Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω εγκαταστήσει το Ε3D και στη πρώτη δοκιμή παρατήρησα πως δεν είναι κεντραρισμένη η κεφαλή όπως βλέπετε και στη φωτό. Πως διορθώνεται αυτό;

IMG_20180208_160810.jpg

• Απαντ. 7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

αναλογα πιο mount εκτυπωσε , λογικα στο thingiverse σου λεει τι πρεπει να αλλαξεις στο marlin , σε στοκ firmware δεν ξερω

Οσοι εχετε e3d καντε την χαρη στον ευατο σας και αλλαξτε τον 30αρι ανεμηστηρα με καποιον 40αρι , και καλυτερη ψυξη και πολλες παραπανω επιλογες

Επεξ/σία από Inuyasha
Δημοσ.

To mount είναι αυτό που μου πρότεινε ο Αναίσθητος αυτό ΕΔΩ.  Τον κώδικα του offset που αναφέρει που υποτίθεται τον περνάω;

Δημοσ.

Οσοι χρησημοποιούν επιφάνειες εκτύπωσης τύπου BuldTac ,lockBuild κλπ ξέρουν πόσο απλουστεύουν 
την διαδικασία της εκτύπωσης και τους ειναι ανεκτίμητα...αυτό μέχρι να προσπαθήσεις να ξεκολήσεις μια εκτύπωση με abs που ειδικα το πρώτο layer ειναι λίγο χαμηλότερα.
Αίμα - δάκρυα και ιδρώτας! (καλα λίγο υπερβολικός!)
Αυτο σκέφτηκε ο Prusa και έδωσε στο MK3 αφαιρούμενο μαγνητικό buld plate.
Ας το κάνουμε el cheapo way και εμεις.
Χρειάζετε μόνο αυτοκόλητο φυλλο μαγνήτη - μια λαμαρίνα λεπτη και μια επιφάνεις buildtac (lockbuild Για εμένα)

Κόστος συνολικά μαζί με lockbuild κανα 20ρικο€
λαμαρίνα γαλβανιζέ 0.5mm (ίσως και ποιο λεπτη καλύτερα)
μαγνήτης απο εδώ http://magnitech.gr/shop/magnetic-sheet ... m-x-08-mm/ και σου περισεύει για πολλές χρήσεις
και κάνα 10ρικο το buildtac

μετα την εκτύπωση απλά βγάζεις λαμαρίνα και την στραβώνεις...οι εκτυπώσεις πετάγονται μόνες τους.
Δοκιμασμένο μεχρι τους 80c που τυπώνω abs...παραπάνω δεν πηγα,δεν το πάω ποτέ.

IMG_20180208_183750.jpg

IMG_20180208_183800.jpg

IMG_20180208_183807.jpg

IMG_20180208_183931.jpg

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.

Τέλεια ιδέα! Λαμαρίνα στα μέτρα μας που βρίσκουμε;

BTW, ως εναλλακτική λύση στο λύγισμα (δεν ξέρω αν κυνδυνεύει να στραβώσει η λαμαρίνα) δοκίμασε να το βάλεις στο ψυγείο για 10'. Μετά, το εκτυπωμένο αντικείμενο ξεκολλάει πανεύκολα. Τουλάχιστον με το γυαλί αυτό κάνω αν βιάζομαι. :-)

.

2 ώρες πριν, stefstefan είπε

To mount είναι αυτό που μου πρότεινε ο Αναίσθητος αυτό ΕΔΩ.  Τον κώδικα του offset που αναφέρει που υποτίθεται τον περνάω;

Ο κώδικας είναι αυτός:

define X_MAX_POS 250
define X_MIN_POS -13
define Y_MAX_POS 220
define Y_MIN_POS -13
define Z_MAX_POS 250
define Z_MIN_POS 0

define X_PROBE_OFFSET_FROM_EXTRUDER -25
define Y_PROBE_OFFSET_FROM_EXTRUDER 5
define Z_PROBE_OFFSET_FROM_EXTRUDER 0

define LEFT_PROBE_BED_POSITION 27
define RIGHT_PROBE_BED_POSITION 205
define BACK_PROBE_BED_POSITION 200
define FRONT_PROBE_BED_POSITION 20

Άνοιξε το configuration.h του Marlin και κάνε αναζήτηση για τα 3 παρακάτω:

define X_MAX_POS

define X_PROBE_OFFSET_FROM_EXTRUDER

define LEFT_PROBE_BED_POSITION

Δημοσ.

