Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Dantε είπε

Και να χαλασε στη πορεια?Στην αρχη δεν ειχα τετοιο θεμα.

Απο οτι βλεπω και τα ρουλεμαν φθηνα ειναι οποτε θα παρω και θα τα αλλαξω ολα.

Ροδακια ομως που βρισκω?

Edit.Βρηκα.Θα παω να παρω αυτες τις μερες καμια 10αρια μαζι με ρουλεμαν να εχω.

Βλεπω οτι ειναι σχετικα φθηνος και ο σενσορας για auto leve.

Αξιζει να μπω στο κοπο με καποιο?

https://www.cableworks.gr/3d-printers/proximity/

https://grobotronics.com/mechanics-and-wheels/openbuilds-v-slot/wheels/

• Like 1
  • Απαντ. 7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
4 ώρες πριν, stefstefan είπε

Τα δικά μου είναι όλα PLA. Το θέμα που αναφέρεις για το 3dedge, το είχα με το devil. Το μόνο κακό με το 3dedge είναι η γκλόσι υφή του, προτιμώ το ματ εγώ.  Τα προβλήματα της συνοχής, του αισθητικού αποτελέσματος κτλ που είχα με το devil ενδεχομένως να προέκυπταν απ το γεγονός πως ήταν το πρώτο μου νήμα κι ήμουν ακόμα στις αρχές οπότε και ανακάλυπτα πράγματα γύρω απ την εκτύπωση. Τότε χρησιμοποιούσα και τον cura. Πιστεύω έπαιξε κι αυτό το ρόλο του διότι περνώντας στον simplify3d είδα σαφώς καλύτερο αποτέλεσμα με το ίδιο νήμα, δλδ το devil. 

Τα prima και neema που αναφέρεις τι υφή έχουν γυαλιστερή ή ματ;

το prima ειναι ματ, το neema κατι ενδιαμεσο..ψιλογυαλιστερο δες φωτο (ειναι με φλας)

27503553_10156257368504729_4131610072896975870_o.jpg

27747543_10156265639229729_7879319503486562096_o.jpg

5 ώρες πριν, Dantε είπε

Update εδω.

Δυστυχως δεν ειναι το fillament.Πηρα αλλο primavalue και βελτιωθηκε μεν,αλλα παραμενει.

Για πειτε καμια ιδεα τι να ειναι...

Το κανει σε συγκεκριμενο υψος αρα κατι στον Ζ ειναι.

Τα ροδακια τα κοιταξα,δε φαινονται να ειναι καπου χτυπημενα.Τα αλουμινια δε φαινονται και αυτα να εχουν χτυπηματα.

Τη ραβδο την ειχα αλλαξει και φορα,παλι στα ιδια σημεια τα εκανε.

Επομενο που σκεφτομαι να κανω ειναι να ξυλωσω τα carriage του Ζ και να τα ξαναδεσω να δω μηπως καποιο ρουλεμαν την εχει ακουσει.

Αλλα αν ηταν ρουλεμαν σκεφτομαι οτι γυριζοντας τα ροδακια λιγο(κρατοντας το ιδιο υψος) ,θα αλλαζε το υψος που το εκανε.Δε παρατηρησα κατι τετοιο οταν το εκανα.

Κατι αλλο?

εχεις κανει πολλες αλλαγες ταυτοχρονα για να αντιμετωπισεις το προβλημα και δεν ειναι ευκολο να θα βγαλεις ακρη. στειλε μου αν θες μερικες φωτο απο το τωρινο σου setup, κυριως απο το z assy & coupler και επισης τις ρυθμισεις σου του cura

ποιο marin firmware εβαλες?

εχεις σεταρει jerk/acceleration/steps?

Δημοσ.

για να εκτυπώσουμε με abs πρέπει να έχουν enclosure οπωσδήποτε η μπορούμε και έτσι?
αν όχι μέσα στο σπίτι στο δωμάτιο που τον έχω μπορώ η θα βρωμίσει ο τόπος?

• Moderators
Δημοσ.
22 λεπτά πριν, shadowmann είπε

για να εκτυπώσουμε με abs πρέπει να έχουν enclosure οπωσδήποτε η μπορούμε και έτσι?

Ανάλογα την εταιρία, της prima (value /select και abs +) δεν κατάλαβα μυρωδιά, για να εκτυπώσεις θα πρέπει να προσέξεις να μην έχει κανένα ρεύμα αέρα να κτυπαει τον εκτυπωτή αλλά και να ειναι αρκετά ζεστός χώρος

• Like 1
Δημοσ.

