Προς το περιεχόμενο

The Insomnia 3D Printing Community!

Μήνυμα προστέθηκε από Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

μετα απο καιρο τελειωσα...BLV cube

εκτυπωσεις πολυ καλες εως αριστες αν και δεν εχω συνιθισει τον s3d slicer

IMG_5799.JPG

• Like 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

2 ώρες πριν, kostasbm είπε

μετα απο καιρο τελειωσα...BLV cube

εκτυπωσεις πολυ καλες εως αριστες αν και δεν εχω συνιθισει τον s3d slicer

IMG_5799.JPG

Ωραίο έγινε. κόστος και οδηγίες;

οδηγίες στο thingiverse. αν κανεις αναζητηση blv cube εχει τα παντα

το κόστος ανάλογα με τα ηλεκτρονικά και τα rails....απο 450 αν εχεις καποια υλικα μεχρι 700

7 ώρες πριν, soter79 είπε

Με την έκδοση του david Ramiro και ένα καλό bed levelling θα είσαι σούπερ. Κι εγώ το έχω στον anycubic i3 mega s και έχω πολύ καλές εκτύπωσεις. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από αυτή τη version. Βέβαια καλό είναι να μην ξεχνάμε ότι το filament παίζει ρόλο και η θερμοκρασία εκτύπωσης και κατά τη γνώμη μου και η ταχύτητα εκτύπωσης. 

Εγώ είδα και διάφορα με τον slicer..με τον simplify3d έχω σχεδόν μηδενικά stringing σε σχέση με cura .

Έκανα και το τεστ bridge torture

Με πολύ καλά αποτελέσματα χωρίς να πειράξω τίποτα. Αύριο θα αρχίσω το πρώτο μεγάλο print και δεν ξέρω αν θα πρέπει να βάλω σήμερα το νέο firm μην γίνει τίποτα περίεργο

20200131_185419.jpg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, The_Sheep είπε

Εγώ είδα και διάφορα με τον slicer..με τον simplify3d έχω σχεδόν μηδενικά stringing σε σχέση με cura .

Έκανα και το τεστ bridge torture

Με πολύ καλά αποτελέσματα χωρίς να πειράξω τίποτα. Αύριο θα αρχίσω το πρώτο μεγάλο print και δεν ξέρω αν θα πρέπει να βάλω σήμερα το νέο firm μην γίνει τίποτα περίεργο

20200131_185419.jpg

δοκιμασε πριν αλλαξεις το firmware και αν εισαι ευχαριστημενος δεν χρειαζεται να αναβαθμισεις τιποτα .

Γενικα εγω ακολουθω τον κανονα " If it works don't fix it" .

Καλο βραδυ

Επεξ/σία από soter79

• Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, soter79 είπε

δοκιμασε πριν αλλαξεις το firmware και αν εισαι ευχαριστημενος δεν χρειαζεται να αναβαθμισεις τιποτα .

Γενικα εγω ακολουθω τον κανονα " If it works don't fix it" .

Καλο βραδυ

Όπως έχω γράψει αρκετές φορές, firmware δεν αλλάζουμε για ποιότητα εκτύπωσης αλλά για της έξτρα δυκλιδες ασφαλείας που έχει το Marlin καθώς και όλες της έξτρα ρυθμίσεις που μπορείς να κάνεις

πχ στις πρώτες εκδόσεις α8 σε πολύ κόσμο δούλευε πολλές ώρες χωρίς θέμα παρόλα αυτά δεν είχε thermal runaway το μαμά firmware ξες πόσο εύκολα ξεκινάει μια φωτιά αν δεν έχει σφυξει καλά το heating element? Ξες τι εύκολα από ένα βραχυκύκλωμα στο αδύναμο connector του bed πάλι ξεκινάει μια φωτιά?

σε όλα αυτά τα φτηνά κιτ οι Κινέζοι κοιτάμε να κόψουν ότι μπορούν για να μεγαλώσει το κέρδος τους, επίσης επειδή σε custom μητρικές υπάρχει θέμα χώρου με την rom αρχίζουν και το πετσόκομμα του firmware

Οπότε καλός ο κανόνας ότι αν δεν σπάσει μην το αλλάξεις, αλλά πρέπει να εφαρμόζεται με σύνεση και όχι παντού

Επεξ/σία από Inuyasha

22 ώρες πριν, Inuyasha είπε

Όπως έχω γράψει αρκετές φορές, firmware δεν αλλάζουμε για ποιότητα εκτύπωσης αλλά για της έξτρα δυκλιδες ασφαλείας που έχει το Marlin καθώς και όλες της έξτρα ρυθμίσεις που μπορείς να κάνεις

πχ στις πρώτες εκδόσεις α8 σε πολύ κόσμο δούλευε πολλές ώρες χωρίς θέμα παρόλα αυτά δεν είχε thermal runaway το μαμά firmware ξες πόσο εύκολα ξεκινάει μια φωτιά αν δεν έχει σφυξει καλά το heating element? Ξες τι εύκολα από ένα βραχυκύκλωμα στο αδύναμο connector του bed πάλι ξεκινάει μια φωτιά?

