Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Καμια ιδεα βρε παιδια.

Απο τοτε που κολλησε με το petg δεν εχω καταφερει να βγαλω σωστα.

Αλλαξα μυτη,αλλαξα ptfe σωληνα εχω λυσει καμποσες φορες το hot end και το εχω καθαρισει αλλα τιποτα.

Δυσκολευεται για καποιο λογο να περασει το fillament.

Ακουγεται κλικαρισμα απο τον extruder οταν εκτυπωνω και σα να εχω λιγο under extruding.

Το θεμα ειναι οτι δεν ειναι βουλωμενο το ακροφυσιο.Μπας και τα φτυνει το μοτερ του extruder?

Το μετρησα παντως και βγαζει οσο πρεπει.Δηλαδη του λες 100mm και τα βγαζει αλλα οταν παει να τα περασει απο το nozzle ,ζοριζεται και κανει skip.

Δημοσ.
56 λεπτά πριν, Dantε είπε

Καμια ιδεα βρε παιδια.

Αλλαξα μυτη,αλλαξα ptfe σωληνα εχω λυσει καμποσες φορες το hot end και το εχω καθαρισει αλλα τιποτα.

Ακουγεται κλικαρισμα απο τον extruder οταν εκτυπωνω και σα να εχω λιγο under extruding.

Το θεμα ειναι οτι δεν ειναι βουλωμενο το ακροφυσιο.Μπας και τα φτυνει το μοτερ του extruder?

Το μετρησα παντως και βγαζει οσο πρεπει.Δηλαδη του λες 100mm και τα βγαζει αλλα οταν παει να τα περασει απο το nozzle ,ζοριζεται και κανει skip.

το ίδιο πρόβλημα είχα κι εγώ με το PETG στον ender 3.

Το βασικό είναι να μειώσεις την ταχύτητα από τον εκτυπωτή. (το flow δηλαδή).

Πλέον εκτυπώνει εδώ και 7 ώρες συνέχεια, από εκεί που μετά από 30 λεπτά δεν μπορούσε να σπρώξει το νήμα.

Θερμοκρασία 240/75

Ταχύτητα την μείωσα στο 92%

Δημοσ.
44 λεπτά πριν, Ninikas είπε

το ίδιο πρόβλημα είχα κι εγώ με το PETG στον ender 3.

Το βασικό είναι να μειώσεις την ταχύτητα από τον εκτυπωτή. (το flow δηλαδή).

Πλέον εκτυπώνει εδώ και 7 ώρες συνέχεια, από εκεί που μετά από 30 λεπτά δεν μπορούσε να σπρώξει το νήμα.

Θερμοκρασία 240/75

Ταχύτητα την μείωσα στο 92%

Ξανακαθαρισα τα παντα,μειωσα ταχυτητα στα 45mm/s απο 50 και εβαλα το flow sto 0.95.

Για να δουμε...

Η πλακα ειναι οτι με το που το πρωτο εβαλα εκτυπωνε αψογα.Ειχα πολυ καλο αποτελεσμα για τη πρωτη μου επαφη με το petg.

Μετα απο ενα σημειο το χαος.Δε σταυρωνω print.

Δημοσ.
9 ώρες πριν, Dantε είπε

Καμια ιδεα βρε παιδια.

δεν ξέρω αν είναι σχετικό αυτό που θα πω, αλλά επειδή τα "συμπτώματα" είναι ιδια με αυτά που είχα και εγώ, θα το πω:

δουλεύει σωστά ο ανεμιστήρας που ψύχει τον extruder; είχα κάνει τη βλακεία και είχα δοκιμάσει να τυπώσω χωρίς ανεμιστήρα, με αποτέλεσμα το νήμα να λιώνει πριν φτάσει στη μύτη...
οπότε, μου βούλωνε τη μύτη και ακουγόταν και αυτό που λές από το μοτερ.