αν εχεις προβλημα με την βαση του αισθητηρα δοκιμασε ΑΥΤΗ την βαση, εγω αυτην εβαλα γιατι ειχα καποιο προβλημα (δεν θυμαμαι τι ακριβως), απλα το εκανα mirror για να το βαλω απο την αριστερη πλευρα για αισθητικους λογους

@babisgr πωωω πολυ καλη ιδεα, με βαζεις σε σκεψεις να φτιαξω καμια παρομοια πατεντα για γυαλι

Δημοσ.

Νταξει σήμερα δεν με ήθελε καθόλου έπαθα καμιά 10αρια αβαρίες στη προσπάθεια μου να κάνω το E3D να δουλέψει σωστα και αποφάσισα να επαναφέρω τον εκτυπωτή στη πρότερη του κατάσταση. Τέλος δεν ασχολούμαι άλλο.

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, stefstefan είπε

Νταξει σήμερα δεν με ήθελε καθόλου έπαθα καμιά 10αρια αβαρίες στη προσπάθεια μου να κάνω το E3D να δουλέψει σωστα και αποφάσισα να επαναφέρω τον εκτυπωτή στη πρότερη του κατάσταση. Τέλος δεν ασχολούμαι άλλο.

χαχαχα κάτι μου θυμίζει....σε όλους συμβαίνει αυτο,κακή μέρα...ξεκουράσου και οταν έχεις ορεξη και καθαρό μυαλό θα το φτιάξεις

• Like 1
Δημοσ.

Τελείωσα (μάλλον) με τη δική μου παραλλαγή του 2020 conversion του X-Axis με extrusion μήκους 340mm έτσι ώστε να μην μεγαλώσει το συνολικό πλάτος του εκτυπωτή με ενσωματωμένο anti z-wobble: https://www.thingiverse.com/thing:2734806

• Like 1
Δημοσ.
Στις 1/20/2018 στις 10:10 ΜΜ, shadowmann είπε

Αφού έσπασα το bracket του step motor στον Ζ άξονα και του end stop και τα αντικατέστησα είπα να ξανά ξεκινήσω τις εκτυπώσεις.

Έφτιαξα κάποια πράγματα αλλά το θέμα με το περίγραμμα πριν αρχίσει να εκτυπώνει τα αντικείμενα που του έχω βάλει ακόμα  δεν έχω βρει γιατί δεν μου το βγάζει ολόκληρο.

Στην φωτογραφία φαίνεται αυτό που λέω , στα αριστερά έχει το περίγραμμα ενώ κάτω και λίγο δεξιά δεν το έχει εκτυπώσει.

IMG_20180109_190619~2.jpg

απλα επειδη επεσε το ματι μου πανω.. αν τα εχεις εκτυπωσει αυτα με PLA, ειδικα το belt tensioner για το x axis και τα πιαστρακια για το γυαλι στο hotbed, τυπωσε τα ξανα με abs και πετα τα αλλα. το PLA μαλακωνει σε πολυ χαμηλη θερμοκρασια και δεν ειναι καταλληλο για τοσο ζεστα σημεια. ειναι κριμα να σου γινει ζημια επειδη μετακινηθηκε το γυαλι, η πεταχτηκε το tensioner. γενικα, τα upgrade parts που τραβανε ζορι η ειναι κοντα σε μεγαλες θερμοκρασιες, καλο ειναι να τυπωνονται με ABS η PETG. PLA ειναι οκ για προσωρινη χρηση, αλλα αν φτιαξεις enclosure και αρχισεις να τυπωνεις τετοια υλικα, ειναι επιφοβο