σε όλα αυτά τα φτηνά κιτ οι Κινέζοι κοιτάμε να κόψουν ότι μπορούν για να μεγαλώσει το κέρδος τους, επίσης επειδή σε custom μητρικές υπάρχει θέμα χώρου με την rom αρχίζουν και το πετσόκομμα του firmware

Οπότε καλός ο κανόνας ότι αν δεν σπάσει μην το αλλάξεις, αλλά πρέπει να εφαρμόζεται με σύνεση και όχι παντού

Μια σημείωση εντελώς φιλικά η μετάφραση είναι ' αν δουλεύει μην το φτιάξεις ' και στην πράξη το έχω δει πολλές φορές κυρίως πάνω στην δουλειά μου ( μηχανολογία).

Αναγκαστικά να αλλάξω filament γιατί μου τελείωσε το άσπρο.

Το άσπρο εκτυπώθηκε χωρίς προβλήματα.

Το κίτρινο με ακριβώς τις ίδιες ρυθμίσεις είναι γεμάτο από αυτά τα μικρά στίγματα..πρέπει να ανεβάσω θερμοκρασία; Που οφείλεται;

20200202_150207.jpg

20200202_150125.jpg

• Moderators
45 λεπτά πριν, The_Sheep είπε

Αναγκαστικά να αλλάξω filament γιατί μου τελείωσε το άσπρο.

Το άσπρο εκτυπώθηκε χωρίς προβλήματα.

Το κίτρινο με ακριβώς τις ίδιες ρυθμίσεις είναι γεμάτο από αυτά τα μικρά στίγματα..πρέπει να ανεβάσω θερμοκρασία; Που οφείλεται;

20200202_150207.jpg

20200202_150125.jpg

Είτε το filament έχει πολύ υγρασία είτε έχεις πολύ ανεβασμένη θερμοκρασία, μπορεί να και συνδιασμος τον παραπάνω

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, coffeex είπε

Μάλλον υγρασία... κατά την εκτύπωση μήπως άκουγες κάτι ήχους σαν μικρά "σκασιματάκια" συνεχόμενα ή κατα διαστήματα; 

Δεν παρατήρησα κάτι τέτοιο. Και κυριολεκτικά το πήρα χτες το filament και το χρησιμοποίησα.. 

Στους 190 εκτύπωνω το Pla , γιατί ακριβώς έχει ζέστη στο δωμάτιο

Επεξ/σία από The_Sheep

2 ώρες πριν, The_Sheep είπε

Δεν παρατήρησα κάτι τέτοιο. Και κυριολεκτικά το πήρα χτες το filament και το χρησιμοποίησα.. 

Pla βάζω πάντα στους 200.

Μήπως έχεις το z seam στο random;

• Moderators
3 ώρες πριν, The_Sheep είπε

Μου έχει πετύχει pla να εκτυπώνει στους 180 έχει τύχει και στα 210

επίσης ανάλογα την θερμοκρασία αλλάζει και το φινίρισμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 2/2/2020 στις 6:45 ΜΜ, coffeex είπε

Pla βάζω πάντα στους 200.

Μήπως έχεις το z seam στο random;

Ναι, το είχα στο random 🙃.

Μάλλον αυτό είναι ,thanks

04-02-2020

Τελικα αυτο ηταν , ειχα στο random το z steam

Παρηγγειλα ενα wood filament να δοκιμασω να εκτυπωσω στον i3 mega s

Βλεπω οτι πολλοι λενε να χρησιμοπιεις μεγαλυτερο nozzle απο 0.4 , αλλοι λενε οτι ειναι οκ και αυτο

Σκεφτομαι να δοκιμασω ετσι οπως ειναι και αν τυχον εχω προβλημα , το αλλαζω μετα.

Επισης διαβασα οτι πρεπει να μειωσω το retraction speed ?

Εχετε καμια συμβουλη;

Επεξ/σία από The_Sheep

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα με ενδιαφερει η 3d εκτυπωση καθαρα για hobbiστικους λογους. 

ψαχνοντας κατεληξα για αρχη να παρω τον ender3. 

ειναι καλός για αρχη? προτεινετε κατι αλλο?

επίσης υπαρχει κανενας καλος μπουσουλας απο που και τι να ξεκινησω να διαβαζω σε σχεση με τα προγραμματα τις εκτυπωσεις κτλ?

Ευχαριστω εκ των προτερων 

Επεξ/σία από panosz750

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...