Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

σφιξιμο τοσο οσο να μην πηδαει δοντια......αυτο μπορεις να το καταλαβεις να κανεις μια γρηγορη αλλαγη -χ στο + χ με καποια ταχυτητα...το ιδιο και στον Υ

ειναι σαν την αλυσιδα στο μηχανακι οταν πατας γκαζι τεντωνει η μια πλευρα και η αλλη χαλαρωνει.....να μη κρεμαει λεει ο μαστορας

• Απαντ. 7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

ωραια...!!!!πρεπει να το εχω σφιξει παρα πολυ ,...σχεδον σπρωχνω την κεφαλη (extruder ?) για να "περπατησει" πανω στη ραγα (συγχωρεστε με γιατι δεν ξερω πως λενε το καθένα -)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σε όλους. 

Έχω ένα πολύ περίεργο θέμα με τον ender 3 τις τελευταίες ημέρες! δεν ξέρω αν μπορεί κάποιος να βοηθήσει.

Τον εκτυπωτή τον έχω εδώ και περίπου ένα χρόνο, πριν από ένα μήνα αναβάθμισα τη μητρική στην V1.1.5 και ήμουν απόλυτα ευχαριστημένος.

Το θέμα είναι ότι τις τελευταίες μέρες ξαφνικά εκεί που τυπώνει κανονικά, ο extruder σταματάει να λειτουργεί και δεν "σπρώχνει" filament με αποτέλεσμα να καταστέφεται η εκτύπωση.

Σε μερικές άλλες περιπτώσεις δεν λειτουργεί από την αρχή της εκτύπωσης!

Δοκίμασα διάφορα χωρίς αποτέλεσμα εκτός από ένα πράγμα... όταν ΔΕΝ χρησιμοποιώ το Heated Bed όλα είναι φυσιολογικά!  

Δεν ξέρω λοιπόν πού είναι το θέμα; Στη μητρική; στο τροφοδοτικό; στο κρεβάτι; ή μήπως στο μοτέρ του extruder;

'Εχεις κάποιος παρόμοια εμπειρία;; 

Ευχαριστώ πολύ!

Λύθηκε το θέμα!!! Αν κάποιος αντιμετωπίσει κάτι παρόμοιο... Τελικά το πρόβλημα ήταν στον σύνδεσμο xt60 που ενώνει το τροφοδοτικό με την μητρική. Ήταν μισό καμμένος και για αυτό όταν ανέβαζε θερμοκρασία μάλλον βραχυκύκλωνε. Έβαλα ένα νέο καλώδιο -ενισχυμένο- και όλα καλά! 

IMG_20191125_201021.jpg

Επεξ/σία από maniaac
Δημοσ.

Καλημέρα σε όλους. Έχω αυτόν 1579033424_GeeetechAcrylicPrusaI3ProB.jpg.c62c80b4c09434dcc6e33bbaf1127154.jpg

και εδώ και 1 εβδομάδα,  στο heater όπως βλέπεταιfe9309ab-cc81-4bf5-a653-3fdae19fdece.png.ec3bd5fe1fe16f163d3ac1934ba6c151.png

, αν και είναι σφιγμένο , μου πετάει μάλλον υλικό από εκεί, έχει κάποιος καποια γνώμη? ευχαριστώ.

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, fousekos είπε

Καλημέρα σε όλους. Έχω αυτόν 1579033424_GeeetechAcrylicPrusaI3ProB.jpg.c62c80b4c09434dcc6e33bbaf1127154.jpg

και εδώ και 1 εβδομάδα,  στο heater όπως βλέπεταιfe9309ab-cc81-4bf5-a653-3fdae19fdece.png.ec3bd5fe1fe16f163d3ac1934ba6c151.png

, αν και είναι σφιγμένο , μου πετάει μάλλον υλικό από εκεί, έχει κάποιος καποια γνώμη? ευχαριστώ.

Δοκίμασες να σφήξεις ενώ είναι ζεστή η μύτη? Αλλιώς οι γνώσεις μου επειδή είμαι νέος στο χόμπυ δεν με βοηθάνε για κάτι παραπάνω.

Θεωρητικα πάντως κάτι μέσα στο μπλοκ δεν εφάπτεται καλά και βρίσκει δρόμο το λιωμένο υλικό.

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, D1mm1s είπε

Δοκίμασες να σφήξεις ενώ είναι ζεστή η μύτη? Αλλιώς οι γνώσεις μου επειδή είμαι νέος στο χόμπυ δεν με βοηθάνε για κάτι παραπάνω.

Θεωρητικα πάντως κάτι μέσα στο μπλοκ δεν εφάπτεται καλά και βρίσκει δρόμο το λιωμένο υλικό.

αυτήν την στιγμή το έχω λύσει όλο να το καθαρίσω και θα το σφίξω έτσι όπως λες.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, fousekos είπε

αυτήν την στιγμή το έχω λύσει όλο να το καθαρίσω και θα το σφίξω έτσι όπως λες.

τα έδεσα όλα καλά και σωστά με τον heater αναμμένο,σε λίγο θα εκτυπώσω κάτι δοκιμαστικά και βλέπουμε. :) 

Επεξ/σία από fousekos
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

"Watercooler chat"

Τιποτα καλο με την επερχόμενη black Friday βρήκατε? (Οτιδήποτε ηλεκτρονικο)

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

1 ώρα πριν, fousekos είπε

τα έδεσα όλα καλά και σωστά με τον heater αναμμένο,σε λίγο θα εκτυπώσω κάτι δοκιμαστικά και βλέπουμε. :) 

μου έκανε το ίδιο. σφίξε τη μύτι κόντρα στο "throat", όχι κοντρα στο heat block. έτσι έστρωσε σε εμενα. και άσε μια τρίχα κενο μύτι με block

Επεξ/σία από nikniknikniknik
  • Like 1
Δημοσ.
Στις 24/11/2019 στις 9:38 ΜΜ, maniaac είπε

Καλησπέρα σε όλους. 

