Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Moderators
Δημοσ.

Ξεκινάς βλέποντας αν είναι τετταγωνισμενο το πλαίσιο, και μετά να δεις αν είναι σωστά τεντωμένοι οι ιμάντες σου

Δημοσ.
11 ώρες πριν, Inuyasha είπε

Ξεκινάς βλέποντας αν είναι τετταγωνισμενο το πλαίσιο, και μετά να δεις αν είναι σωστά τεντωμένοι οι ιμάντες σου

Καλημέρα. Πώς το ελέγχεις το πλαίσιο αν είναι εντάξει; εννοείς τον ιμάντα του τραπεζιού ή όλους; 

• Moderators
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, fousekos είπε

Καλημέρα. Πώς το ελέγχεις το πλαίσιο αν είναι εντάξει; εννοείς τον ιμάντα του τραπεζιού ή όλους; 

ολους τους ιμαντες

οσο για το πλαισιο αναλογα τον εκτυπωτη που εχεις , σιγουρεψου για αρχη οτι δεν εχει χαλαρωσει τιποτα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Inuyasha είπε

ολους τους ιμαντες

οσο για το πλαισιο αναλογα τον εκτυπωτη που εχεις , σιγουρεψου για αρχη οτι δεν εχει χαλαρωσει τιποτα 

Παίζει να είναι από το firmware ή από τις ρυθμίσεις κάποιο πρόβλημα; 

Επεξ/σία από fousekos
Δημοσ.

Έκανα παραγγελία filament και σκέφτηκα ας πάρω την οικονομική συσκευασία 2kg! Αλλά δεν σκέφτηκα ότι το..μασούρι είναι πολύ μεγάλο για τον βραχίονα του anycubic mega i3.!! Τώρα τι κάνω; Πώς το μεταφέρω σε μικρότερο μασούρι;

Δημοσ.
1 ώρα πριν, The_Sheep είπε

Έκανα παραγγελία filament και σκέφτηκα ας πάρω την οικονομική συσκευασία 2kg! Αλλά δεν σκέφτηκα ότι το..μασούρι είναι πολύ μεγάλο για τον βραχίονα του anycubic mega i3.!! Τώρα τι κάνω; Πώς το μεταφέρω σε μικρότερο μασούρι;

Νομίζω πιο ευκολο είναι να εκτυπωσεις αλλο βραχιονα ή γενικα αλλο filament stand. Γιατι θα θελησεις να ξαναπαρεις 2kg καρουλι.

https://www.thingiverse.com/thing:2853619

Με αυτο ησύχασα. Απο 0.5kg εως 2,3kg εχω βαλει. Και να μην το βιδωσεις καπου δν θα εχει θεμα

• Thanks 1
Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά, ενδιαφέρομαι να πάρω εκτυπωτή κάτω από 200€, έχει κανείς υπόψη αν γίνονται προσφορές τν περίοδο του Πάσχα?

Δυστυχώς έχασα την ευκαιρία να πάρω έναν A net A8 plus τα Χριστούγεννα 😔

Δημοσ.
15 ώρες πριν, Overseer486 είπε

Καλησπέρα παιδιά, ενδιαφέρομαι να πάρω εκτυπωτή κάτω από 200€, έχει κανείς υπόψη αν γίνονται προσφορές τν περίοδο του Πάσχα?

Δυστυχώς έχασα την ευκαιρία να πάρω έναν A net A8 plus τα Χριστούγεννα 😔

Εγω ειχα παρει Anet A8 plus καπου στα 180 δολαρια. 

https://www.aliexpress.com/item/32961566233.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.1c291a076iKevb&algo_pvid=4ae13bd3-7eb8-49f6-ab32-50a8afc8225a&algo_expid=4ae13bd3-7eb8-49f6-ab32-50a8afc8225a-0&btsid=0be3764315820422529685914ecd81&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_,searchweb201603_

Τωρα ειναι στα 200 δλδ καμια 180 ευρω. Πιστεύω και σε αυτη την τιμή αξίζει. Το 300x300bed μεγαλη υποθεση. (και απο czech republic για να εχεις το κεφαλι σου ησυχο με το τελωνειο)

Δημοσ.

Καλησπέρα σας,

To Σαββατο αναγκάστηκα και πήρα καινουριο Hot End Kit (https://www.cableworks.gr/3d-printers/build-it-yourself/extruders/bowden-extruder-1.75mm-0.4mm/), αφού το προηγούμενο που είχα τα έφτησε. Μου κόλλησε υλικό την ώρα που πήγα να αλλαξω χρώμα και στην προσπάθεια να το αφαιρέσω κατεστρεψα την επένδυση που έχει μέσα ο μεταλλικός λαιμός που στνδέει την ψυκτρα με το heat block.

Anyway αποφάσησα να πάρω έτοιμο σετάκι. Μαζί πήρα και νέο tube για να περνάει από τον extruder το filament και να καταλήγει στο hot end.

Ζεσταίνω το μηχάνημα σφήγγω τα κομματια, βαζω και το tube περνάω και το υλικό και πάω να κάνω εκτυπωση κάπου στο 3ο με 4ο layer σταματαει να μου βγαζει υλικό και εκτυπώνει στον αερα.

Τα αποσυναρμολογώ όλα, τα  ξανα δένω και βάζω να φτιαξω ένα test cube που είναι γρηγορο για να δω τι θα κάνει και μου το βγαζει οκ.

