Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Στις 25/1/2022 στις 8:37 ΜΜ, xiaomionly είπε

Καλησπερα ομαδα.Ψαχνω για καποιον 3d designer η καποιον που να ασχολειται ερασιτεχνικα πανω στο 3d σχεδιο να μου φτιαξει ενα απλο σχεδιο σε stl ετσι ωστε να μπορω να το εκτυπωσω

Καλησπέρα. Για πες τι είναι αυτό που θες.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
  • Απαντ. 7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

είχα καιρό να ανοίξω το fusion360. σημερα βλεπω οτι δεν μπορω να αποθηκευσω τα αρχεια μου ουτε να τα κανω εξπορτ.

έχει αλλάξει κάτι;ξερει κανείς;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, nickvas19 είπε

είχα καιρό να ανοίξω το fusion360. σημερα βλεπω οτι δεν μπορω να αποθηκευσω τα αρχεια μου ουτε να τα κανω εξπορτ.

έχει αλλάξει κάτι;ξερει κανείς;

Για κοίτα μήπως έληξε η δωρεάν άδεια και πρέπει να την ανανεώσεις.

Σε άλλα νέα

Steam Deck CAD files now available

8d0fc4d0f60bbf8ea06055c0cc49784c07427026

Επεξ/σία από coffeex
Δημοσ.
22 λεπτά πριν, coffeex είπε

Δωρεάν.

αδερφέ γι αυτό ρωτάω. Έχω κάποια βίντεο στο Ίντερνετ όπως και αυτό. Στην σελίδα που λέει να πατήσω Download and Install fusion360 δεν υπαρχει. Υπαρχoυν αλλες επιλογες :)

Δημοσ.
42 λεπτά πριν, nickvas19 είπε

αδερφέ γι αυτό ρωτάω. Έχω κάποια βίντεο στο Ίντερνετ όπως και αυτό. Στην σελίδα που λέει να πατήσω Download and Install fusion360 δεν υπαρχει. Υπαρχoυν αλλες επιλογες :)

Και εγώ όταν έκανα την ανανέωση δεν ήταν ακριβώς τα ίδια αλλά έγινε κανονικά η ανανέωση της άδειας.

• Thanks 1
Δημοσ.

Καλησπέρα στην παρέα! Θα ήθελα να ρωτήσω αν κάποιος δίνει ή πουλάει (σε λογική τιμή) καμμένη μητρική απο εκτυπωτή, (ή και ολόκληρο εκτυπωτή για ανταλλακτικά), γιατί θα ήθελα να την χρησιμοποιήσω σε ενα project που θέλω να ξεκινήσω για ανακύκλωση πλαστικών μπουκαλιών!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα παιδιά, σκέφτομαι να πάρω έναν 3d printer αλλά έχω αρκετές απορίες και δε βρήκα κάπου τις απαντήσεις που θέλω. Οπότε θα ρωτήσω εδώ και όποιος ξέρει μου λέει. 

1) Υπάρχει 3d printer που έρχεται έτοιμος και δε χρειάζεται να είσαι απόφοιτος από harvard για να τον ετοιμάσεις? 

2) Από ότι είδα υπάρχουν 2 ειδών εκτυπωτές. Αυτοί που παίρνουν filaments και αυτοί που έχουν έναν κουβά με ένα υγρό μέσα. Οι 2οι είναι αρκετά πιο ακριβοί. Υπάρχει λόγος κάποιος που θα τον πάρει για hobby να πάει στη 2η λύση? Επιπλέον δεν κατάλαβα τι γίνεται με το υγρό που μένει μετά την εκτύπωση. Απλά το αφήνεις εκεί μέχρι την επόμενη? 

3) Όταν δημιουργήσεις κάτι μετά υπάρχουν ειδικά χρώματα για να το φτιάξεις όπως θέλεις ή χρησιμοποιείς από την αρχή διαφορετικά χρώματα filaments και τα αλλάζεις κατά τη διάρκεια της εκτύπωσης? 

4) Που βρίσκετε αρχεία για πράγματα που θέλετε να εκτυπώσετε? 

5) Θα μου ήταν πολύ χρήσιμο να μου πείτε κάποια μοντέλα εκτυπωτών για να ξεκινήσω. Ευχαριστώ. 

Επεξ/σία από Tigio13
  • Moderators
Δημοσ.
5 ώρες πριν, Tigio13 είπε

Καλησπέρα παιδιά, σκέφτομαι να πάρω έναν 3d printer αλλά έχω αρκετές απορίες και δε βρήκα κάπου τις απαντήσεις που θέλω. Οπότε θα ρωτήσω εδώ και όποιος ξέρει μου λέει. 

1) Υπάρχει 3d printer που έρχεται έτοιμος και δε χρειάζεται να είσαι απόφοιτος από harvard για να τον ετοιμάσεις? 

2) Από ότι είδα υπάρχουν 2 ειδών εκτυπωτές. Αυτοί που παίρνουν filaments και αυτοί που έχουν έναν κουβά με ένα υγρό μέσα. Οι 2οι είναι αρκετά πιο ακριβοί. Υπάρχει λόγος κάποιος που θα τον πάρει για hobby να πάει στη 2η λύση? Επιπλέον δεν κατάλαβα τι γίνεται με το υγρό που μένει μετά την εκτύπωση. Απλά το αφήνεις εκεί μέχρι την επόμενη? 

3) Όταν δημιουργήσεις κάτι μετά υπάρχουν ειδικά χρώματα για να το φτιάξεις όπως θέλεις ή χρησιμοποιείς από την αρχή διαφορετικά χρώματα filaments και τα αλλάζεις κατά τη διάρκεια της εκτύπωσης? 

4) Που βρίσκεται αρχεία για πράγματα που θέλετε να εκτυπώσετε? 

