Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τέλος πάντων, πριν μερικές σελίδες μου είχαν συστήσει για να τυπώσω ABS & PETG να πάω σε full metal hotend.

7 λεπτά πριν, cr3a7ure είπε

Αλλά, ένα καλό ABS θα σου δώσει καλά αποτελέσματα μέχρι τους 230C.

Ποιο ABS; Έχει κάποιο λινκ;

Επεξ/σία από panosssss
  • Απαντ. 7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Δεν έχω κάποιο πρόχειρο τώρα όχι. Φαντάζομαι μπορείς να αλλάξεις μετά και το hotend, οπότε δε σε δεσμεύει κάπως η αγορά του υπόλοιπου συστήματος.
Εάν είχα δουλέψει το συγκεκριμένο μοντέλο θα μπορούσα να απαντήσω με σιγουριά πόσο εύκολο ή δυσκολο είναι να αλλάξεις το hotend και να βάλεις κάποιο full metal.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Eβαλα πρόσφατα αυτό το  full metal  hotend  στον enter 3pro

https://www.aliexpress.com/item/32971557079.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.27424c4d7t8HGo

είναι πολύ εύκολο να τοποθετηθεί, αρκεί να βιδωθεί καλά για να μην έχει διαρροή η μύτη.

Η διαφορά με το αρχικό είναι ότι πριν εκτύπωνα  PETG σε θερμοκρασία 240 και τώρα  215

και PLA  πριν 210 τώρα 195.

Το μαγνητικό στρώμα χάλασε μετά από χρήση 2 κιλών PETG, το έβαζα  στους 80 βαθμούς γιατί το PETG σκέβρωνε σε λιγότερους, περισσότερο σε μεγάλα σχέδια στενόμακρα η κουτιά.

Έβαλα το γυάλινο στρώμα που περιλαμβανόταν στην συσκευασία όταν το αγόρασα, και τώρα είναι πολύ καλύτερα.     

Επεξ/σία από User000100
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@ User000100
Εγώ όπως είπα, έχω παραγγείλει το Mellow 24V Set1 Add NTC.

Προχτές όμως παρήγγειλα και αυτό που έβαλες στο λινκ! Δεν περίμενα να δουλεύει (χαίρομαι που διαβάζω ότι δουλεύει!), πιο πολύ από περιέργεια το πήρα.:P

23 λεπτά πριν, User000100 είπε

Η διαφορά με το αρχικό είναι ότι πριν εκτύπωνα  PETG σε θερμοκρασία 240 και τώρα  215

και PLA  πριν 210 τώρα 195.

Αυτό είναι λίγο παράξενο, μήπως υπάρχει θέμα με το θερμίστορ;

Απ' ότι διαβάζω στα σχόλια δεν έχει θερμίστορ ούτε αντίσταση θέρμανσης!

Αναφορά σε κείμενο

Το μαγνητικό στρώμα χάλασε μετά από χρήση 2 κιλών PETG

Για ποιο λόγο; Θερμοκρασία;

Αναφορά σε κείμενο

Έβαλα το γυάλινο στρώμα που περιλαμβανόταν στην συσκευασία όταν το αγόρασα, και τώρα είναι πολύ καλύτερα.     

Εμένα γιατί δεν είχε γυάλινο στρώμα στη συσκευασία, κι εγώ Ender 3 pro έχω.

Επεξ/σία από panosssss
Δημοσ.

Είναι από Banggood η έκδοση με 1.1.5 μητρική 

Δεν άλλαξα θερμιστορ και αντίσταση 

Από θερμοκρασία, έφτασα και 90 βαθμούς και διαλύθηκε. 

Στη φωτογραφία είναι PETG και τα δύο, το άσπρο στο γιάλινο το μαύρο στο διαλυμένο μαγνητικό με το ίδιο hotend. 

P10503-172855.jpg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
40 λεπτά πριν, User000100 είπε

Είναι από Banggood η έκδοση με 1.1.5 μητρική

Στον εκτυπωτή, στο μενού, πηγαίνω ->About printer και γράφει: 1.1.6.2

Αν εννοείς αυτό.

Από Banggood τον πήρα κι εγώ.

Λοιπόν...αφαίρεσα τη μαγνητική επιφάνεια και κοίταξα λίγο καλύτερα το bed. Μοιάζει σαν να έχει μια γυάλινη στρώση επάνω...:o

Τόσο καιρό νόμιζα ότι είναι μεταλλικό...

DSC_0001.jpg.3137f97385076fece5fe4c10985cd838.jpg

Επεξ/σία από panosssss
Δημοσ.

αφου αλλαζετε hotend και θερμιστορ...μετα ο εκτυπωτης θελει παλι pid tuning και calibration

απο 240 στα 210 αλλαγη σημαινει οτι δεν ειναι σωστες οι τιμες που βλεπεις στο μονιτορ τωρα η πριν

Δημοσ.

