Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Βλέπω ότι η ζώνη του x δεν είναι παράλληλη, ίσως με το mount που έχεις είναι καλύτερα να βάλεις της βίδες που πιάνει η ζώνη στις επάνω τρύπες

Δεν καταλαβα τι εννοεις με το "ζωνη του χ". ιμαντες?οριζοντιες ραβδους?

Oι ραβδοι τωρα που τις τσεκαρα εγερναν λιγακι (0.5cm-1cm) γιατι ειχα "κουνησει" τα x motors με το χερι για να σηκωσω λιγο την μυτη να την ξεβιδωσω...ε με τα 2 χερια οταν γυρνας 2 μοτορς δεν ειναι κινηση ακριβειας :)

Αν εννοεις κατι αλλο...

Επεξ/σία από mphxths
  • Απαντ. 7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η οριζόντια ζώνη (αυτή που κουνάει πέρα δώθε το Hot end) πίσω η βάση έχει και τρύπες πιο ψηλά ίσως κάτσουν καλύτερα εκεί, όσο πιο παράλληλα οι ζώνες τόσο καλύτερα και τόσο λιγότερες πιθανότητες να κλωτσήσει δόντι

Περιμένω πως και πως της καινούργιες ζώνες αλλά μάλλον θα περιμένω να πάρω αλουμίνια για να φτιάξω τι μεταλλικό πλαίσιο ώστε μην της κόψω "κοντές" γιατί είναι ακριβούτσικες+μεγάλη αναμονή γιατί της βρήκα μόνο από Κίνα

Επεξ/σία από Inuyasha
Δημοσ.

Οντως στην μαυρη πλατη οπου βρισκεται το hot end..εχει πανω απο τις βιδες που κρατανε τον κατω ιμαντα και ακομα 1 ζευγος τρυπων λιγο πιο πανω..λογικα θαναι λιγο πιο παραλληλα ο κατω με τον πανω ιμαντα αν τον στερεωσω εκει περα...good call :)

Πωω εχω ξηλωματα βιδωματα να κανω..πως τα βαριεμαι αυτα :)

• Moderators
Δημοσ.

Παιδιά έχω θέμα για κάποιο λόγο λιωμένο fillament βγαίνει από τα πάσα πάνω και κάτω στο αλουμινενιο μπλοκ, τα εσφυξα αρκετά όπως μου είπαν στο fb αλλά δεν βλέπω να λυνεται το πρόβλημα ξέρει κανείς τι παίζει

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δες  δυο-τρεις  σελίδες πίσω , κάποιος είχε παρόμοιο πρόβλημα και νομιζω οτι  το έλυσε με διαφορετικές ρυθμίσεις θερμοκρασίας

Επεξ/σία από nik0laus
Δημοσ.

Οντως στην μαυρη πλατη οπου βρισκεται το hot end..εχει πανω απο τις βιδες που κρατανε τον κατω ιμαντα και ακομα 1 ζευγος τρυπων λιγο πιο πανω..λογικα θαναι λιγο πιο παραλληλα ο κατω με τον πανω ιμαντα αν τον στερεωσω εκει περα...good call :)

Πωω εχω ξηλωματα βιδωματα να κανω..πως τα βαριεμαι αυτα :)

Στις βίδες αυτές πιάνει ο αισθητήρας της απόστασης (αυτός που χρησιμοποιείται για το auto leveling).

Αν αργότερα αποφασίσεις να τον χρησιμοποιήσεις, θα ξανα-λύνεις / δένεις....

• Moderators
Δημοσ.

Στις βίδες αυτές πιάνει ο αισθητήρας της απόστασης (αυτός που χρησιμοποιείται για το auto leveling).

Με τόσα mount που μπορείς να εκτυπώσεις δεν το θεωρώ τόσο πρόβλημα
Δημοσ.

Σωστη η παρατηρηση , αλλα οπως εγραψα και σε ενα ποστ 1-2 σελιδες πισω η πλατη του αισθητηρα...το νοβοπαν βρισκει οταν ειναι χαμηλα και θες να το πας τερμα δεξια ή αριστερα...βρισκει σε εκεινα τα κομματια πανω στα οποια ειναι βιδωμενα τα 2 μοτορια που στριφογυριζουν τις ραβδους...

Στο ενα απο τα οποια ειναι βιδωμενο το Z limit switch.

Βρισκει εκει περα...βρισκει η πλατη..και αν την στριμωξεις και την περασεις..βρισκει ο αισθητηρας..απορω γιατι συμβαινει γιατι σε σχετικα βιντεος...δεν βρισκει...τι να πω...

