Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ψάχνομαι για εκτύπωση σε ψηλότερη θερμοκρασία από PLA, δηλαδή για PETG...ABS...ABS+...κάτι τέλος πάντων που να αντέχει μεγαλύτερες θερμοκρασίες από το PLA. Οπότε συλλέγω πληροφορίες από δώ κι από κει για το PETG...

Διαβάζω ότι κάποιοι (μάλλον χωρίς καμία μετατροπή) τυπώνουν σε Ender στους 240°C:

Αναφορά σε κείμενο

Πολύ καλό, η εκτύπωση βγαίνει καλή. Εκτυπώνω με 240/70 σε Ender 3.

Κάποιοι άλλοι θεωρούν υποχρεωτική την αλλαγή της bowden tube με κάποια που αντέχει σε μεγάλες θερμοκρασίες και συγκεκριμένα capricorn.

Κάποιοι άλλοι προτείνουν την αλλαγή μόνο του κομματιού της bowden tube που βρίσκεται μέσα στο hotend.

Ή την αντικατάσταση του hotend με ένα full metal και μάλιστα αρκετά φτηνό, που θεωρείται καλύτερη λύση από την αντικατάσταση του bowden tube.

Οπότε λέω να παραγγείλω αυτό το hotend. Ποια η γνώμη σας. συμφωνείτε; Διαφωνείτε; Τυπώνετε με PETG;

(αλλά βλέπω ότι ίσως τυπώνω PETG χωρίς καμία αλλαγή όπως αναφέρουν και σ' ένα σχόλιο στο τελευταίο βίντεο)

Επεξ/σία από panosssss
  • Απαντ. 7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Για PETG (αν δε παρεις κανενα που να ζηταει ψηλη θερμοκρασια) μια χαρα ειναι το stock hotend και δε χρειαζεται κατι παραπανω.

Εχω τυπωσει πανω απο 3 κιλα χωρις κανενα θεμα.

• Thanks 1
Δημοσ.

Εχω δοκιμασει ενα recycled απο το 3dhub(νομιζω).Ηταν απλα κακο.

Τωρα πηρα ενα devil.Καλουτσικο φαινεται.

Νομιζω το easyprint ειναι το καλυτερο που εχω δοκιμασει.Και τυπωνε και με 230-235.

Γενικα μεχρι 245 εισαι μια χαρα και χωρις all metal.Επισης αν θες να το κανεις all metal,δε χρειαζεται να αλλαξεις ολο το hot end.Αλλαζεις μονο το throat με μικρο κοστος.

• Thanks 1
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, panosssss είπε

Αυτό εννοείς;

Άμα είναι τόσο απλό και φτηνό γιατί να μην το αλλάξω;

Αυτο ναι.Αλλα δεν ειναι all metal το συγκεκριμενο.

Επισης το all metal εχει και αρνητικα,οχι μονο θετικα.

Πχ πιο πιθανο να εχεις clog ενω και δυσκολευει το retraction γιατι το φιλαμεντ γλυστραει καλυτερα στο ptfe tube παρα στο μεταλλο.

Υπαρχει καποιος λογος που το κανουν ετσι οι κινεζοι.Στο κοστος δεν εχει διαφορα.

• Like 1
Δημοσ.

Άρα το καλύτερο θα ήτανε μια bowden tube που αντέχει υψηλές θερμοκρασίες όπως η capricorn tube; Και δεν υπάρχει κάτι ανταγωνιστικό της; Γιατί βλέπω όλοι αυτή προτείνουν λες και δεν υπάρχει άλλη.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Dantε είπε

Υπαρχει καποιος λογος που το κανουν ετσι οι κινεζοι.Στο κοστος δεν εχει διαφορα.

Έχεις δίκιο ότι δεν έχει διαφορά αν μιλάμε για ίδια ποιότητας λαιμό. Για να μην έχει τα αρνητικά που λες όμως πρέπει να γίνει machine εσωτερικά ώστε να είναι πολύ λείο. Αυτό πάει το κόστος 4-5 φορές πάνω. Απλά με PTFE και το χειρότερο throat να βάλεις δουλεύει.

2 ώρες πριν, panosssss είπε

Αυτό εννοείς;

Άμα είναι τόσο απλό και φτηνό γιατί να μην το αλλάξω;

Πάρε ένα από επώνυμο κατασκευαστή αλλιώς θα έχεις πολύ ταλαιπωρία με stringing και clogs. Από Aliexpress TriangleLab (έχει και ευρώπη κάποιους μεταπωλητές αν σε ενδιαφέρει να ψάξω να τους βρω στο history μου) ή Mellow. Και οι δύο κάνουν άριστο φινίρισμα και στα throats και στα nozzle τους.

