Προς το περιεχόμενο

The Insomnia 3D Printing Community!

Μήνυμα προστέθηκε από Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

7 λεπτά πριν, Inuyasha είπε

Σε πάχος 2μμ πρακτικά πας καθαρό υλικό χωρίς περιθώρια να παίξεις με infill οπότε μιλάμε για 10 solid layers πρακτικά παίζεις γύρω στο μισάωρο όπως είπανε πάνω που και αυτό εξαρτάτε αν έχεις κάτι με πολλές γωνίες/καμπύλες θα αυξήσει αρκετά τι χρόνο

Αν και βλέπω τώρα λες 2 εκατοστά οπότε αναιβαινει και άλλο ο χρόνος

Παιδιά συγνώμη 2 mm ήθελα να γράψω,  μπέρδεψα τα εκατοστά με τα χιλιοστά. 

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. 

Απλά δεν έχω ακόμα 3d printer , θέλω να πάρω και μου φάνηκε υπερβολικός ο χρόνος που χρειάζεται για μία τόσο μικρή επιφάνεια. 

Πίστευα νε το μυαλό μού ότι σε κανένα πεντάλεπτο θα ήταν έτοιμο. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Moderators
4 λεπτά πριν, nik187 είπε

Παιδιά συγνώμη 2 mm ήθελα να γράψω,  μπέρδεψα τα εκατοστά με τα χιλιοστά. 

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. 

Απλά δεν έχω ακόμα 3d printer , θέλω να πάρω και μου φάνηκε υπερβολικός ο χρόνος που χρειάζεται για μία τόσο μικρή επιφάνεια. 

Πίστευα νε το μυαλό μού ότι σε κανένα πεντάλεπτο θα ήταν έτοιμο. 

Οι 3d printer κάθε άλλο παρά γρήγοροι είναι, έχει εκτυπώσεις που θέλουν 2-3 μέρες

• Like 1

7 ώρες πριν, stefanosnik είπε

παιδια και κατι ακομα ,   οι γραμμες που φαινονται σε αυτο που εκτυπωνεις μπορω να τις τριψω με κατι  ωστε να γινει λιγο πιο λειο ? και αν τα φτιαχνω με ασπρο υλικο ,  με τι ειδους χρωματα μπορω να τα βαφω χωρις να φευγουν..? ευχαιρστω 

Σε PLA ή ABS ναι, σε PETG όχι.

Τριβεις με γυαλόχαρτο κανονικά και χρησιμοποιείς αστάρι με filler ή και ξυλόστοκο για μεγαλύτερες ατέλειες. Μετά βάφεις κανονικά με ότι spray ή ακρυλική μπογιά θέλεις. Μπορείς να περάσεις και βερνίκι μετά αν θες.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κάποια βοήθεια στο τι μπορεί να πηγαίνει στραβά?

Έχω τον ender-3 με direct extruder, με skr mini e3 v2.0 και marlin 2.0.7.

Eνώ στις ευθείες τα πάει καλά στις καμπύλες μου βγάζει αυτο το τραχύ αποτέλεσμα.

Πάει ο νους σας σε κάτι; Από θερμοκρασία δεν είναι καθώς έχω κάνει δοκιμές με διάφορες, ενώ δε φταίει το υλικό καθώς το ίδιο αποτελεσμα εχω και με prima και με esun.

Το stringing που φαίνεται στο πανω μέρος το έχω διορθώσει και πλέον έχει περιοριστεί στο ελάχιστο, αλλά εξακολουθώ να έχω αυτό το αποτέλεσμα στις καμπύλες επιφάνειες.

IMG_20201025_011437__01__01__01.jpg

Επεξ/σία από mitsre

Προσπαθω να βρω αν ο ender 3 v2  εχει απο μαμα ανεμιστηρα για να κρυωνει το filament στο hotend,αλλα δε μπορω να το βρω πουθενα.

Μπορει να μου το επιβεβαιωσει καποιος?

Επισης πιστευτε χρειαζεται τιποτα αναβαθμισεις αυτος η ειναι απο μαμα μια χαρα?

Απο firmware αποψη?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, coffeex είπε

@mitsre

Βάλε ss με ρυθμίσεις να δούμε τι παίζει... 

Ποιες από όλες; Θα αναφέρω τις βασικές. Αν θέλετε κάποιες επιπλέον μου λέτε. 

Layer height: 0.2mm

Print speed: 40mm/s

Retraction: 3mm

Retraction speed: 35mm/s

Printing temperature: 195oC

Επεξ/σία από mitsre

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, kakofonixx είπε

για overextrusion μου κάνει εμένα

για το stringing ανέβασε το retraction, εγώ σε pla είμαι στα 6mm

επίσης θα ανέβαζα λίγο θερμοκρασία γύρω στα 210-215

Ο z-stepper είναι ελεγμένος, όποτε δεν θεωρώ ότι μπορεί να είναι overextension αν εννοείς αυτό.

