Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, MaXmaD είπε

Οχι δεν υπαρχει πουθενα. Ειναι απο ενα 3πλο CD  Hi-Fi τις AIWA.

Υπαρχει ναι.

υπαρχουν διαφορα μαγαζια που μπορουν να σου κανουν την δουλεια που θελεις και να χρησιμοποιησουν το καταλληλο filament με αντοχη σε θερμοκρασιες και μηχανικη κόπωση ενα απο αυτα ειναι το 3dhub

https://www.3dhub.gr/

• Like 1
  • Απαντ. 7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Moderators
Δημοσ.
5 ώρες πριν, soter79 είπε

υπαρχουν διαφορα μαγαζια που μπορουν να σου κανουν την δουλεια που θελεις και να χρησιμοποιησουν το καταλληλο filament με αντοχη σε θερμοκρασιες και μηχανικη κόπωση ενα απο αυτα ειναι το 3dhub

https://www.3dhub.gr/

Και όταν δει την τιμή θα πάθει 2 εγκεφαλικά,

αν δεν το έχεις με το σχέδιο μόνος πολύ πιθανό η εκτύπωση να υπερβαίνει την τωρινή αξία του μηχανήματος

• Like 1
  • Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

https://www.thingiverse.com/thing:574999

Καλησπέρα! Αν έχει χρόνο καποιος και θελει το challenge ας δει αυτό το σχέδιο.

Όταν το τυπώνω όλα καλά αλλα το τελευταιο 10% της εκτύπωσης κουνάει το nozzle τα "κολωνάκια". Φαίνεται και στη δική του εκτύπωση αλλα ειδικά στα makes. Με fan τελείως off είχα κάποια βελτίωση γτ δν σκλήραινε νωρίς το layer. Λέτε να δοκιμασω z-hop?

Επεξ/σία από nikniknikniknik
  • Moderators
Δημοσ.
1 ώρα πριν, nikniknikniknik είπε

Καλησπέρα! Αν έχει χρόνο καποιος και θελει το changle ας δει αυτό το σχέδιο.

Όταν το τυπώνω όλα καλά αλλα το τελευταιο 10% της εκτύπωσης κουνάει το nozzle τα "κολωνάκια". Φαίνεται και στη δική του εκτύπωση αλλα ειδικά στα makes. Με fan τελείως off είχα κάποια βελτίωση γτ δν σκλήραινε νωρίς το layer. Λέτε να δοκιμασω z-hop?

Tετοια σχεδια αν δεν ειναι σεταρισμενος στο μεγιστο που μπορει να αποδοσει ο εκτυπωτης παντα θα υπαρχουν θεματα

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, nikniknikniknik είπε

Καλησπέρα! Αν έχει χρόνο καποιος και θελει το changle ας δει αυτό το σχέδιο.

δυσκολο το στολιδι να εκτυπωθει θελει fine tuning ο εκτυπωτης και φυσικα να ξερεις ακριβως σε ποια θερμοκρασια το υλικο χρησιμοποιεις δινει την καλυτερη ποιοτητα,

καθε 5 βαθμοι κελσιου αλλαζουν δραματικα τα αποτελεσματα και η ταχυτητα εκτυπωσης οπως και το retraction (string - skip layer κτλ)

Εγω εχω Z hop 0.65 στον δικο μου εκτυπωτη , κανε μια δοκιμη να δεις . Θα κοιταξω να το εκτυπωσω κι εγω και θα ποσταρω φωτο

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μια ερωτηση που αφορα περισσοτερο το κομματι σχεδιασμου. Λογω δουλειας ειμαι αρκετα εξοικειωμένος με το Sketchup και χρηησιμοποιω αυτο.

