Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, panago84 είπε

Καλημέρα και από εμένα, κάτοχος ενός Tevo Tarantula εδώ και 3 μέρες.

Νέος με το αντικείμενο οπότε έχουν δημιουργηθεί αρκετές απορίες και προβληματισμοί.

Το ΣΚ έκατσα και τον συναρμολόγησα με την βοήθεια αρκετών video από YouTube και λίγο με την βοήθειά του manual.

Εχθές λοιπόν ήρθε η ώρα να κάνω την πρώτη μου εκτύπωση : calibration cube με PLA, extruder 200C, hot bed 60C έκανα slice με τον cura και το αποτέλεσμα ήταν αυτό

IMG_20180124_084822.jpg.b5f8f7e9f502f25d00c21da085d79274.jpg

Για πρώτη εκτύπωση θεώρησα ότι ήταν αρκετά καλή !!

Και μετά προσπάθησα να εκτυπώσω με τις ίδιες ρυθμίσεις αυτό https://www.thingiverse.com/thing:1850163 και το αποτέλεσμα ήταν …

2.jpg.b6fc7701d23a33900d3f0ac7ab9df03b.jpg

Τι μπορεί να φταίει? Μετά προσπάθησα και με το slic3r αλλά λίγο πολύ είχα τα ίδια αποτελέσματα.

Και για να κλείσω, υπάρχει κάποιος οδηγός για το τι πρέπει να κάνεις σε κάθε εκτύπωση βήμα βήμα? Δλδ: 1) Preheat 2) Bed leveling 3)…. Για παράδειγμα δεν ξέρω πως χειρίζεσαι το νήμα αφού τελειώσει η εκτύπωση !!! περιμένεις να κρυώσει ο extruder και μετά το βγάζεις πάλι ή το αφήνεις ως έχει?

Όπως βλέπω την δεύτερη εκτύπωση που πήγες να κάνεις συμπεραίνω πως έκανες slice με τις φυσούνες να κοιτάνε προς τα κάτω. Γενικά να περιστρέφεις το αντικείμενο ώστε οι πιο μεγάλες και flat επιφάνειες να ακουμπάνε πρώτες στο heatbed.

Όσο για τα βήματα, δεν χρειάζεσαι preheat εκτός και αν θές να κάνεις manual bed leveling. Αν το heatbed είναι σχετικά ίσιο fire away. Για να βγάλουμε/βάλουμε νήμα πρέπει να είναι στην θερμοκρασία του υλικού ο extruder. Αλλά αν δεν σκοπεύεις να το αντικαταστήσεις δεν χρειάζεται να το βάζεις/βγάζεις. Επίσης αντικατέστησε την άσπρη χαρτοταινία με την μπλέ. Θα δεις καλύτερα αποτελέσματα και λιγότερα ξεκολλήματα.

• Απαντ. 7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, trickius είπε

Όπως βλέπω την δεύτερη εκτύπωση που πήγες να κάνεις συμπεραίνω πως έκανες slice με τις φυσούνες να κοιτάνε προς τα κάτω. Γενικά να περιστρέφεις το αντικείμενο ώστε οι πιο μεγάλες και flat επιφάνειες να ακουμπάνε πρώτες στο heatbed.

Όσο για τα βήματα, δεν χρειάζεσαι preheat εκτός και αν θές να κάνεις manual bed leveling. Αν το heatbed είναι σχετικά ίσιο fire away. Για να βγάλουμε/βάλουμε νήμα πρέπει να είναι στην θερμοκρασία του υλικού ο extruder. Αλλά αν δεν σκοπεύεις να το αντικαταστήσεις δεν χρειάζεται να το βάζεις/βγάζεις. Επίσης αντικατέστησε την άσπρη χαρτοταινία με την μπλέ. Θα δεις καλύτερα αποτελέσματα και λιγότερα ξεκολλήματα.

Μπλε ταινία μονωτική η χαρτοταινία ? Από πού την προμηθεύομαι?

Ρωτάω για το νήμα γιατί μου στάζει αρκετά κατά την εκκίνηση του print και γι’αυτο το λόγο ξεκολλάει όλο το αποτέλεσμα και μου χαλάει την εκτύπωση.