Εγώ με το μαμά εκτύπωσα γύρω στα 5 κιλά ABS+ στους 240 και το PTFE είχε μαυρίσει. Το άλλαξα με capricorn (μόνο μέσα στο hotend) όπου εκτύπωσα άλλα 15 με 2 αλλαγές. Μετά έβαλα ένα all metal dragon και από τότε εκτυπώνω μέρα νύχτα ABS+ χωρίς θέματα.

3 λεπτά πριν, panosssss είπε

Άρα το καλύτερο θα ήτανε μια bowden tube που αντέχει υψηλές θερμοκρασίες όπως η capricorn tube; Και δεν υπάρχει κάτι ανταγωνιστικό της; Γιατί βλέπω όλοι αυτή προτείνουν λες και δεν υπάρχει άλλη.

Είναι μύθος αυτό με το capricorn, μια χαρά καίγεται και αυτό και το λένε και στα ψιλά γράμματα. Απλά είναι λίγο πιο ποιοτικό και χάνει δυσκολότερα το σχήμα του. Πάρε all metal ή εκτύπωνε σε άλλο χώρο.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, mxa055 είπε

Πάρε ένα από επώνυμο κατασκευαστή αλλιώς θα έχεις πολύ ταλαιπωρία με stringing και clogs. Από Aliexpress TriangleLab 

Αυτό εννοείς; (για throat μιλάμε έτσι; )

Αναφορά σε κείμενο

Μετά έβαλα ένα all metal dragon και από τότε εκτυπώνω μέρα νύχτα ABS+ χωρίς θέματα.

Αυτό είναι throat ή hotend;

Αν είναι hotend απ' ότι βλέπω είναι αρκετά ακριβό, 40+ ευρώ.

Επεξ/σία από panosssss
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
30 λεπτά πριν, panosssss είπε

Αυτό εννοείς; (για throat μιλάμε έτσι; )

Όχι δεν κάνει αυτό, είναι για το matrix που είναι extruder + hotend σε ένα. Αν θυμάμαι καλά ότι ΜΚ8 είναι το stock hotend του E3 τότε αυτό εδώ κάνει https://www.aliexpress.com/item/4000018458104.html ή αυτό αν θες  καλύτερη ποιότητα και plug and play https://www.aliexpress.com/item/32909386487.html or https://www.aliexpress.com/item/33035870412.html or https://www.aliexpress.com/item/33047254836.html?

30 λεπτά πριν, panosssss είπε

Αυτό είναι throat ή hotend;

Αν είναι hotend απ' ότι βλέπω είναι αρκετά ακριβό, 40+ ευρώ.

Hotend και είναι το κορυφαίο κατά την άποψη μου, αφού είναι πολύ ποιοτικό, έχει heating element plated χαλκού και διμεταλικό throat, αλλά πάνω από όλα αφήνει να αλλάζεις nozzle με το ένα χέρι. Σίγουρα δεν το λες φτηνό, αλλά είναι τοπ. Σκέψου ανταγωνίζεται αυτό https://www.matterhackers.com/store/l/slice-engineering-mosquito-hotend/sk/MUF1L04Q

Επεξ/σία από mxa055
Δημοσ.

@Panossss πρεπει να αποφασισεις γιατι δουλεια θελεις να τυπωσεις και με τι υλικο

εχεις κατι συγκεκριμενο να τυπωσεις???απαιτειται καποιο ειδικο υλικο ??

μην μπερδευεις το bowden me direct....θερμοκρασιες αντεχουν και τα 2 στυλ ,αλλοι προτιμανε το ενα και αλλοι το αλλο

ο λαιμος το μπλοκ και η μυτη ειναι αυτα που θα κοιτας παντα με το τι υλικο θα χρησιμοποιεις

εγω εχω e3d v6 και δεν αλλαζω τιποτα μεχρι να λιωσει,και οταν λιωσει παλι το ιδιο θα παρω....

εχω και ενα matrix που πηρα απο ενα φιλο που δεν του εκανε να το βαλω στον blv cube ....θα τον δοκιμασω να δω τις διαφορες....αλλα το e3d v6 ειναι all time classic

οταν παω σε εξιδικευμενα υλικα nylon,carbon η οτι αλλο εκει θα ψαχτω αλλα μεχρι τοτε βλεπουμε

• Like 1
Δημοσ.
Στις 26/3/2021 στις 10:56 ΠΜ, mxa055 είπε

Εντάξει στρίψε και άλλο το μαχαίρι.