επειδή τυπώνεις σε πολύ υψηλές θερμοκασίες, μήπως δεν επαρκεί ο ανεμιστήρας;

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, totomis είπε

δεν ξέρω αν είναι σχετικό αυτό που θα πω, αλλά επειδή τα "συμπτώματα" είναι ιδια με αυτά που είχα και εγώ, θα το πω:

δουλεύει σωστά ο ανεμιστήρας που ψύχει τον extruder; είχα κάνει τη βλακεία και είχα δοκιμάσει να τυπώσω χωρίς ανεμιστήρα, με αποτέλεσμα το νήμα να λιώνει πριν φτάσει στη μύτη...
οπότε, μου βούλωνε τη μύτη και ακουγόταν και αυτό που λές από το μοτερ.

επειδή τυπώνεις σε πολύ υψηλές θερμοκασίες, μήπως δεν επαρκεί ο ανεμιστήρας;

Εννοεις τον ανεμιστητα στο hot end;

Ναι,φαινεται να λειτουργει σωστα. 

Καταφερα και εκτυπωσα χθες κάτι calibration cubes χωρις να βουλωσει. 

Μαλλον ηθελε πιο αργα καθως απο οτι καταλαβα δε καταφερνε να ζεστανει το filament και ζοριζοταν ο extruder. 

Το θεμα ειναι οτι τωρα βγαινει με under extruding το top layer. Αφηνει δηλαδη μικρα κενα αναμεσα στις γραμμες. 

Αυτο που παει να με τρελάνει ειναι οτι πριν 5 μερες εβγαζε αψογα με τις ιδιες ρυθμισεις(απο οσο τις θυμαμαι).  Τι να πω...

Εκανα στο ενδιαμεσο ενα update firmware και πηγα απο Marlin bugfix 1.1.x σε 2.0.x. να φταιει αυτο;

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, Dantε είπε

Εννοεις τον ανεμιστητα στο hot end;

Ναι,φαινεται να λειτουργει σωστα. 

Καταφερα και εκτυπωσα χθες κάτι calibration cubes χωρις να βουλωσει. 

Μαλλον ηθελε πιο αργα καθως απο οτι καταλαβα δε καταφερνε να ζεστανει το filament και ζοριζοταν ο extruder. 

Το θεμα ειναι οτι τωρα βγαινει με under extruding το top layer. Αφηνει δηλαδη μικρα κενα αναμεσα στις γραμμες. 

Αυτο που παει να με τρελάνει ειναι οτι πριν 5 μερες εβγαζε αψογα με τις ιδιες ρυθμισεις(απο οσο τις θυμαμαι).  Τι να πω...

Εκανα στο ενδιαμεσο ενα update firmware και πηγα απο Marlin bugfix 1.1.x σε 2.0.x. να φταιει αυτο;

ε, δεν την λες και μικρή αλλαγή από marlin 1.1.9 σε 2.0...
το config.h και config_adv.h, τα άλλαξες ή χρησιμοποίησες τα ίδια;

Δημοσ.
1 ώρα πριν, totomis είπε

ε, δεν την λες και μικρή αλλαγή από marlin 1.1.9 σε 2.0...
το config.h και config_adv.h, τα άλλαξες ή χρησιμοποίησες τα ίδια;

Πηρα easy config που ηταν για τον δικο μου και αλλαξα καποια πραγματα γιατι εχω titan extruder,μου γυρναγε και αναποδα ο extruder και αφαιρεσα και μια βλακεια κατ εμε που ειχαν.Μετα το homing αφηνε ξανα κενο στους αξονες ομως το simplify δε το εβλεπε και δε τυπωνε στο κέντρο. 

Θα ξαναπερασω το παλιο να δοκιμασω. 

Παντως το hot end ειμαι 99% σιγουρος οτι ειναι συναρμολογημενο σωστα καθως βρηκα οδηγιες της e6d και ακολούθησα κατα γραμμα για να ειμαι σιγουρος. 

Πριν η αληθεια είναι οτι δεν ειχε μπει τελειως ο σωληνας μεσα και πρεπει να γινόταν εκει η ιστορια. 

