Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, kostasbm είπε

το μαρλιν θελει να το ενημερωσεις τι αισθητηρα εχεις και να ενεργοποιηθει......το μηχανημα με μαρλιν ηρθε η με καποιο αλλο software ???

δε μας λες και τι κανει .....απλα μας λες τι δε κανει...εννοω τα συμπτωματα

ενημερωσες το μηχανημα που ειναι το Ζ=0 ????αν δεν του εχεις πει που ειναι το 0 ητοι το σημειο που εχεις τη μυτη τοσο κοντα στο κρεβατι ωστε να τσιμπαει το χαρτι πως να ξερει που να σταματησει???αν δεν του εχεις πει ποση διαφορα εχει η μυτη με την ακρη του αισθητηρα πως να ξερει τι να κανει...........βιντεοθεραπεια

To Marlin 1.1.9 το εβαλα γιατι μου προτεινανε να το βαλω για λογους ασφαλειας,

Εχω δει πολλα βιντεο για το πως αλλα στο δικο μου το μενου δεν εχει την εντολη που ειναι μεσα στο 

Control-Motion-Probe Z το οποιο λεει παταμε πρωτα να κανει Home και μετα Probe Z offset και κατεβαζουμε στο -1,00 ωστε μετα με το χαρτι να κανουμε την ολοκληρωση. Λογο οτι εμενα ΔΕΝ εχει αυτην την εντολη η μυτη δεν κατεβαινει πιο κατω απο εκεινο που βλεπει ο sensor.

Βιντεοθεραπεια εκανα .... απειρη χωρις αποτελεσμα. 

Εκανα και αυτο 

Επεξ/σία από lazlos
  • Απαντ. 7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

η μύτη δε κατεβαίνει άλλο μηχανικά γιατί απλά έχει όριο εκεί το οποίο πρέπει να αλλάξεις για να κανείς σωστή δουλεια

επειδή όμως εγώ μαρλιν δεν έχω 2 χρόνια ασχοληθεί πρέπει κάποιος να σε βοηθήσει που το έχει φρέσκο

• Like 1
Δημοσ.

Εχω παραλαβει τον Two Trees Sapphire Plus,τον εστησα στην αρχη της βδομαδας και τωρα κανω δοκιμαστικες εκτυπωσεις.

Θα γραψω ενα review αυριο αλλα προς το παρον πολυ θετικες εντυπωσεις.

Νομιζω στο 360αρι που βγαινει ειναι οτι καλυτερο απο πλευρα ταχυτητας/ποιοτητας.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Dantε είπε

Εχω παραλαβει τον Two Trees Sapphire Plus,τον εστησα στην αρχη της βδομαδας και τωρα κανω δοκιμαστικες εκτυπωσεις.

Θα γραψω ενα review αυριο αλλα προς το παρον πολυ θετικες εντυπωσεις.

Νομιζω στο 360αρι που βγαινει ειναι οτι καλυτερο απο πλευρα ταχυτητας/ποιοτητας.

είναι ένα αντίγραφο του BLV cube να το προσεξεις(αυτον εχω φτιαξει μικρο και μεγαλο)

η επόμενη στάση που θα κανείς είναι custom........

μιας και το αναφέρεις η ταχύτητα να μην είναι αυτοσκοπος εις βάρος της ποιότητας

Επεξ/σία από kostasbm
Δημοσ.

Καλησπέρα,

Εχω τον Anet A8 plus και απο τότε που τον πήρα εκτυπώνω μεσω microsd,

προσπάθησα τις τελευταίες μέρες να εκτυπώσω μεσω υπολογιστή με συνδεση  usb  αλλά το cura δεν μου αναγνωρίζει καθόλου τον εκτυπωτή.Γνωρίζει κανείς τι θα πρέπει να κάνω;

Ακόμη αξίζει να πάρω ένα Auto Bed Leveling Sensor BL ή να συνεχίσω το bed leveling χειροκίνητα;

Δημοσ.

B0NCtNi.jpeg.979dea04ebd7820743cc77f3afe83950.jpeg

Είχα φτάσει σε ένα σημείο που μου δούλευε οκ με λογισμικό από εδώ https://github.com/mriscoc/Ender3V2S1/releases?fbclid=IwAR1MY5DjkhVpIBkMOprBu0T-5Ej2PiN7KeG1CZzQ3N2J4tv59o_lvbmJHXw

και προσπαθούσα να κάνω ρύθμιση στον άξονα Ζ. Σήμερα που είπα θα ξεμπερδέψω κ θα είμαι οκ, δεν μου κάνει self test το BL touch! Κούνησα καλώδια, δοκίμασα κ άλλα λογισμικά αλλά τίποτα. Να τα έπαιξε?