Ευχαριστώ για τα quick replies και τις χρήσιμες πληροφορίες

Κάτι ακόμα… είδα κάτι βίντεο για estep calibration, είναι απαραίτητα?

Δημοσ.

Μπλέ χαρτοταινία από τα χρωματοπωλεία.

Αν σου στάζει βάλε στον slicer να σου κάνει skirt στην αρχή.

estep calibration στον extruder motor; Αν μόλις αγόρασες τον printer δεν νομίζω οτι χρειάζεται. Εντούτις υπάρχουν οδηγίες πως να κάνεις manual extrude πχ 100mm και να μετρήσεις αν πραγματικά σου έκανε 100mm extrude. Αλλά θα έλεγα οτι αυτά είναι κόλπα ζόρικα που κάνουν στην Ινδία. Ξεκίνα με τα basics και θα φτάσεις και εκεί κάποια στιγμή. :)

Δημοσ.
4 ώρες πριν, cdrov είπε

Πήρα και έγω έναν ... για να δούμε...

PLA από που προμηθευεστε?

και στον δικό μου Α8 κλώνο E3D με bowden έχω και τυπώνει μια χαρά, αν και δεν έχω δει σημαντικές διαφορές από το μαμά extruder

pla προσωπικά παίρνω από grobotronics το primavalue και το θεωρώ οκ. δεν έχω όμως δοκιμάσει κάποιο άλλο για να μπορώ να το συγκρίνω

Δημοσ.
4 ώρες πριν, cdrov είπε

Πήρα και έγω έναν ... για να δούμε...

PLA από που προμηθευεστε?

Δεν εχει χρειαστεί ακομη να προμηθευτώ καθως το printer έφθασε πριν 2-3 εβδομάδες οποτε το μαθαίνω και το σεταρω ακομη με τα pla που ειχε μεσα στη συσκευασία (ειμαι στο δεύτερο ρολό τωρα) , και τωρα μια εβδομάδα λόγω δουλειάς δεν το εχω δουλέψει καθολου, πιο πάνω είχαν προτείνει κάποια μαγαζιά, φανταζομαι απο εκει θα αγοράσω οταν χρειαστώ

Δημοσ.
4 ώρες πριν, trickius είπε

estep calibration στον extruder motor; Αν μόλις αγόρασες τον printer δεν νομίζω οτι χρειάζεται. Εντούτις υπάρχουν οδηγίες πως να κάνεις manual extrude πχ 100mm και να μετρήσεις αν πραγματικά σου έκανε 100mm extrude. Αλλά θα έλεγα οτι αυτά είναι κόλπα ζόρικα που κάνουν στην Ινδία. Ξεκίνα με τα basics και θα φτάσεις και εκεί κάποια στιγμή. :)

Σχετικό είναι αυτό .. γιατί εγώ έβαλα πάνω τον Titan Extruder και έβγαζε ότι να΄ναι (3cm αντί για 10). Έπρεπε να περάσω το καινούργιο firmware για να μπορώ να κάνω save την τιμή στο LCD. Διαφορετικά κόντευα να ξηλώσω το "ποτενσιόμετρο" από το γύρισμα κάθε φορά για να το φτάσω στο 392 με 0.1 step :wacko:

Βέβαια όταν ασχολήθηκα με τον FW Update βρήκα και άλλαξα την τιμή από 100 σε 400 νομίζω για το Estep που θέλει ο Titan.  

Με αυτό το λίγο που έχω ασχοληθεί με αυτά τα μαραφέτια προς το παρόν πιστεύω κατά την γνώμη μου είναι απαραίτητα να γίνουν ΟΛΑ τα calibrations πρώτα .. και μετά να αρχίσουν τα prints.. 

Όταν πάω σπίτι μπορώ να ανεβάσω photo από τους 2 κύβους που έχω εκτυπώσει .. ένας πριν κι ένας μετά από όλα τα calibration (από bed level μέχρι estep κλπ κλπ )  .. η μέρα με την νύχτα είναι ... 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Φυσικά και χρειάζεται όταν αλλάζεις hotend αλλά το calibration σε έτοιμα συστήματα έχει γίνει από τον κατασκευαστή. Εδώ φαντάσου στον anet που είναι τέρμα κινεζιά και ήταν spot on από την μάνα του.

