Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

εγω ειμαι σε υπογειο παλιου τυπου με σταθερη θερμοκρασια 20 και υγρασια 54%-60%   δεν εχω θεματα με τα καλα νηματα....τα ποιο φτηνα εχουν καποια ψιλοθεματα αλλα

δε με πειραζει

• Απαντ. 7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Moderators
Δημοσ.
17 λεπτά πριν, GeorgeVasil είπε

Ετσι τα εχω. 

Μετα απο 1.5+ χρονο το PLA αρχιζει και σπαει...δεν μιλαω για PETG που τσιρτσιριζει μετα απο 24 ωρες....Φωτο μολις γυρισω σπιτι.

Εχω pla σιγουρα πανω απο χρονο (ροζ χρωμα για παραγγελια που ειχα) πριν καμια βδομαδα που μου ζητησαν κατι εκτυπωσε αψογα , εγω πηρα κουτι απο jumbo διαφανο και γυρω γυρρω στο καπακι περασα σιλικονη οποτε στο κλεισιμο σφραγιζει χωρις να περνει αερα

• Like 2
Δημοσ.

καλησπέρα σε όλους. μετά το προηγούμενο πρόβλημα ,το οποίο λυθηκε, μου προέκυψαν 2 καινούργια. 1ον μέχρι στιγμής σε διάστημα 3 εβδομάδων μου έβγαλε 2 φορές ERROR : MINTEMP και 2ον αρχίζει να μου εκτυπώνει στο +10 και όχι στο 0. Ξέρω ότι κάποια ρύθμιση χρειάζεται αλλά δεν ξέρω ποια. Ευχαριστώ εκ των προτέρων. 

Δημοσ.
17 ώρες πριν, Inuyasha είπε

Εχω pla σιγουρα πανω απο χρονο (ροζ χρωμα για παραγγελια που ειχα) πριν καμια βδομαδα που μου ζητησαν κατι εκτυπωσε αψογα , εγω πηρα κουτι απο jumbo διαφανο και γυρω γυρρω στο καπακι περασα σιλικονη οποτε στο κλεισιμο σφραγιζει χωρις να περνει αερα

και γω ετοιμαζω ενα διαφανο κουτι που παιρνει 5 ρολλα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 ώρες πριν, fousekos είπε

καλησπέρα σε όλους. μετά το προηγούμενο πρόβλημα ,το οποίο λυθηκε, μου προέκυψαν 2 καινούργια. 1ον μέχρι στιγμής σε διάστημα 3 εβδομάδων μου έβγαλε 2 φορές ERROR : MINTEMP και 2ον αρχίζει να μου εκτυπώνει στο +10 και όχι στο 0. Ξέρω ότι κάποια ρύθμιση χρειάζεται αλλά δεν ξέρω ποια. Ευχαριστώ εκ των προτέρων. 

Μια προσωρινή λύση είναι να κανεις τα εξης βήματα
1) Auto Home
2) καλιμπράρεις bed
3) Auto Home
4) prepare --> move axis --> move Z και να το ανεβάσεις manualy στο +11 και να το ξανακατεβάσεις στο 0.
5) να αποθηκευσεις με Set Home Offset (κάπως έτσι λέγεται η εντολή)
6) print from SD

εμένα έτσι μου δούλευε σωστά μέχρι που εκτύπωσα αυτό: https://www.thingiverse.com/thing:2172190 και έλλησα το πρόβλημα μου.

Για ρυθμίσεις μεσα από το συστημα δε ξέρω να σου πω.

Σχετικά με το ERROR : MINTEMP ίσως να πρέπει να αλλάξεις καποιο από τα καλώδια ελέγχου της θερμοκρασίας και καταπάσα πιθανότητα αυτό που την ελέγχει (που είναι μικρό σαν μια μικρή φακή). Είναι φτηνά οπότε άλλαξε και 2

Επεξ/σία από D1mm1s
Δημοσ.

