Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 ώρες πριν, panosssss είπε

Το Micro swiss είναι πολύ ακριβό ρε συ, δεν πρόκειται να το πάρω.

Δεν ταιριάζει; Αλλά γίνεται; Δηλαδή θα πρέπει να του αλλάξω κάτι; Να το λιμάρω;  Τι;

Κώστα εδώ τι εννοείς; Ότι το E3D V6 δεν κάνει για nylon & carbon;

αυτο που εχω οχι

υπαρχουν αλλες προτασεις για εξιδικευμενα υλίκα

• Thanks 1
  • Απαντ. 7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
18 ώρες πριν, panosssss είπε

@mxa055  Βρε μια χαρά είμαι άμα τυπώνω PETG και ABS+, τι λέμε τώρα; ΒΑΣΙΛΙΑΣ :D.  Δε νομίζω να τυπώσω ποτέ τίποτα άλλο.

Αν τη βάση πρέπει να την εκτυπώσω σε PLA δεν έχω πρόβλημα. Σιγά το πρόβλημα.  Άμα αυτό είναι το θέμα τότε να πάρω αυτό με τα 14,97€.

(μάλλον εννοείς ότι είναι πολλά απ' ότι βλέπω)

Αν πρέπει να την τυπώσω σε άλλο υλικό (ή ειναι όντως τόσο πολλά τα κομμάτια), τότε να πάρω το Mellow με τα 23,68€ (που έχεις στη φωτό). Είμαι οκ με αυτό, σωστά; (αυτό έχει ενσωματωμένο θερμίστορ απ' ότι καταλαβαίνω; )

Αυτό με τα 35,97€ τι παραπάνω έχει;

(κλίνω προς αυτό με τα 23,68€, αυτό δεν χρειάζεται να προσθέσω καμιά βάση υποθέτω; )

Αυτό που πρέπει να εκτυπώσεις για το 14.97 είναι 4-5 κομμάτια, που μπορείς να τα εκτυπώσεις από PLA εκτός από αυτό που φυσάει αέρα στο nozzle που επειδή είναι κοντά στο heating element θα λιώσει. Εκτυπώνεις τα υπόλοιπα, βάζεις το hotend και εκτυπώνεις το τελευταίο σε ABS. Φασαρία όμως.

Το mellow (23,68) είναι ακριβές replacement του υπάρχοντος (ίδιο με το microswiss) οπότε γλυτώνεις τα παραπάνω. Η διαφορά με αυτό των trianglelab (35,97) είναι ο heating block που στο πρώτο είναι αλουμίνιο και στο 2ο χαλκός. Ο χαλκός είναι γενικότερα καλύτερος αλλά και πολύ ακριβότερος. Στο επίπεδο που θες δεν θα δεις διαφορά οπότε πάρε το 1ο.

Διάλεξε 24V Set1 Add NTC για να μην χρειάζεται να πειράξεις και το firmware λόγο άλλου thermistor.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, panosssss είπε

Οκ, χρειάζομαι και κάτι άλλο για να τυπώσω PETG; Μήπως δεν θα κολλάει στη μαγνητική βάση που έχει ο Pro;

Όχι είσαι κομπλέ για PETG.

• Thanks 1
Δημοσ.

Μόλις μου ήρθε τo PRIMACREATOR FLEXPLATE POWDER COATED PEI. Είπα να το δοκιμάσω μιας και το μαγνητικό που ήρθε με τον ENDER 3 PRO έχει αρκετες ανωμαλίες πλέον κοντά στο κέντρο και μου χαλάει την υφή της βάσης των εκτυπωσεων. 

Προς το παρόν δεν έχω αλλάξει τη μαγνητική επιφάνεια που είναι κολλημένη πάνω στην πλάκα μιας και το μεταλλικό φύλλο στέκεται μια χαρά και στην original μαγνητική επιφάνεια που έχει ο ender 3 pro. Έκανα bed leveling και τώρα κάνω την πρώτη εκτύπωση . Υπάρχει κάτι που πρέπει να προσέξω για την συγκεκριμένη επιφάνεια; Έχει κάποιος εμπειρία (καλή ή κακή) με αυτή;   

Επίσης πήρα και τα γνωστά κίτρινα ελατήρια αλλά βλέπω ότι είναι 25χλστ και όχι 20 που είναι τα μαμά. Αν τα βάλω θα πρέπει να σηκώσω το z stop σωστά;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ήρθε το εργαλείο (Ender 3 V2) καμιά εβδομάδα τώρα, εξαιρετική εμπειρία μέχρι στιγμής, έχω αρρωστήσει άσχημα με τη μλκ*α...

Από τύπωμα μέχρι στιγμής σε ποιότητα έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες μου, out of the box, απλά με προσεκτική συναρμολόγηση, ακολουθώντας κατά βήμα το video από BV3d.

Δύο ερωτήσεις μιας και νέος στο χώρο.

1) Τι ανταλλακτικά να προμηθευτώ;  Τι είναι αυτό που σπάει/χαλάει/θα σπάσει και καλό θα ήταν να έχω καβάτζα για να μην περιμένω "ατύπωτος" μέχρι να έρθει; 

2) Πήρα ένα filament SUNLU silk, μπρονζέ PLA+ . Μου κάνει νάζια και δεν κολλάει όσο καλά θα έπρεπε. Υπάρχει κάποιος τρόπος χωρίς να βάλω κόλλα/λάκ να το κάνω να κολλάει καλά; Μικρές εκτυπώσεις τύπου ζάρι κτλ βγάζει, σε μεγαλύτερες αν είναι μικρή η επιφάνεια και ανέβω 6-7 πόντους με πουλάει. Εν αντιθέσει, τα PLA(απλά) που έχω πάρει (creality μάρκα) θέλουν σκαρπέλο για να τα αφαιρέσεις.

