Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ.

το part cooling fan το ρυθμιζεις απο το slicer , η δοκιμη που σου ειπα ειναι για να δεις αν δουλευει σωστα , ξεκινα να το ανεβαζεις πχ 30-30 να δεις αν δουλευει η ζοριζετε

• Απαντ. 7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
3 ώρες πριν, stefstefan είπε

Πωωω δεν το πιστεύω, το είχα στο 0, δεν θυμάμαι καν για ποιον λόγο, οπότε το ρύθμισα στα 250 πάλι. Ευχαριστώ Inuyasha.

Το μέγιστο είναι 255 (πολύ μικρή διαφορά με το 250)

Δημοσ.
6 ώρες πριν, Vasilica89 είπε

Stepper damper έχει αγοράσει κάποιος από εσάς ;

εχω βαλει στον cr-10 π εχω, κανουν απιστευτη δουλεια απο πλευρα θορυβου αλλα πρεπει να αλλαχθουν και ολα τα ανεμιστηρακια, κυριως του τροφοδοτικου για να γινει απολυτα αθορυβο το μηχανημα

• Thanks 1
Δημοσ.
24 λεπτά πριν, ntinarasellas21 είπε

εχω βαλει στον cr-10 π εχω, κανουν απιστευτη δουλεια απο πλευρα θορυβου αλλα πρεπει να αλλαχθουν και ολα τα ανεμιστηρακια, κυριως του τροφοδοτικου για να γινει απολυτα αθορυβο το μηχανημα

Ευχαριστώ 

Δημοσ.
Στις 19/5/2018 στις 3:14 ΜΜ, ntinarasellas21 είπε

Τελικά προφίλ αλουμινίου που ψάχνατε κάποτε,πήρατε ;

Δημοσ.
34 λεπτά πριν, Vasilica89 είπε

Τελικά προφίλ αλουμινίου που ψάχνατε κάποτε,πήρατε ;

ναι πηρα απο το cnccat οπως ειχε προτεινει ενα αλλο μελος, βιδες μερικες απο το grobotronics ,και τα υπολοιπα (t-nuts και γωνιες) απο banggood

Δημοσ.

Παιδιά καλησπέρα,

έχω διαβάσει σχεδόν όλο το νήμα, έχω δει βίντεο κλπ...θέλω να διαθέσω ~300€ για εκτυπωτή, αλλά δε μπορώ να βρω από ευρωπαϊκή αποθήκη. Έχετε να προτείνετε κάτι;

Ξεκινάω από τα 300€ γιατί με ξέρω ότι αν πάρω των 150€... ( όπως Α8).θα μπλεχτώ μετά με τις αναβαθμίσεις κλπ. και δεν έχω ούτε χρόνο ούτε υπομονή τόση πλέον.

Ας είναι κάτι αξιοπρεπές εξαρχής με λίγες "παιδικές" ασθένειες. 

Επειδή δεν κατέχω από σχεδιασμό cad, ένα scanner στα 100-150€ θα με καλύψει για αντιγραφή απλών αντικειμένων; (π.χ. καπάκια για μπαταρίες τηλεκοντρόλ, θήκες κινητών κλπ.) Έχω δει τα άπειρα έτοιμα σχέδια , αλλά ας πούμε δε μπορώ να βρω με τίποτα καπάκι για μπαταρία 9volt, για την ηλεκτρακουστική μου κιθάρα.

Ευχαριστώ

Επισκέπτης
Δημοσ.
53 λεπτά πριν, FISHERMAN είπε

Παιδιά καλησπέρα,

έχω διαβάσει σχεδόν όλο το νήμα, έχω δει βίντεο κλπ...θέλω να διαθέσω ~300€ για εκτυπωτή, αλλά δε μπορώ να βρω από ευρωπαϊκή αποθήκη. Έχετε να προτείνετε κάτι;

Ξεκινάω από τα 300€ γιατί με ξέρω ότι αν πάρω των 150€... ( όπως Α8).θα μπλεχτώ μετά με τις αναβαθμίσεις κλπ. και δεν έχω ούτε χρόνο ούτε υπομονή τόση πλέον.

Ας είναι κάτι αξιοπρεπές εξαρχής με λίγες "παιδικές" ασθένειες. 

Επειδή δεν κατέχω από σχεδιασμό cad, ένα scanner στα 100-150€ θα με καλύψει για αντιγραφή απλών αντικειμένων; (π.χ. καπάκια για μπαταρίες τηλεκοντρόλ, θήκες κινητών κλπ.) Έχω δει τα άπειρα έτοιμα σχέδια , αλλά ας πούμε δε μπορώ να βρω με τίποτα καπάκι για μπαταρία 9volt, για την ηλεκτρακουστική μου κιθάρα.

Ευχαριστώ

Για εκτυπωτή θα σου πουν τα παιδιά τι να πάρεις, αλλά από τώρα στο λέω πως η γνώση CAD κρίνεται απαραίτητη για να εκτυπώσεις αντικείμενα, ακόμη και το scanner που σκέφτεσαι θα χρειαστεί να επέμβεις στο 3d αντικείμενο που θα προκύψει απ` το σκανάρισμα μέσω CAD, δεν είναι "το έβαλα το σκάναρα το εκτύπωσα" η δουλειά με το scanner.

