Προς το περιεχόμενο

The Insomnia 3D Printing Community!

Μήνυμα προστέθηκε από Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

23 λεπτά πριν, paylidis είπε

Να σου πω την αλήθεια σε αυτή την περίπτωση δε θα καταφύγω. Προτιμώ ότι ήταν να προσφέρω από το υστέρημα μου να το στείλω σε ένα νοσοκομείο (πχ Χ μάσκες). Το 3D printing όπως σωστα είπες έχει βλάβες, επισης έχει ανεπιθύμητες μυρωδιές, έχει θόρυβο όλο το 24ωρο κλπ κλπ... εάν μπορούσα να βοηθησω περαιτέρω θα το έκανα μιας και ο εκτυπωτής είναι ready to print-το να πληρώσω ωστόσο κι άλλο filament από την τσέπη μου (Συν μεταφορικά και τον εκνευρισμό του να ψάχνω τις άφαντες αυτό το διάστημα κούριερ) δε το μπορώ, καλύτερα ας πάω να πάρω να στείλω σε ένα νοσοκομείο ένα κουτί μάσκες πολλαπλών χρήσεων και να μην έχω περαιτέρω βαβούρα... ούτε μπορώ να ζητιανέψω από γνωστούς και φίλους... στο Φινάλε αν ήταν να πληρώσω από την τσέπη μου θα διάλεγα και που να τις δώσω...

γιατι ως συνήθως στην Ελλάδα αλλιώς ξεκινάμε να κάνουμε κάτι και αλλιώς καταλήγει...

Εφοσον δεν έχω λάβει απάντηση 48 ώρες μετά θα αποχωρήσω από τη φάση, θα συναρμολόγησω τις 6 μάσκες που τύπωσα μόνος μου βάζοντας μεμβράνη projector και θα τις δώσω σε γνωστή γιατρό σε μεγάλο νοσοκομείο της περιοχής να μην πάνε χαμένες...

τις μεμβράνες από που τις πήρες????

μίλησα με το νοσοκομείο της περιοχής μου

έχουν τα μέσα να τις απολυμάνουν όποτε ότι και να δώσουμε δεν υπάρχει πρόβλημα....ήδη έχω έρθει σε επικοινωνία και προσπαθώ να ευαισθητοποιησω κάποιους

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

25 λεπτά πριν, kostasbm είπε

έχουν τα μέσα να τις απολυμάνουν όποτε ότι και να δώσουμε δεν υπάρχει πρόβλημα....ήδη έχω έρθει σε επικοινωνία και προσπαθώ να ευαισθητοποιησω κάποιους

είχα μερικές εδώ και χρόνια, είναι πανω κατω οι ίδιες με αυτές που βαζουν στην πλαστικοποίηση αλλα λιγο πιο χοντρες...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 27/3/2020 στις 10:19 ΠΜ, censOred είπε

Απιστευτη συλλογή μαν μου.
Θα με εψηνε τρελα να ακουσω οτι η ενεργή κοινότητα Insomnia.gr συμμετείχε στην 3d εκτυπωση εξαρτηματων κατα Κοβιντ. Δεν ξερω ποσοι ειστε συνολο που ασχολειστε με το αθλημα.

Περιμένω ένα ανταλλακτικό για τον εκτυπωτή γιατί έλιωσε/κόπηκε το θερμιστορ ,αλλά και να θέλω να εκτυπώσω έχω έναν εκτυπωτή 10cm σχεδόν δεν χωράει τίποτα οπότε προτιμότερο είναι όσοι θέλουν πραγματικά να βοηθήσουν είναι να κάνουν folding με το pc τους

Εντάξει μην μιλήσω Πόσο θέλει σαν γρήγορη (χαμηλή ποιότητα) για να βγει ένα αντικείμενο πχ 10cm πάνω από 7-10ωρες γεματες, βλαβες στον εκτυπωτή αμέτρητες, 20ευρώ  το νήμα ρεύμα κτλπ

20200330_162000.jpg

Αυτό το αντικείμενο έκανε 97.0mm ύψος  με στηρίγματα 11ωρες και 23λεπτα...