Κουκλί το έκανες στο μεταξύ, καλορίζικος!!! Τι ABS χρησιμοποίησες για τα parts Esun ή κάτι άλλο; και αν ναι το κόκκινο είναι το απλό ή το fire engine red? Πήγα να πάρω μωβ σκελετό για να ξεφύγω λίγο από τα καθιερωμένα αλλά τελευταία στιγμή το γύρισα στο μαυρο γιατι το κόκκινο μαύρο δε νικιέται.

Τίμια η ανέτα στο background, βλέπω έχει bad hair day (καλώδια παντού) όπως και ο ender μου μετά τα τελευταία mods αν και τον ψιλομάζεψα τώρα.

χχαχαχα ευχαριστω πολυ φίλε μου! με το καλο και ο δικος σου!

απλο κοκκινο και μαυρο απο primaselect abs+. σκεφτομουν και εγω για προς μπλε, αλλα ειπα να ξεκινησω παραδοσιακα και ισως στον επομενο χαχα

αστα να πανε. καααποια στιγμη με οτι εχει μεινει απο τον voron πρεπει να της περασω σωστη καλωδιωση... ή εστω ενα απλο wrap στα καλωδια... καποτε

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, kostasbm είπε

@Panossss πρεπει να αποφασισεις γιατι δουλεια θελεις να τυπωσεις και με τι υλικο

Βασικά αυτό που ήθελα είναι να μπορώ να τυπώσω τα πάντα, δηλαδή να μην με περιορίζει το υλικό. Αν π.χ. θέλω να τυπώσω κάτι που το βάζω στο αμάξι να το τυπώνω άνετα χωρίς να φοβάμαι μη μου λιώσει μια καυτή μέρα στον ήλιο...

Αυτό μπορώ να το πετύχω:

1. παραμένοντας σε bowden tube

2. απλά αλλάζοντας το throat;

Απ' ότι καταλαβαίνω μάλλον όχι, αλλιώς δεν θα υπήρχαν και τα ακριβά hotend, σωστά;

Επεξ/σία από panosssss
Δημοσ.
54 λεπτά πριν, panosssss είπε

Βασικά αυτό που ήθελα είναι να μπορώ να τυπώσω τα πάντα, δηλαδή να μην με περιορίζει το υλικό. Αν π.χ. θέλω να τυπώσω κάτι που το βάζω στο αμάξι να το τυπώνω άνετα χωρίς να φοβάμαι μη μου λιώσει μια καυτή μέρα στον ήλιο...

Αυτό μπορώ να το πετύχω:

1. παραμένοντας σε bowden tube

2. απλά αλλάζοντας το throat;

Απ' ότι καταλαβαίνω μάλλον όχι, αλλιώς δεν θα υπήρχαν και τα ακριβά hotend, σωστά;

εννοείται.....και δεν θα υπήρχαν ακριβοί πριντερ παρά μόνο φτηνοί αν τα έκαναν όλα...

και έστω ότι πάρεις λαιμό και το κανείς όπως το θέλεις πρέπει και τα μοτέρ πρέπει και η μητρική τροφοδοτικο,ένα σωρό πρέπει για να κανείς αυτό που θέλεις.....

δεν ξέρω ποσό καιρό ασχολείσαι αλλά αν άρχισες τώρα θα δεις ποσά πράγματα μαθαίνεις με το καιρό τυπώνοντας,αν είσαι παλιός μάλλον πρέπει να αρχίσεις να κοιτάς για άλλο πριντερ

• Thanks 1
Δημοσ.
12 ώρες πριν, kostasbm είπε

και έστω ότι πάρεις λαιμό και το κανείς όπως το θέλεις πρέπει και τα μοτέρ πρέπει και η μητρική τροφοδοτικο,ένα σωρό πρέπει για να κανείς αυτό που θέλεις.....

δεν ξέρω ποσό καιρό ασχολείσαι αλλά αν άρχισες τώρα θα δεις ποσά πράγματα μαθαίνεις με το καιρό τυπώνοντας

Μητρική και τροφοδοτικό γιατί χρειάζομαι για να τυπώνω υλικά που χρειάζονται υψηλή θερμοκρασία;

(λίγες μέρες είναι που ασχολούμαι με το 3d printing)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...