Έχω ένα πολύ περίεργο θέμα με τον ender 3 τις τελευταίες ημέρες! δεν ξέρω αν μπορεί κάποιος να βοηθήσει.

Τον εκτυπωτή τον έχω εδώ και περίπου ένα χρόνο, πριν από ένα μήνα αναβάθμισα τη μητρική στην V1.1.5 και ήμουν απόλυτα ευχαριστημένος.

Το θέμα είναι ότι τις τελευταίες μέρες ξαφνικά εκεί που τυπώνει κανονικά, ο extruder σταματάει να λειτουργεί και δεν "σπρώχνει" filament με αποτέλεσμα να καταστέφεται η εκτύπωση.

Σε μερικές άλλες περιπτώσεις δεν λειτουργεί από την αρχή της εκτύπωσης!

Δοκίμασα διάφορα χωρίς αποτέλεσμα εκτός από ένα πράγμα... όταν ΔΕΝ χρησιμοποιώ το Heated Bed όλα είναι φυσιολογικά!  

Δεν ξέρω λοιπόν πού είναι το θέμα; Στη μητρική; στο τροφοδοτικό; στο κρεβάτι; ή μήπως στο μοτέρ του extruder;

'Εχεις κάποιος παρόμοια εμπειρία;; 

Ευχαριστώ πολύ!

Λύθηκε το θέμα!!! Αν κάποιος αντιμετωπίσει κάτι παρόμοιο... Τελικά το πρόβλημα ήταν στον σύνδεσμο xt60 που ενώνει το τροφοδοτικό με την μητρική. Ήταν μισό καμμένος και για αυτό όταν ανέβαζε θερμοκρασία μάλλον βραχυκύκλωνε. Έβαλα ένα νέο καλώδιο -ενισχυμένο- και όλα καλά! 

IMG_20191125_201021.jpg

Γενικά υπήρχε ένα θέμα (κάποιες παρτίδες) με τους xt60, δεν ήταν καλής ποιότητας.

• Like 1
Δημοσ.

Ερώτηση, πόσο pla καταναλώνετε; 1 κιλό περίπου πόσο βγάζει; Ρωτάω γιατί εκεί που θα πάρω τον Ender 3 Pro δίνει σε καλή τιμή πακέτο 1 ή 2 κιλά.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, BrocasHelm είπε

Ερώτηση, πόσο pla καταναλώνετε; 1 κιλό περίπου πόσο βγάζει; Ρωτάω γιατί εκεί που θα πάρω τον Ender 3 Pro δίνει σε καλή τιμή πακέτο 1 ή 2 κιλά.

Αμα κάνεις slice σου λέει ποσα gr θελει. Οπότε υπολογίζεις ποσα μπορεις να βγάλεις. 

Γενικά εμενα που πήγαν παραπάνω από όσο νομιζα στην αρχή.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, BrocasHelm είπε

Σε γενικές γραμμές βγαζεις πολλές εκτυπώσεις. Δεν ξέρω αν κάποιος έχει καεί τόσο ώστε να το υπολογίσει και αυτό μόνο κατα μέσο όρο γιατι έχει να κανει και με το τι εκτυπώσεις θες να κάνεις. Το Cura που χρησιμοποιώ εγώ μου λέει κατανάλωση υλικού ανα σχέδιο σε γραμμάρια και μέτρα.

Οπότε αν αυτά που έχεις βρει σε προσφορά σαν υλικά εταιρείας σου κάνουν και ξέρεις ότι θα εκτυπώσεις πράμα τότε εκμεταλλεύσου την προσφορά όσο πιο πολύ μπορείς.

Αν σαν υλικό δεν το έχεις χρησιμοποιήσει τότε πάρε ένα κιλό για να δεις ότι σου κάνει (δεν έχω τρελή εμπειρία γενικά, αλλα εχω δοκιμασει υλικό από 2 διαφορετικές εταιρείας και καταλαβα διαφορα)

• Moderators
Δημοσ.
1 ώρα πριν, GeorgeVasil είπε

Παρε υλικο οποτε το χρειαζεσαι γιατι η υγρασια το καταστεφει...και αυτο εχει επιπτωση στις εκτυπωσεις.

Η απλά αγοράζεις ένα καλό κουτί που μπορείς να κλείσεις σωστά και το γεμίζεις silca gel bags

Σε μόνιμη βάση χρειάζομαι να έχω στοκ 8-10 χρώματα ή αν κάποιος θέλει δοκιμές με διαφορά υλικά/χρώματα

επίσης σημασία έχει και τι υλικό περνεις, αλλιώς τραβάει υγρασία το nylon αλλιώς το pla

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Inuyasha είπε

Η απλά αγοράζεις ένα καλό κουτί που μπορείς να κλείσεις σωστά και το γεμίζεις silca gel bags

Σε μόνιμη βάση χρειάζομαι να έχω στοκ 8-10 χρώματα ή αν κάποιος θέλει δοκιμές με διαφορά υλικά/χρώματα

επίσης σημασία έχει και τι υλικό περνεις, αλλιώς τραβάει υγρασία το nylon αλλιώς το pla

Ετσι τα εχω. 

Μετα απο 1.5+ χρονο το PLA αρχιζει και σπαει...δεν μιλαω για PETG που τσιρτσιριζει μετα απο 24 ωρες....Φωτο μολις γυρισω σπιτι.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...