Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Οταν ξεκιναει,αν μαζευτει fillament απλα με κατι μαζεψε το ενω τυπωνει.

Μετα συνεχιζει κανονικα.

Βαλε brim η skirt για να το κανεις αυτο οσο τυπωνει αυτα ετσι ωστε να βγαλει κανονικα μετα το αντικειμενο.

• Απαντ. 7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
9 ώρες πριν, nikos134 είπε

Καλησπέρα,

Έχω εδώ και κανα 2 εβδομάδες που έστησα το tevo tarantula. Εκτύπωσα κανονικά το κύβο βγήκαν ακριβώς οι διαστάσεις όλα μια χαρά.

Έχω τώρα όμως 2-3 μέρες που προσπαθώ να εκτυπώσω και όλα χαλάνε. Είμαι αρκετά σίγουρος ότι φταίει το bed leveling ή κάποιες ρυθμίσεις από το slicer. Προσπαθώ να εκτυπώσω ένα fan duct. Το πρόβλημα είναι ότι αν έχω την μύτη ίσα ίσα να περνάει το χαρτί το filament απλά μαζεύεται γύρω γύρω από το nozzle και δεν κολλάει καθόλου στο bed. Αν το έχω πολύ χαμηλά (να υπάρχει έντονη αντίσταση στο χαρτί) φαίνεται πολύ αχνό το brim που κάνει. 

Ο slicer που έχω είναι ο cura και το μόνο που πείραξα ήταν layer 0.2 και infill 25%.

Το bed leveling το κάνω, όταν απαιτείται, on the fly δλδ το βάζω να εκτυπώσει ένα αρχείο για αλφαδιασμα και κατά την διάρκεια της εκτύπωσης προχωρώ στις όποιες διορθώσεις λασκάροντας ή σφίγγοντας τις βίδες αναλόγως.

Δημοσ.
6 ώρες πριν, babisgr είπε

Σε τι επιφάνεια τυπώνεις?

Δοκίμαζα και απευθείας στο τραπέζι και σε χαρτο ταινία 

Δημοσ.
Στις 3/2/2018 στις 9:48 ΜΜ, Dantε είπε

Θελω μια βοηθεια με ενα θεμα που εχω.

Μου εμφανιζονται οριζοντια κοψιματα σε συγκεκριμενα υψη και μου χαλανε τις εκτυπωσεις.

Παλαιοτερα δε τα ειχα αυτα,αλλα δε θυμαμαι τι πειραξα ενδιαμεσα και εμφανιστηκε.

Το ειχα και πριν βαλω προχθες τα brackets.

Στην αρχη μου φαινοταν για womble.

Εβγαλα ραβδο,τη καθαρισα προσπαθησα και την εβαλα οσο πιο ευθεια μπορεσα,πηρα και κανουργιο coupler τον εβαλα 3-4 φορες διαφορετικα και δοκιμασα αλλα τιποτα.Σχεδον στα ιδια σημεια μου το εκανε και πριν τον ξυλωσω τελειως.Το λεω γιατι σκεφτηκα και το ενδεχομενο κανα ροδακι να την ακουσε.

Τι αλλο να δω?Δε μπορω να εκτυπωσω πλεον πραγματικα,καθως κοβονται τα αντικειμενα εκει.

Απο ρυθμισεις εχω 50mm/s,0.2 height και χρησιμοποιω cura.Μηπως παραειναι χοντροκομμενες οι ρυθμισεις που του εχω?

Αρκετα πιθανο να παιζει ρολο και το κακο fillament και να το επιδεινωνει το θεμα. 

IMG_20180203_214304.jpg

Καλησπερα.. προσφατα ανακαλυψα αυτη τη σελιδα περι  printing quality... 
https://www.simplify3d.com/support/print-quality-troubleshooting/#layer-separation-and-splitting

Τσεκαρε θερμοκρασιες του extruder.. μην ανεβαινουν πολυ και κοιτα να ψυχεται καλα το μοντελο που τυπωνεις...

Σταθερες θερμοκρασιες κοιτα να εχεις.. και οχι ανεβοκατεβασματα..

Δειξε μας τι  fan duct εχεις.

Δημοσ.

Τελικα απλα ειναι κακο το fillament.

Πραγματικα αρκετα κακο.

Μιας και με γυαλι και λακ κολλαει καλα,χαμηλωσα θερμοκρασιες σε extruder και bed.Mε τη μπλε ταινια η τη χαρτοταινια,αν κατεβαζα απλα δε κολλαγε.

Τωρα κατεβαζοντας το bed ειδα μεγαλη βελτιωση στο σκισιμο.Μαλλον κρυωνει αποτομα πανω και μενει ζεστο κατω απο το bed και δε κολλαει καλα παντα σε εκεινο το υψος.

Με θερμοκρασια στο bed στους 40 εχει μειωθει αρκετα.Τουλαχιστον να βγαλω καποια πραγματα να το τελειωσω να παρω αλλο.Θα παρω prima value αφου λετε οτι ειστε ικανοποιημενοι απο αυτο.