Δημοσ.

Ξαναπερασα το παλιο firmware.

Δε ξερω αλλα το marlin 2 μου φανηκε broken.

Το pid ηταν οτι να ναι.Εβαζα θερμοκρασια 240 και επαιζε απο 232 μεχρι 248 ενω απλα καθοταν.

Εκανα και tuning και παλι τιποτα.

Τωρα εβαλα το παλιο και η θερμοκρασια παει μαξ +-2 βαθμους απο κει που εχω ορισει.Και χωρις tuning.

Εβαλα τωρα calibration cube,αλλα ηδη απο τα πρωτα layer φαινεται η διαφορα.

Τι να πω,η νεκροψια θα δειξει...

Ελπιζω τωρα που συναρμολογησα σωστα το hot end και εβαλα και παστα και καταλαβα λιγο τι παιζει με το petg,να μην εχω προβληματα.

Θα επιχειρησω αυριο το 4ωρο πριντ που εχω και ελπιζω να πανε ολα καλα.

Η πλακα ειναι οτι για καποιο ανεξηγητο λογο με το marlin 2 εκτυπωνε και αρκετα πιο αργα.Παρολο που jerl,accelaration,speeds ηταν ιδια.

Το κυβο με το 2.0 εκανε 42 λεπτα να τον βγαλει ενω πριν εκανε καπου στο μισαωρο.

Δημοσ.

Aκομα εχω θεμα.

Εχω καταληξει στο οτι για καποιο λογο ζοριζεται να περασει το filament απο το hotend και δε μπορω να καταλαβω γιατι.

Εαν αυξησω δηλαδη το flow rate κλικαρει ο extruder.Το θεμα ειναι πως εχω under extrudement αν δε το ανεβασω.

Αν εχει κανεις καμια ιδεα,ευπροσδεκτη...

• Moderators
Δημοσ.
30 λεπτά πριν, Dantε είπε

Aκομα εχω θεμα.

Εχω καταληξει στο οτι για καποιο λογο ζοριζεται να περασει το filament απο το hotend και δε μπορω να καταλαβω γιατι.

Εαν αυξησω δηλαδη το flow rate κλικαρει ο extruder.Το θεμα ειναι πως εχω under extrudement αν δε το ανεβασω.

Αν εχει κανεις καμια ιδεα,ευπροσδεκτη...

Αρχικά δοκίμασε με το ελατήριο που δίνει πίεση πόσο θα πιέζει το νήμα στο γρανάζι να μην το πατάει τόσο

Μετά αν παίζεις με φτηνές κινεζικές μύτες πολύ πιθανό να έχει ελαττώματα εσωτερικά

Δοκίμασε μετ; το να βάλεις κάποιο φίλτρακι να καθαρίζει το νήμα από σκόνες έχει πολλά το thingverse να εκτυπώσεις (βάζεις ένα κομμάτι σφουγγάρι και ρίχνεις μια σταγόνα λάδι ραπτομηχανής - αυτό που έχουν οι ξυριστικες)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, Inuyasha είπε

Αρχικά δοκίμασε με το ελατήριο που δίνει πίεση πόσο θα πιέζει το νήμα στο γρανάζι να μην το πατάει τόσο

Μετά αν παίζεις με φτηνές κινεζικές μύτες πολύ πιθανό να έχει ελαττώματα εσωτερικά

Δοκίμασε μετ; το να βάλεις κάποιο φίλτρακι να καθαρίζει το νήμα από σκόνες έχει πολλά το thingverse να εκτυπώσεις (βάζεις ένα κομμάτι σφουγγάρι και ρίχνεις μια σταγόνα λάδι ραπτομηχανής - αυτό που έχουν οι ξυριστικες)

Επαιξα με το ελατηριο αλλα δεν ειδα φως.

Πηρα κατι φθηνες μυτες απο cableworks.Αλλα και με τη μαμα που 2,5 χρονια πηγαινε τρενο,τα ιδια εκανε.

