Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Χαιρετω σας

Παρηγγειλα κι εγω εναν 3d printer γιατι εχει πλακα να φτιαχνεις διαφορα μπιχλιμπιδια.

Δεν εχω ιδεα απο χαρακτηριστικα και χειρισμο αλλα θα το παλεψω. 

πηρα αυτον γιατι μου αρεσε η lcd οθονουλα του. Καλός είναι? 

https://www.aliexpress.com/item/4000053031329.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.67cd4c4d1FKNda

Επεξ/σία από xristaras69
  • Απαντ. 7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σας, πουλάω την μητρική του Ender 3 την 1.1.3, έχει δουλέψει λιγότερο από χρόνο και έχει είδη περασμένο το marlin με το thermal protection ενεργοποιημένο, αν κάποιος ενδιαφέρετε μπορεί να μου στείλει μήνυμα!

banggood.com/Creality-3D-Ender-3-3D-Printer-24V-Mainboard-Controller-Board-p-1334192.html

Επεξ/σία από maniaac
Δημοσ.

Και εγώ έχω μια μητρική από ανετ ολοκαίνουργια, αχρησιμοποίητη αν θέλει κανείς. Την είχα πάρει όταν νόμισα πως κάηκε η δικιά μου αλλά τελικά ήταν καλώδιο...

Δημοσ.

Καλημέρα σας,

Ξανά εδώ με πρόβλημα το οποίο νόμιζα ότι είχα ξεπεράσει μέχρι που αποφάσισα να εκτυπώσω κάτι πιο χρήσιμο για μένα το οποίο έχει και πιο μεγάλο ύψος από απλές σαχλαμαρίτσες που έχω δοκιμάσει μέχρι τώρα.
Σας παραθέτω φωτογραφίες με το τι έχει γίνει καθώς επίσης και με τις ρυθμίσεις εκτύπωσης που χρησιμοποιώ και όποιος έχει να μου δώσει κανένα hint θα με βοηθήσει πολύ.
Με δυο λόγια από ένα σημείο και μετά δεν μου έβγαινε υλικό και ο εκτυπωτής εκτύπωνε στον αέρα.

Prob.jpg.52bfba0c20b853891c160a12ce5be5b4.jpg

1.jpg.ec77522a76bc4a3ec33305abba2e0749.jpg2.jpg.ada1705d283115a0761088c65bb3ae29.jpg3.jpg.097565ef1a6f9f7a07b656b79f06170d.jpg4.jpg.a34c321471f0b8e3bbf1557776ee741e.jpg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 ώρες πριν, D1mm1s είπε

Καλημέρα σας,

Ξανά εδώ με πρόβλημα το οποίο νόμιζα ότι είχα ξεπεράσει μέχρι που αποφάσισα να εκτυπώσω κάτι πιο χρήσιμο για μένα το οποίο έχει και πιο μεγάλο ύψος από απλές σαχλαμαρίτσες που έχω δοκιμάσει μέχρι τώρα.
Σας παραθέτω φωτογραφίες με το τι έχει γίνει καθώς επίσης και με τις ρυθμίσεις εκτύπωσης που χρησιμοποιώ και όποιος έχει να μου δώσει κανένα hint θα με βοηθήσει πολύ.
Με δυο λόγια από ένα σημείο και μετά δεν μου έβγαινε υλικό και ο εκτυπωτής εκτύπωνε στον αέρα.

Prob.jpg.52bfba0c20b853891c160a12ce5be5b4.jpg

1.jpg.ec77522a76bc4a3ec33305abba2e0749.jpg2.jpg.ada1705d283115a0761088c65bb3ae29.jpg3.jpg.097565ef1a6f9f7a07b656b79f06170d.jpg4.jpg.a34c321471f0b8e3bbf1557776ee741e.jpg

Καλημερα! Αρχικα απο δικη μου εμπειρια ειδα οτι το 0,4 line width με 0,4 nozzle πρακτικα δεν γινεται. Οποτε το εχω 0,3. Μετα οποτε εβαζα 100% το fan ειχα προβλημα αποκολλησης ή βουλωματος. 