Δημοσ.
9 ώρες πριν, Anaisthitos είπε

@georgeadams θα παρω αυτες τις μερες τα προφιλ για το am8, εχεις κανενα tip για το τι αλλο να αγορασω ή αγοραζω οτι προτεινει ο φιλος απο το thingiverse

Εγώ πάντως θα σου έλεγα το αλουμίνιο που θα πάρεις να είναι v-slot και όχι t-slot όπως αυτό που πουλάει το cnccat. Ο λόγος είναι οτι αν αύριο μεθαύριο θες να το γυρίσεις σε v-wheels δεν μπορείς (ή τουλάχιστον δεν είναι η καλύτερη επιλογή) στο t-slot. Κοίτα σε grobotronics για άκοπα κομμάτια αλουμινίου v-slot και κόψτα εσύ με ένα σιδηροπρίονο στην διάσταση που θες και θα σου βγει σχετικά φτηνά. Επίσης γωνίες μπορείς είτε να αγοράσεις είτε να τυπώσεις.

Δημοσ.

Αυτό που έκανα εγώ ήταν να παραγγείλω για το Y άξονα 2 κομμάτια των 364mm αντί για 340mm, σύμφωνα με αυτό: https://www.thingiverse.com/thing:2462104 γιατί υποτίθεται πως αλλιώς δεν μπορείς να εκμεταλλευτείς πλήρως τα 220mm του Y. Οι απόψεις για αυτό διίστανται αλλά είπα να μην το ρισκάρω.

Όσο για το V-Slot vs T-Slot, στη μετατροπή του X άξονα με 2020 extrusion, πρακτικά δεν είχα κανένα θέμα με τη σταθερότητα των V-Wheels. Το βάρος του carriage είναι μικρό, ειδικά εφόσον δεν έχει πάνω του και το stepper motor του extruder (έχω γυρίσει σε bowden setup).

Δημοσ.

Παρέλαβα σήμερα. Δώστε μου λίγο τα φώτα σας είναι κομπλέ; θα χρειαστώ τίποτα άλλο; κάτι που πρέπει να εκτυπώσω και τι;

IMG_20180206_162229.jpg

Δημοσ.
7 ώρες πριν, georgeadams είπε

Όσο για το V-Slot vs T-Slot, στη μετατροπή του X άξονα με 2020 extrusion, πρακτικά δεν είχα κανένα θέμα με τη σταθερότητα των V-Wheels. Το βάρος του carriage είναι μικρό, ειδικά εφόσον δεν έχει πάνω του και το stepper motor του extruder (έχω γυρίσει σε bowden setup).

Από την άλλη, τώρα που το ξανασκέφτομαι, ο βασικός σκελετός του AM8 δεν έχει σημασία αν είναι T-slot ή V-slot. Αν κάποια στιγμή στο μέλλον θελήσει να μετατρέψει τους άξονες X & Y θα χρειαστεί να αγοράσει επιπλέον extrusions έτσι κι αλλιώς. Οπότε μπορεί να πάρει τα extrusions για τους άξονες X & Y σε V-slot.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 ώρες πριν, stefstefan είπε

Παρέλαβα σήμερα. Δώστε μου λίγο τα φώτα σας είναι κομπλέ; θα χρειαστώ τίποτα άλλο; κάτι που πρέπει να εκτυπώσω και τι;

IMG_20180206_162229.jpg

Το παράγγειλα κ εγώ αυτό.. και μου ήρθε.. άλλα δεν κατάφερα να τυπώσω για καποιο λογο δε μου εστελνε σωστα υλικο στον  extruder. κατι δεν πηγαινε καλα με το ασπρο αυτο σολινακι.. 

και το ξαναγύρισα σε factory settings.

Οταν το βαλεις πες μας εντυπωσεις...

Επεξ/σία από nekdolfin
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 ώρες πριν, georgeadams είπε

Από την άλλη, τώρα που το ξανασκέφτομαι, ο βασικός σκελετός του AM8 δεν έχει σημασία αν είναι T-slot ή V-slot. Αν κάποια στιγμή στο μέλλον θελήσει να μετατρέψει τους άξονες X & Y θα χρειαστεί να αγοράσει επιπλέον extrusions έτσι κι αλλιώς. Οπότε μπορεί να πάρει τα extrusions για τους άξονες X & Y σε V-slot.

Αν παει με αυτό π.χ https://www.thingiverse.com/thing:2596722 θα χρειαστεί να είναι v-slot τα z. Τα υπόλοιπα μπορεί να είναι σε t αλλά τελικά δεν νομίζω να έχει μεγάλη διαφορά το v με το t στην τιμή.

28 λεπτά πριν, nekdolfin είπε

Το παράγγειλα κ εγώ αυτό.. και μου ήρθε.. άλλα δεν κατάφερα να τυπώσω για καποιο λογο δε μου εστελνε σωστα υλικο στον  extruder. κατι δεν πηγαινε καλα με το ασπρο αυτο σολινακι.. 

και το ξαναγύρισα σε factory settings.

Οταν το βαλεις πες μας εντυπωσεις...

Έχει παρατηρηθεί να συμβαίνει αυτό σε μερικές κινεζιές. Σε original e3d ποτέ δεν είχα πρόβλημα με το bowden.

Επεξ/σία από trickius

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...