Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ.
2 ώρες πριν, nekdolfin είπε

κατι τετοιο εννοεις..
http://www.ratrig.com/am8-3d-printer-extrusion-profile-metal-frame-full-kit-for-anet-a8-upgrade.html  ?

το κρεβατι σεταρεται ευκολα ? 

Πάνω κάτω ναι, βρες στο thingiverse.com το mod που έχει για 30 κρεβάτι και τους λες ξες αντί για αυτά τα κομμάτια θέλω να τα κάνεις μεγαλύτερα και σου βγάζουν διαφορά σε κόστος

• Απαντ. 7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Στις 1/22/2018 στις 12:58 ΜΜ, georgeadams είπε

Λοιπόν, επειδή εν τέλει δεν είδα καμία διαφορά σε θόρυβο και απόδοση, κι επιπλέον δεν μου άρεσε η συνολική εμφάνιση του Printer, προχθές έκατσα και ξήλωσα τα V-Slot στον Y και ξαναγύρισα στα smooth rods με εκτυπωμένα bearing blocks σε συνδυασμό με IGUS bearings.

Ξανακοιτάω πάλι το σχέδιο σου για το y με vslot (για να δω τι θα φτιάξω και στον δικό μου δλδ) και βλέπω οτι πέρα του αισθητικού τα μονά ροδάκια σε κάθε πλευρά είναι και λίγο αδύναμα σε περίπτωση π.χ που αποφασίσει ο extruder να αγαπήσει το κρεββάτι του λίγο πιο έντονα :). Με λίγο δύναμη θα πιτσικάρει το ροδάκι και θα φύγει εκτός slot. Γενικά υπάρχει αυτό το ενδεχόμενο όταν δεν υπάρχει αντίστοιχο ροδάκι από την άλλη αντίθετη πλευρά του slot και να ενώνεται από κάτω με πλαστικό (δλδ η κατασκευή να αγκαλιάζει το extrude). Όμως μου έδωσες καλή ιδέα πως να μετατρέψω και γω το y. Αν δεν είχε έλλειψη ο grobo κιόλας..

Δημοσ.

με αυτο το σκεπτικο και τα rods θα πιτσικαρουν λιγο γιαυτο και ο σενσορας περα απο το leveling ειναι και προστασια για κατι τετοια

οταν επιστρεψω ξεκιναω με mgn rails gia ton Y μετα αναλογα προχωρω για Χ και Ζ

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, kostasbm είπε

με αυτο το σκεπτικο και τα rods θα πιτσικαρουν λιγο γιαυτο και ο σενσορας περα απο το leveling ειναι και προστασια για κατι τετοια

οταν επιστρεψω ξεκιναω με mgn rails gia ton Y μετα αναλογα προχωρω για Χ και Ζ

:) ειδικά με τον sensor συμβαίνουν αυτά!

Δημοσ.

τι εννοεις ? εγω δεν εχω αντιμετωπισει προβλημα....βεβαια ταλαιπωρηθηκα μεχρι να τακτοποιησω το μαρλιν...αλλα μια χαρα

δεν θα εβαζα σενσορα αν απο την αρχη ειχα καταλαβει οτι το undercarriage plate στρεβλωνει καθε φορα που πειραζα τα ελατηρια για

levelling

Δημοσ.
Στις 24/1/2018 στις 7:25 ΜΜ, administrator είπε

Αυτό το βίντεο ακολούθησα για Estep Calibration σε X,Y,Z και extruder... και bed leveling (με χαρτί Α4).

Την διαφορά πιστεύω την έκανε το Extruder calibration πάντως ... + κάποιες ρυθμίσεις στο Slic3r (για print speed κλπ. που δεν θυμάμαι ποιο βίντεο είχα δει και ακολουθήσει τελικά).  

Εκατσα τωρα και το εκανα.

Στον χ ειχα ιδια διαφορα με αυτον στο βιντεο.

Στον y ειχα μικροτερη.

Ζ φανηκε οκ.

