Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ.
1 ώρα πριν, nikniknikniknik είπε

Καλημερα! Εχει ιδεα καποιος πως ρυθμιζουμε για τα support τις φωτο?? Φαινεται πολυ δυνατο option. Τα δικα μου κλασικα support θα με πονεσουν να τα αφαιρεσω. Θα στείλω φωτο το βραδυ απο το sword του Lich King!

Untitled.png

Το simolyfy έχει επιλογή σίγουρα, combine every X layers

• Απαντ. 7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σας.Εχω διαβασει πολλά για 3d printing μιας και θελω να μπω και γω στον ωραιο αυτο κοσμο.Εχω ενα budget γυρω στα 300€.Οι εκτυπώσεις που θα κανω θα ειναι για μενα αντε και για μερικους φιλους.Φανταζομαι με αυτα τα χρηματα παιρνεις κατι για πολύ αρχαριο.Το σιγουρο ειναι πως θελω να συνδεεται με pc.Tι θα προτεινατε.Αξιζει μεταχειρισμένος??Οι εκτυπώσεις μου θα ειναι μεχρι 20 εκατοστα.Ευχαριστω εκ των προτερων

Υ.Γ Εχω δεί αυτόν εδώ να πω την αλήθεια που μου κέντρισε περισσότερο το ενδιαφερων Original Prusa i3 MK3 Multi Material 2.0S

Επεξ/σία από alldaynews
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, Inuyasha είπε

Το simolyfy έχει επιλογή σίγουρα, combine every X layers

Δεν μπορω να πω στα support να μην μου αγκαλιαζουν το μοντελο - χειρολαβη του σπαθιου... Υπαρχει κατι που δν βλεπω? Να πω δλδ μονο στον Χ αξονα supports. Απλα towers να μου εκανε κατα τον Χ θα ηταν κομπλε... Δοκιμαζω tree support τωρα, με αρκετο παιδεμα, φαινονται να μπορουν να αφαιρεθουν

• Moderators
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, nikniknikniknik είπε

Δεν μπορω να πω στα support να μην μου αγκαλιαζουν το μοντελο - χειρολαβη του σπαθιου... Υπαρχει κατι που δν βλεπω? Να πω δλδ μονο στον Χ αξονα supports. Απλα towers να μου εκανε κατα τον Χ θα ηταν κομπλε... Δοκιμαζω tree support τωρα, με αρκετο παιδεμα, φαινονται να μπορουν να αφαιρεθουν

Παίζεις με τα offset από τους ανάλογους άξονες

Δημοσ.
Στις 28/10/2019 στις 10:47 ΜΜ, nik0laus είπε

H πρώτη μου αξιόλογη προσπάθεια , πέρα από δυο τρία πραγματάκια που προηγήθηκαν για βελτίωση του anet A8 (extruder button - T corners κλπ) και ένα benchy boat.

Εντελώς στοκ , μόνη βελτίωση το τζάμι στο bed, 3mm από τον τζαμά της γειτονιάς ούτε λακ ούτε κόλλες ,ούτε τίποτα  200/60 βαθμοί και μέχρι τώρα όλα καλά.

Σχετικά με κάποιες λεπτές κλωστές (όχι πολλές) που βγήκαν στο βάζο ανάμεσα στις πτυχώσεις τι φταίει ; 

Μήπως κάποια θέλει ρύθμιση σχετικά με retract γιατί δεν είχα βάλει κάτι σχετικό στις ρυθμίσεις...

IMG_20191028_222915.jpg

πρεπει να δινεις και καποια στοιχεια   πχ με ποιον slicer , χρησιμοποιησες vase mode ???οταν πας σε vase mode πολλα πραγματα τα ακυρωνει μονο του ο slicer.....για πες γιατι δεν ειναι καλη εκτυπωση για βαζο

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Cura 4.3,    0.2  mm layer , δεν χρησιμοποίησα vase mode,  αφαίρεσα απλά τα επάνω layers και μηδένισα το infill

Η εκτύπωση έχει βγει αρκετά καλή θα έλεγα μιας και χρησιμοποίησα σχετικά χαμηλή ανάλυση για "σβελτάδα"  :) (η φωτογραφία και το χρώμα ίσως ξεγελάνε ...) απλά είχα λίγες κλωστές (αυτό λέγεται stringing ? ) εσωτερικά του βάζου μεταξύ των πτυχώσεων και για αυτό αναρωτιέμαι τι φταίει...