Στις 1/15/2018 στις 5:38 ΜΜ, stefstefan είπε

Εγώ έχω δοκιμάσει Devil από Grobotronics αλλά είχα συνέχεια θεματάκια ιδίως με τον cura που δούλευα στην αρχή. Δεύτερη φορά παράγγειλα από 3D Edge και δεν έχω παράπονο. Το Devil πάντως μ άρεσε ως προς το χρώμα του που είχε ματ απόχρωση ενώ το 3D Edge γκλόσι. Και τα δύο κοντά στα 25ε μαζί με τα μεταφορικά.

τι θεματα ειχες με το devil? σκεφτομαι να παρω ενα καρουλι ABS.. εχω δοκιμασει PRIMA, NEEMA και 3DEDGE.. τα 2 πρωτα δινουν γενικα καλες εκτυπωσεις και κολλανε υπερβολικα καλα (pei sheet). το 3dedge.eu ηταν απογοητευση..δε κολλαγε με τιποτα, πολυ γυαλιστερο, πιο πολυ για pla μου εκανε ετσι οπως εβγαινε

• Like 1
Δημοσ.
Στις 3/2/2018 στις 9:48 ΜΜ, Dantε είπε

Θελω μια βοηθεια με ενα θεμα που εχω.

Μου εμφανιζονται οριζοντια κοψιματα σε συγκεκριμενα υψη και μου χαλανε τις εκτυπωσεις.

Παλαιοτερα δε τα ειχα αυτα,αλλα δε θυμαμαι τι πειραξα ενδιαμεσα και εμφανιστηκε.

Το ειχα και πριν βαλω προχθες τα brackets.

Στην αρχη μου φαινοταν για womble.

Εβγαλα ραβδο,τη καθαρισα προσπαθησα και την εβαλα οσο πιο ευθεια μπορεσα,πηρα και κανουργιο coupler τον εβαλα 3-4 φορες διαφορετικα και δοκιμασα αλλα τιποτα.Σχεδον στα ιδια σημεια μου το εκανε και πριν τον ξυλωσω τελειως.Το λεω γιατι σκεφτηκα και το ενδεχομενο κανα ροδακι να την ακουσε.

Τι αλλο να δω?Δε μπορω να εκτυπωσω πλεον πραγματικα,καθως κοβονται τα αντικειμενα εκει.

Απο ρυθμισεις εχω 50mm/s,0.2 height και χρησιμοποιω cura.Μηπως παραειναι χοντροκομμενες οι ρυθμισεις που του εχω?

Αρκετα πιθανο να παιζει ρολο και το κακο fillament και να το επιδεινωνει το θεμα. 

IMG_20180203_214304.jpg

Update εδω.

Δυστυχως δεν ειναι το fillament.Πηρα αλλο primavalue και βελτιωθηκε μεν,αλλα παραμενει.

Για πειτε καμια ιδεα τι να ειναι...

Το κανει σε συγκεκριμενο υψος αρα κατι στον Ζ ειναι.

Τα ροδακια τα κοιταξα,δε φαινονται να ειναι καπου χτυπημενα.Τα αλουμινια δε φαινονται και αυτα να εχουν χτυπηματα.

Τη ραβδο την ειχα αλλαξει και φορα,παλι στα ιδια σημεια τα εκανε.

Επομενο που σκεφτομαι να κανω ειναι να ξυλωσω τα carriage του Ζ και να τα ξαναδεσω να δω μηπως καποιο ρουλεμαν την εχει ακουσει.

Αλλα αν ηταν ρουλεμαν σκεφτομαι οτι γυριζοντας τα ροδακια λιγο(κρατοντας το ιδιο υψος) ,θα αλλαζε το υψος που το εκανε.Δε παρατηρησα κατι τετοιο οταν το εκανα.

Κατι αλλο?