Στο extruder ειχε αρκετη.Αντι για 100 χιλιοστα,εβγαζε 106 :huh:

Φορτωσα και καινουργιο fillament.Μεχρι τωρα ειχα αυτο που εδιναν μαζι,τωρα εβαλα ενα devil design που ειχα παρει.Οταν λιωνει φαινεται λες και ειναι πιο φρεσκο απο το αλλο.Για να δω αποτελεσματα...

• Like 1
Δημοσ.
9 ώρες πριν, Dantε είπε

Εκατσα τωρα και το εκανα.

Στον χ ειχα ιδια διαφορα με αυτον στο βιντεο.

Στον y ειχα μικροτερη.

Ζ φανηκε οκ.

Στο extruder ειχε αρκετη.Αντι για 100 χιλιοστα,εβγαζε 106 :huh:

Φορτωσα και καινουργιο fillament.Μεχρι τωρα ειχα αυτο που εδιναν μαζι,τωρα εβαλα ενα devil design που ειχα παρει.Οταν λιωνει φαινεται λες και ειναι πιο φρεσκο απο το αλλο.Για να δω αποτελεσματα...

Σε τι θερμοκρασίες σου δουλεύει το devil design? Έμενα με δυσκολεύει ακόμα στις ρυθμίσεις του. Έχω καταλήξει σε 215 στο hot end και 60 το τραπέζι ενώ το κινέζικο που είχε μαζί δούλευε καλά στο 200/55.

Δημοσ.
17 ώρες πριν, trickius είπε

Ξανακοιτάω πάλι το σχέδιο σου για το y με vslot (για να δω τι θα φτιάξω και στον δικό μου δλδ) και βλέπω οτι πέρα του αισθητικού τα μονά ροδάκια σε κάθε πλευρά είναι και λίγο αδύναμα σε περίπτωση π.χ που αποφασίσει ο extruder να αγαπήσει το κρεββάτι του λίγο πιο έντονα :). Με λίγο δύναμη θα πιτσικάρει το ροδάκι και θα φύγει εκτός slot. Γενικά υπάρχει αυτό το ενδεχόμενο όταν δεν υπάρχει αντίστοιχο ροδάκι από την άλλη αντίθετη πλευρά του slot και να ενώνεται από κάτω με πλαστικό (δλδ η κατασκευή να αγκαλιάζει το extrude). Όμως μου έδωσες καλή ιδέα πως να μετατρέψω και γω το y. Αν δεν είχε έλλειψη ο grobo κιόλας..

Τα ροδάκια στηρίζονταν στο αλουμινένιο (4mm) bed carriage. Αν κάτσεις εσύ πάνω στο bed μπορεί από το βάρος να φύγει κάποιο ροδάκι εκτός slot. Αλλά τα Z-motors δεν υπάρχει περίπτωση να σπρώξουν την κεφαλή προς τα κάτω με τόση δύναμη ώστε να συμβεί αυτό. Σκέφτηκα κι εγώ αυτό που λες, να βάλω ροδάκια και στην αντίθετη πλευρά του slot αλλά κι έτσι όπως το έκανα ήταν υπέρ του δέοντος σταθερά και είπα να μην το παρακάνω (σκέφτηκα και τη λύση τα ροδάκια να κυλάνε κάθετα, πάνω από τα V-slot και όχι στο πλάι, αλλά έτσι το bed θα σηκωνόταν ακόμα πιο ψηλά).

Δημοσ.
3 ώρες πριν, CoinUp είπε

Σε τι θερμοκρασίες σου δουλεύει το devil design? Έμενα με δυσκολεύει ακόμα στις ρυθμίσεις του. Έχω καταλήξει σε 215 στο hot end και 60 το τραπέζι ενώ το κινέζικο που είχε μαζί δούλευε καλά στο 200/55.

Δεν εχω κανει ακομα καμια σοβαρη εκτυπωση.

Εκανα ενα calibration cube και ειχα για πρωτη φορα warping.ποτε δε μου ειχε ξανα εμφανιστει.

Οποτε εκανα παλι calibration.

