Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, CoinUp είπε

Τα ίδιο πρόβλημα έχω και εγώ. Δεν κολλάει καλά εκεί που ο κινέζος ήθελε τη λάμα από τη φαλτσέτα για να βγει. Ειδικά αν το πρώτο layer έχει λεπτομέρειες. Κρίμα, γιατί έχω πάρει και ένα κιλό.

Το αυτο.Ο κινεζος με ολα ρυθμισμενα ετσι και επιανε,κλοτσιες να δινες στο bed,δεν εφευγε :P

Τωρα θα δοκιμασω με 215-220 για το πρωτο layer μαζι με bed στους 60 και μπλε ταινια.Θα το βαλω στα επομενα να πεφτει στους 205 και 50 βαθμους.

Ε αν δε κολλαει και τωρα,απλα θα εκτυπωνω οτι βλακεια μου ρθει για να το φαω και να παω να παρω το prima μετα.

1 ώρα πριν, Inuyasha είπε

Όσοι έχετε πάρει δοκιμάστε να το στεγνώστε

Κάνα 2 ωρo στους 40-50 στο φούρνο (για pla)

Δε το βαζω στο φουρνο που τρωω αυτο.θα το πεταξω πανω στο καλοριφερ αν ειναι.

• Απαντ. 7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, Dantε είπε

Το αυτο.Ο κινεζος με ολα ρυθμισμενα ετσι και επιανε,κλοτσιες να δινες στο bed,δεν εφευγε :P

Τωρα θα δοκιμασω με 215-220 για το πρωτο layer μαζι με bed στους 60 και μπλε ταινια.Θα το βαλω στα επομενα να πεφτει στους 205 και 50 βαθμους.

Ε αν δε κολλαει και τωρα,απλα θα εκτυπωνω οτι βλακεια μου ρθει για να το φαω και να παω να παρω το prima μετα.

Υγρασία θα βγάλεις ειδικά το pla που ειν βιοδισπωμενο υλικό και όχι πετρελαιουχο (πχ abs) δεν έχει θέμα ούτε θα βγάλει κάτι από οσμες, η ουσίες

Επεξ/σία από Inuyasha
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Dantε είπε

Τρέχω εκτύπωση τώρα με το nozzle στους 215 και έχω σημεία στα layers που δεν κολλάνε μεταξύ τους.Αν δεις διαφορά με τη μπλε ταινία πες μου, γιατί και εγώ με την απλή δουλεύω.

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, Inuyasha είπε

Υγρασία θα βγάλεις ειδικά το pla που ειν βιοδισπωμενο υλικό και όχι πετρελαιουχο (πχ abs) δεν έχει θέμα ούτε θα βγάλει κάτι από οσμες, η ουσίες

Θα το δοκιμασω αν δε δω προκοπη με τις ρυθμισεις αυτες.

6 λεπτά πριν, CoinUp είπε

Τρέχω εκτύπωση τώρα με το nozzle στους 215 και έχω σημεία στα layers που δεν κολλάνε μεταξύ τους.Αν δεις διαφορά με τη μπλε ταινία πες μου, γιατί και εγώ με την απλή δουλεύω.

215 ειναι ψηλη για αυτο.Στο temperature tower φαινοταν οτι δε κολλουσε καλα.205 φαινοταν το καλυτερο αποτελεσμα εκει.

• Moderators
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, Dantε είπε

Θα το δοκιμασω αν δε δω προκοπη με τις ρυθμισεις αυτες.

215 ειναι ψηλη για αυτο.Στο temperature tower φαινοταν οτι δε κολλουσε καλα.205 φαινοταν το καλυτερο αποτελεσμα εκει.

Το ειναι ψιλή θερμοκρασία είναι σχετικό ακόμα και σε ίδια μάρκα ρόλο με ρόλο έχει διαφορά στην θερμοκρασία εκτύπωσης

Τα devil από όσο έχω καταλάβει πρέπει να είναι πολύ παλιό στοκ που τους έχει μείνει για αυτό εμφανίζει τόσα προβλήματα

Δημοσ.