Επεξ/σία από nik0laus
  • Moderators
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, nik0laus είπε

Cura 4.3,    0.2  mm layer , δεν χρησιμοποίησα vase mode,  αφαίρεσα απλά τα επάνω layers και μηδένισα το infill

Η εκτύπωση έχει βγει αρκετά καλή θα έλεγα μιας και χρησιμοποίησα σχετικά χαμηλή ανάλυση για "σβελτάδα"  :) (η φωτογραφία και το χρώμα ίσως ξεγελάνε ...) απλά είχα λίγες κλωστές (αυτό λέγεται stringing ? ) εσωτερικά του βάζου μεταξύ των πτυχώσεων και για αυτό αναρωτιέμαι τι φταίει...

Στο vase mode γλυτωνεις αρκετα απο αυτα μιας και η εκτυπωση ειναι μια συνεχομενη γραμμη

Δημοσ.

Deadpool 0.2 normal εκτύπωση βγήκε πολύ καλός κατά την γνώμη μου. Το ύψος του μοντέλου είναι 18cm η 180mm . infill 5%για οικονομία.

IMG_20191103_114851_compress52.jpg

IMG_20191102_232551_compress7.jpg

Δημοσ.
Στις 19/10/2019 στις 12:33 ΜΜ, D1mm1s είπε

Καλημέρα σας,

Ξανά εδώ με πρόβλημα το οποίο νόμιζα ότι είχα ξεπεράσει μέχρι που αποφάσισα να εκτυπώσω κάτι πιο χρήσιμο για μένα το οποίο έχει και πιο μεγάλο ύψος από απλές σαχλαμαρίτσες που έχω δοκιμάσει μέχρι τώρα.
Σας παραθέτω φωτογραφίες με το τι έχει γίνει καθώς επίσης και με τις ρυθμίσεις εκτύπωσης που χρησιμοποιώ και όποιος έχει να μου δώσει κανένα hint θα με βοηθήσει πολύ.
Με δυο λόγια από ένα σημείο και μετά δεν μου έβγαινε υλικό και ο εκτυπωτής εκτύπωνε στον αέρα.

Prob.jpg.52bfba0c20b853891c160a12ce5be5b4.jpg

1.jpg.ec77522a76bc4a3ec33305abba2e0749.jpg2.jpg.ada1705d283115a0761088c65bb3ae29.jpg3.jpg.097565ef1a6f9f7a07b656b79f06170d.jpg4.jpg.a34c321471f0b8e3bbf1557776ee741e.jpg

Καλημέρα σας,

Ξανά εδώ και αφού με τα hints τα δικά σας διαπιστώνω ότι ακόμα έχω πρόβλημα βγάζω το συμπέρασμα ότι το πρόβλημα δεν ειναι στις ρυθμίσεις μου αλλα σε κάποιο από τα μέρη του εκτυπωτή.

Το πρώτο που θα κάνω όταν πάω σπίτι σήμερα είναι να σφήξω τις ροδέλες του extruder της τροφοδοσίας του filament μήπως είναι χαλαρές και δεν το αγκαλιάζουν καλά ώστε να το  σπρώχνουν όπως θα έπρεπε κατα τη διαδικασία εκτύπωσης. Καλιμπράρισμα και τεστ να δω αν θα συνεχίσει να μου κάνει τα ίδια.

Αν μου κάνει τα ίδια πιστεύω ότι πρέπει να πειραματιστώ με αλλαγή extruder nozle και κατά προτίμηση να πάω σε κάποιο σετάκι και όχι ξέχωρα κομμάτια όπως αυτό που έχω τώρα, γιατί πολύ φοβάμαι ότι το πρόβλημα είναι στην ένωση όλων των parts μεταξί τους. Πιστεύων ότι εσωτερικά κάτι δεν εφάπτεται καλα με αποτέλεσμα να προλαβαίνει να παγώσει το υλικό πριν φτάσει στη μύτη.