Το κινεζικο το δουλευα 210/55.Το ιδιο το εχω αφησει και αυτο προς το παρον.

Δημοσ.
5 ώρες πριν, georgeadams είπε

Τα ροδάκια στηρίζονταν στο αλουμινένιο (4mm) bed carriage. Αν κάτσεις εσύ πάνω στο bed μπορεί από το βάρος να φύγει κάποιο ροδάκι εκτός slot. Αλλά τα Z-motors δεν υπάρχει περίπτωση να σπρώξουν την κεφαλή προς τα κάτω με τόση δύναμη ώστε να συμβεί αυτό. Σκέφτηκα κι εγώ αυτό που λες, να βάλω ροδάκια και στην αντίθετη πλευρά του slot αλλά κι έτσι όπως το έκανα ήταν υπέρ του δέοντος σταθερά και είπα να μην το παρακάνω (σκέφτηκα και τη λύση τα ροδάκια να κυλάνε κάθετα, πάνω από τα V-slot και όχι στο πλάι, αλλά έτσι το bed θα σηκωνόταν ακόμα πιο ψηλά).

Αν είναι αλουμινένιο αλλάζει το πράμα :)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, CoinUp είπε

Να σου πω την αληθεια δε το βλεπω και πολυ σοι.

Εκανα και ενα temperature tower για να δω σε τι θερμοκρασια ειναι οκ.

205-210 ηταν το καλυτερο αποτελεσμα.

Παρολα αυτα με τελεια leveled bed(μιλαμε το πρωτο layer βγαινει τελειο) σε καποια σημεια στο brim,δε κολλαει καλα.Χωρις brim στον calibration cube εχω warping ενω με brim ειναι οκ.

Αυτα τα θεματα με το κινεζοfillament δε τα ειχα.

Δοκιμασα 50-55-60 βαθμους στο bed ,δεν ειδα διαφορα.Μου φαινεται περιεργο να θελει παραπανω.

Πηγα και πηρα μπλε ταινια(ξυλωθηκα ενα 10αρικο για να παρω τη πλατια) μηπως δε του αρεσει η χαρτοταινια.

Μακαρι το cura να μπορουσε plug n play να εκτυπωνει πρωτο layer λιγο ζεστοτερο για να κολλαγε οκ.Θελει αλχημειες προς το παρον.

Επεξ/σία από Dantε
  • Thanks 1
  • Moderators
Δημοσ.
41 λεπτά πριν, Dantε είπε

Παρολα αυτα με τελεια leveled bed(μιλαμε το πρωτο layer βγαινει τελειο) σε καποια σημεια στο brim,δε κολλαει καλα.Χωρις brim στον calibration cube εχω warping ενω με brim ειναι οκ.

Δοκιμασα 50-55-60 βαθμους στο bed ,δεν ειδα διαφορα.Μου φαινεται περιεργο να θελει παραπανω.

Πηγα και πηρα μπλε ταινια(ξυλωθηκα ενα 10αρικο για να παρω τη πλατια) μηπως δε του αρεσει η χαρτοταινια.

Μακαρι το cura να μπορουσε plug n play να εκτυπωνει πρωτο layer λιγο ζεστοτερο για να κολλαγε οκ.Θελει αλχημειες προς το παρον.

Δεν θέλει αλχημείες τικαρε την επιλογή για first layer temp και την ορίζεις όσο θέλεις

• Like 1
Δημοσ.
16 ώρες πριν, Dantε είπε

Τα ίδιο πρόβλημα έχω και εγώ. Δεν κολλάει καλά εκεί που ο κινέζος ήθελε τη λάμα από τη φαλτσέτα για να βγει. Ειδικά αν το πρώτο layer έχει λεπτομέρειες. Κρίμα, γιατί έχω πάρει και ένα κιλό.

• Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όσοι έχετε πάρει δοκιμάστε να το στεγνώστε

Κάνα 2 ωρo στους 40-50 στο φούρνο (για pla)

Επεξ/σία από Inuyasha

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...