μου ήρθε και το bltouch μαζί με διάφορα αλλα καλούδια!
πρέπει οπωσδηποτε να δω τι θα κάνω με τους ανεμιστήρες γιατί κάνουν τρομερή φασαρία...το θέμα είναι πως πρέπει να προσαρμόσω έναν 40mm στο hotend αντί για 30mm που έχει τώρα γιατί δεν υπάρχουν ούτε πολλές επιλογές ούτε κάποιος αθόρυβος.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, shadowmann είπε

χωρις enclosure θα παιδευτεις να εκτυπωσεις οτιδηποτε με υψος πανω απο 2-3 εκατοστα. θα πρεπει να ανεβασεις θερμοκρασιες και ο χωρος να ειναι σχετικα ζεστος και να μην εχει το παραμικρο ρευμα. συν οτι καποια βγαζουν λιγοτερες η περισσοτερες αναθυμιασεις που δεν ειναι καλες.

επισης πρεπει οπωσδηποτε να βγαλεις τον ελεγκτη απο το πλαινο, ο αερας απο το ανεμιστηρακι του φευγει με δυναμη απο τα πλαγια και θα σου κανει split layer απο εκεινη τη μερια (το εχουμε παθει ολοι). κλεισε την αριστερη πλευρα με φαρδια ταινια αν το αφησεις εκει. αλλα ουτως η αλλως θα αναγκαστεις καποια στιγμη να φτιαξεις enclosure, οποτε θα μεταφερεις τα ηλεκτρονικα εκτος οπως και να'χει

2_1024x1024.jpg.c051cedf4b844809cb84bc2dcba5e475.jpg

11 λεπτά πριν, shadowmann είπε

μου ήρθε και το bltouch μαζί με διάφορα αλλα καλούδια!
πρέπει οπωσδηποτε να δω τι θα κάνω με τους ανεμιστήρες γιατί κάνουν τρομερή φασαρία...το θέμα είναι πως πρέπει να προσαρμόσω έναν 40mm στο hotend αντί για 30mm που έχει τώρα γιατί δεν υπάρχουν ούτε πολλές επιλογές ούτε κάποιος αθόρυβος.

δοκιμασε να τυπωσεις εναν ανταπτορα απο 30 σε 40 μηπως κανεις δουλεια, εχει πολλα στο thingiverse. αρκετοι βλεπω οτι βαζουν noctua 40ρια ανεμιστηρακια που ειναι υποτιθεται αθορυβα. εγω πηρα 2 sunon απο grobotronics, σιγουρα καλυτερα απο τα στοκ που κανουν σα διχρονο

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα,

Συνεχίζω να έχω το ίδιο πρόβλημα με αποτέλεσμα να μην μπορώ να εκτυπώσω τιποτα.. Κάνω level to bed με ζεσταμένο hot end και bed με μια κόλα Α4 μέχρι να υπάρχει μια μικρή αντίσταση. 

Με το που ξεκινάει η εκτύπωση κατευθείαν όλο το filament σιγά σιγά μαζεύεται γύρω από την μύτη χωρίς να κολλάει καθόλου στο bed. Έχω φάει πόσες ώρες δν μπορώ να καταλάβω τι κάνω λάθος. 

Έχει κανείς καμιά ιδέα? 

Επεξ/σία από nikos134
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, nikos134 είπε

Καλησπέρα,

Συνεχίζω να έχω το ίδιο πρόβλημα με αποτέλεσμα να μην μπορώ να εκτυπώσω τιποτα.. Κάνω level to bed με ζεσταμένο hot end και bed με μια κόλα Α4 μέχρι να υπάρχει μια μικρή αντίσταση. 

Με το που ξεκινάει η εκτύπωση κατευθείαν όλο το filament σιγά σιγά μαζεύεται γύρω από την μύτη χωρίς να κολλάει καθόλου στο bed. Έχω φάει πόσες ώρες δν μπορώ να καταλάβω τι κάνω λάθος. 

Έχει κανείς καμιά ιδέα? 

Σου ειπα.Οταν μαζευτει στην αρχη το fillament πιασε κατι μυτερο,μαζεψε το να απελευθερωθει το nozzle και μετα θα εκτυπωθει μια χαρα.Παντα το κανει αυτο,για αυτο πρεπει να το κοιτας λιγακι στην αρχη και να το καθαριζεις.