Δημοσ.
Στις 26/2/2022 στις 2:56 ΜΜ, lazlos είπε

Εχω δει πολλα βιντεο για το πως αλλα στο δικο μου το μενου δεν εχει την εντολη που ειναι μεσα στο 

Control-Motion-Probe Z το οποιο λεει παταμε πρωτα να κανει Home και μετα Probe Z offset και κατεβαζουμε στο -1,00 ωστε μετα με το χαρτι να κανουμε την ολοκληρωση. Λογο οτι εμενα ΔΕΝ εχει αυτην την εντολη η μυτη δεν κατεβαινει πιο κατω απο εκεινο που βλεπει ο sensor.

Ο λόγος που δεν την έχει, λογικά είναι επειδή  στο Marlin δεν του έχεις πει οτι έχεις probe, αλλά οτι έχεις μηχανικό endstop. Δες καλύτερα τις ρυθμίσεις... 

Χωρίς να είμαι σίγουρος, μπορεί να είναι πχ

#define Z_MIN_PROBE_USES_Z_MIN_ENDSTOP_PIN

ή

/**
 * A Fix-Mounted Probe either doesn't deploy or needs manual deployment.
 *   (e.g., an inductive probe or a nozzle-based probe-switch.)
 */
#define FIX_MOUNTED_PROBE

Η πρώτη λέει ότι στο marlin οτι έχεις ένα probe συνδεμένο (αντί για μηχανικό endstop) και στην δεύτερη ότι έχεις ένα fixed mount probe...

12 ώρες πριν, stavregos είπε

Καλησπέρα,

Εχω τον Anet A8 plus και απο τότε που τον πήρα εκτυπώνω μεσω microsd,

προσπάθησα τις τελευταίες μέρες να εκτυπώσω μεσω υπολογιστή με συνδεση  usb  αλλά το cura δεν μου αναγνωρίζει καθόλου τον εκτυπωτή.Γνωρίζει κανείς τι θα πρέπει να κάνω;

Ακόμη αξίζει να πάρω ένα Auto Bed Leveling Sensor BL ή να συνεχίσω το bed leveling χειροκίνητα;

Σειριακή σου φτιάχνει όταν συνδέσεις τον εκτυπωτή με το PC? Drivers για CH340 έχεις βάλει?

Δημοσ.
7 ώρες πριν, nkarama είπε

Σειριακή σου φτιάχνει όταν συνδέσεις τον εκτυπωτή με το PC? Drivers για CH340 έχεις βάλει?

Ναι μου φτιάχνει κανονικά σειριακή και τους drivers εχω βάλει.

Το repetier μου το βλεπει τον εκτυπωτη αλλά δεν με βολεύει καθόλου σαν πρόγραμμα,το cura πάλι δεν το βλέπει καν.πρεπει να ρυθμίσω κάτι;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Περι του Sapphire Plus ,μια συντομη αποψη.

Γενικα η συναρμολογηση του δε μου φανηκε δυσκολη.Αφου τελειωσα και με προσοχη στο να ειναι ολα οσα πρεπει παραλληλα,μετρησα με χαρακα (δεν εχω τοσο μεγαλο παχυμετρο) και οι αποκλισεις ηταν αστειες ,της ταξης του μισου χιλιοστου (και αν) στα 20 εκατοστα, οποτε μια χαρα εδω.

Γενικα τα πιο πολλα ερχονται προ συναρμολογημενα και ουσιαστικα βαζεις τις δοκους στο πλαισιο και συνδεεις καποια καλωδια.

Το UI θελει λιγη εξοικειωση αλλα εχει αρκετουτσικες επιλογες.Ελεγε πως ειναι Marlin 2.0.3.7.

Σαν εκτυπωτης για αρχη ειδα καποια πραγματακια που θελει να εκτυπωσω για να βελτιωσω.

Εδω να σημειωσω οτι πρεπει να ειναι το Rev V3 και να ειναι προσφατο, μιας και τα δυο μοτερ του Ζ εχουν ιμαντα που τα συνδεει αλλα εχει μονο ενα Ζ endstop (στο προηγουμενο rev ειχε 2).

Σιγουρα πρεπει να φτιαξω μια βαση για να κραταει τα καλωδια στο heatbed καθως ειναι κολλημενα και δε τα κραταει κατι περα απο τη κολληση, οποτε ανησυχω οτι με το καιρο και τις κινησεις μπορει να σπασει καμια κολληση.

Επισης τα καλωδια που πανε στο hotend οπως κρεμονται καμια φορα ακουμπανε ακομα και στο heatbed.Κατι θα φτιαχτει και εκει για να πανε λιγο πιο ψιλοκρεμαστα.