5) Θα μου ήταν πολύ χρήσιμο να μου πείτε κάποια μοντέλα εκτυπωτών για να ξεκινήσω. Ευχαριστώ. 

1) οι περισσοτεροι εκτυπωτες θελουν ελαχιστη συναρμολογηση πλεον , οποτε μην το βαζεις στα αρνητικα γιατι οι ready to use συνηθως εχουν ενα καπελο στην τιμη που δεν το δικαιολογει ,επισης κανοντας εστω και μερος της συναρμολογησης μονος καταλαβαινεις 5 πραγματα παραπανω για τον εκτυπωτη

2)για αρχη κοιτα με fillament , oi εκτυπωτες ρυτινης ειναι για πολυ μικροτερα μεγεθοι εκτυπωσης που θελεις πολυ μεγαλη ακριβεια (πχ φιγουρες απο επιτραπεζια)

οι εκτυπωτες με filament ειναι και πιο φτηνοι στην αγορα αλλα και το υλικο ειναι πιο φτηνο για της εκτυπωσεις

3) τα περισσοτερα υλικα βαφοντε κανονικα σχεδον με οτι χρωμα θελεις , εκτυπωτης με 2 -3 fillament για πρωταρη ειναι ζορικο και γενικα εχει αρκετη σπαταλη σε υλικο

4) υπαρχουν αρκετες σελιδες για ετοιμα μοντελα αν πας πανω πανω στο νημα υπαρχουν οι περισσοτερες

5) ποσα λεφτα θελεις να δωσεις ? εχεις μια εικονα για τη μεγεθος εκτυπωσης θελεις ?22χ22 ? 30χ30? μεγαλυτερη ?

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 12/2/2022 στις 11:20 ΠΜ, nickvas19 είπε

Απο την ίδια την autodesk. Περισσότερο εγκυρη πηγή δεν υπάρχει…

https://knowledge.autodesk.com/support/fusion-360/learn-explore/caas/sfdcarticles/sfdcarticles/How-to-renew-your-hobbyist-enthusiast-license-for-Fusion-360.html

Δεν χρειάζετε να εγκαταστήσεις το αρχείο που θα κατεβάσεις αλλά πρέπει να ξεκινήσει το download. Μόλις ξεκινήσει, μπορείς να το σταματήσεις  

Κλείσε και άνοιξε κανά το fusion και είσαι ΟΚ  

Επεξ/σία από nkarama
Δημοσ.

Δεν το είχα προσέξει καν ότι πάνω στο νήμα είχε όλα αυτά τα sites.

Μου άρεσε η λεπτομέρεια που έχουν αυτοί που τυπώνουν με ρυτίνη γιαυτό και η ερώτηση. Αν υπήρχε κάποιος μεγαλύτερος και δεν υπήρχε οικονομικό θέμα εσύ θα πήγαινες σε τέτοιον? 

Με τι υλικό βάφουν συνήθως τις εκτυπώσεις? 

Μέχρι 500-600 € τα δίνω να πάρω εκτυπωτή και διάφορα χρώματα fillaments ή ρυτίνη μαζί. Δεν έχω κάποιο μέγεθος εκτύπωσης στο μυαλό μου να σου πω. 

• Moderators
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, Tigio13 είπε

Δεν το είχα προσέξει καν ότι πάνω στο νήμα είχε όλα αυτά τα sites.

Μου άρεσε η λεπτομέρεια που έχουν αυτοί που τυπώνουν με ρυτίνη γιαυτό και η ερώτηση. Αν υπήρχε κάποιος μεγαλύτερος και δεν υπήρχε οικονομικό θέμα εσύ θα πήγαινες σε τέτοιον? 

Με τι υλικό βάφουν συνήθως τις εκτυπώσεις? 

Μέχρι 500-600 € τα δίνω να πάρω εκτυπωτή και διάφορα χρώματα fillaments ή ρυτίνη μαζί. Δεν έχω κάποιο μέγεθος εκτύπωσης στο μυαλό μου να σου πω. 

Τι θελεις να εκτυπωνεις ?

οι ρυτινης θελουν και curing station και ειναι λιγο ζορι η μεταχειρηση των εκτυπωσεων

εχω και απο τους 2 εκτυπωτες (ενα anet α8  που του εχω αλλαξει τα φωτα am8 και ενα σωρο αναβαθμισης , ενα voron 2.4 , kai ενα anycubic photon )

τον photon των δουλευω ελαχιστα για φιγουρες που θελουν φιλοι , οι αλλοι 2 δουλεουν 24/7 σχεδον με διαφορα project

ετοιμαζω και ενα voron 0,1

Πρεπει να ξεκινησεις τι θελεις να εκτυπωνεις και μετα βλεπουμε

αν εισαι αποκλειστικα σε φιγουρες/μινιατουρες που θελουν παρα πολυ λεπτομερια τοτε πας οντως σε ρυτινης (αν και με τον 2.4 εχω παρα πολυ καλα αποτελεσματα σε λεπτομερια )

επισης αλλο αν θελεις να εχεις μεγαλο μεγεθος εκτυπωσης (πχ πανω απο 30χ30)

Δημοσ.

Καταρχάς σε ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σου. Δεν είναι ότι χρειάζομαι 3d εκτυπωτή. Θα τον πάρω για να βρίσκω και να εκτυπώνω πράγματα από νετ που μου αρέσουν και για φίλους. Σαν ένα hobby το βλέπω που ίσως στο μέλλον με κάποιο πρόγραμμα το εξελίξω και φτιάξω και κάποια δικά μου σχέδια. Και ναι τώρα που το σκέφτομαι θέλω να έχω την επιλογή να εκτυπώνω και μεγαλύτερα πράγματα. 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...