Οπότε θα σου πρότεινα να ξεκινήσεις από τώρα να βλέπεις βίντεο tutorial (το Fusion 360 είναι εξαιρετικά εύκολο στην εκμάθηση) να μάθεις τα βασικά, τα πιο εξειδικευμένα τα μαθαίνεις όποτε και αν απαιτηθεί στη πορεία. 

Δημοσ.

Καλησπέρα στην παρέα. Σας παρουσιάζω την δική μου εκδοχή του prusa clone η οποία είναι φτιαγμένη εξ ολοκλήρου σε vslot frame. Πιστεύω όποιος επιλέξει να τον εκτυπώσει θα τον ευχαριστηθεί. Οι εκτυπώσεις που παράγει είναι υπέρ του δέοντος καλές (ίσως περισσότερο καλές απ΄ότι περίμενα)

https://www.thingiverse.com/thing:2899567

κάθε παρατήρηση καλοδεχούμενη

• Like 2
Δημοσ.

επειδη εχω καιρο τωρα  εχω φτιαξει του Thaug  την εκδοχη (x carriage)μπορω να πω οτι ειναι πολυ καλη...το μονο που χρειαζεται ειναι να βαλεις αντι για ρουλεμαν ενα πλαστικο τροχο απο το openbuilds 15mm η 15αρι ρουλεμαν(1 η 2 μαζι) και οι τριβες ειναι ελαχιστες ...

Δημοσ.

Έτυχε να έχω το παρόν πρόβλημα,στην εκτύπωση κάνω/πατάω παύση για να αλλάξω  νήμα,όταν σταματάει και πηγαίνει το extruder τέρμα αριστερά και το τραπέζι τέρμα μπροστά,όμως χωρίς να έχει κάποιο εμπόδιο πηδάει 2-3 δόντια πριν φτάσει στο φραιμ,από την αρχή δούλευε κανονικά ,δεν πήδαγε,τώρα  το κάνει,και δοκίμασα διαβάζοντας από ένα ρωσικό σάιτ ότι αν του δίνεις διαστάσεις τραπεζιού μικρότερα δεν σου κάνει αυτό αλλά και αυτά χωρίς κανένα αποτέλεσμα,μου μένει να βάλω ταινία στα Rod του τραπεζιού για να δω αν συνεχίσει,slic3r και cura τα ίδια κάνουν όποτε είναι θέμα FRAME,το λογισμικό είναι μαμά και εκτός από belt τενσιονερ του τραπεζιού δεν έχει από κάτω που να εμποδίζει,έτυχε σε κάποιον το παραπάνω;

Δημοσ.

Καλησπέρα

Τωρα τελευταία εκτυπώνω με petg. Αλλα συναντώ το εξής πρόβλημα: ανά καποια χρονικά διαστήματα μαζεύεται κάποιο filament πανω στο noozle και δημιουργεί κάτι σαν σταγόνα. Μερικές φορές αυτό (3-4 φορες ανα εκτύπωση) πέφτει και κολλάει πανω στο print με αποτέλεσμα να χτυπάει το noozle εκει πάνω και να εχω layer sift. Έχετε καμία ιδέα πως να το αποφύγω?

Petg Devil

Print temp : 240

Bed temp : 70

Print speed 30

1 layer speed 15

Fan speed 40% απο το 2 layer

Ολα τα άλλα defaults από το cura

• Moderators
Δημοσ.
22 λεπτά πριν, nikos134 είπε

Καλησπέρα

Τωρα τελευταία εκτυπώνω με petg. Αλλα συναντώ το εξής πρόβλημα: ανά καποια χρονικά διαστήματα μαζεύεται κάποιο filament πανω στο noozle και δημιουργεί κάτι σαν σταγόνα. Μερικές φορές αυτό (3-4 φορες ανα εκτύπωση) πέφτει και κολλάει πανω στο print με αποτέλεσμα να χτυπάει το noozle εκει πάνω και να εχω layer sift. Έχετε καμία ιδέα πως να το αποφύγω?

Petg Devil

Print temp : 240

Bed temp : 70

Print speed 30

1 layer speed 15

Fan speed 40% απο το 2 layer

Ολα τα άλλα defaults από το cura

Αρχικα γενικοτερα τα fillament της devil τα θεωρω κακης ποιοτητας 4 η 5 φορες πηρα(διαφορα υλικα) παντου ειχα θεμα

Στο θεμα σου τωρα , το petg ειναι ιδιετερο υλικο και εχει θεματακια , ενα απο αυτα ειναι να εχει την ταση να κολλαει στο nozzle , δοκιμασε στο leveling να αφησεις λιγο μεγαλυτερο κενο αναμεσα σε nozzle και bed

βεβαιωσου οτι οντως σταζει το nozzle και δεν ειναι καποια διαροη απο το heatblock (πχ δεν εσφυξες καλα το nozzle με το throat , τα οποια τα σφυγγουμε παντα ζεστα )

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...