Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Μόλις τώρα, alienrba είπε

για να μην είναι ευθραυστο να ζητήσεις να σου το κάνουν σε PET-g ή σε ABS (δε το συστήνω) το πάχος αν είναι μεγαλύτερο απο 5mm με αυτά τα υλικά δεν θα έχεις πρόβλημα

ευχαριστώ. έχουμε κάποιο Online 3d print Να προτείνουμε;

• Απαντ. 7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Μόλις τώρα, karaLRS είπε

ευχαριστώ. έχουμε κάποιο Online 3d print Να προτείνουμε;

για αθήνα θα σου πούν τα παιδιά απο κάτω. Θεσσαλονίκη ξέρω το print3d.gr

• Thanks 1
Δημοσ.

Έχετε να προτείνετε κάποιο δοκιμασμένο WOOD + PLA που να φαίνεται (το κατά δύναμη) όσο πιο φυσικό γίνεται;

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, WizeMan είπε

Έχετε να προτείνετε κάποιο δοκιμασμένο WOOD + PLA που να φαίνεται (το κατά δύναμη) όσο πιο φυσικό γίνεται;

Δυστυχώς εδώ υπάρχει θέμα,όσο καλό και να είναι σου κάνει clog το nozzle,θα σου έλεγα να μην πας εκεί,για μένα μείνε στο pla για να έχεις όσο το δυνατόν λιγότερα προβλήματα.

Εγώ από την άλλη μεριά έχω θέμα με το κρεβάτι τελικά,στο κέντρο κάνει ελαφρώς γουβα στο κέντρο,όταν το κάνω leveling η γωνίες όλες έχουν την ίδια αίσθηση τραβήγματος του χαρτιού και όταν πάω στο κέντρο έχει περισσότερο κενο,έτσι αναγκάζομαι να ανεβάσω λίγο την μια γωνιά από της τέσσερις για να είναι εντάξει και το κέντρο.

Έχω βάλει γυαλί επάνω,το έχω κολλήσει με διπλής όψεως ταινία για είναι σταθερό.

Δημοσ.
34 λεπτά πριν, WizeMan είπε

χρησιμοποιώ της prima filament αλλα μόνο με 0,8mm μυτη γιατί με όλα τα μικρότερα μεγέθη βουλώνει (και παντα χωρις retraction να το έχεις αν ασχοληθείς 😉)

11 λεπτά πριν, Drake27 είπε

Δυστυχώς εδώ υπάρχει θέμα,όσο καλό και να είναι σου κάνει clog το nozzle,θα σου έλεγα να μην πας εκεί,για μένα μείνε στο pla για να έχεις όσο το δυνατόν λιγότερα προβλήματα.

Εγώ από την άλλη μεριά έχω θέμα με το κρεβάτι τελικά,στο κέντρο κάνει ελαφρώς γουβα στο κέντρο,όταν το κάνω leveling η γωνίες όλες έχουν την ίδια αίσθηση τραβήγματος του χαρτιού και όταν πάω στο κέντρο έχει περισσότερο κενο,έτσι αναγκάζομαι να ανεβάσω λίγο την μια γωνιά από της τέσσερις για να είναι εντάξει και το κέντρο.

το γυαλί κανει τη γούβα;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
57 λεπτά πριν, alienrba είπε

χρησιμοποιώ της prima filament αλλα μόνο με 0,8mm μυτη γιατί με όλα τα μικρότερα μεγέθη βουλώνει (και παντα χωρις retraction να το έχεις αν ασχοληθείς 😉)

το γυαλί κανει τη γούβα;

Όχι το κρεββάτι,αλλά από ότι κατάλαβα το έβγαλε σε βάθος χρόνου αυτό το θέμα γιατί στην αρχή δεν το ειχε.

Επεξ/σία από Drake27
Δημοσ.
2 ώρες πριν, alienrba είπε

Ναι διάβασα ότι το retraction αυξάνει πιθανότητες για clogging. 0,8mm nozzle μπορώ να βάλω στον Linear Plus, σωστά;

Δημοσ.
4 ώρες πριν, WizeMan είπε

Ναι διάβασα ότι το retraction αυξάνει πιθανότητες για clogging. 0,8mm nozzle μπορώ να βάλω στον Linear Plus, σωστά;

ναι, κανονικά, απλά κοιτα τις ρυθμίσεις στον slicer (να δηλώσεις την καινούρια μύτη και να κατεβάσεις ίσως λίγο τις ταχύτητες)

5 ώρες πριν, Drake27 είπε

Όχι το κρεββάτι,αλλά από ότι κατάλαβα το έβγαλε σε βάθος χρόνου αυτό το θέμα γιατί στην αρχή δεν το ειχε.