Το ειχα υποψη να εκτυπωσω κατι τετοιο για τη σκονη και θα το κανω.

Το θεμα ειναι οτι το γυρισα στο PLA καθως εκτυπωνα 2 χρονια με αυτο,εχοντας αρκετα καλα αποτελεσματα και ποτε κανενα προβλημα και κανει και εκει το ιδιο.

Σκεφτηκα μηπως το θερμιστορ τα φτυνει και για να δοκιμασω εδωσα 235 βαθμους στο pla,και ελιωνε απευθειας αλλα οταν ηταν δωσει ο extruder το ενιωθα οτι κλοτσαγε παλι.

Τι να πω...

Με βλεπω να πηγαινω να παρω κανα clone e6d hotend.

Επεξ/σία από Dantε
  • Moderators
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Dantε είπε

Επαιξα με το ελατηριο αλλα δεν ειδα φως.

Πηρα κατι φθηνες μυτες απο cableworks.Αλλα και με τη μαμα που 2,5 χρονια πηγαινε τρενο,τα ιδια εκανε.

Το ειχα υποψη να εκτυπωσω κατι τετοιο για τη σκονη και θα το κανω.

Το θεμα ειναι οτι το γυρισα στο PLA καθως εκτυπωνα 2 χρονια με αυτο,εχοντας αρκετα καλα αποτελεσματα και ποτε κανενα προβλημα και κανει και εκει το ιδιο.

Σκεφτηκα μηπως το θερμιστορ τα φτυνει και για να δοκιμασω εδωσα 235 βαθμους στο pla,και ελιωνε απευθειας αλλα οταν ηταν δωσει ο extruder το ενιωθα οτι κλοτσαγε παλι.

Τι να πω...

Με βλεπω να πηγαινω να παρω κανα clone e6d hotend.

Έχεις καθαρίσει ποτέ το γρανάζι του extruder σου?

Εγώ πάντως έχω βρει τη υγεία μου με full metal κλώνο από titan aerο ειδικά σε συνδιασμο με pancake motor δεν έχει πολύ βάρος και πρακτικά εκτυπώνεις ότι υλικό θέλεις

Δημοσ.

Το πιο τρελο ειναι οτι εχω ενα benchy που το ειχα πρωτο εκτυπωσει με το petg και ειχε stringing αρκετουτσικο αλλα ολα τα αλλα ηταν οκ.

Και τωρα μου βγαινει χωρις ιχνος stringing(δε ξερω πως,ενω εχω και πιο χαλαρο retraction) αλλα με under extruding στο top layer.Kαι εχω τις ιδιες ρυθμισεις!Δηλαδη εχω τρελαθει :cry:

Μόλις τώρα, Inuyasha είπε

Έχεις καθαρίσει ποτέ το γρανάζι του extruder σου?

Εγώ πάντως έχω βρει τη υγεία μου με full metal κλώνο από titan aerο ειδικά σε συνδιασμο με pancake motor δεν έχει πολύ βάρος και πρακτικά εκτυπώνεις ότι υλικό θέλεις

Ναι καθαρο ειναι.Συγκεκριμενα πριν κανα μισαωρο τον ελυσα κιολας και δεν εχει καθολου υλικο πανω.

TLDR

Με τις ιδιες χοντρικα ρυθμισεις:

Πριν 10 μερες ειχα stringing

Τωρα δεν εχω καθολου stringing και εχω under extrusion

Tι στο καλο να αλλαξε στο πριντερ δηλαδη?

Δημοσ.

έχεις καλλυμα για το μπλοκ μήπως και έχεις διακυμάνσεις στο ζέσταμα ?? 

μήπως αλλά του λες και αλλά κάνει??/ εννοώ 210 ενώ δεν είναι? το τροφοδοτικό αντέχει η ρεταρει???

αν έχεις 210 c κι ειναι εν στασει πρεπει το νημα να βγαινει μονο του η μολις το σπρωχνεις με το χερι πρεπει να βγαινει ανετα ....

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...