Βάζω στα καπακια άλλη εκτυπωση και πριν ολοκληρωθεί το 1ο layer σταματάει να μου βγάζει πάλι υλικό.

Έχουμε καμία ιδέα τι μπορεί να συμβαίνει? 

Σίγουρα θα μειώσω το μήκος του PTFE μήπως η καμπύλη που παιρνει το υλικό ενοχλει την ομαλή ροή του. Αλλά από εκεί και πέρα τι άλλο μπορεί να φταιεί?

86932355_2587259271400926_56272983634739200_n.jpg

Δημοσ.
1 ώρα πριν, D1mm1s είπε

Καλησπέρα σας,

To Σαββατο αναγκάστηκα και πήρα καινουριο Hot End Kit (https://www.cableworks.gr/3d-printers/build-it-yourself/extruders/bowden-extruder-1.75mm-0.4mm/), αφού το προηγούμενο που είχα τα έφτησε. Μου κόλλησε υλικό την ώρα που πήγα να αλλαξω χρώμα και στην προσπάθεια να το αφαιρέσω κατεστρεψα την επένδυση που έχει μέσα ο μεταλλικός λαιμός που στνδέει την ψυκτρα με το heat block.

Anyway αποφάσησα να πάρω έτοιμο σετάκι. Μαζί πήρα και νέο tube για να περνάει από τον extruder το filament και να καταλήγει στο hot end.

Ζεσταίνω το μηχάνημα σφήγγω τα κομματια, βαζω και το tube περνάω και το υλικό και πάω να κάνω εκτυπωση κάπου στο 3ο με 4ο layer σταματαει να μου βγαζει υλικό και εκτυπώνει στον αερα.

Τα αποσυναρμολογώ όλα, τα  ξανα δένω και βάζω να φτιαξω ένα test cube που είναι γρηγορο για να δω τι θα κάνει και μου το βγαζει οκ.

Βάζω στα καπακια άλλη εκτυπωση και πριν ολοκληρωθεί το 1ο layer σταματάει να μου βγάζει πάλι υλικό.

Έχουμε καμία ιδέα τι μπορεί να συμβαίνει? 

Σίγουρα θα μειώσω το μήκος του PTFE μήπως η καμπύλη που παιρνει το υλικό ενοχλει την ομαλή ροή του. Αλλά από εκεί και πέρα τι άλλο μπορεί να φταιεί?

86932355_2587259271400926_56272983634739200_n.jpg

Αμα εκτυπωνει τον test cube και στα καπακια σταματαει σε αλλη εκτυπωση μου φαινεται πιο πολυ θεμα software/firmware/slicing. (Εφοσον δν εχει βουλωσει τπτ.)

Θεωρητικα οταν αλλαξεις hot end δεν πρεπει να το δηλωσεις στο firmware? Εκτος αν ειναι ακριβως το ιδιο. (επιπλεον 8α χρειαστει calibration, ασχετως των παραπανω)

Δεν βγαινει ο throat που συνδεει το heating block με την ψύκτρα? Για να μην παιρνεις ολοκληρο καθε φορα.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, nikniknikniknik είπε

Αμα εκτυπωνει τον test cube και στα καπακια σταματαει σε αλλη εκτυπωση μου φαινεται πιο πολυ θεμα software/firmware/slicing. (Εφοσον δν εχει βουλωσει τπτ.)

Θεωρητικα οταν αλλαξεις hot end δεν πρεπει να το δηλωσεις στο firmware? Εκτος αν ειναι ακριβως το ιδιο. (επιπλεον 8α χρειαστει calibration, ασχετως των παραπανω)

Δεν βγαινει ο throat που συνδεει το heating block με την ψύκτρα? Για να μην παιρνεις ολοκληρο καθε φορα.

λογικά βουλώνει γιατι καπου παγώνει στιγμιαία. το βλέπω στο τελειωμα του υλικού όταν το αφαιρώ που έχει αυξηθεί η διάμετρός του.

κανω calibration για σωστή εκροή υλικού.

αυτό με τη δήλωση του hot end δεν το ξέρω καθόλου.

κανονικά ο λαιμός βγαινει αλλα δεν τα καταφερα για αυτό πήγα να αγοράσω άλλο.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, D1mm1s είπε

λογικά βουλώνει γιατι καπου παγώνει στιγμιαία. το βλέπω στο τελειωμα του υλικού όταν το αφαιρώ που έχει αυξηθεί η διάμετρός του.

κανω calibration για σωστή εκροή υλικού.

αυτό με τη δήλωση του hot end δεν το ξέρω καθόλου.

κανονικά ο λαιμός βγαινει αλλα δεν τα καταφερα για αυτό πήγα να αγοράσω άλλο.

Οκ αρα ολα εχουν γινει. Μετα θα κοιτουσα το retraction distance και για heat creep... Μηπως κατι δν ειναι σωστα. Ανεμιστηρακι, κενο ψυκτρας-throat-heat block.

Δημοσ.
20 ώρες πριν, nikniknikniknik είπε

Οκ αρα ολα εχουν γινει. Μετα θα κοιτουσα το retraction distance και για heat creep... Μηπως κατι δν ειναι σωστα. Ανεμιστηρακι, κενο ψυκτρας-throat-heat block.

Heat Creep? 

Μάλλον κατι παιζει με ψυκτρα-throat-heat block που λες? θα ξανα λύσω και θα δέσω εκ νέου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...