Με τόσα mount που μπορείς να εκτυπώσεις δεν το θεωρώ τόσο πρόβλημα

Το αυτο. Αν αποφασισω καποια στιγμη να τον χρησιμοποιησω , θα τυπωσω (οταν τα καταφερω και το κανει να δουλεψει το μηχανημα :) ) καποιο απο τα mounts που τον τοποθετουν πανω στο extruder..η πιο ασφαλης λυση..δεν θα βρισκει πουθενα το μπουρδελακι ετσι :)

Δημοσ.

Σωστη η παρατηρηση , αλλα οπως εγραψα και σε ενα ποστ 1-2 σελιδες πισω η πλατη του αισθητηρα...το νοβοπαν βρισκει οταν ειναι χαμηλα και θες να το πας τερμα δεξια ή αριστερα...βρισκει σε εκεινα τα κομματια πανω στα οποια ειναι βιδωμενα τα 2 μοτορια που στριφογυριζουν τις ραβδους...

Στο ενα απο τα οποια ειναι βιδωμενο το Z limit switch.

Βρισκει εκει περα...βρισκει η πλατη..και αν την στριμωξεις και την περασεις..βρισκει ο αισθητηρας..απορω γιατι συμβαινει γιατι σε σχετικα βιντεος...δεν βρισκει...τι να πω...

Προφανώς έχεις κάνει κάποιο λάθος στην συναρμολόγηση. 

Κατ' αρχήν στις οδηγίες λέει να σφίξεις *εντελώς* τις βίδες που κρατάνε το κρεβάτι. Τέρμα κάτω, το ελατήριο να είναι συμπιεσμένο εντελώς!  Με το κρεβάτι εκεί, κάνεις το leveling.

Επίσης στο πλάι πάλι δεν θα έπρεπε να βρίσκει. Βάλε καμιά φώτο να δούμε γιατί προφανώς κάτι δεν έχει γίνει σωστά...

Νοβοπάν? που το βρήκες το νοβοπαν? Ολα τα κομμάτια έρχονται σε ακρυλικό, δεν υπάρχει νοβοπάν πουθενά....  :eek:

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Προφανώς έχεις κάνει κάποιο λάθος στην συναρμολόγηση. 

Κατ' αρχήν στις οδηγίες λέει να σφίξεις *εντελώς* τις βίδες που κρατάνε το κρεβάτι. Τέρμα κάτω, το ελατήριο να είναι συμπιεσμένο εντελώς!  Με το κρεβάτι εκεί, κάνεις το leveling.

Επίσης στο πλάι πάλι δεν θα έπρεπε να βρίσκει. Βάλε καμιά φώτο να δούμε γιατί προφανώς κάτι δεν έχει γίνει σωστά...

Νοβοπάν? που το βρήκες το νοβοπαν? Ολα τα κομμάτια έρχονται σε ακρυλικό, δεν υπάρχει νοβοπάν πουθενά....  :eek:

Λοιπον εχουμε και λεμε...

1. Που αναφερθηκε οτι βρισκει κατι στο "bed" ? Μια χαρα το level-ιασα το "bed" αν και τωρα που γαμηθηκε μυτη και σχετικα εξαρτηματα και περιμενω τα καινουργια...εχει χασει το level-ιασμα και απλα εχω χαμηλωσει το "bed" για να μην βρισκει τιποτα εκει οσο κανω δοκιμες με την μυτη.

2. Δεν θα επρεπε να βρισκει..αλλα εβρισκε..και λεω εβρισκε γιατι τωρα που το ξαναβιδωσα πανω ετσι για να βγαλω την φωτο , δεν βρισκει..μολις βρει ο sensor ειναι πανω που πατιεται ο X limit switch οποτε ολα καλα..

Αλλα ξαναλεω οτι εβρισκε.. διοτι θυμαμαι οτι προσπαθουσα να το πιεσω μπρος-πισω για να το κανω να μην βρισκει..και δεν εφτανε στον X limit switch ουτε για πλακα.

Η τωρινη κατασταση ειναι αυτη ---> https://www.dropbox.com/s/zv1w2cv0fs5hyyf/20170703_160416.jpg?dl=0

Στο σημειο αυτο μολις βρει ο σενσορ στο πλαι ειναι μολις που εχει κανει κλικ ο x limit switch..δεν παει παραπερα..ειναι οριακο τελειως.

Δεν μου πολυαρεσει για αυτο ξαναλεω οτι εφοσον παιξει ο εκτυπωτης ξανα , ισως τυπωσω κανα mount να το βαλω πανω στον extruder.