αρα αφου έχεις γυαλί επάνω του δεν έχεις πρόβλημα, σωστά; (τα τραπέζια όντως παραμορφώνονται λόγω θερμοκρασιών και φτηνών υλικών)

Δημοσ.
3 ώρες πριν, alienrba είπε

ναι, κανονικά, απλά κοιτα τις ρυθμίσεις στον slicer (να δηλώσεις την καινούρια μύτη και να κατεβάσεις ίσως λίγο τις ταχύτητες)

αρα αφου έχεις γυαλί επάνω του δεν έχεις πρόβλημα, σωστά; (τα τραπέζια όντως παραμορφώνονται λόγω θερμοκρασιών και φτηνών υλικών)

Αυτό είναι το πρόβλημα, εξακολουθώ και έχω,αλλά ανεβάζοντας μόνο την γωνία κάτω αριστερά,ούτε μισή στροφή,τότε είναι εντάξει.

• Moderators
Δημοσ.
35 λεπτά πριν, Drake27 είπε

Αυτό είναι το πρόβλημα, εξακολουθώ και έχω,αλλά ανεβάζοντας μόνο την γωνία κάτω αριστερά,ούτε μισή στροφή,τότε είναι εντάξει.

Αν και με τζαμι εχεις θεμα τοτε μαλλον παιζει και στραβα rods

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Inuyasha είπε

Αν και με τζαμι εχεις θεμα τοτε μαλλον παιζει και στραβα rods

Ο ender 3 δεν εχει rods,ροδακια εχει,αλλα το εχω τριπλοτσεκαρη ολο το συστημα απο κατω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 6/6/2019 στις 7:08 ΜΜ, kostasbm είπε

εγω θα κατεβαζα το νημα απο κει...δε θελει βαρος το πλαισιο ..θελει σωστο σφιξιμο μονο γιατι σε 2 σημεια στηριζεται ..

δεν έχω πρόβλημα. είναι πολύ στιβαρό μηχάνημα. Εξάλλου εάν το κατεβάσω θα χάσω το filament sensor. Όταν κάνω ψηλή εκτύπωση θα το δω.

20 ώρες πριν, WizeMan είπε

wood pla με 0.6 μύτη δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα.

20 ώρες πριν, Drake27 είπε

η διπλής όψης είναι μεγάλο όχι... η τύπωσε κάτι απο τα πολλα που υπάρχουν για να πιάσεις το τζάμι η  με πιαστράκια για χαρτί στις 4 γωνίες.

https://www.thingiverse.com/search?q=ENDER+3+GLASS&dwh=265cfb409aa3cdc

Στις 6/6/2019 στις 8:23 ΜΜ, fousekos είπε

εδώ είναι οι ρυθμίσεις και το σχέδιο με το τελικό αποτέλεσμα, λίγο απογοητευτικο βεβαια. 🤔

Καταγραφή 2.JPG

Καταγραφή.JPG

Καταγραφή3.JPG

Καταγραφή4.JPG

Καταγραφή5.JPG

Καταγραφή6.JPG

Καταγραφή7.JPG

Καταγραφή8.JPG

Καταγραφή9.JPG

Καταγραφή10.JPG

Καταγραφή12.JPG

Καταγραφή13.JPG

IMG_20190606_201131.jpg

Επισης ανεβασε το retraction στα 5 - 6 μμ

η βαλε αυτο στο cura και δοκιμασε 

https://www.youtube.com/watch?v=mOn-VNqg2ac

Επεξ/σία από giler84
Δημοσ.
1 ώρα πριν, giler84 είπε

δεν έχω πρόβλημα. είναι πολύ στιβαρό μηχάνημα. Εξάλλου εάν το κατεβάσω θα χάσω το filament sensor. Όταν κάνω ψηλή εκτύπωση θα το δω.

η διπλής όψης είναι μεγάλο όχι... η τύπωσε κάτι απο τα πολλα που υπάρχουν για να πιάσεις το τζάμι η  με πιαστράκια για χαρτί στις 4 γωνίες.

φτιαξε ενα ραφι απο πανω .....και θα με θυμηθεις αφου δε θελεις να χασεις το filament sensor...........

Δημοσ.
2 ώρες πριν, giler84 είπε

ανεβασε το retraction στα 5 - 6 μμ

Από μηχανικής απόψεως δεν κερδίζεις κάτι με retraction πάνω από 2-3mm (ίσως και να χάνεις) και αυξάνεις τον κίνδυνο το ρευστό νήμα να στερεοποιηθεί μέσα στο σχετικά ψυχρό περιβάλλον της ψήκτρας του heater break με άσχημα αποτελέσματα...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, giler84 είπε

Καταρχάς τα κλιψακια τα πέταξα γιατί μου κάνανε χειρότερη ζημιά,από την στιγμη που έβαλα διπλής όψεως και το κόλλησα πάνω στο κρεββάτι το τζαμι,έχουν φτιάξει πολλά αλλά προβλήματα που ειχα

Απλά ρώτησα αν υπάρχει κάποιος τρόπος να φέρω το κέντρο πάλι στα ίσα του.

Και για να προλάβω γενικά πριν κάνει κάποιος την προτάσεις,δεν έχω σκοπό να βάλω bltouch ή να αλλάξω τον λογισμικό του εκτυπωτή.

Επεξ/σία από Drake27

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...