Δημοσ.
1 ώρα πριν, duende είπε

τι θεματα ειχες με το devil? σκεφτομαι να παρω ενα καρουλι ABS.. εχω δοκιμασει PRIMA, NEEMA και 3DEDGE.. τα 2 πρωτα δινουν γενικα καλες εκτυπωσεις και κολλανε υπερβολικα καλα (pei sheet). το 3dedge.eu ηταν απογοητευση..δε κολλαγε με τιποτα, πολυ γυαλιστερο, πιο πολυ για pla μου εκανε ετσι οπως εβγαινε

Τα δικά μου είναι όλα PLA. Το θέμα που αναφέρεις για το 3dedge, το είχα με το devil. Το μόνο κακό με το 3dedge είναι η γκλόσι υφή του, προτιμώ το ματ εγώ.  Τα προβλήματα της συνοχής, του αισθητικού αποτελέσματος κτλ που είχα με το devil ενδεχομένως να προέκυπταν απ το γεγονός πως ήταν το πρώτο μου νήμα κι ήμουν ακόμα στις αρχές οπότε και ανακάλυπτα πράγματα γύρω απ την εκτύπωση. Τότε χρησιμοποιούσα και τον cura. Πιστεύω έπαιξε κι αυτό το ρόλο του διότι περνώντας στον simplify3d είδα σαφώς καλύτερο αποτέλεσμα με το ίδιο νήμα, δλδ το devil. 

Τα prima και neema που αναφέρεις τι υφή έχουν γυαλιστερή ή ματ;

• Moderators
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Dantε είπε

Update εδω.

Δυστυχως δεν ειναι το fillament.Πηρα αλλο primavalue και βελτιωθηκε μεν,αλλα παραμενει.

Για πειτε καμια ιδεα τι να ειναι...

Το κανει σε συγκεκριμενο υψος αρα κατι στον Ζ ειναι.

Τα ροδακια τα κοιταξα,δε φαινονται να ειναι καπου χτυπημενα.Τα αλουμινια δε φαινονται και αυτα να εχουν χτυπηματα.

Τη ραβδο την ειχα αλλαξει και φορα,παλι στα ιδια σημεια τα εκανε.

Επομενο που σκεφτομαι να κανω ειναι να ξυλωσω τα carriage του Ζ και να τα ξαναδεσω να δω μηπως καποιο ρουλεμαν την εχει ακουσει.

Αλλα αν ηταν ρουλεμαν σκεφτομαι οτι γυριζοντας τα ροδακια λιγο(κρατοντας το ιδιο υψος) ,θα αλλαζε το υψος που το εκανε.Δε παρατηρησα κατι τετοιο οταν το εκανα.

Κατι αλλο?

Δεν θυμάμαι αν τι είχα διαβάσει εδώ μέσα η στο fb τα κινέζικα ροδακια έχουν θεματακια παρόλο που στο μάτι φενονται καλά παίζει να έχουν θέμα κάνε μια δοκιμή να τα αλλάξεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, Inuyasha είπε

Δεν θυμάμαι αν τι είχα διαβάσει εδώ μέσα η στο fb τα κινέζικα ροδακια έχουν θεματακια παρόλο που στο μάτι φενονται καλά παίζει να έχουν θέμα κάνε μια δοκιμή να τα αλλάξεις

Και να χαλασε στη πορεια?Στην αρχη δεν ειχα τετοιο θεμα.

Απο οτι βλεπω και τα ρουλεμαν φθηνα ειναι οποτε θα παρω και θα τα αλλαξω ολα.

Ροδακια ομως που βρισκω?

Edit.Βρηκα.Θα παω να παρω αυτες τις μερες καμια 10αρια μαζι με ρουλεμαν να εχω.

Βλεπω οτι ειναι σχετικα φθηνος και ο σενσορας για auto leve.

Αξιζει να μπω στο κοπο με καποιο?

https://www.cableworks.gr/3d-printers/proximity/

Επεξ/σία από Dantε

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...