Οσο για την δικια σου περιπτωση. Απλα σταματησε να κανει extrude ή βουλωσε; Δες μηπως εσπασε το νημα στο bowden tube.

Μου φαινεται λιγο περιεργο απλα να μην δινει εντολη να τραβηξει νημα.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

EXEI ΦΑΓΩΘΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΚΟΛΛΑΕΙ ΤΑ ΔΥΟ POST... Οποτε f it 

Το ταπεινο μου project 😝. Ολα στο χερι φτιαγμενα. Μονο τροχο εχω. Θα παω να δω αυριο ποσο παει το plexiglass. Αν ειναι ακριβο θα παρω μονο για δυο πορτες και το υπολοιπο κοντρα πλακε. Γιατι θελω καποια στιγμη να γυρισει οπως θα επρεπε ο εκτυπωτης να τον βλεπω. Αλλα ειναι οτι καλυτερο και σταθερο επιπλο εχω αυτη τη στιγμη.

Αφου τα γυαλισω-βαψω θα βαλω τα ηλεκτρονικα στο μικρο κουτι. Με ανεμιστηρες και πανω plexiglass.

Btw πρωτη φορα εκτυπώνω με rainbow pla της easyprint. Φαίνεται πολύ καλή ποιοτητα νήματος αλλα δν ξερω κατα ποσο θα αλλαξει χρωματα σε μια εκτυπωση. Αναμονη κανα 10ωρο ακομα 

Screenshot_20191020-113344_Gallery.jpg

Επεξ/σία από nikniknikniknik
  • Like 1
  • Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, nikniknikniknik είπε

Καλημερα! Αρχικα απο δικη μου εμπειρια ειδα οτι το 0,4 line width με 0,4 nozzle πρακτικα δεν γινεται. Οποτε το εχω 0,3. Μετα οποτε εβαζα 100% το fan ειχα προβλημα αποκολλησης ή βουλωματος. 

Οσο για την δικια σου περιπτωση. Απλα σταματησε να κανει extrude ή βουλωσε; Δες μηπως εσπασε το νημα στο bowden tube.

Μου φαινεται λιγο περιεργο απλα να μην δινει εντολη να τραβηξει νημα.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

EXEI ΦΑΓΩΘΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΚΟΛΛΑΕΙ ΤΑ ΔΥΟ POST... Οποτε f it 

Το ταπεινο μου project 😝. Ολα στο χερι φτιαγμενα. Μονο τροχο εχω. Θα παω να δω αυριο ποσο παει το plexiglass. Αν ειναι ακριβο θα παρω μονο για δυο πορτες και το υπολοιπο κοντρα πλακε. Γιατι θελω καποια στιγμη να γυρισει οπως θα επρεπε ο εκτυπωτης να τον βλεπω. Αλλα ειναι οτι καλυτερο και σταθερο επιπλο εχω αυτη τη στιγμη.

Αφου τα γυαλισω-βαψω θα βαλω τα ηλεκτρονικα στο μικρο κουτι. Με ανεμιστηρες και πανω plexiglass.

Btw πρωτη φορα εκτυπώνω με rainbow pla της easyprint. Φαίνεται πολύ καλή ποιοτητα νήματος αλλα δν ξερω κατα ποσο θα αλλαξει χρωματα σε μια εκτυπωση. Αναμονη κανα 10ωρο ακομα 

Screenshot_20191020-113344_Gallery.jpg

Το line width γίνεται να είναι όσο το nozzle (που είναι και το πιο συνηθισμένο) είναι το πλάτος της γραμμής μπορούμε να το βάλουμε ελάχιστα μικρότερο ώστε να καλύψουμε την τυχόν φθορά του nozzle, αλλά και προβλήματα του νήματος