Έτσι λοιπόν Θέλω να ρωτήσω αν αξίζει να αγοράσω αυτόν: https://grobotronics.com/e3d-j-head-extruder-0.4mm-1.75mm-filamet.html. Αν κάποιος δλδ το έχει χρησιμοποιήσει.

Σε μιά αναζήτηση που έχω κάνει καταλαβαίνω ότι δεν είναι original (τον original σε Ελλάδα τον βρισκω 40-50 ευρώ) αλλά επειδή θέλω να κάνω πειραματισμούς βρήκα αυτόν για να τον αλλάξω τελείως χωρίς να δώσω πολλά λεφτά και θέλω γνώμη αν αξίζει αυτό που σκεφτομαι ή αν θα είναι πεταμένα λεφτά γιατί εν τέλη θα αναγκαστώ στα καπάκια να πάρω τον ακριβό.

Να πώ ότι ακόμα δεν με ενδιαφέρει η τέλεια αψεγάδιαστη εκτύπωση αλλά η ολοκληρωμένη χωρίς να σταματήσει εκτύπωση.

Δημοσ.

Ο E3D v6 είναι ίσως ο πιό δημοφιλής σχεδιασμός και συνήθως δουλεύει πολύ καλά. Βέβαια, θα πρέπει να εκτυπώσεις και την αντίστοιχη βάση γιατί δεν ταιριάζει στο carriage του Anet A8. Ψάξε στο thingiverse και θα βρεις δεκάδες carriage designs συμβατά με αυτόν.

Βέβαια, ούτε ο E3D V6 είναι μονοκόμματος και δε νομίζω να υπάρχει κάτι σε μονοκόμματο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα! Αρκετα οκ η χθεσινη μου σχετικα αποτυχημένη προσπαθεια με τα tree supports. Ότι αλλο support δοκιμασα κατέληγε να τυλίγει όλο το σπαθι ή τα μπαίνει μεσα στην λαβή. Εχω μαζί και το stl αρχειο και τις φωτο σε πληρη αναλυση. Αν  καποιος εχει ορεξη και μπορεσει να κανει καλυτερο slice ή να μου δώσει κανα point.

https://1drv.ms/u/s!ArtN3vLWZFN-tyQgK734knTPnVCr?e=xlmG4U 

1259.png

123.png

Επεξ/σία από nikniknikniknik
  • Moderators
Δημοσ.

Καλησπέρα! Αρκετα οκ η χθεσινη μου σχετικα αποτυχημένη προσπαθεια με τα tree supports. Ότι αλλο support δοκιμασα κατέληγε να τυλίγει όλο το σπαθι ή τα μπαίνει μεσα στην λαβή. Εχω μαζί και το stl αρχειο και τις φωτο σε πληρη αναλυση. Αν  καποιος εχει ορεξη και μπορεσει να κανει καλυτερο slice ή να μου δώσει κανα point.

https://1drv.ms/u/s!ArtN3vLWZFN-tyQgK734knTPnVCr?e=xlmG4U 

1259.png

123.png

σε τι μεγεθος θελεις να το εκτυπωσεις ?

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, Inuyasha είπε

σε τι μεγεθος θελεις να το εκτυπωσεις ?

το τύπωσα 300mm με 0,3 layers, για να δω και την ανετα να εκτυπωνει σχεδον max volume σε z. Τωρα θα δοκιμασω 180mm (οσο ειναι το σχεδιο) με 0,1 layer. ΑΑΑΑν ολα πανε καλα καποια στιγμη θα βαρεσω 20ωρο με 300mm και 0,1 layer. Eίχα μεγαλη αγαπη το wow :P

• Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

το τύπωσα 300mm με 0,3 layers, για να δω και την ανετα να εκτυπωνει σχεδον max volume σε z. Τωρα θα δοκιμασω 180mm (οσο ειναι το σχεδιο) με 0,1 layer. ΑΑΑΑν ολα πανε καλα καποια στιγμη θα βαρεσω 20ωρο με 300mm και 0,1 layer. Eίχα μεγαλη αγαπη το wow :P

Αν πας να το βγαλεις μονοκομματο χαλας πολυ υλικο σε support χωρις λογο με το 3d builder των windows κοψτο στην μεση

1.png

Επεξ/σία από Inuyasha
  • Like 1
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...