Στα της εκτυπωσης,το αποτελεσμα σε σχετικα αργες ταχυτητες (60mm/s) ειναι απλα αψεγαδιαστο.

Σηκωνει αρκετο accelaration και δε καταλαβαινει τιποτα το πλαισιο και φαινεται.

Το θεμα ειναι οπως αναφερεται και στα review,το κακο hotend.Ειναι ιδιο με εναν tevo tarantula που ειχα πριν 4 χρονια.

Με το που ανεβασεις ταχυτητα μπουκωνει.Προσοχη, δε βουλωνει! Μπουκωνει κατα ενα τροπο και δε βγαζει. Αν το σταματησεις και το ξαναζεστανεις βγαζει μια χαρα. Το αποσυναρμολογησα και ολα ηταν οκ,δεν υπηρχαν σημαδια βουλωματος,οποτε υποθετω πως απλα ειναι αδυναμια του hotend.Ισως βεβαια να φταιει και το filament (χρησιμοποιω για τις δοκιμες αυτο που εδιναν, για να μη σπαταλαω το δικο μου) ή η οδευση που εχω προς το παρον για το teflon tube καθως ειναι λιγο περιεργη.Βεβαια οταν σπρωχνω το filament περναει σχετικα ευκολα μεχρι να φτασει στο τελος.

Οποτε το εχω απλα περιορισει σε ταχυτητα ,αλλα με accelaration γυρω στις 3000.Προφανως ακομα κανω δοκιμες καθως δεν εχω προλαβει να κανω πολλες.Αλλα ειμαι αισιοδοξος πως μπορει να σηκωσει αρκετα παραπανω με πολυ καλο ποιοτικο αποτελεσμα.

Σιγουρα θα μπει ενα αλλο hotend.Θα ξεκινησω με ενα κλωνο E3D για να δω και ισως μετα παω σε κατι καλυτερο,βλεποντας και το ποιοτικο αποτελεσμα.

Να πω οτι μου ηρθε με οθονη με προβλημα(εχει αρκετες καθετες γραμμες στην αριστερη πλευρα της) .Αρκετα πιθανο να ειναι της καλωδιοταινιας και εχω επικοινωνησει με banggood προκειμενου να σταλει ανταλλακτικο.

Για πρωταρη ισως να τον συντιστουσα με προυποθεσεις. Να υπαρχει εξοικειωση σιγουρα με συναρμολογησεις αλλα και διαθεση να τον πειραξει καθως το hotend και το firmware σιγουρα θελουν πειραγμα.

Στα 360Ε που βγαινει νομιζω ειναι οτι καλυτερο κυκλοφορει.

ΥΓ.Μου κακοφανηκε που δεν ειχαν μια sd μεσα και γρασσο για τα ρουλεμαν και τα Z rods καθως ολα ηταν στεγνα.Δεν ειχα και προχειρο γρασσο και εβαλα σπρευ με λαδι που ειναι για γραναζια,που ναι μεν κανει δουλεια γιατι δεν ειναι λεπτο αλλα εκανα χαλια τον εκτυπωτη :P

Επεξ/σία από Dantε
Δημοσ.
Στις 28/2/2022 στις 10:44 ΠΜ, nkarama είπε

Ο λόγος που δεν την έχει, λογικά είναι επειδή  στο Marlin δεν του έχεις πει οτι έχεις probe, αλλά οτι έχεις μηχανικό endstop. Δες καλύτερα τις ρυθμίσεις... 

Χωρίς να είμαι σίγουρος, μπορεί να είναι πχ

#define Z_MIN_PROBE_USES_Z_MIN_ENDSTOP_PIN

ή

/**
 * A Fix-Mounted Probe either doesn't deploy or needs manual deployment.
 *   (e.g., an inductive probe or a nozzle-based probe-switch.)
 */
#define FIX_MOUNTED_PROBE

Η πρώτη λέει ότι στο marlin οτι έχεις ένα probe συνδεμένο (αντί για μηχανικό endstop) και στην δεύτερη ότι έχεις ένα fixed mount probe...

Οκ θα το κοιταξω να δω μηπως οντως ειναι αυτο. ευχαριστω

Δημοσ.

Πάνω που ετοιμαζόμουν να πάρω ένα SuperPinda για τον εκτυπωτή εξαφανίστηκαν όλα. 
Τι γίνεται ρε παιδιά, θα δούμε και ελλείψεις σε αυτά...?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 26/2/2022 στις 2:56 ΜΜ, lazlos είπε

Λοιπον ξαναπερασα απο την αρχη το Marlin 1.1.9.1 στον Anet A8 και ο εκτυπωτης φοραει το probe ROKO SN04-N ενεργοποιησα το sensor ωστε να τον βλεπει και ολα καλα. Παω να κανω bed leveling απο το μενου οπως ηταν πριν αλλα το μενου bed leveling ειναι αφαντο. 