Γεια χαρά σε ολους , και εγω πλεον μελος του Club , αφου μετα την χθεσινη Cyber Monday , πηρα εναν Anycubic   i3 Mega S

Για την ωρα ειμαι ακομα στο διαβασμα περιμενωντας να ερθει

Ελπιζω να μην κανει πολυ θορυβο οπως διαβασα και με πεταξει η γυναικα απο το σπιτι :)

• Thanks 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, D1mm1s είπε

Μια προσωρινή λύση είναι να κανεις τα εξης βήματα
1) Auto Home
2) καλιμπράρεις bed
3) Auto Home
4) prepare --> move axis --> move Z και να το ανεβάσεις manualy στο +11 και να το ξανακατεβάσεις στο 0.
5) να αποθηκευσεις με Set Home Offset (κάπως έτσι λέγεται η εντολή)
6) print from SD

εμένα έτσι μου δούλευε σωστά μέχρι που εκτύπωσα αυτό: https://www.thingiverse.com/thing:2172190 και έλλησα το πρόβλημα μου.

Για ρυθμίσεις μεσα από το συστημα δε ξέρω να σου πω.

Σχετικά με το ERROR : MINTEMP ίσως να πρέπει να αλλάξεις καποιο από τα καλώδια ελέγχου της θερμοκρασίας και καταπάσα πιθανότητα αυτό που την ελέγχει (που είναι μικρό σαν μια μικρή φακή). Είναι φτηνά οπότε άλλαξε και 2

Λογικά εννοείς αυτά τα καλωδιάκια

2) με το auto home άρχισε και το έκανε

Το 4ο βήμα το κάνω από τον sliser;  γιατί η οθόνη του GEEEtech δείχνει 0 και μετά ξεκινά από το +10 δλδ στους +3 πόντους περίπου. Ευχαριστώ για την βοήθεια. :)

IMG_20191203_135350.jpg

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, fousekos είπε

Το 4ο βήμα το κάνω από τον sliser;  γιατί η οθόνη του GEEEtech δείχνει 0 και μετά ξεκινά από το +10 δλδ στους +3 πόντους περίπου. Ευχαριστώ για την βοήθεια. :)

IMG_20191203_135350.jpg

1) Ναι πιστεύω ότι σου έχει χαλάσει ένα από τα 2 καλώδια.

2) Εγώ επειδή το έκανα από τον εκτυπωτή ουσιαστικά έκανα auto home για να δω ότι και οι 2 άξονες ειναι οκ.
Mετα έβρισκα το σωστό ύψος του Ζ και έκανα καλιμπράρισμα του bed και αφου ξανα έκανα auto home, αν πουμε πχ ότι το πραγματικό μου ύψος ήταν +2.3, ανέβαζα τον Ζ στο +3 και μετά κατέβαζα 0,1mm μέχρι να φτάσω στο +2.3 που ήθελα. Σε αντίθετη περίπτωση αν το πήγαινα κατευθείαν στο +2.3 και έσωζα, όταν θα πάταγα print και θα με ανέβαζε μισό εκατοστό πάνω από αυτό που είχα ρυθμίσει.

• Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, fousekos είπε

IMG_20191203_135350.jpg

Αρχικά θέλει σφίξιμο το Hot end,

Μετά βάλε στο slicer μια εκτύπωση στο κέντρο και δες από εκεί πόσο χάνει, μπορείς με το starting gcode να το διωρθωσεις ώστε να εκτυπώνει σωστά κέντρο

https://www.thingiverse.com/search?sort=relevant&q=bed+center&type=things&dwh=945de6679a78c62

Επεξ/σία από Inuyasha
Δημοσ.
Στις 3/12/2019 στις 11:45 ΠΜ, The_Sheep είπε

Γεια χαρά σε ολους , και εγω πλεον μελος του Club , αφου μετα την χθεσινη Cyber Monday , πηρα εναν Anycubic   i3 Mega S

Για την ωρα ειμαι ακομα στο διαβασμα περιμενωντας να ερθει

Ελπιζω να μην κανει πολυ θορυβο οπως διαβασα και με πεταξει η γυναικα απο το σπιτι :)

Μπράβο φίλε είναι καλό εργαλείο τον ίδιο έχω κι εγώ και είμαι πολύ ευχαριστημένος

• Like 1
Δημοσ.
Στις 1/12/2019 στις 1:23 ΜΜ, BrocasHelm είπε

Ερώτηση, πόσο pla καταναλώνετε; 1 κιλό περίπου πόσο βγάζει; Ρωτάω γιατί εκεί που θα πάρω τον Ender 3 Pro δίνει σε καλή τιμή πακέτο 1 ή 2 κιλά.

