Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@Dantε

Δηλαδή άδικα ξόδεψα 24 ευρώ για το Mellow; Και τα άλλα 3 για το noname; :(

Ποιο PETG και ποιο ABS έχεις τυπώσει; Και σε ποια θερμοκρασία;

Επεξ/σία από panosssss
  • Απαντ. 7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
40 λεπτά πριν, Dantε είπε

Το πολυ να χαλασει το ptfe tube.

Ή άντε το πολύ να πάθεις αυτό https://en.wikipedia.org/wiki/Polymer_fume_fever

με 3 ευρώ για το bowden και άλλα 3 για depon έγινες.

Πέραν της πλάκας (πλάκα κάνω @DANTE επειδή μου άρεσε το 3 ευρώ για ένα bowden) το κόστος να πας σε all metal είναι αστείο και οκ μπορεί ο ένας να εκτυπώνει σε ανοιχτό δωμάτιο με καλό εξαερισμό και να μην είναι καν εκεί, αλλά δεν ξέρουμε τις συνθήκες όλων (πχ ασθμα) οπότε καλό είναι ο καθένας να ξέρει αν θέλει να ρισκάρει έστω και 1 στις 100 για 5 ευρώ throat ή 20 ευρώ hotend. Όπως θα πρέπει και όποιος εκτυπώνει ABS να ξέρει ότι οι αναθυμιάσεις του είναι τοξικές (όπως και σε κάποια PLA).

Επίσης κανένας printer με bowden throat δεν λέει ότι εκτυπώνει ABS στο manual άσχετα αν γίνεται, από κάτι φυλλάγονται οι εταιρίες και δεν το γράφουν. To bowden throat υπάρχει λόγο cost cutting, όπως και το φοινικέλαιο στις πίτες.

• Thanks 1
Δημοσ.

Το όλο θέμα ξεκινάει στο ότι κάποιος πρότεινε σε κάποιον που δεν ξέρει καν τι θέλει να εκτυπώσει ή τι εκτυπωτή να πάρει ότι το PLA δεν κάνει και ότι θα πρέπει να τυπώνει σε ABS.

Μια χαρά είναι το PLA, να πάρει με το καλό το μηχανάκι του, να μάθει να το δουλεύει και όταν κρίνει, να κάνει τις όποιες αλλαγές χρειαστούν για να τυπώσει αυτά που χρειάζεται.

Το 3d printing και ειδικά με τα budget μηχανάκια τύπου ender 3 κτλ, θέλουν υπομονή και ενασχόληση... είναι χόμπι, δεν είναι το έβαλα στη μπρίζα και τυπώνει, άσχετα που διαμάντια σαν ender 3v2 μπορούν να βάλουν κάτω εκτυπωτές πολλαπλάσιας αξίας.

• Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, panosssss είπε

@Dantε

Δηλαδή άδικα ξόδεψα 24 ευρώ για το Mellow; Και τα άλλα 3 για το noname; :(

Οχι δε το πηρες τσαμπα γιατι προφανως ειναι καλυτερο και θα παρεις και καλυτερο αποτελεσμα.Προς θεου δεν ισοπεδωνω τα aftermarket ,απλα διαφωνω στο οτι με στοκ hotend δεν εκτυπωνεις και περιεργα υλικα.

Αν θες να το δουλεψεις πανω απο 245 βαθμους ,τοτε οκ,αξιζει να τα δωσεις.

Αλλα τουλαχιστον το PETG δε χρειαζεται να το δουλευεις εκει.

57 λεπτά πριν, mxa055 είπε

Ή άντε το πολύ να πάθεις αυτό https://en.wikipedia.org/wiki/Polymer_fume_fever

με 3 ευρώ για το bowden και άλλα 3 για depon έγινες.

Πέραν της πλάκας (πλάκα κάνω @DANTE επειδή μου άρεσε το 3 ευρώ για ένα bowden) το κόστος να πας σε all metal είναι αστείο και οκ μπορεί ο ένας να εκτυπώνει σε ανοιχτό δωμάτιο με καλό εξαερισμό και να μην είναι καν εκεί, αλλά δεν ξέρουμε τις συνθήκες όλων (πχ ασθμα) οπότε καλό είναι ο καθένας να ξέρει αν θέλει να ρισκάρει έστω και 1 στις 100 για 5 ευρώ throat ή 20 ευρώ hotend. Όπως θα πρέπει και όποιος εκτυπώνει ABS να ξέρει ότι οι αναθυμιάσεις του είναι τοξικές (όπως και σε κάποια PLA).

Επίσης κανένας printer με bowden throat δεν λέει ότι εκτυπώνει ABS στο manual άσχετα αν γίνεται, από κάτι φυλλάγονται οι εταιρίες και δεν το γράφουν. To bowden throat υπάρχει λόγο cost cutting, όπως και το φοινικέλαιο στις πίτες.

