Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν ήξερα και πως θα το έκανα αυτό θα το έκανα. Δεν υπάρχει κάποιο έτοιμο να το περάσω? Το βλέπω να καίω την μητρική στο τέλος...Τόσα βίντεο για ένα τόσο απλό πράγμα κ στο τέλος δεν μπορώ να βγάλω άκρη...Είναι διαφορετική συνδεσμολογία ανά μητρική?

Επεξ/σία από mpampis81
  • Απαντ. 7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Επειδη υπαρχουν 2 τροποι να συνδεσεις το bltouch. Μπορει επισης το λογισμικό που περασες να εχει ενεργοποιημενο την αλλη συνδεσμολογια απο αυτη που εχεις κανει.. δηλαδη αντι να εχει και τα 5 καλωδια του σενσορα συνδεμενα στη σειρα ολα μαζι. Να βαλεις το ασπρο και το μαυρο εκει που ειναι το z endstop. Ετσι https://www.th3dstudio.com/wp-content/uploads/2021/07/V42X_BLTouchWiring_TeachingTech-1024x5761-1.jpg

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λογισμικό θέλω να χρησιμοποιήσω από εδώ https://github.com/jyers/marlin/releases/

Πως μπορώ να βρω ποια συνδεσμολογία θέλει? Η μητρική τα βλέπω να τα παίζει, Δοκιμάζω αλλά δεν..

Το z stop θέλει βγάλσιμο ή όχι?

Τι σχέση 'έχει όμως το σφάλμα που βγάζει στο λογισμικό με την συνδεσμολογία του BL touch, αφού πριν αναβόσβηνε λογικά οκ. Autohome μου βγάζει σφάλμα..

Μετά τα τόσα άνοιξε κλείσε...μου κάνει άλλο τώρα, δεν μου δουλεύει το ανεμιστηράκι της μητρικής!!!

Η συνδεσμολογία για να δουλέψει το BLtouch Triangle είναι η ανάποδη από την προτεινόμενη, ελπίζω να μην κάηκε τίποτα στην μητρική μετά τις τόσες δοκιμές...Θέλω να βρω τρόπο να δοκιμάσω αλλού τον ανεμιστήρα, αν δουλεύει αυτός τότε δεν παίρνει εντολή από την μητρική...Δεν το περίμενα τόσο δύσκολο τι να πω...Πήγα για καλύτερα και...🤐

Επεξ/σία από mpampis81
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, mpampis81 είπε

Το z stop θέλει βγάλσιμο ή όχι?

Nαι βγαλ το.

20 λεπτά πριν, mpampis81 είπε

Τι σχέση 'έχει όμως το σφάλμα που βγάζει στο λογισμικό με την συνδεσμολογία του BL touch, αφού πριν αναβόσβηνε λογικά οκ. Autohome μου βγάζει σφάλμα..

Αν εχει καποιο θεμα το bltouch και δεν το αναγνωριζει το λογισμικο. Σου λεει το λογισμικο .. δεν ξερω αν εχω καποιο endstop στον z οποτε δεν ξεκιναω το Homing για να μην γινει ζημια. Γι αυτο πιστευω σου βγαζει το σφαλμα. 

Δοκιμασε και απο εδω το firmware να δεις αμα δουλεψει.

https://www.creality.com/download

Παντως αν το bltouch δεν κανει το self test οταν αναβεις τον εκτυπωτη τοτε εχεις συνδεση κατι λαθος. 

Δημοσ.

Self test κάνει κανονικά. Όταν πάω να κάνω Homing σε κάθε άξονα βγάζει σφάλμα. Τώρα δεν μπορώ να δοκιμάσω τίποτα γιατί δεν δουλεύει ο ανεμιστήρας της μητρικής κ που να βρω κ τόσο μικρό κ 24v....

Δημοσ.

Ο ανεμιστήρας της μητρικης δεν ειναι συνέχεια σε κατασταση ον. Ξεκιναει οταν αρχιζουν να ζοριζονται τα stepper drivers.

Παντως το καλυτερο θα ηταν να παρεις ενα στοκ μαρλιν και να το φερεις στα μετρα σου οπως ειπε και ο Inuyasha. Υπαρχουν πολλα guides και βιντεακια που μπορουν να σε βοηθησουν.

Δημοσ.

Καλημέρα. Όταν ανοίγεις τον εκτυπωτή δεν δουλεύει κ ο ανεμιστήρας της μητρικής δηλαδή; Δεν θυμάμαι οπότε ίσως δεν κάηκε κάτι μετά. Θα τον κουμπωσω κ θα αρχίσω τις δοκιμές...Είναι σαν να έχει χάσει τις ρυθμίσεις εντελώς ο εκτυπωτής. Μόνο στον ένα αξονα κάνει έλεγχο, στους άλλους ξεκινάει, σταματάει κ βγάζει σφαλμα...