Εξάλλου το λες και εσύ οτι πρέπει μετά να ψαχτείς με firmware updates κλπ που δεν θα το έλεγα και βασικές γνώσεις αρχαρίου για printer.

Επεξ/σία από trickius
Δημοσ.
5 ώρες πριν, trickius είπε

Μπλέ χαρτοταινία από τα χρωματοπωλεία.

Αν σου στάζει βάλε στον slicer να σου κάνει skirt στην αρχή.

Εγώ δεν χρησιμοποιώ μπλέ ταινία πλέον. Χρησιμοποιώ σπρει με κόλλα και και με εξυπηρετεί πολύ. https://www.aprintapro.com/printafix/

Δημοσ.
2 ώρες πριν, administrator είπε

Σχετικό είναι αυτό .. γιατί εγώ έβαλα πάνω τον Titan Extruder και έβγαζε ότι να΄ναι (3cm αντί για 10). Έπρεπε να περάσω το καινούργιο firmware για να μπορώ να κάνω save την τιμή στο LCD. Διαφορετικά κόντευα να ξηλώσω το "ποτενσιόμετρο" από το γύρισμα κάθε φορά για να το φτάσω στο 392 με 0.1 step :wacko:

Βέβαια όταν ασχολήθηκα με τον FW Update βρήκα και άλλαξα την τιμή από 100 σε 400 νομίζω για το Estep που θέλει ο Titan.  

Με αυτό το λίγο που έχω ασχοληθεί με αυτά τα μαραφέτια προς το παρόν πιστεύω κατά την γνώμη μου είναι απαραίτητα να γίνουν ΟΛΑ τα calibrations πρώτα .. και μετά να αρχίσουν τα prints.. 

Όταν πάω σπίτι μπορώ να ανεβάσω photo από τους 2 κύβους που έχω εκτυπώσει .. ένας πριν κι ένας μετά από όλα τα calibration (από bed level μέχρι estep κλπ κλπ )  .. η μέρα με την νύχτα είναι ... 

Για πες και ποια calibration εχεις κανει.

Δημοσ.

Αυτό το βίντεο ακολούθησα για Estep Calibration σε X,Y,Z και extruder... και bed leveling (με χαρτί Α4).

Την διαφορά πιστεύω την έκανε το Extruder calibration πάντως ... + κάποιες ρυθμίσεις στο Slic3r (για print speed κλπ. που δεν θυμάμαι ποιο βίντεο είχα δει και ακολουθήσει τελικά).  

• Like 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, kakofonixx είπε

και στον δικό μου Α8 κλώνο E3D με bowden έχω και τυπώνει μια χαρά, αν και δεν έχω δει σημαντικές διαφορές από το μαμά extruder

pla προσωπικά παίρνω από grobotronics το primavalue και το θεωρώ οκ. δεν έχω όμως δοκιμάσει κάποιο άλλο για να μπορώ να το συγκρίνω

Σε PLA κι εγώ έχω μείνει ικανοποιημένος από το PrimaValue (από Grobotronics κι εγώ). Σε PETG, έκανα το λάθος να πάρω 2 καρούλια DevilDesign. Ό,τι χειρότερο έχω δοκιμάσει, ειδικά το γκρι.

Πρόσφατα πήρα ένα καρούλι μαύρο PETG Real Filament (από cosmomarket) και είναι πολύ καλύτερο.

Δημοσ.

Καλήμερα.. είμαι κάτοχος του  Anet a8  ένα χρόνο και....

και σκέφτομαι να πάω σε Aluminum frame 30αρι κρεβάτι ... σε Tronxy X3S.. 

Τον έχει κάποιος? 

Γνώμες?  κάτι καλύτερο?  ευχαριστωω...

• Moderators
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, nekdolfin είπε

Καλήμερα.. είμαι κάτοχος του  Anet a8  ένα χρόνο και....

και σκέφτομαι να πάω σε Aluminum frame 30αρι κρεβάτι ... σε Tronxy X3S.. 

Τον έχει κάποιος? 

Γνώμες?  κάτι καλύτερο?  ευχαριστωω...

Δε ξέρω πόσο βγαίνει ο tronxy αλλά γιατί δεν κοιτάς μετατροπή σε am8 με μεγαλύτερο κρεβάτι?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...