3.Μια χαρα νοβοπαν μου φαινεται  εμενα οπως βλεπεις στην παραπανω φωτο οπως και σε αυτην -> https://www.dropbox.com/s/av3gebd6u4loyx2/20170703_155528.jpg?dl=0

Και ειναι σπασμενο στο υψος των 2 τρυπων .Δεν φαινεται απο αυτην την μερια αλλα απο την πισω (στην πρωτη φωτο ισως βλεπεις στο υψος των 2 τρυπων να αχνοφαινεται μια τσακιση).

Το ψιλοκολησα οσο μπορουσα...αλλα θα την αλλαξω την πλατη καποια στιγμη .Μολις βιδωσα λιγο παραπανω την μαλακια και βρηκε αντισταση σε εκεινα τα παπαρακια που ειναι 2 στην πανω ραβδο και 1 στην κατω..δεν ξερω καν πως λεγονται κρακ - κρακ...

Ισως το παραχεσα στο βιδωμα...δεν αποκλειεται...

ΥΓ : και σκεψου ποσο ευκολα σπαει που ενας τυπος καθησε και εφτιαξε την πλατη μοντελακι :) https://www.thingiverse.com/thing:1770044 

Την τυπωσα σε ενος φιλου μου τον εκτυπωτη με υγρη ρυτινη..ισως την χρησιμοποιησω...πιο στερεη και σκληρη θαναι...ειδωμεν.

ΥΓ2 : αν τον χρησιμοποιησω τελικα πρεπει να παω σε skynet firmware αναγκαστικα ή θα γινει δουλεια και με το στοκ?Διαβαζω οτι καλυτερο calibration γινεται με το skynet... (και καπως ετσι ερχεται η judgement day :P)

Επεξ/σία από mphxths
Δημοσ.

Ακριβώς τον ίδιο αισθητήρα έχω και εγώ, Και βρίσκει πριν πατήσει στο limit switch.

Τον έβγαλα τελικά γιατί έβαλα τζάμι και δεν δουλεύει στα 4 χιλ που είναι το τζάμι.

Δημοσ.

Ο αισθητήρας ήταν αυτός που ερχόταν με τον εκτυπωτή ή τον αγόρασες εκ των υστέρων;

Γιατι αυτός που ερχόταν με τον εκτυπωτή η βάση του ήταν ακρυλικό (αν και με τα προστατευτικά χαρτιά όντως έμοιαζε πολύ με ξύλο). Φυσικά σπάει πανεύκολα στο σημείο βιδώματος. Α, και δεν έβρισκε πουθενά :)

Τον αισθητήρα μπορείς να τον χρησιμοποιήσεις και με τα δυο firmware. Αν όμως του αλλάξεις θέση νομίζω μόνο το skynet εχει ρύθμιση για την θεση του αισθητήρα σε σχεση με την μύτη.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ακριβώς τον ίδιο αισθητήρα έχω και εγώ, Και βρίσκει πριν πατήσει στο limit switch.

Τον έβγαλα τελικά γιατί έβαλα τζάμι και δεν δουλεύει στα 4 χιλ που είναι το τζάμι.

οπως εγραψα και μενα εβρισκε...σημερα που τον ξαναβιδωσα δεν εβρισκε...παραξενο...

Eπισης οπως πληροφορηθηκα απο συμφορουμιτη το πλαστικο πανω στο οποιο βιδωνει ο limit switch ειναι απο τα καινουργια που βιδωνεις τον switch απο πανω ...οριζοντια και οχι στο πλαι καθετα..ισως παιζει και αυτο τον ρολο του.

Και γω σκεφτομαι το τζαμι , αλλα θα παιξω πρωτα με λακ και uhu stick και αν δω οτι γινεται δουλεια θα το αναβαλλω για αργοτερα (το τζαμι).

Ο αισθητήρας ήταν αυτός που ερχόταν με τον εκτυπωτή ή τον αγόρασες εκ των υστέρων;

Γιατι αυτός που ερχόταν με τον εκτυπωτή η βάση του ήταν ακρυλικό (αν και με τα προστατευτικά χαρτιά όντως έμοιαζε πολύ με ξύλο). Φυσικά σπάει πανεύκολα στο σημείο βιδώματος. Α, και δεν έβρισκε πουθενά :)

Τον αισθητήρα μπορείς να τον χρησιμοποιήσεις και με τα δυο firmware. Αν όμως του αλλάξεις θέση νομίζω μόνο το skynet εχει ρύθμιση για την θεση του αισθητήρα σε σχεση με την μύτη.

