

δες αυτό 

Δημοσ.

Μολις ανακαλυψα μετα απο κατι θεματα που ειχα με τον extruder να σταματαει σε ακυρες στιγμες εν μεσω εκτυπωσεων,οτι τα TMC 2208/2225 δε παιζουν με linear advance.

Καταφερε κανεις να του δουλεψουν με τα διαφορα bypasses που λενε?Ενεργοποιηση spreadcycle και κατι αλλες εντολες square κτλ?

Να απενεργοποιησω το linear advance και να συνεχισω τη ζωη μου η να τσιμπησω εναν TMC2209 για τον extruder με 7-8 ευρώ και να το αφησω?

Δημοσ.

Καλημέρες. Είμαι από τους πρώτους του νήματος (δεύτερο σχόλιο) πίσω στο μακρινό 2017. Χτες ήθελε ο γιος μου μια εκτύπωση για ένα project στο σχολείο. Άνοιξα τον εκτυπωτή και τύπωσα μετά από 2 μήνες. Πλέον έχω αυτοματοποιήσει τις διαδικασίες, ούτε bed leveling δεν κάνω. Το κάνω on the fly όταν τυπώνει το νήμα περιμετρικά στην αρχή, πιάνω τα couplers και τα στρίβω με το χέρι. Ο ανετ συνεχίζει δυνατά!

• Like 4
  • Thanks 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, kgian είπε

Καλημέρες. Είμαι από τους πρώτους του νήματος (δεύτερο σχόλιο) πίσω στο μακρινό 2017. Χτες ήθελε ο γιος μου μια εκτύπωση για ένα project στο σχολείο. Άνοιξα τον εκτυπωτή και τύπωσα μετά από 2 μήνες. Πλέον έχω αυτοματοποιήσει τις διαδικασίες, ούτε bed leveling δεν κάνω. Το κάνω on the fly όταν τυπώνει το νήμα περιμετρικά στην αρχή, πιάνω τα couplers και τα στρίβω με το χέρι. Ο ανετ συνεχίζει δυνατά!

Ετσι και εγώ... 6 Ιουνίου 20017 το πρώτο μου μήνυμα εδω μέσα... ο Α8 συνεχίζει ακάθεκτος, απλά ανάβω και τυπώνω... με 3d touch βέβαια...

• Like 3
Δημοσ.

κατα το 2019 ηρθα εγω, οντως ο Α8 ακομα βαραει. πλεον ενα χαρτι στο bed plate να μην πεφτει σκονη και η ιδια στρωση κολλας και leveling κρατανε για μηνες. αντε λιγο καθαρισμα/γρασο στους αξονες καθαρα και μονο για αγαπη 🤣

η καλυτερη αγορα... και μονο οι γνωσεις που μου εδωσε αξιζει... μεχρι και voron μου τυπωσε... anet μονο ❤️

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, nikniknikniknik είπε

κατα το 2019 ηρθα εγω, οντως ο Α8 ακομα βαραει. πλεον ενα χαρτι στο bed plate να μην πεφτει σκονη και η ιδια στρωση κολλας και leveling κρατανε για μηνες. αντε λιγο καθαρισμα/γρασο στους αξονες καθαρα και μονο για αγαπη 🤣

η καλυτερη αγορα... και μονο οι γνωσεις που μου εδωσε αξιζει... μεχρι και voron μου τυπωσε... anet μονο ❤️

η άνετα μπορω να πω όπως και μερικοί άλλοι εδώ που την πήραμε ότι ήταν αξιοπρεπής και με μερικές τροποποιήσεις πέταγε και όταν την έδωσα ήταν με το BLV upgrade....το παιδι που τον πηρε του εχει αλλαξει τα φωτα....καποια στιγμη ολοι θελουμε κατι καλυτερο και custom εγω επεσα sto BLV cube σε 2 μεγεθη αλλοι σε voron .....αλλοι σε αλλα...σημασια εχει να ευχαριστιομαστε το χομπυ μας ......

Δημοσ.

Να πω κάτι που μόλις είδα. Το ΕΚΠΑ έχει πρόγραμμα για Additive Manufacturing !

3d printing από πανεπιστήμιο με ψήνει πολύ να πω την αλήθεια, αλλά τα 360 με προβληματίζουν. Για ανέργους, ΑΜΕΑ κτλ. ισχύουν εκπτώσεις.

https://elearningekpa.gr/courses/additive-manufacturing-technologies-in-industry-4-0#course-tuition_fees

BTW Anet8 me 2 !

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Εκτυπωνω έναν doom slayer 30cm με σκοπό να τον πουλησω.να βγάλουμε κανα έξοδο από υλικά ,χρώματα κτλπ. Και φυσικά αν είναι εύκολο να πουληθεί θα προχωρήσω και παρακάτω.βαμμενος με αερογραφο ,

Τι τιμή λετε θα άξιζε κάτι τετιο; 

Εδω ο μισός, βαμμενες μόνο οι μπότες.

20220512_225853.jpg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αρχικά πόσο σου κόστισαν τα υλικά και πόσες ώρες θα κάνεις να το φτιάξεις?έτσι στο φλου είναι αδύνατον να σου πει κάποιος μια τιμη.
Παράδειγμα εγώ  ότι πουλάω βάζω την ώρα 10 ευρό + τα υλικά δλδ αν με πάρει 10 ώρες για το βάψιμο + 10 ευρό τα υλικά ( ρεύμα,μπογιές,πλαστικό) τότε 100-130 ευρό

Επεξ/σία από Nemo1776

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...