Για να δωσω ομως πχ υφη πέτρας σε ενα πχ κυβο που εχω ηδη σχεδιασει ποιο προγραμμα μπορω να χρησιμοποιησω; 

Δηλαδη να εχω ετοιμο το μοντελο μου απο το sketchup και μετα *πχ (στον τοιχο που θελω να το κανω) import σε αλλο  προγραμμα και να δωσω αυτη την υφη  πχ πετρας που θα ειναι ορατη μετα την 3d εκτυπωση ;

Επεξ/σία από The_Sheep
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 ώρες πριν, nikniknikniknik είπε

Καλησπέρα! Αν έχει χρόνο καποιος και θελει το challenge ας δει αυτό το σχέδιο.

Δεν πέτυχε  η εκτύπωση Παρόλο που ο εκτυπωτής μου δίνει πολύ καλές εκτύπωσεις με ελάχιστα προβλήματα. Τέλος πάντων εκτύπωση draft 0.3 quality print speed 40mm , αν θα έκανα προσπάθεια να βελτιώσω το αποτέλεσμα θα εκοβα ταχύτητα στο 30mm και θα ανέβαζα την ποιότητα εκτύπωσης στο 0.2 παρόλα αυτά δεν ξέρω αν θα πήγαινε πολύ καλύτερα 

IMG_20191217_143531_compress49.jpg

IMG_20191217_143704_compress49.jpg

IMG_20191217_143604_compress62.jpg

IMG_20191217_143631_compress76.jpg

Επεξ/σία από soter79
  • Like 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, soter79 είπε

Δεν πέτυχε  η εκτύπωση Παρόλο που ο εκτυπωτής μου δίνει πολύ καλές εκτύπωσεις με ελάχιστα προβλήματα. Τέλος πάντων εκτύπωση draft 0.3 quality print speed 40mm , αν θα έκανα προσπάθεια να βελτιώσω το αποτέλεσμα θα εκοβα ταχύτητα στο 30mm και θα ανέβαζα την ποιότητα εκτύπωσης στο 0.2 παρόλα αυτά δεν ξέρω αν θα πήγαινε πολύ καλύτερα 

IMG_20191217_143531_compress49.jpg

IMG_20191217_143704_compress49.jpg

IMG_20191217_143604_compress62.jpg

IMG_20191217_143631_compress76.jpg

Ακριβώς το ίδιο κάνει και εμένα φίλε. Αύριο που θα έχω χρόνο θα δοκιμασω με 30mm, γτ και εγώ με ακριβώς ίδια settings τύπωσα.

Συν z-hop, που δν μπορω να προβλεψω τι θα γίνει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, The_Sheep είπε

Μια ερωτηση που αφορα περισσοτερο το κομματι σχεδιασμου. Λογω δουλειας ειμαι αρκετα εξοικειωμένος με το Sketchup και χρηησιμοποιω αυτο.

Για να δωσω ομως πχ υφη πέτρας σε ενα πχ κυβο που εχω ηδη σχεδιασει ποιο προγραμμα μπορω να χρησιμοποιησω; 

Δηλαδη να εχω ετοιμο το μοντελο μου απο το sketchup και μετα *πχ (στον τοιχο που θελω να το κανω) import σε αλλο  προγραμμα και να δωσω αυτη την υφη  πχ πετρας που θα ειναι ορατη μετα την 3d εκτυπωση ;

φιλε καλησπερα μια ιδεα ειναι να χρησιμοποιησεις το meshmixer η το blender δωρεαν προγραμματα

Επεξ/σία από soter79
  • Like 1
Δημοσ.
Στις 22/8/2017 στις 8:46 ΠΜ, georgeadams είπε

Θεωρητικά, οποιονδήπτε sensor κάνει σωστά τη δουλειά του, δηλαδή να μετράει κάθε φορά χωρίς (αξιοπρόσεκτες) αποκλήσεις.

Εγώ έχω καταλήξει και χρησιμοποιώ αυτόν εδώ: 3D Touch Auto Level Sensor. Είναι κινεζο-κλώνος του BLTouch.