Εψαξα οτι youtube video βρηκα οτι site υπαρχει αλλα τζιφος,

Εφτασα πλεον 1 εβδομαδα προσπαθειας και ειμαι στο να τον στειλω στην ανακυκλωση

Υπαρχει καποιο ετοιμο config απο καποιον απο εσας? ή εστω καποια σελιδα που μου διεφυγε με ρυθμισεις? 

Ξερω οτι σας πριζω ρε παιδια αλλα νομιζω γι αυτο ειναι τα forum.

Σας ευχαριστω 

Επεξ/σία από lazlos
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Προσπαθώ να κάνω να δουλέψει ακόμα ο BL Touch Triaglelab. Κάτι πάω να καταλάβω με το λογισμικό κ την επεξεργασία του. Από αυτό το βίντεο

στο 3,06 που δείχνει κάποια αρχεία που πρέπει να μετακινηθούν υπάρχουν μόνο το τα δύο configuration. Έκανα όλη την διαδικασία που προτείνει, πέρασα το λογισμικό αλλά η οθόνη μου έδειχνε στο πλάι με διαφορετικό μενού και δεν δούλευε πάλι το Autohome ή Homing.. Δοκίμασα και διαφορετικές συνδεσμολογίες αλλά το Bl touch δεν κάνει self test στην αρχή και όταν δίνω εντολή για Autohome Z άξονα, αναβοσβήνει κ τίποτα άλλο. Δοκίμασα και αυτό από εδώ https://notenoughtech.com/3dupgrades/compiling-marlin-2-0-for-ender3-v2/ αλλά τζίφος..

Depending on how your sensor is connected, you may need to define it differently in the configuration.

• sensors with 3pin + 2 pin cable use: #define Z_MIN_PROBE_USES_Z_MIN_ENDSTOP_PIN
  • sensors with 5pin cable use #define USE_PROBE_FOR_Z_HOMING

Επεξ/σία από mpampis81
Δημοσ.
13 ώρες πριν, lazlos είπε

Λοιπον ξαναπερασα απο την αρχη το Marlin 1.1.9.1 στον Anet A8 και ο εκτυπωτης φοραει το probe ROKO SN04-N ενεργοποιησα το sensor ωστε να τον βλεπει και ολα καλα. Παω να κανω bed leveling απο το μενου οπως ηταν πριν αλλα το μενου bed leveling ειναι αφαντο. 

Εψαξα οτι youtube video βρηκα οτι site υπαρχει αλλα τζιφος,

Εφτασα πλεον 1 εβδομαδα προσπαθειας και ειμαι στο να τον στειλω στην ανακυκλωση

Υπαρχει καποιο ετοιμο config απο καποιον απο εσας? ή εστω καποια σελιδα που μου διεφυγε με ρυθμισεις? 

Ξερω οτι σας πριζω ρε παιδια αλλα νομιζω γι αυτο ειναι τα forum.

Σας ευχαριστω 

Κάνεις τώρα home σωστά? δηλαδή όταν του πεις να κάνει home, κάνει και τον Z άξονα? Αν ναι, είσαι σε καλό δρόμο.

Προτείνω να βάλεις κάποιο πρόγραμμα για να μπορείς να στείλεις G commands στον εκτυπωτή για να ξέρεις τι γίνετε... px το pronterface. Ετσι θα μπορείς να ξέρεις τι σου γίνετε, χωρίς μαντεψιές....

Μετά κάνε home, και δώσε την G29 για να δεις αν θα κάνει αυτόματο level.

• Αν κάνει, τότε απλά δεν έχεις βάλει την επιλογή του να δείχνει το menu την επιλογή leveling. Είναι απενεργοποιημένη απο default γιατι ο μικροελεγκτής δεν έχει αρκετή μνήμη. Αστο έτσι, δεν πειράζει, δεν την χρειάζετε...  
  • Αν ΔΕΝ κάνει, τότε δεν είναι ενεργοποιημένο καν το automatic bed leveling απο το marlin.

Δες λίγο εδώ για περισσότερες πληροφορίες... 

Σε κάθε περίπτωση, είτε έχεις είτε όχι auto bed leveling θα πρέπει να ρυθμίσεις το Z-offset. Για να ξέρει ο εκτυπωτής πόση απόσταση έχει η μύτη του ακροφυσίου απο το σημείο που ο αισθητήρας ανιχνεύει την επιφάνεια. Υπάρχουν πολλά βίντεο για αυτό στο youtube... 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...