Δεν άλλαξα θερμιστορ 

Αυτός είναι ο εκτυπωτης 

https://gr-m.banggood.com/Creality-3D-Customized-Version-Ender-3Xs-Pro-3D-Printer-220x220x250mm-Printing-Size-With-Magnetic-Removable-Sticker-or-Glass-Plate-Platform-or-Super-Silent-Mainboard-p-1535619.html?rmmds=orderdetail

Αυτό που βλέπεις ειναι πλαστικό που είναι κολλημένο στο μέταλλο 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ναι, δεν κρατάει σταθερή θερμοκρασία ανεβοκαταβένει, 

θα κάνω PID calibration 

Ευχαριστώ 

Επεξ/σία από User000100
Δημοσ.

Μη το κανετε πυρηνικη φυσικη το θεμα.
Μια χαρα εκτυπωνει και ο στοκ ender pla/petg/abs.Για το abs δεν ειναι το hot end το θεμα σου.

Και που φθειρεται πιο πολυ το ptfe tube με τις υψηλες θερμοκρασιες τι εγινε?

Κοστος 3Ε ανα 3-4 μηνες και 5 λεπτα να το αλλαξεις.

Μια χαρα ειναι το στοκ,σε κατι πιο εξεζητημενο πας οταν θα ψαχνεις το κατι παραπανω.

Οχι ομως οτι δεν εκτυπωνει ικανοποιητικα οπως ειναι.

• Like 1
Δημοσ.

Έκανα  PID calibration για πρώτη φορά, είχα θέμα με τούς drivers αλλά βρήκα αυτό το exe και τούς πέρασα 

https://support.th3dstudio.com/hc/downloads/drivers/ch340-drivers-th3d-uno-creality-v1-1-x-v4-2-x-board/

και οδηγίες για PID εδώ 

https://3daddict.com/pid-tune-3d-printer/?amp

Τώρα κρατάει σταθερή θερμοκρασία 

Αλλά σε θερμοκρασία πάνω από 220 με PETG μπλοκάρει το νήμα μέσα στο hotend. όταν κάνει retraction. 

Γι αυτό επιλέγω 215 βαθμούς. 

Με δυνατότερο ανεμιστήρα ίσος ήταν καλλίτερα; 

Με το stock hotend καλά εκτυπώνει, εγώ το άλλαξα όταν άρχισε και βούλονε τακτικά, ήθελε αλλαγή το PTFE. 

Αλλά έβαλα ένα all metal να δοκιμάσω. 

Δημοσ.
20 ώρες πριν, Dantε είπε

Μη το κανετε πυρηνικη φυσικη το θεμα.
Μια χαρα εκτυπωνει και ο στοκ ender pla/petg/abs.Για το abs δεν ειναι το hot end το θεμα σου.

Και που φθειρεται πιο πολυ το ptfe tube με τις υψηλες θερμοκρασιες τι εγινε?

Κοστος 3Ε ανα 3-4 μηνες και 5 λεπτα να το αλλαξεις.

Μια χαρα ειναι το στοκ,σε κατι πιο εξεζητημενο πας οταν θα ψαχνεις το κατι παραπανω.

Οχι ομως οτι δεν εκτυπωνει ικανοποιητικα οπως ειναι.

Ναι αλλά άλλοι λένε άλλα:

Αναφορά σε κείμενο

1. https://www.insomnia.gr/forums/topic/646046-the-insomnia-3d-printing-community/?do=findComment&comment=58560784

Προσωπικά δεν θα πρότεινα σε κάποιον με stock bowden tube να πλησιάσει θερμοκρασίες 235-240.

2. https://www.insomnia.gr/forums/topic/646046-the-insomnia-3d-printing-community/?do=findComment&comment=58560907

All metal και έχεις το κεφάλι σου ήσυχο, γιατί όταν φλερτάρεις με 5-10C διαφορά για να μην κάνεις το δωμάτιο gas chamber, το τυπικό deviation του thermistor σου είναι αρκετό για να σε βγάλει off limits.

Οπότε ένας άσχετος στο θέμα όπως εγώ τι θα κάνει; Θα λάβει υπόψιν του το worst case scenario και θα παραγγείλει all metal hotend από τα βάθη της Κίνας...(btw ακόμα δεν έχω παραλάβει...).

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, panosssss είπε

Ναι αλλά άλλοι λένε άλλα:

Οπότε ένας άσχετος στο θέμα όπως εγώ τι θα κάνει; Θα λάβει υπόψιν του το worst case scenario και θα παραγγείλει all metal hotend από τα βάθη της Κίνας...(btw ακόμα δεν έχω παραλάβει...).

Ο καθενας εχει την αποψη του.Εγω εχω εκτυπωσει απροβληματιστα.Δοκιμασε το και δες.Το πολυ να χαλασει το ptfe tube.Δεν ειναι οτι θα αρπαξεις καμια φωτια και θα καψει το σπιτι.

Τα ιδια συζηταμε ανα καθε τοσο καιρο.

Επισης δε χρειαζεται να αλλαξεις ολο το hot end.Μονο το throat αλλαζεις με αστειο κοστος.

Τα ιδια γραφω καθε λιγο...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...