• Moderators
Δημοσ.
36 λεπτά πριν, mpampis81 είπε

Καλημέρα. Όταν ανοίγεις τον εκτυπωτή δεν δουλεύει κ ο ανεμιστήρας της μητρικής δηλαδή; Δεν θυμάμαι οπότε ίσως δεν κάηκε κάτι μετά. Θα τον κουμπωσω κ θα αρχίσω τις δοκιμές...Είναι σαν να έχει χάσει τις ρυθμίσεις εντελώς ο εκτυπωτής. Μόνο στον ένα αξονα κάνει έλεγχο, στους άλλους ξεκινάει, σταματάει κ βγάζει σφαλμα...

Ανάλογα τον εκτυκωτη, οι πρώτοι Ender 3 ο ανεμιστήρας δούλευε συνέχεια, στα νεοτερα μοντέλα δεν είναι έτσι

Δημοσ.

Στο V2 που ειχα με 4.2.2 μητρικη,ο ανεμιστηρας της δουλευε συνεχεια.

Του τροφοδοτικου ξεκιναγε οταν ζεσταινοταν.

Εκτος και αν δε θυμαμαι καλα.

Οπως και να εχει,κατσε διαβασε ,μη βιαζεσαι να κανεις πραγματα.

Οντως δεν ειναι τοσο δυσκολο να παρεις ενα μαρλιν και να το σεταρεις εσυ.Ειδικα για ender,υπαρχουν απειρα βιντεο.

• Moderators
Δημοσ.
Μόλις τώρα, dtm_lar είπε

Καλημέρα, θέλω να ρωτήσω ποια κόλλα είναι η ιδανική να κολλήσω τα κομμάτια μεταξύ τους εκτυπωμένα σε pla?

Εγώ βάζω super glue, ακόμα και οι πολύ φτηνές κάνουν άψογη δουλειά

• Thanks 1
Δημοσ.

Εφοσον εχεις θεματα με το bltouch ισως θα ηταν καλυτερα να ξεκινησεις χωρις αυτο,να δεις οτι δουλευουν ολα οκ και μετα να προσπαθησεις να το προσθεσεις.

Δημοσ.
14 ώρες πριν, mpampis81 είπε

Είπα να δοκιμάσω να περάσω το νέο λογισμικό από εδώ https://github.com/jyers/marlin/releases/

και συγκεκριμένα δοκίμασα το E3V2-BLTouch-3x3-HS-v4.2.2-v2.0.1 και το E3V2-UBL-BLTouch-10x10-v4.2.2-v2.0.1

αλλά δεν μου βγάζει το Autohome στο menu. Επίσης ενώ στην αρχή το BL touch αναβόσβηνε κόκκινο, τώρα τίποτα. Άλλαξα την συνδεσμολογία και τώρα μένει μόνιμο μπλε φωτάκι..

Βρέθηκε λύση δεν είχαν κουμπώσει τα pin καλά, άναψε το Bl touch, κοκκινο οκ αλλά έχει κ ένα μπλέ αναμμένο λαμπάκι μέσα..Λογισμικό ψάχνω γιατί δεν έχει autohome στο menu..

με το 2.0.1ελιχα κι εγώ πρόβλημα κι άλλος ένας φίλος εδώ.

πλέον χρησιμοποιώ τα precompiled από εδώ

Δημοσ.

Καλησπερα 

Εχω τον Anet A8 με firmware Merlin 1.1.9 και ειχα τον εκτυπωτη δυστηχως 1 χρονο χωρις χρηση στο υπογειο.

Εχω ξεχασει τα παντα..... και βημα βημα βλεπω ξανα βιντεακια στο youtube για αρχαριους.

Το προβλημα μου ειναι οτι παω να κανω bed leveling και οταν παταω start παει στο κεντρο και πιεζει με πολυ μεγαλη δυναμη το Bed. παταω να ακυρωσω και ξαναπαταω να κανει Home θεση την οποια θεση αυτο παλι την οριζει στο κεντρο και ασκει παλυ πολυ μεγαλη δυναμη.

Πως ρε παιδια κανει reset την θεση??

Ειχα και το μαμα sensor για autoleveling αλλα καποιος εδω με ειχε πει περσι να τον αφαιρεσω οπως και το εκανα.

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, lazlos είπε

Καλησπερα 

Εχω τον Anet A8 με firmware Merlin 1.1.9 και ειχα τον εκτυπωτη δυστηχως 1 χρονο χωρις χρηση στο υπογειο.

Εχω ξεχασει τα παντα..... και βημα βημα βλεπω ξανα βιντεακια στο youtube για αρχαριους.

Το προβλημα μου ειναι οτι παω να κανω bed leveling και οταν παταω start παει στο κεντρο και πιεζει με πολυ μεγαλη δυναμη το Bed. παταω να ακυρωσω και ξαναπαταω να κανει Home θεση την οποια θεση αυτο παλι την οριζει στο κεντρο και ασκει παλυ πολυ μεγαλη δυναμη.

Πως ρε παιδια κανει reset την θεση??

Ειχα και το μαμα sensor για autoleveling αλλα καποιος εδω με ειχε πει περσι να τον αφαιρεσω οπως και το εκανα.

δες το Z offset σου

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...