Εμενα αν ρωτας ο σενσορ ηταν μαζι με τον εκτυπωτη..πακετο :)

Τα προστατευτικα χαρτια οντως δινουν την αισθηση οτι καποια κομματια ειναι φτιαγμενα απο χαρτι..οπως καποια παρτς του εκτυπωτη και ουτε καν το πηρα χαμπαρι και τα βιδωσα χωρις να τα βγαλω..δεν γαμιεται :)

Αλλα οταν εσπασε η βαση του σενσορ...το εσωτερικο μου κανε για νοβοπαν..τεσπα η ουσια ειναι οτι σπαει για πλακα...

Δηλαδη αν τον βαλω οπως στην φωτο..στο πισω μερος παιζω και με το στοκ firmware ενω αν το βαλω με αλλο mount σε αλλο σημειο του extruder παω για skynet?

Αν φτασω σε σημειο να εκτυπωνω σαν ανθρωπος..θελω να ασχολουμε με calibrations οσο το δυνατον λιγοτερο....

Επεξ/σία από mphxths
Δημοσ.

Εμενα αν ρωτας ο σενσορ ηταν μαζι με τον εκτυπωτη..πακετο :)

Τα προστατευτικα χαρτια οντως δινουν την αισθηση οτι καποια κομματια ειναι φτιαγμενα απο χαρτι..οπως καποια παρτς του εκτυπωτη και ουτε καν το πηρα χαμπαρι και τα βιδωσα χωρις να τα βγαλω..δεν γαμιεται :)

Αλλα οταν εσπασε η βαση του σενσορ...το εσωτερικο μου κανε για νοβοπαν..τεσπα η ουσια ειναι οτι σπαει για πλακα...

Δηλαδη αν τον βαλω οπως στην φωτο..στο πισω μερος παιζω και με το στοκ firmware ενω αν το βαλω με αλλο mount σε αλλο σημειο του extruder παω για skynet?

Αν φτασω σε σημειο να εκτυπωνω σαν ανθρωπος..θελω να ασχολουμε με calibrations οσο το δυνατον λιγοτερο....

Οντως και εγώ είχα αρχίσει να βιδώνω κάργα όταν διαπίστωσα ότι η βάση "πατάει" στα γραμμικά ρουλεμάν, πάνω και κάτω, και στην μέση είναι αέρας.... Και φυσικά οι βίδες είναι στην μέση. Οπότε όσο περισσότερο βιδώνεις, τόσο ποιο πολύ λυγίζει...

Ναι με την στοκ παίζει. Με αυτή δουλεύω και εγώ. Πρέπει να μάθω και να συνηθίσω πρώτα και μετά να πάω σε κάτι ποιο πολύπλοκο όπως το skynet. Απλά το autoleveling που κάνει το στοκ δεν είναι ακριβώς autoleveling αλλά περισσότερο βοήθεια για να κάνεις level μόνος σου με τις βίδες. Δηλαδή, ρυθμίζεις στην αρχή το ύψος της μύτης στο κέντρο του κρεβατιού και μετά πάει την κεφαλή στις 4 γωνίες, στο ίδιο ύψος που έχει το κέντρο και με τις βίδες "φέρνεις" το κρεβάτι στο σωστό ύψος. 

Και οι δύο έχουν τα καλά τους και τα κακά τους. Πάντως το να μην ασχολείσαι πολύ με τα calibrations και γενικά την διαδικασία, είναι όνειρο θερινής νυκτός. Με την μηχανή που πήραμε, δυστυχώς δεν γλυτώνουμε... Διαφορετικά θα πληρώναμε 1500 και δεν θα ασχολούμασταν ποτέ.... Εγώ κάνω leveling πριν από κάθε εκτύπωση... Λίγο να ταλαιπωρήσεις το κρεβατι (πχ αν έχει κολλήσει το αντικείμενο πάνω του και προσπαθείς να τον ξεκολλήσεις για να τον βγάλεις) χαλάει το leveling....

Δημοσ.

οσο παει οι εκτυπωσεις μου βελτιωνονται, γενικα ειμαι αρκετα ικανοποιημενος απο τα αποτελεσματα

μετα την τελευταια αναβαθμιση (Y Belt Tensioner) https://www.thingiverse.com/thing:2084294

και αλλαγη των ρυθμισων με αυτες https://drive.google.com/file/d/0B9MwKeBPVAuiWVBCd0V3TzhDUlE/view

ειδα σημαντικη βελτιωση στις εκτυπωσεις

παραθετω δυο φωτος με σημερινες εκτυπωσεις, οπως επισης και το λινκ απο βιντεο με σεταρισμα του cura οπου δινει καλες πληροφοριες και λινκ για δυο profiles (medium και high quality)

τα αντικειμενα στις φωτος ειναι με το medium profile  :-)

post-51430-0-41277000-1499164985_thumb.jpg

post-51430-0-81143500-1499164999_thumb.jpg

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...