Απο το λινκ που μου εβαλες ομως υποθετω θα διαβασες οτι αυτο γινεται στους 300 βαθμους.Δεν ειναι 10-20 βαθμους διαφορα να πεις οτι θα πεφτει το θερμοστορ εξω,αλλα 60.Αρα δεν υπαρχει περιπτωση να εμφανιστει κατι τετοιο η θα ειναι σε τοσο μικρο βαθμο που δε θα ειναι προβλημα για την υγεια κανενος.

Τωρα ο καθενας βαζει κατω τα δεδομενα και κανει οτι νιωθει καλυτερο.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, panosssss είπε

@Dantε αν θες απαντάς κι αυτό, να έχω κάποια συγκεκριμένα νήματα στα υπόψιν (μέχρι στιγμής έχω βάλει στη 'λίστα' το Esun ABS Plus).

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, panosssss είπε

@Dantε αν θες απαντάς κι αυτό, να έχω κάποια συγκεκριμένα νήματα στα υπόψιν (μέχρι στιγμής έχω βάλει στη 'λίστα' το Esun ABS Plus).

Με ABS δεν εχω ασχοληθει,δε μου εχει χρειαστει.Παντως εχω δει αρκετους να δουλευουν με τις παραλλαγες που θελουν χαμηλες θερμοκρασιες με πολυ καλα αποτελεσματα.

Απο PETG εχω δουλεψει,prima,atheena,devil και κανα δυο αλλα που μου ξεφευγουν.

Πανω απο 235 δε μου εχει χρειαστει ποτε.Το καλυτερο απο αυτα που εχω χρησιμοποιησει νομιζω ειναι το easyprint.Και το devil που πηρα τωρα δεν ειναι ασχημο αλλα θελω να δω και με την υγρασια μακροπροθεσμα πως τα παει.

Δημοσ.

Καλημερα σε όλους. Περιμένω τον πρώτο μου εκτυπωτή και εγώ (ender 3 pro). Δεν έχω καθόλου γνώσεις πάνω στο αντικείμενο. Υπάρχει κάποιος οδηγός η κάποια στάνταρ βιντεάκια να δω για αρχή να μπαίνω στο νόημα η να ψάξω έτσι στο youtube να βρω γενικά beginners βίντεο;; Σας ευχαριστώ!

Δημοσ.
3 ώρες πριν, NikosRocknRolla είπε

Καλημερα σε όλους. Περιμένω τον πρώτο μου εκτυπωτή και εγώ (ender 3 pro). Δεν έχω καθόλου γνώσεις πάνω στο αντικείμενο. Υπάρχει κάποιος οδηγός η κάποια στάνταρ βιντεάκια να δω για αρχή να μπαίνω στο νόημα η να ψάξω έτσι στο youtube να βρω γενικά beginners βίντεο;; Σας ευχαριστώ!

Εξαιρετική σειρά εισαγωγικών video έχει ο Thomas Sanladerer σε για θέματα κατασκευής/mod μεγάλη βοήθεια βρήκα τα video του Bryan Vines. Επίσης πολλά μπορείς να μάθεις απο το κανάλι CHEP.

• Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Babasu είπε

Εξαιρετική σειρά εισαγωγικών video έχει ο Thomas Sanladerer σε για θέματα κατασκευής/mod μεγάλη βοήθεια βρήκα τα video του Bryan Vines. Επίσης πολλά μπορείς να μάθεις απο το κανάλι CHEP.

Υπέροχα! Σε ευχαριστώ πάρα πολύ. Θα ξεκινήσω από σήμερα κιόλας έτσι ώστε σε μια βδομάδα να είμαι έτοιμος σχετικά. 

Δημοσ.
22 ώρες πριν, NikosRocknRolla είπε

Επίσης πολύ καλά και σχετικά με ender:

Tomb of 3d printed horrors https://www.youtube.com/channel/UC5Lbnd97HV3rU98gcwHklzQ από εδώ δες πως θα τον συναρμολογήσεις σωστά για να μην λύνεις (https://www.youtube.com/watch?v=me8Qrwh907Q)

TeachingTech https://www.youtube.com/channel/UCbgBDBrwsikmtoLqtpc59Bw ο οποίος έχει και site με τα calibrations που θα χρειαστεί να κάνεις https://teachingtechyt.github.io/calibration.html

Δημοσ.
3 ώρες πριν, mxa055 είπε

Επίσης πολύ καλά και σχετικά με ender:

Tomb of 3d printed horrors https://www.youtube.com/channel/UC5Lbnd97HV3rU98gcwHklzQ από εδώ δες πως θα τον συναρμολογήσεις σωστά για να μην λύνεις (https://www.youtube.com/watch?v=me8Qrwh907Q)

TeachingTech https://www.youtube.com/channel/UCbgBDBrwsikmtoLqtpc59Bw ο οποίος έχει και site με τα calibrations που θα χρειαστεί να κάνεις https://teachingtechyt.github.io/calibration.html

Σε ευχαριστώ πολύ φίλε. Θα τα μελετήσω πριν το στήσιμο και κατά την διάρκεια. Να'σαι καλά!