Πριν από αυτόν (και επειδή αρχικά μου φάνηκε μανούρα η συνδεσμολογία του), δοκίμασα έναν Capacitive Sensor (LJC18A3-H-Z/BX - μετράει πάνω από γυαλί αλλά η ακρίβεια του παίζει τρελά ανάλογα με τη θερμοκρασία) και έναν Inductive Sensor (LJ18A3-H-Z/BX - καλή ακρίβεια αλλά δεν λαβαίνει υπόψη του το γυαλί - μετράει το αλουμίνιο κάτω από αυτό).

Όποιον και να βάλεις, για να δουλέψει θέλεις αλλαγή Firmware σε Skynet ή ακόμα καλύτερα Marlin.

Η σύνδεση αυτού που χρησιμοποιώ απαιτεί να έχεις ξαναπιάσει κολλητήρι στα χέρια σου. Ακολούθησα τις οδηγίες από εδώ: Anet A8 3D-Touch Mount. Εκτός από οδηγίες για καλωδίωση περιέχει και τις αλλαγές που πρέπει να κάνεις στο Config του Skynet/Marlin. Eκτύπωσα όμως διαφορετική βάση: https://www.thingiverse.com/thing:2360242.

Γεια χαρά...

Τόσο το λινκ του κλώνου 3D Touch Auto Level Sensor

και του οδηγού Anet A8 3D-Touch Mount

δε λειτουργούν. Υπάρει κάτι νεότερο;

Δημοσ.

Καλησπερα στην παρέα,

ειμαι εντελώς άσχετος με το θεμα της 3D εκτυπωσης, αλλά επίσης είμαι και ανησυχο πνευμα. Τα χερια μου πιανουν και γουσταρω τις κατασκευες.

Σκεφτομαι να παρω εναν 3D εκτυπωτη ωστε να αρχισω να ασχολουμε και με αυτο. Θα ηθελα την βοηθεια σας, μιας και οι γνωσεις μου στο θεμα ειναι μηδαμινές, οπως σας εγραψα πιο πανω.

Αναζητωντας εκτυπωτη εφτασα στον Creality 3D ender3 οπου διαβασα καλα λογια και ειναι σε budget που μπορω να το διαθεσω.

Εδω διαβαζοντας ειδα οτι πολλά ατομα ασχολουνται με τον Anet A8. ΔΙαβασα οτι υπάρχει μεγάλη ¨κοινότητα" για αυτον και αυτο το γεγονος ειναι πολύ καλο, καθως θα υπάρχουν πολλές ετοιμες απαντησεις, λυσεις ακομα και σχέδια.

Ποια ειναι η γνωμη σας μεταξυ των 2 εκτυπωτών;   Το budget ειναι περιπου στα 200ευρω.

Δημοσ.
33 λεπτά πριν, Giannis20vt είπε

Καλησπερα στην παρέα,

ειμαι εντελώς άσχετος με το θεμα της 3D εκτυπωσης, αλλά επίσης είμαι και ανησυχο πνευμα. Τα χερια μου πιανουν και γουσταρω τις κατασκευες.

Σκεφτομαι να παρω εναν 3D εκτυπωτη ωστε να αρχισω να ασχολουμε και με αυτο. Θα ηθελα την βοηθεια σας, μιας και οι γνωσεις μου στο θεμα ειναι μηδαμινές, οπως σας εγραψα πιο πανω.

Αναζητωντας εκτυπωτη εφτασα στον Creality 3D ender3 οπου διαβασα καλα λογια και ειναι σε budget που μπορω να το διαθεσω.

Εδω διαβαζοντας ειδα οτι πολλά ατομα ασχολουνται με τον Anet A8. ΔΙαβασα οτι υπάρχει μεγάλη ¨κοινότητα" για αυτον και αυτο το γεγονος ειναι πολύ καλο, καθως θα υπάρχουν πολλές ετοιμες απαντησεις, λυσεις ακομα και σχέδια.

Ποια ειναι η γνωμη σας μεταξυ των 2 εκτυπωτών;   Το budget ειναι περιπου στα 200ευρω.