το layer height είναι αυτό που δεν μπορεί να είναι το ίδιο με το nozzle size και εκεί εμπειρικά πάμε μέχρι το 75-80% (σε nozzle 0,4mm πάμε έως 0,3 βαριά βαριά έως 0,32) απλά όσο αναιβαινουμε τόσο πιο έντονα να φαίνονται τα layer και θα αρχίσουμε να καταλαβαίνουμε ότι πλέον εξωτερικά δεν είναι ίσια αλλά κάθε layer έχει μια μικρή καμπύλη

Όσο για τον φίλο επανω, ξεκινά ελεχγωντας ότι δεν έχει μπερδευτεί το νήμα στο καρούλι, μετά κοίτα μήπως έχεις σφυξει αρκετά την βίδα στον extruder οπότε μασάει το νήμα

επίσης έλεγξε της ρυθμίσεις του retraction (όπου σε συνδιασμος με πολύ μεγάλη πίεση από τον extruder καταστρέφει το νήμα)

για το δικό σου project αν έχεις σκοπό να εκτυπώσεις abs βάλε πλεξι μόνο μπροστά και στης άλλες μεριές πάρε το ψιλό ψευτο ξύλο που βάζουν για πλάτη σε ντουλάπες κτλ, και βάλε και εξωτερικά και εσωτερικά με κάποια μόνωση μέσα

Επεξ/σία από Inuyasha
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Θα δοκιμάσω τις προτάσεις σαςνα δω μήπως καταφέρω κάτι..

Παρόλα αυτά παρατηρώντας λίγο ότι φτιάχτηκε σε εκείνη την εκτύπωση μου γενήθηκε η απορία μήπως το προβλημα υπάρχει λόγο του ironing που το έχω enable. Είδα ότι σταμάτησε να εκτυπώνει στο σημείο που η εκτύπωση δεν πιανει όλη την επιφάνεια αλλα μόνο ένα μέρος όπου φτιάχνει κάτι σαν κολωνάκια.

20191021_074542.jpg.297595a301d5a08b7b47d1e69125b89f.jpg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

καλησπερα παιδια δηλωνω παρων με εναν εκτυπωτη που αγορασα μολις εχθες.

τυπος εκτυπωτη ANYCUBIC MEGA - S

Slicer - CURA 4.3

απο οτι λενε εκτυπωνει PLA - ABS -PETG και ολα τα εξωτικα υλικα

εγω ακομα ειμαι στην φαση PLA

Με την πρωτη σοβαρη εκτυπωση θα ποσταρω φωτο

Να μην ξεχασω να ευχαριστησω παρα πολυ και τον Νικο συμφορουμιτη ο οποιος μου πουλησε τον εκτυπωτη και μου εξηγησε σχεδον τα παντα για να ξεκινησω.

IMG_20191021_203047_compress88.jpg

IMG_20191021_210119_compress66.jpg

IMG_20191021_202943_compress85.jpg

IMG_20191021_210043_compress27.jpg

IMG_20191021_170714_compress98.jpg

Επεξ/σία από soter79
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Update draft print 0.3 hulk από thingiverse 13 ώρες και 45 λεπτά διάρκεια εκτύπωσης είχα πρόβλημα να βγάλω την στήριξη από την βάση και από τα πόδια . Η ρύθμιση ήταν tree και 60 μοίρες hanging. Η μινιατούρα βγήκε καλή κατά την γνώμη μου και μάλλον θα την ξαναεκτυπωσω με διαφορετικό τρόπο στήριξης. Το υλικό είναι pla με θερμοκρασία nozzle 200 βαθμοί και bed temp 60 βαθμοί. Διαστάσεις μοντέλου ύψος 14 πόντοι η 140mm και η βάση είναι 11ποντοι η 110mm