Spoiler

0-02-05-9b92f0803417f6757e6f592e94bf47b089cbce3d3b5eae22db2815a806c1bc73_c3f31e87.jpg

0-02-05-128662859c016e7578ca580680127f62aa4a3c6da474138c13ae88d8353489ee_85cb9372.jpg

0-02-05-260195964fff2facb00de72802ca5d1b24bb774760c86b668f5473bce5d88477_87b45dd9.jpg

0-02-05-9830772e03af8a83ccf987b7292e03dbe9e2b78907090e912df4b7c0969957ca_36766c5d.jpg

Επεξ/σία από Babasu
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, Babasu είπε

2) Πήρα ένα filament SUNLU silk, μπρονζέ PLA+ . Μου κάνει νάζια και δεν κολλάει όσο καλά θα έπρεπε.

Για δοκίμασε με υψηλότερη θερμοκρασία στο bed. (πόσο το έχεις; )

Εγώ στο PLA+ της Esun  βάζω 60 ή 65°C (στην ελαστική μαγνητική επιφάνεια του Ender 3 Pro) χωρίς λακ χωρίς τίποτα. Εσύ έχεις γυαλί απ' ότι κατάλαβα, οπότε ίσως να χρειάζεσαι λακ.

Επεξ/σία από panosssss
Δημοσ.

Απο οτι βλεπω στο κυβο,εχεις μεγαλη αποσταση nozzle-bed.

Αλλα ριξε και λακ στο γυαλι.Κολλαει πολυ μετα.

PLA με 55 bed εκτυπωνω.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, panosssss είπε

Για δοκίμασε με υψηλότερη θερμοκρασία στο bed. (πόσο το έχεις; )

Εγώ στο PLA+ της Esun  βάζω 60 ή 65°C (στην ελαστική μαγνητική επιφάνεια του Ender 3 Pro) χωρίς λακ χωρίς τίποτα. Εσύ έχεις γυαλί απ' ότι κατάλαβα, οπότε ίσως να χρειάζεσαι λακ.

Με τα default απο Pruca Slicer, 60 bed , 205-200 nozzle.  Στο PLA δοκίμασα να παίξω 70 bed και 210 nozzle, χωρίς όμως να έχω καλύτερο αποτέλεσμα 

Δημοσ.

Καλησπέρα. Εχετε να προτεινετε καποιο filler για πριν τη βαφη; Ψαχνω αλλα οσα βρισκξω δεν ειναι για πλαστικα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Νέο μέλος στο χώρο του 3d printing, αγόρασα τον ender v2 (ακουγονται υπερβολικά οι ανεμιστήρες) κ χθες έγινε η πρώτη εκτύπωση, τον κύβο που βγήκε πολύ καλός, μόνο που κόλλησε κ μετά από τράβηγμα ξεκόλλησε κ χάλασε η μία πλευρά, θα δοκιμάσω λακ στην επόμενη...Για fillament σκέφτομαι για  PopBit 3D PLA 1.75mm ή Real Filament PLA 1.75mm.  αν κ υπάρχει και προσφορά NEEMA3D™ PLA ATHENA PACK 3kg 53€. 

Επεξ/σία από mpampis81
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, mpampis81 είπε

Νέο μέλος στο χώρο του 3d printing, αγόρασα τον ender v2 (ακουγονται υπερβολικά οι ανεμιστήρες) κ χθες έγινε η πρώτη εκτύπωση, τον κύβο που βγήκε πολύ καλός, μόνο που κόλλησε κ μετά από τράβηγμα ξεκόλλησε κ χάλασε η μία πλευρά, θα δοκιμάσω λακ στην επόμενη...Για fillament σκέφτομαι για  PopBit 3D PLA 1.75mm ή Real Filament PLA 1.75mm.  αν κ υπάρχει και προσφορά NEEMA3D™ PLA ATHENA PACK 3kg 53€. 

Γνώμη μου (αν θέλεις λάβε την υπόψη), μη πάρεις για αρχή τόσο μεγάλο καρούλι, ειδικά για το συγκεκριμένο νήμα. 

1ον ειναι παρα πολύ και αν δεν έχεις κάποιο μεγάλο πρότζεκτ, το πιθανότερο είναι μέχρι να το καταναλώσεις να έχει πάρει υγρασία.

2ον αν και έχω καταναλώσει 4 καρούλια των 250gr απο το συγκεκριμένο νήμα χωρίς πρόβλημα, στο τελευταίο που ειχα πάρει είχα θέμα, βούλωσε το nozzle δυο φορές και τελικά το πέταξα. Όπως έχουν αναφέρει και άλλοι, δεν έχει σταθερή ποιότητα. 

Επίσης η τιμή δεν είναι και τόσο φοβερή.

Γενικά για αρχή θα σου πρότεινα να κινηθείς με γνωστά κ καλά νήματα για να είσαι σίγουρος.

Επεξ/σία από mitsre
Δημοσ.
8 ώρες πριν, mpampis81 είπε

Λακ βάζουμε για να κολλάει, όχι για να ξεκολλάει. 

Απλά το αφήνεις να κρυώσει το bed και βγαίνει εύκολα. Γενικά δε θέλει δύναμη. Μπορείς να το χτυπήσεις και με την πίσω μεριά της σπατουλας μια δυο φορές και φεύγει. 

Καλώς όρισες στην αρρώστια...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...