Φίλε μου αν θες την γνώμη μου που ξεκίνησα να ασχολούμαι πριν από 3 μήνες , μην πας σε Anet και ender 3 θα ταλαιπωρηθείς και δεν θα βγάλεις καλά αποτελέσματα και πολύ πιθανό είναι να τα παρατήσεις η να σου κοστίσει τα διπλά λεφτα σε βελτιώσεις μέχρι να το φέρεις σε καλή κατάσταση. Κλασική λύση είναι ο prusa i3 - creality CR 10 S - anycubic i3 mega s . Γενικά χρειάζεται πιστεύω να δεις το titan extruder , heated bed να φτάνει 60 βαθμούς- hotend που να πιάνει 250 βαθμούς ,και να δεις πολλά βίντεο στο youtube . 

Δεύτερη εκτύπωση τελικά χειρότερη από την πρώτη 0.2 ποιότητα εκτύπωσης ,30mm ταχύτητα εκτύπωσης , retraction 6 ταχύτητα retraction 40mm

IMG_20191218_163933_compress93.jpg

IMG_20191218_163910_compress21.jpg

Δημοσ.
48 λεπτά πριν, Giannis20vt είπε

Καλησπερα στην παρέα,

https://www.aliexpress.com/item/32948275148.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.2fc94c4dffKLhM

Αν θες κατω των 200ευρώ δες Anet A8 Plus (τονίζω το Plus) 

Ημουν άσχετος αλλα οπως ειπες "Τα χερια μου πιανουν και γουσταρω τις κατασκευες.". Τωρα εχω και δευτερο ανετ και μαλιστα για λογους δουλειας.

Θα παιδευτεις και θα μαθεις.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κατά τα άλλα ο deadpool βγήκε τέλειος ... Ο εκτυπωτής μου είναι ο anycubic i3 mega s με marlin custom firmware από David Ramiro

IMG_20191218_122628_compress6.jpg

IMG_20191218_122634_compress73.jpg

Επεξ/σία από soter79
  • Like 1
Δημοσ.
23 λεπτά πριν, soter79 είπε

Φίλε μου αν θες την γνώμη μου που ξεκίνησα να ασχολούμαι πριν από 3 μήνες , μην πας σε Anet και ender 3 θα ταλαιπωρηθείς και δεν θα βγάλεις καλά αποτελέσματα και πολύ πιθανό είναι να τα παρατήσεις η να σου κοστίσει τα διπλά λεφτα σε βελτιώσεις μέχρι να το φέρεις σε καλή κατάσταση. Κλασική λύση είναι ο prusa i3 - creality CR 10 S - anycubic i3 mega s . Γενικά χρειάζεται πιστεύω να δεις το titan extruder , heated bed να φτάνει 60 βαθμούς- hotend που να πιάνει 250 βαθμούς ,και να δεις πολλά βίντεο στο youtube . 

Δεύτερη εκτύπωση τελικά χειρότερη από την πρώτη 0.2 ποιότητα εκτύπωσης ,30mm ταχύτητα εκτύπωσης , retraction 6 ταχύτητα retraction 40mm

IMG_20191218_163933_compress93.jpg

IMG_20191218_163910_compress21.jpg

Στις αρχες ειχα εκτυπωσει κατι πολυ πιο ευκολο βεβαια, αλλα θελω να δοκιμασω τις ιδιες ρυθμισεις. Ειναι μια αλλη προσεγγιση

https://www.thingiverse.com/thing:2829553

Voronoi Eggs
Set travel speed to 200 mm/s
Increase retraction (on Prusa Slic3r 1,2 mm) //default 0,8
turn off the Z lift
decrease the print temp about 5-10 C. I prefer temps about 200C for PLA

@InuyashaΚανε μια εκτυπωση φιλε την παλιομπαλα αυτη να κλαψουμε ΧD, τζαμπα το παλευουμε εδω XD. Μαλλον πρεπει να μπουμε παλι στο firmware

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...