Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Στις 9/9/2019 στις 9:25 ΠΜ, Inuyasha είπε

Οι παλιότερες εκδόσεις δεν είχανε, θέλεις ένα usbasp, είτε ένα andruino για να περάσεις bootloader αν δεν έχει

πως θα καταλαβω αν εχει bootloader ?

• Απαντ. 7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

19 λεπτά πριν, fuzz είπε

πως θα καταλαβω αν εχει bootloader ?

Αν έχει bootloader τότε απλά συνδέεις τον εκτυπωτή στο pc και μπορείς μόλις ετοιμάσεις το fimrware να κάνεις απλά upload από το arduino IDE, αν δεν δουλεύει τότε δεν έχει bootloader.

Bήμα-βήμα: (το πρώτο τμήμα που ετοιμάζει το firmware πρέπει να το κάνεις έτσι κι αλλιώς οπότε μπορείς απλά να το ακολουθήσεις)

https://www.youtube.com/watch?v=lAKyZd63_ns

Προσοχή σίγουρα υπάρχουν πιο πρόσφατες εκδόσεις οπότε κατέβασε αυτές.

Αν δεν έχει τότε θα χρειαστείς κάποιον usb avr programmer για να μπορέσεις να ανεβάσεις το fimware ή ένα arduino για να φλασάρεις τον bootloader στο ίδιο το board.

Bήμα-βήμα και μια καλή εξήγηση για bootloader κλπ:

https://www.youtube.com/watch?v=oZVTYpHnpIw

• Like 1
Δημοσ.

Μετά από άπειρες ώρες εκτύπωσης μου κάηκε η πλακέτα του Anet A8. Συγκεκριμένα η φύσα του extruder δεν δίνει καθόλου εντολές. Δοκίμασα το μοτεράκι σε άλλη φύσα, πχ στο X ή το Y και δουλεύει μια χαρά. Έχω παραγγείλει την νέα πλακέτα του ανετ, αυτή με την ασφάλεια επάνω. Λογικά θα βγάλω την παλιά, θα βάλω την νέα και δεν χρειάζεται κάτι άλλο, σωστά;

• Moderators
Δημοσ.
57 λεπτά πριν, kgian είπε

Μετά από άπειρες ώρες εκτύπωσης μου κάηκε η πλακέτα του Anet A8. Συγκεκριμένα η φύσα του extruder δεν δίνει καθόλου εντολές. Δοκίμασα το μοτεράκι σε άλλη φύσα, πχ στο X ή το Y και δουλεύει μια χαρά. Έχω παραγγείλει την νέα πλακέτα του ανετ, αυτή με την ασφάλεια επάνω. Λογικά θα βγάλω την παλιά, θα βάλω την νέα και δεν χρειάζεται κάτι άλλο, σωστά;

Το firmware έχει προστασία αν δεν είναι 170+το βαθμούς το hotend δεν αφήνει το μοτεράκι να δουλέψει

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Inuyasha είπε

Το firmware έχει προστασία αν δεν είναι 170+το βαθμούς το hotend δεν αφήνει το μοτεράκι να δουλέψει

Έχω βάλει marlin, έχει και αυτό την ίδια προστασία; Λες να δουλεύει τελικά;

• Moderators
Δημοσ.
37 λεπτά πριν, kgian είπε

Έχω βάλει marlin, έχει και αυτό την ίδια προστασία; Λες να δουλεύει τελικά;

Ναι υπαρχει (160-170 βαθμους και πανω για να δουλεψει ο Extruder )

κανε preheat και μετα δοκιμασε

Δημοσ.

Η φύσα της μητρικής δουλεύει μετά το preheat αλλά το μοτέρ κάνει μπρος πίσω τραντάγματα. Λογικά έχει κοπεί κάπου το καλώδιο γατί με άλλο καλώδιο δουλεύει να χαρά το μοτεράκι. Θα το κοιτάξω διεξοδικά όταν βρω λίγο χρόνο. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γειά και χαρά σας παλικάρια και καλώς σας βρήκα.

Θα ήθελα να κάνω μία ερώτηση προς τους ειδήμονες.

Στα 250€  (+ ÷)  ο Anet e12 είναι μια 

καλή επιλογή  ή ...............κάποιον αλλο..?

Ευχαριστώ και καλώς σας βρήκα.  Γιάννης

Επεξ/σία από Komis.
  • Like 1
Δημοσ.
Στις 10/9/2019 στις 4:14 ΜΜ, PerfectParanoia είπε

Αν έχει bootloader τότε απλά συνδέεις τον εκτυπωτή στο pc και μπορείς μόλις ετοιμάσεις το fimrware να κάνεις απλά upload από το arduino IDE, αν δεν δουλεύει τότε δεν έχει bootloader.

Bήμα-βήμα: (το πρώτο τμήμα που ετοιμάζει το firmware πρέπει να το κάνεις έτσι κι αλλιώς οπότε μπορείς απλά να το ακολουθήσεις)

https://www.youtube.com/watch?v=lAKyZd63_ns

Προσοχή σίγουρα υπάρχουν πιο πρόσφατες εκδόσεις οπότε κατέβασε αυτές.

Αν δεν έχει τότε θα χρειαστείς κάποιον usb avr programmer για να μπορέσεις να ανεβάσεις το fimware ή ένα arduino για να φλασάρεις τον bootloader στο ίδιο το board.