Το retraction το έχω στα 3mm γιατί είμαι με direct extruder και νομίζω οτι δεν είναι για παραπάνω.

Τέλος η 1η εκτύπωση ηταν με 215C και σταδιακά κατέβασα, παρόλα αυτα δεν άλλαξε κάτι. Το αποτέλεσμα ήταν ίδιο.

Η αλήθεια είναι ότι δε μπορώ να βγάλω άκρη. 

Επεξ/σία από mitsre

48 λεπτά πριν, Dantε είπε

Παντως γενικα φαινεται να ξεχυλιζει υλικο απο παντου.

Δοκιμασε να μειωσεις λιγο το flow rate.0,98 και δες.

Λοιπόν επανέρχομαι. Τελικά μετά απο συνεχείς δοκιμές και παρατήρηση της εκτύπωσης διαπίστωσα ότι το πρόβλημα μάλλον προερχόταν από έντονους κραδασμούς. Μείωσα λοιπόν όλες τις ταχύτητες printing, travel κλπ στο μισό και φαίνεται να πηγαίνει πολύ καλύτερα. Αναμένω να προχωρήσει η εκτύπωση για να σιγουρευτώ ότι είναι αυτό. Αν και νομίζω ότι αυτός ηταν ο λόγος γιατί οι κραδασμοί στην επιφάνεια εκτύπωσης είναι αισθητά λιγότεροι. Θα ενημερώσω

18 ώρες πριν, mitsre είπε

Ποιες από όλες; Θα αναφέρω τις βασικές. Αν θέλετε κάποιες επιπλέον μου λέτε. 

Layer height: 0.2mm

Print speed: 40mm/s

Retraction: 3mm

Retraction speed: 35mm/s

Printing temperature: 195oC

Για direct drive το retraction το έχεις σε μεγάλη τιμή, δοκίμασε να το βάλεις στο 1 και παίξε λίγο με δοκιμαστικές εκτυπώσεις μέχρι να βρεις την σωστή τιμή. 

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@mitsre

Συμφωνώ με τον coffeex, για direct έπρεπε να είσαι από 0.5 σε 1.5 retraction, 3 μου ακούγεται πολύ. Επίσης προσπάθησε να δεις αν εκεί που κάνει blobs σταματάει έστω και στιγμιαία γιατί τότε μπορεί να είναι θέμα data rate (κακή SD, κακό octopi, κακό καλώδιο κτλ) το οποίο και αυτό βελτιώνεται με την χαμηλότερη ταχύτητα. Δοκίμασε επίσης να μεγαλώσεις την τιμή του Maximum Resolution στο Cura αν το έχεις 0.05 πχ κάντο 0.5 για δοκιμή που και αυτό πάλι θα ήταν λογικό γιατί το βλέπεις σε καμπύλες και όχι ευθείες (μία καμπύλη θα ήταν 100 γραμμές gcode αντί για 10-15). 

To GCode από που το τρέχεις SD ή Octoprint;

Επεξ/σία από mxa055

4 ώρες πριν, mxa055 είπε

@mitsre

Συμφωνώ με τον coffeex, για direct έπρεπε να είσαι από 0.5 σε 1.5 retraction, 3 μου ακούγεται πολύ. Επίσης προσπάθησε να δεις αν εκεί που κάνει blobs σταματάει έστω και στιγμιαία γιατί τότε μπορεί να είναι θέμα data rate (κακή SD, κακό octopi, κακό καλώδιο κτλ) το οποίο και αυτό βελτιώνεται με την χαμηλότερη ταχύτητα. Δοκίμασε επίσης να μεγαλώσεις την τιμή του Maximum Resolution στο Cura αν το έχεις 0.05 πχ κάντο 0.5 για δοκιμή που και αυτό πάλι θα ήταν λογικό γιατί το βλέπεις σε καμπύλες και όχι ευθείες (μία καμπύλη θα ήταν 100 γραμμές gcode αντί για 10-15). 

To GCode από που το τρέχεις SD ή Octoprint;

Καταρχήν να ευχαριστήσω ολους σας για το ενδιαφέρον.

Όλεςτις εκτυπώσεις μου τις δίνω απο το octoptint.

Η αλήθεια είναι ότι είχα κάνει πολλές δοκιμές σε σχέση με  το retraction ξεκινοντας από 1mm αλλά ειδα να βελτιώνεται φτάνοντας στο 3, αλλά όλες ήταν με υψηλές ταχύτητες εκτύπωσης, οπότε θα επανέλθω με νέες δοκιμές απο την αρχή. Θα δοκιμασω και αυτό που μου είπες για το maximum resolution.

Ωστόσο στο τελευταίο μέρος του μηνύματος σου σε έχασα!

"Μία καμπύλη θα ήταν 100 γραμμές gcode αντί για 10-15".

Αν θα μπορούσες να μου το εξηγήσεις λίγο περισσότερο θα ήμουν ευγνώμων..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...