Νομίζω ότι είναι αρκετά δυνατό το layer fan που έχω και γι'αυτό ζητάει παραπάνω θερμοκρασία.

https://www.thingiverse.com/thing:1964687 με 40x40x20mm fan

Έχω δοκιμάσει από 200 έως 220 με 5 βαθμόυς step εν μέσω εκτύπωσης και τελικά στο 220 φαίνεται να έχω το καλύτερο αποτέλεσμα. 

Δημοσ.

Με τη μπλε ταινια κολλαει καλυτερα.Ανεκτα δηλαδη.

Παρολα αυτα σοβαρο αποτελεσμα δε παιρνω.Ουτε καν συγκρισιμο με το προηγουμενο κινεζικο.Θα συνεχισω να το σκαλιζω λιγο οσο εκτυπωνω πραγματα αλλα δε περιμενω πολλα.

Θα δοκιμασω και το φουρνο.

Δημοσ.

Να ρωτήσω κάτι καθαρά απο περιέργεια.

Για ποιόν λόγο ακόμα (2018) χρησιμοποιείτε μπλε ταινία; Είναι οικονομικό το θέμα ή κάτι άλλο;

Έχετε δοκιμάσει τζάμι, builtak, lokbuild, pei, magigoo, printafix, ... ;

Δημοσ.

Ειναι ευκολο να τη βρεις,ευκολο να τη δουλεψεις και οικονομικη.Και κανει και τη δουλεια.

Αρα γιατι να την αλλαξεις?

Η πλακα ειναι οτι εχω και γυαλι ετοιμο στις διαστασεις,αλλα απλα δε βλεπω ιδιαιτερο λογο να το βαλω.

Τουλαχιστον τωρα που καταφερα το αχρηστο devil fillament να κολλαει.

Δημοσ.

Καλησπέρα... εχω ενα μικρο θεματάκι τον τελευταίο καιρό.. το μοντέλο από τη δεξιά μεριά οπως το κοιτάμε φαίνεται να δέχεται μια παραμόρφωση θερμοκρασίας και δεν καταλαβαίνω πως και τι το προκαλεί... παρακαλώ τα φώτα σας.. 😁

20180129_184629.jpg

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Dantε είπε

Ειναι ευκολο να τη βρεις,ευκολο να τη δουλεψεις και οικονομικη.Και κανει και τη δουλεια.

Αρα γιατι να την αλλαξεις?

Η πλακα ειναι οτι εχω και γυαλι ετοιμο στις διαστασεις,αλλα απλα δε βλεπω ιδιαιτερο λογο να το βαλω.

Τουλαχιστον τωρα που καταφερα το αχρηστο devil fillament να κολλαει.

Λόγοι να την αλλάξεις: Σκίζεται, θέλει χρόνο να την αλλάξεις, δεν κολλάει τόσο καλά όσο οι άλλες λύσεις και κάνει άσχημο πρώτο layer.

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, jousis είπε

Λόγοι να την αλλάξεις: Σκίζεται, θέλει χρόνο να την αλλάξεις, δεν κολλάει τόσο καλά όσο οι άλλες λύσεις και κάνει άσχημο πρώτο layer.

Εμενα δε μου σκιζεται.

5 λεπτα θελει να την αλλαξεις,δεν ειναι και τιποτα χρονοβορο.

Ασχημο πρωτο layer,γιατι?

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Dantε είπε

Ασχημο πρωτο layer,γιατι?

Τίποτα τραγικό. Απλά δεν έχεις τόσο λεία επιφάνεια όπως με ένα ωραίο PEI ή με σκέτο τζάμι.
Καμιά φορά κολάει και λίγη στο αντικείμενο (ανάλογα).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...