Bήμα-βήμα και μια καλή εξήγηση για bootloader κλπ:

https://www.youtube.com/watch?v=oZVTYpHnpIw

πιο ευκολος τρόπος για έμενα είναι με το avr η κάνω λάθος ?

Δημοσ.
1 ώρα πριν, fuzz είπε

πιο ευκολος τρόπος για έμενα είναι με το avr η κάνω λάθος ?

Η διαδικασία είναι σχεδόν ίδια,  με το avr είναι πιο "καθαρή" ας πούμε η εγκατάσταση και δεν πιανει χώρο ο bootloader στην flash της πλακέτας σου. Από την άλλη αν σε δεύτερο χρόνο θες να αλλάξεις firmware , να βάλεις auto-bed level ή θες να πειράζεις κάτι που πρέπει να αλλάξεις το configuration του firmware θα πρέπει να αποσυναρμολογήσεις πάλι το κουτάκι με την μητρική και να επαναλάβεις την διαδικασία ενώ με προσθήκη bootloader απλα θα συνδέει το usb.

Γενικά είναι επιλογή σου και από άποψη περιπλοκότητας είναι ίδια. Αν δεν έχεις ήδη καποιο arduino και έτσι κι αλλιώς πρέπει να αγοράσεις κάτι επέλεξε απλά αυτό που σου φαίνεται καλύτερο.

@Komis.

Γενικά  έχουν κάμποσα θέματα με quality control σχεδόν όλοι οι anet. Ο συγκεκριμένος και ο E10 έχω την εντύπωση ότι αν βάλεις δουλεία τυπώνουν αρκετά καλά (μόνο από βιντεο στο YT και κάποια σχόλια σε reddit κλπ). Αν αξίζει τα 250 εξαρτάται για τι τον θες. Σε παρόμοιο μέγεθος κοντά σε αυτή την τιμή δεν έχω κάτι υπόψιν μου πχ, αλλά αν θες κάτι που να σου τυπώνει απροβλημάτιστα κατευθείαν τότε παίζεται το πράγμα.

• Like 1
Δημοσ.

uno

52 λεπτά πριν, PerfectParanoia είπε

Η διαδικασία είναι σχεδόν ίδια,  με το avr είναι πιο "καθαρή" ας πούμε η εγκατάσταση και δεν πιανει χώρο ο bootloader στην flash της πλακέτας σου. Από την άλλη αν σε δεύτερο χρόνο θες να αλλάξεις firmware , να βάλεις auto-bed level ή θες να πειράζεις κάτι που πρέπει να αλλάξεις το configuration του firmware θα πρέπει να αποσυναρμολογήσεις πάλι το κουτάκι με την μητρική και να επαναλάβεις την διαδικασία ενώ με προσθήκη bootloader απλα θα συνδέει το usb.

Γενικά είναι επιλογή σου και από άποψη περιπλοκότητας είναι ίδια. Αν δεν έχεις ήδη καποιο arduino και έτσι κι αλλιώς πρέπει να αγοράσεις κάτι επέλεξε απλά αυτό που σου φαίνεται καλύτερο.

@Komis.

Γενικά  έχουν κάμποσα θέματα με quality control σχεδόν όλοι οι anet. Ο συγκεκριμένος και ο E10 έχω την εντύπωση ότι αν βάλεις δουλεία τυπώνουν αρκετά καλά (μόνο από βιντεο στο YT και κάποια σχόλια σε reddit κλπ). Αν αξίζει τα 250 εξαρτάται για τι τον θες. Σε παρόμοιο μέγεθος κοντά σε αυτή την τιμή δεν έχω κάτι υπόψιν μου πχ, αλλά αν θες κάτι που να σου τυπώνει απροβλημάτιστα κατευθείαν τότε παίζεται το πράγμα.

arduino uno εχω , avr πρεπει να αγορασω...περιπλοκη μου φενεται η διαδικασια με το arduino (απο προγραμματισμο δεν κατεχω , απο κολησεις τα παω καλα - παλιος ηλεκτρονικος) ευχαριστω για τη βοηθεια

Δημοσ.
Μόλις τώρα, fuzz είπε

οκ...εβαλα MARLIN 1.1.9....και τωρα...???

εχει αμετρητα βιντεο στο youtube πως να τροποποιησεις το μαρλιν αναλογα με τον εκτυπωτη σου 2 αρχεια κοιτας  config.h kai advconfig.h κυριως το πρωτο οπου μπαινεις και αλλαζεις

το τυπο τουΜΒ διαστασεις κρεβατιου και αλλα....

μονο καθε φορα που κανεις καποια αλλαγη να σωζεις με μια ημερομηνια διπλα ωστε να ξερεις καθε φορα που θα κανεις μια αλλαγη αν δε σου αρεσει να πας να φορτωσεις το προηγουμενο

Δημοσ.

εχω διαλεξει τον ender 3 οταν εκανα εγκατασταση το marlin.....οταν θελω να αλλαξω η να προσθεσω κατι θα πρπει να συνδεω παντα το arduino με τον υπολογιστη κ με τον εκτυπωτη ?

• Moderators
Δημοσ.
1 ώρα πριν, fuzz είπε

εχω διαλεξει τον ender 3 οταν εκανα εγκατασταση το marlin.....οταν θελω να αλλαξω η να προσθεσω κατι θα πρπει να συνδεω παντα το arduino με τον υπολογιστη κ με τον εκτυπωτη ?

Ναι φια αυτό καλό είναι να έχεις περασμένο bootloader ώστε να θέλει μόνο σύνδεση μέσω usb

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...