Το ένα κιλό pla είναι 330 μέτρα περίπου στο πρόγραμμα cura όταν κάνεις slice σου βγάζει και κόστος της κατασκευής

Δημοσ.
1 ώρα πριν, soter79 είπε

Μπράβο φίλε είναι καλό εργαλείο τον ίδιο έχω κι εγώ και είμαι πολύ ευχαριστημένος

Αααα πολυ ωραια , να σε ρωτησω κατι λοιπον, πριν καν μου ερθει το μηχανημα. Γινεται να κανω καποια μοντα για τον θορυβο; Να αλλαξω ανεμιστηρακι πχ; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, The_Sheep είπε

Αααα πολυ ωραια , να σε ρωτησω κατι λοιπον, πριν καν μου ερθει το μηχανημα. Γινεται να κανω καποια μοντα για τον θορυβο; Να αλλαξω ανεμιστηρακι πχ; 

Ναι μπορείς να χρησιμοποιήσεις noctua ανεμιστήρες οι οποίοι είναι πολύ ήσυχοι αλλά δεν είναι φτηνοί . Γενικά μην σε αγχωνει τόσο ο ήχος απο τα ανεμιστήρακια. Ένα από τα πιο σημαντικά είναι η αναβάθμιση σε titan extruder , αναβάθμιση σε Mega-S Marlin 1.1.9 by davidramiro ψαξτο στο thingiverse . .. οπωσδήποτε πρέπει να αναβαθμιστεί το spool holder ψάξε πάλι στο thingiverse.

Πολύ σημαντικό προσοχή με τη σπάτουλα πάνω στην ειδική επιφάνεια γιατί μπορείς να την καταστρέψεις. Ο γενικός κανόνας είναι μετά την εκτύπωση αφήνουμε τα κομματια και την θερμαινόμενη επιφάνεια να κρυώσει και μετά ξεκολανε με το χέρι.

Δες και μάθε καλά την διαδικασία του bed levelling. Πολύ σημαντικό για τις εκτυπώσεις.

Επεξ/σία από soter79
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 3/12/2019 στις 2:20 ΜΜ, D1mm1s είπε

1) Ναι πιστεύω ότι σου έχει χαλάσει ένα από τα 2 καλώδια.

2) Εγώ επειδή το έκανα από τον εκτυπωτή ουσιαστικά έκανα auto home για να δω ότι και οι 2 άξονες ειναι οκ.
Mετα έβρισκα το σωστό ύψος του Ζ και έκανα καλιμπράρισμα του bed και αφου ξανα έκανα auto home, αν πουμε πχ ότι το πραγματικό μου ύψος ήταν +2.3, ανέβαζα τον Ζ στο +3 και μετά κατέβαζα 0,1mm μέχρι να φτάσω στο +2.3 που ήθελα. Σε αντίθετη περίπτωση αν το πήγαινα κατευθείαν στο +2.3 και έσωζα, όταν θα πάταγα print και θα με ανέβαζε μισό εκατοστό πάνω από αυτό που είχα ρυθμίσει.

καλημέρα. 1)έχεις δίκιο γιατί όταν το πειράζω λίγο μου βγάζει το error

2) έκανα auto home και οι άξονες είναι οκ , το bed το ανέβασα όσο πήγαινε αλλά όταν έκανα auto home η μύτη το έσπρωχνε 1 πόντο κάτω και το κράταγε εκεί. η επιλογή set home offsets του εκτυπωτή τι κάνει ακριβώς? το gcode στον cura που μπορώ να τον δω? 

Επεξ/σία από fousekos

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...