• Like 1
Δημοσ.
Στις 3/5/2021 στις 8:46 ΠΜ, kostasbm είπε

κοιτα και τον mini Prusa με 180χ180 επιφανεια που ειναι ποιο οικονομικος

Μια χαρά φαίνεται ο mini Prusa+ και με καλύπτει η επιφάνεια. Βλέπω πάντως ότι έχει καθυστέρηση 10-12 εβδομάδων η αποστολή από την στιγμή της παραγγελίας. Παρόλα αυτά νομίζω πως εδώ καταλήγω τελικά.

Αν κάποιος είναι κάτοχος... Υπάρχει κάτι άλλο που θα χρειαστεί κατά την παραγγελία του printer; Κάτι δηλαδή που ενδεχομένως θα χρειαστεί άμεσα σύμφωνα με τη δική του εμπειρία όπως κάποιο πρόσθετο π.χ. filament sensor, κάποιο συγκεκριμένο filament, κάποια έχτρα nozzles. 

Δημοσ.

πάρε όλο το πακέτο δλδ και το sensor αλλά και τα 2 sheet επίσης θα σου πρότεινα να πάρεις και μια "e3d nozzle X" και 1 κιλό pla & 1 petg μπορεί να σου ακούγετε υπερβολικό όλα αυτά αλλά αν κάνεις χρήσει δεν είναι τίποτα ίσα ίσα που γλιτώνεις λ7 από τα μεταφορικά αν χρειαστείς τίποτα άλλο πες μου.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, marios28 είπε

Μια χαρά φαίνεται ο mini Prusa+ και με καλύπτει η επιφάνεια. Βλέπω πάντως ότι έχει καθυστέρηση 10-12 εβδομάδων η αποστολή από την στιγμή της παραγγελίας. Παρόλα αυτά νομίζω πως εδώ καταλήγω τελικά.

Αν κάποιος είναι κάτοχος... Υπάρχει κάτι άλλο που θα χρειαστεί κατά την παραγγελία του printer; Κάτι δηλαδή που ενδεχομένως θα χρειαστεί άμεσα σύμφωνα με τη δική του εμπειρία όπως κάποιο πρόσθετο π.χ. filament sensor, κάποιο συγκεκριμένο filament, κάποια έχτρα nozzles. 

25 λεπτά πριν, Nemo1776 είπε

πάρε όλο το πακέτο δλδ και το sensor αλλά και τα 2 sheet επίσης θα σου πρότεινα να πάρεις και μια "e3d nozzle X" και 1 κιλό pla & 1 petg μπορεί να σου ακούγετε υπερβολικό όλα αυτά αλλά αν κάνεις χρήσει δεν είναι τίποτα ίσα ίσα που γλιτώνεις λ7 από τα μεταφορικά αν χρειαστείς τίποτα άλλο πες μου.

Συμφωνώ, πάρε και το filament sensor μαζί, αξίζει η αναμονή. Τον έχω 2 μήνες τώρα και δεν έχω χάσει εκτύπωση, pla και petg δουλεύω κυρίως. Πάρε το κιτ, όχι το pre assembled, γλυτώνεις κάποια χρήματα και οι οδηγίες είναι για παιδάκια 5 χρονών. Απίστευτο documentation και support γενικά.

Επεξ/σία από nullindex
διόρθωση
  • Thanks 1
Δημοσ.

Καλησπέρα στην ομάδα.

Πουλάω τον voron μου, μετα το hype να τον φτιαξω, οντως είναι ένα μηχάνημα με δυνατότητες παραπάνω από ότι χρειάζομαι. Η ανετα καλύπτει τις ανάγκες μου ως εργαλείο. Όχι για να βγάλω κέρδος, απλα θέλω να αποδεσμεύσω ένα μέρος του αρχικού κεφαλαίου που διέθεσα.

Εχει χρησιμοποιηθεί λιγότερο από 30 ωρες και αυτό για το τελικό calibration. Όλος από επώνυμα υλικά που προτείνει το BOM. Αν κάποιος χρειάζεται μηχάνημα αυτων των δυνατοτήτων ας στειλει PM.

ΥΓ: αν δεν επιτρέπεται το post, ευχαρίστως να το κατεβάσω.122212.png.658531bc5d4623b65b98994dc795d63d.png

• Sad 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...