Γιατι και να κολλησει κατω,ολο και λιγο που θα εχει μαζευτει,θα κολλησει επισης κατω και οταν θα παει να περασει απο εκει θα τα κανει ολα πτανα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, Dantε είπε

Σου ειπα.Οταν μαζευτει στην αρχη το fillament πιασε κατι μυτερο,μαζεψε το να απελευθερωθει το nozzle και μετα θα εκτυπωθει μια χαρα.Παντα το κανει αυτο,για αυτο πρεπει να το κοιτας λιγακι στην αρχη και να το καθαριζεις.

Γιατι και να κολλησει κατω,ολο και λιγο που θα εχει μαζευτει,θα κολλησει επισης κατω και οταν θα παει να περασει απο εκει θα τα κανει ολα πτανα.

Το δοκίμασα..απλά συνεχίζει να μαζεύεται. 

Ξανά δοκιμάσα να εκτυπώσω κύβο.. Ούτε αυτό κάνει που την πρώτη φορά τον εκτυπώσε κατευθείαν χωρίς πρόβλημα 

Επεξ/σία από nikos134
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, nikos134 είπε

Το δοκίμασα..απλά συνεχίζει να μαζεύεται. 

Ξανά δοκιμάσα να εκτυπώσω κύβο.. Ούτε αυτό κάνει που την πρώτη φορά τον εκτυπώσε κατευθείαν χωρίς πρόβλημα 

Ισως σου εχει μαζεψει το nozzle υλικο γυρω γυρω?

Σηκωσε το,ζεστανε το και καθαρισε το λιγο.

• Moderators
Δημοσ.

Επειδή έχει διαφορά α4 πάρε μια απόδειξη και κάνε leveling με αυτό,

Πάνε σε τι επιφάνεια εκτυπώνεις?

Δημοσ.
24 λεπτά πριν, Dantε είπε

Ισως σου εχει μαζεψει το nozzle υλικο γυρω γυρω?

Σηκωσε το,ζεστανε το και καθαρισε το λιγο.

Το δοκίμασα και αυτό έκανε το ίδιο. 

4 λεπτά πριν, Inuyasha είπε

Επειδή έχει διαφορά α4 πάρε μια απόδειξη και κάνε leveling με αυτό,

Πάνε σε τι επιφάνεια εκτυπώνεις?

Το κύβο την πρώτη φορά που εκτυπώθηκε σωστά κατευθείαν πάνω στο bed. Τώρα προσπάθησα και σε χαρτο ταινία και κατευθείαν τιποτ. 

Ο μόνος τρόπος που μπόρεσε και κόλλησε το fillament ήταν να βάλω το nozzle υπερβολικά χαμηλά σε σημείο που το χαρτί να κουνιέται με δυσκολία. Με αποτέλεσμα να βγαίνει πολύ αχνό το layer 

Δημοσ.
17 ώρες πριν, Dantε είπε

Βλεπω οτι ειναι σχετικα φθηνος και ο σενσορας για auto leve.

Αξιζει να μπω στο κοπο με καποιο?

https://www.cableworks.gr/3d-printers/proximity/

Οι Capacitive επηρεάζονται από τη θερμοκρασία του περιβάλλοντος. Δεν δίνουν σταθερές μετρήσεις. Οι Inductive είναι καλύτεροι. Αλλά ακόμα καλύτερα προτείνω κάποιον BL Touch / 3D Touch.

Δημοσ.

Μετά απο τόσες ώρες βρήκα το πρόβλημα.

Για να το βρω χρειάστηκε να σπάσει ένα από τα ακρυλικά που κρατάνε ροδάκια του ζ που πηγαίνει πάνω κάτω το hotend. Είχα συναρμολογήσει απο την αρχή λάθος. Τώρα γιατί τον κύβο τον έκανε μια χαρά στην αρχή και μετά δεν εκτύπωνε τίποτα δεν ξέρω. Το συναρμολόγησα σωστά με 3 ρόδες από την μία πλευρά τώρα και εκτυπώνει κανονικά το ανταλλακτικό.

Δημοσ.

Καλημέρα παιδιά! Έχω παραγγείλει τον A8 από Gearbest με priority line μέσω Αγγλίας. Μήπως γνωρίζετε πόσο χρόνο περίπου χρειάζεται μέχρι την παράδοση? Έχει παραγγείλει κάποιος άλλος από εκεί για να μου πει πόσο διήρκεσε? Ευχαριστώ! 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...