IMG_20191022_103226_compress12.jpg

IMG_20191022_103039_compress68.jpg

IMG_20191022_103255_compress13.jpg

Επεξ/σία από soter79
  • Moderators
Δημοσ.
1 ώρα πριν, soter79 είπε

Update draft print 0.3 hulk από thingiverse 13 ώρες και 45 λεπτά διάρκεια εκτύπωσης είχα πρόβλημα να βγάλω την στήριξη από την βάση και από τα πόδια . Η ρύθμιση ήταν tree και 60 μοίρες hanging. Η μινιατούρα βγήκε καλή κατά την γνώμη μου και μάλλον θα την ξαναεκτυπωσω με διαφορετικό τρόπο στήριξης. Το υλικό είναι pla με θερμοκρασία nozzle 200 βαθμοί και bed temp 60 βαθμοί. Διαστάσεις μοντέλου ύψος 14 πόντοι η 140mm και η βάση είναι 11ποντοι η 110mm

IMG_20191022_103226_compress12.jpg

IMG_20191022_103039_compress68.jpg

IMG_20191022_103255_compress13.jpg

Δοκιμές με μικρότερο layer height είσαι στα όρια οπότε τα βλέπεις αρκετά

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, Inuyasha είπε

Δοκιμές με μικρότερο layer height είσαι στα όρια οπότε τα βλέπεις αρκετά

Θα κανω αργοτερα σε τοσο μεγαλο μοντελο γιατι αυξανει δραματικα τον χρονο εκτυπωσης και θελω να μαθω καλυτερα το cura ωστε πχ η βαση να ειναι με λιγοτερη ενισχυση και το σωμα με μεγαλυτερη. Εχω παρατηρησει σε αλλα μικρα μοντελα δοκιμαστικα οτι στο 0.1 παρουσιαζει εντονο stringing στο 0.2 ειναι το default normal.  Αυτη τη στιγμη εκτυπωνω ενα deadpool POP δηλαδη με μεγαλο κεφαλι και μικρο σωμα και βαση. Το εχω βαλει σε 0.2 εκτυπωση δηλαδη νορμαλ και περιμενω να δω πως θα βγει. Φυσικα θα κανω upload για να ακουσω γνωμες

Δημοσ.

Να ρωτήσω.. Με τον direct extruder της anet a8 plus μου εκτυπωνω με καλα αποτελεσματα καπου στα 40-60mm/s. 

Υπαρχει καποια αναβαθμιση για τον direct extruder? Σκέφτομαι το Titan Aero E3D αλλα ξεφευγει προς το παρον στην τιμή.

Βλέπω οτι οι περισσοτεροι εχετε bowden extruder. Δεν έχετε προβλήματα σε πιο δύσκολα υλικά? Carbon, wood, PC? 'Η υπάρχει καποια τοσο σημαντική διαφορα σε ταχύτητα ή οτιδίποτε και τον προτιμάτε?

• Moderators
Δημοσ.
5 ώρες πριν, soter79 είπε

Θα κανω αργοτερα σε τοσο μεγαλο μοντελο γιατι αυξανει δραματικα τον χρονο εκτυπωσης και θελω να μαθω καλυτερα το cura ωστε πχ η βαση να ειναι με λιγοτερη ενισχυση και το σωμα με μεγαλυτερη. Εχω παρατηρησει σε αλλα μικρα μοντελα δοκιμαστικα οτι στο 0.1 παρουσιαζει εντονο stringing στο 0.2 ειναι το default normal.  Αυτη τη στιγμη εκτυπωνω ενα deadpool POP δηλαδη με μεγαλο κεφαλι και μικρο σωμα και βαση. Το εχω βαλει σε 0.2 εκτυπωση δηλαδη νορμαλ και περιμενω να δω πως θα βγει. Φυσικα θα κανω upload για να ακουσω γνωμες

Αν θελεις να εκτυπωνεις καλυτερα σε τετοια αναλυση (που πρακτικα χανεις αρκετη λεπτομερια ηδη) δοκιμασε μεγαλυτερη μυτη , παρολα αυτα αν θελεις λεπτομεριες στα μοντελα σου οποτε και μικρο Layer height χρειαζετα αρκετες ωρες σε εκτυπωση

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...