20200330_162049_compress91.jpg

20200330_162258_compress62.jpg

20200330_162205_compress70.jpg

Επεξ/σία από NEKROMA

7 ώρες πριν, kostasbm είπε

αντι για μεβρανη (διαφανεια) υπαρχει κ η λυση αυτη: το διαφανες εξωφυλο που βαζουν στα φωτοτυπαδικα οταν δενουν τις φωτοτυπιες σε βιβλιο , αλλη λυση ειναι παλιες ακτινογραφιες που καθαριζονται με οινοπνευμα κ φευγει η εκτυπωση απο πανω τους , ισως υπαρχουν κ αλλες , αυτες τις ειδα στο διαδυκτιο.

2 ώρες πριν, fuzz είπε

αντι για μεβρανη (διαφανεια) υπαρχει κ η λυση αυτη: το διαφανες εξωφυλο που βαζουν στα φωτοτυπαδικα οταν δενουν τις φωτοτυπιες σε βιβλιο , αλλη λυση ειναι παλιες ακτινογραφιες που καθαριζονται με οινοπνευμα κ φευγει η εκτυπωση απο πανω τους , ισως υπαρχουν κ αλλες , αυτες τις ειδα στο διαδυκτιο.

τώρα που το λες θα κοιτάξω για παλιές ακτινογραφίες..αφού καθαρίζουν και με οινόπνευμα αξίζει να δοκιμασω

1 λεπτό πριν, kostasbm είπε

τώρα που το λες θα κοιτάξω για παλιές ακτινογραφίες..αφού καθαρίζουν και με οινόπνευμα αξίζει να δοκιμασω

πες μας αποτελεσματα....ποσο διαφανη ειναι..ειχα κατι παλιες που τις εχω χωσει δε θυμαμαι...γμτ!!!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τελικώς δε διατίθενται να παρέχουν το νήμα για να εκτυπώσουμε όσοι δεν έχουν παρα θέλουν πρώτα να αγοράσουμε νήμα, επειτα να τυπωσουμε και να στείλουμε 20 τεμαχια και αφου τα παραλαβουν θα στείλουν καρουλι για να ξανατυπώσουμε άλλες 20 and so on...

(κοινως να εισαι μονιμως ενα καρούλι μεσα απο την τσέπη σου)

Δυστυχώς νομιζω θα απέχω και ότι τύπωσα (6 τελικώς) θα το συναρμολογήσω και θα το δωρίσω στο νοσοκομείο που δουλευει γνωστή ή κάπου που το εχουν πιο πολυ αναγκη άμεσα. Δε μπορώ να μπω στη διαδικασία επιπλέον εξόδων για αγορά αναλωσίμων...

Επεξ/σία από paylidis

2 ώρες πριν, paylidis είπε

Τελικώς δε διατίθενται να παρέχουν το νήμα για να εκτυπώσουμε όσοι δεν έχουν παρα θέλουν πρώτα να αγοράσουμε νήμα, επειτα να τυπωσουμε και να στείλουμε 20 τεμαχια και αφου τα παραλαβουν θα στείλουν καρουλι για να ξανατυπώσουμε άλλες 20 and so on...

(κοινως να εισαι μονιμως ενα καρούλι μεσα απο την τσέπη σου)

Δυστυχώς νομιζω θα απέχω και ότι τύπωσα (6 τελικώς) θα το συναρμολογήσω και θα το δωρίσω στο νοσοκομείο που δουλευει γνωστή ή κάπου που το εχουν πιο πολυ αναγκη άμεσα. Δε μπορώ να μπω στη διαδικασία επιπλέον εξόδων για αγορά αναλωσίμων...

έλα σε επικοινωνία με το πλησιέστερο νοσοκομείο,με το πνευμονολογικό κατα προτίμηση και εξήγησε τους και δείξε τι είναι αυτό και τι κάνει...αποκλείεται να σου πουν οχι

τώρα περιμένω μια απάντηση από κάποιους ντοπιους οι οποίοι προτίθενται να βοηθήσουν

Καλησπέρα σε όλους! Με την κατάσταση που επικρατεί έχω μπει και εγώ σε σκέψεις να πάρω και εγώ ένα εκτυπωτή. Μέχρι 250-300 ευρώ ποιον προτείνετε;; Ευχαριστώ!

