Προς το περιεχόμενο

The Insomnia 3D Printing Community!

Μήνυμα προστέθηκε από Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

16 λεπτά πριν, D1mm1s είπε

Καλές εκτυπώσεις!!

Χαχα thnks,αυριο ερχεται ο εκτυπωτης.

Αλλα μιλαμε ειμαι εντελως ανιδεος.θελω παρα πολυ διαβασμα.δεν ξερω ουτε τα βασικα.

Μια χαζη ερωτηση. Βλεπω σε ολα τα tutorial οτι φορτωνουν αρχεια στο cura. 

Δεν βλεπω επιλογη να ξεκινησεις κατι απο το 0.

Πες οτι θες να σχεδιασεις ενα ποτηρι ασπουμε.

Δεν βλεπω να εχει τετια  tools στο cura..

.παταω start new project και δεν γινεται τιποτα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το cura δεν είναι σχεδιαστικό είναι slicer (μετατρέπει δηλαδή το σχέδιο σε εντολές για τον εκτυπωτή). Προσωπικά χρησιμοποιώ simplify3d (δεν είναι δωρεάν). Αν θες να φτιάξεις δικό σου σχέδιο θα χρειαστείς ένα σχεδιαστικό πρόγραμμα. Το tinkercad είναι εύκολο και τρέχει μέσο browser. Αν θες όμως κάτι με δυνατότητες τότε fusion 360. Στο Internet θα βρεις πολλά και δωρεάν. Ξεκίνα πρώτα με έτοιμα σχέδια να δεις πώς εκτυπώνει και μετά προχώρα στο σχεδιασμό.

Στο YouTube θα βρεις πάρα πολλά videos με διάφορα σχεδιαστικά και slicers να πάρεις ιδέες για πλεονεκτήματα και διαφορές, που θα σε βοηθήσουν να κάνεις την καλύτερη επιλογή.

Επεξ/σία από polog40
  • Thanks 1

3 λεπτά πριν, polog40 είπε

Το cura δεν είναι σχεδιαστικό είναι slicer (μετατρέπει δηλαδή το σχέδιο σε εντολές για τον εκτυπωτή). Προσωπικά χρησιμοποιώ simplify3d (δεν είναι δωρεάν). Αν θες να φτιάξεις δικό σου σχέδιο θα χρειαστείς ένα σχεδιαστικό πρόγραμμα. Το tinkercad είναι εύκολο και τρέχει μέσο browser. Αν θες όμως κάτι με δυνατότητες τότε fusion 360. Στο Internet θα βρεις πολλά και δωρεάν. Ξεκίνα πρώτα με έτοιμα σχέδια να δεις πώς εκτυπώνει και μετά προχώρα στο σχεδιασμό.

Μαλιστα...και εχω φαει ολα τα προγραμματα ,και λεω δεν μπορει...κατι πεζεται εδω.ειμαι.στραβος.😀οποτε ειναι για ετοιμα σχεδια αυτα που λεμε.

Λογικα θα σας ζαλισω κιαλο...😁 στο cura πχ. Αυριο με το καλο.. θα εκτυπωσω με reccomend print settings? Γιατι custom βλεπω γινεται της ποπης απο ρυθμισεις..

Αυτα τα reccoment βλεπω.

20200722_225911.jpg

Ερε πλαστικα που εχουμε να πεταξουμε!!👀😄

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ένας από τους λόγους που επέλεξα simplify3d. Ξεκίνα έτσι για αρχή και να κάνεις μικρές μεταβολές. Πολλά σχέδια αναφέρουν και κάποιες βασικές ρυθμίσεις (αν θέλουν υποστήριξη ή όχι ή τι ανάλυση εκτύπωσης χρειάζονται κ.α.).

Θα σου έλεγα πριν ξεκινήσεις να εκτυπώνεις να διαβάσεις λίγο περί 3d εκτύπωσης και να δεις μερικά βιντεάκια

Είναι σημαντικό για αρχή να έχεις κάποια καλά αποτελέσματα για να σου κρατήσουν το ενδιαφέρον ψηλά .

Επεξ/σία από polog40

Καλημέρα στην παρέα. 

Μου δημιουργήθηκε η εξής απορία. Υπάρχει η δυνατότητα να σκαναριστει ένα μικρό αντικείμενο και στην συνέχεια να εκτυπωθεί; Πρόκειται για έναν πλαστικό μικρό άξονα που ο ένας χάθηκε και δεν υπάρχει ως ανταλλακτικό. Οπότε σκέφτηκα αν γίνεται αυτό που ανέφερα πιο πάνω. 

Ευχαριστώ! 

υπαρχουν σκανερ αλλα τα καλα ειναι πολυ ακριβοτερα απο τον πριντερ

παιρνεις στηνεις σωστα τον εκτυπωτη και οταν τελειωσεις θα ασχοληθεις με το καλιμπραρισμα του  bed leveling,pid tuning...υπαρχουν χιλιαδες βιντεο...μη βιαστεις να εκτυπωσεις πραγματα , να εκτυπωσεις ενα δοκιμαστικο κυβο για να δεις αν ειναι σωστα στημενος και αν τα e steps ειναι σωστα...  

8 ώρες πριν, D1mm1s είπε

@chrisgewrgi Sorry και σε πήρα στο λαιμό μου.

Το έγραψες εσύ τι ακριβώς ήθελες εγω το προσπέρασα και πήγε το μυαλό μου στο slicer.

Οχι ρε συ..μια χαρα τα ειπες..απλα εγω ειμαι ασχετος χαχα

Παρελαβα τον εκτυπωτη και ολα μια χαρα.

Εκει που δεν βγαζω ακρη ειναι με το support.

Στο auto support δεν βλεπω να κανει καλη δουλεια.πχ στα χερια στο παρακατω δεν εβαλε τπτ με αποτελεσμα να μην τα φτιαξει.

Χρησιμοποιειτε auto support η custom?

Στο custom γινεται τις κακομοιρας απο settings.δεν βγαζω ακρη

received_331711911323597.jpeg

received_289670915461354.jpeg

received_3108202639301213.jpeg

5 ώρες πριν, coffeex είπε

Στο preview σου έδειχνε τα supports αλλά δεν σου τα εκτύπωσε; 

Τωρα που το λες στο preview αν θυμαμε καλα εδειχνε support μονο πισω στην ουρα ,και στα υπολοιπα ακρα οπως κεφαλι χερια ειχε απλα νομιζω μπλε χρωμα η κοκκινο.

Γιατι να μην βαζει στα υπολοιπα ακρα support στο auto? 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...