8 λεπτά πριν, NikosRocknRolla είπε

Καλησπέρα σε όλους! Με την κατάσταση που επικρατεί έχω μπει και εγώ σε σκέψεις να πάρω και εγώ ένα εκτυπωτή. Μέχρι 250-300 ευρώ ποιον προτείνετε;; Ευχαριστώ!

Ανάλογα τι θέλεις να κάνεις. Έχει και ρητίνης πλέον σε αυτά τα χρήματα. Τι μέγεθος θέλεις (το μεγαλύτερο δεν είναι πάντοτε καλύτερο) τι ταχύτητα θα ήθελες να έχεις, τι αλλά χαρακτηριστικά γενικά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, alienrba είπε

Ανάλογα τι θέλεις να κάνεις. Έχει και ρητίνης πλέον σε αυτά τα χρήματα. Τι μέγεθος θέλεις (το μεγαλύτερο δεν είναι πάντοτε καλύτερο) τι ταχύτητα θα ήθελες να έχεις, τι αλλά χαρακτηριστικά γενικά.

Έτσι καθημερινά πλαστικά αντικείμενα να εκτυπώνω. Όπως πχ καμιά βάση για κινητό, κάτι απλό πχ για το αυτοκίνητο, κανένα μπρελόκ. Τα υπόλοιπα ταχύτες κλπ λυπάμαι αλλά δεν έχω ασχοληθεί και δεν ξέρω τι παίζει.

Έτσι πως κοίταξα βρήκα ενδιαφέρον τους Ender.... Kαι ποιο οικονομικοί από αυτά που ήθελα...

Επεξ/σία από NikosRocknRolla

1 ώρα πριν, NikosRocknRolla είπε

Έτσι καθημερινά πλαστικά αντικείμενα να εκτυπώνω. Όπως πχ καμιά βάση για κινητό, κάτι απλό πχ για το αυτοκίνητο, κανένα μπρελόκ. Τα υπόλοιπα ταχύτες κλπ λυπάμαι αλλά δεν έχω ασχοληθεί και δεν ξέρω τι παίζει.

Έτσι πως κοίταξα βρήκα ενδιαφέρον τους Ender.... Kαι ποιο οικονομικοί από αυτά που ήθελα...

Για όποιον εκτυπωτή βάλεις στο μάτι, φρόντισε να βρεις video tutorials κτλ  γενικά για Ender3 θα βρεις πάρα πολύ υλικό. 

Οπότε δες τι παίζει και μετά αποφασίζεις.  

2 ώρες πριν, coffeex είπε

Για όποιον εκτυπωτή βάλεις στο μάτι, φρόντισε να βρεις video tutorials κτλ  γενικά για Ender3 θα βρεις πάρα πολύ υλικό. 

Οπότε δες τι παίζει και μετά αποφασίζεις.  

Για αυτό είπα για αυτόν βρήκα αρκετά πράγματα στο ίντερνετ λίγο που κοίταξα σε tutorials, upgrades κλπ. Έχεις καμιά άλλη πρόταση;

Καλημέρα στην παρέα.

Επειδή με τα ταχυδρομεία δεν ξέρω τι γίνεται (από Αγγλία περιμένω πλακέτα skr 1.3 από αρχές Μαρτίου...), έχει κανένας σας στην άκρη καμία μητρική skr 1.3 ή να γνωρίζει κάποιο κατάστημα εντός Ελλάδος που να την έχει;

Δες τον Anet A8 Plus. Εχω ήδη δυο. Υπαρχει σε δυο εκδόσεις αναλογως ποσο θελεις να ασχοληθεις στο μονταρισμα. Να ξες καποια στιγμη θα σε βολεψει ο εξτρα χωρος εκτυπωσης (300χ300χ350) σε σχεση με τον ender 3. Αλλιως ίδια ποιοτητα και ταχητυτα θα παρεις και απο τους δυο. Πολυ καλοι εκτυπωτες. Γενικά μου άρεσε ο anet γιατι εχω τον ενα τερμα stock και δουλευει αριστα για καθημερινες εκτυπωσεις και τον αλλον τον εχω αλλαξει τελειως. Σου αφηνει δλδ περιθωρια να κανεις οτι θελεις.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...