Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το jerk στο Marlin δεν είναι όπως ο μαθηματικός όρος (da/dt).

Το χρησιμοποιεί αλλιώς αν θυμάμαι καλά. Δεν έβγαλα και πολύ άκρη όταν είχα διαβάσει τον κώδικα αλλά γενικά καθυστερεί τις ενώσεις μεταξύ 2 τμημάτων.

Πρακτικά, το χαμηλό jerk βοηθάει στο να μειώσετε το ringing που ίσως έχετε.

• Απαντ. 7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Αφού έσπασα το bracket του step motor στον Ζ άξονα και του end stop και τα αντικατέστησα είπα να ξανά ξεκινήσω τις εκτυπώσεις.

Έφτιαξα κάποια πράγματα αλλά το θέμα με το περίγραμμα πριν αρχίσει να εκτυπώνει τα αντικείμενα που του έχω βάλει ακόμα  δεν έχω βρει γιατί δεν μου το βγάζει ολόκληρο.

Στην φωτογραφία φαίνεται αυτό που λέω , στα αριστερά έχει το περίγραμμα ενώ κάτω και λίγο δεξιά δεν το έχει εκτυπώσει.

IMG_20180109_190619~2.jpg

Δημοσ.
35 λεπτά πριν, shadowmann είπε

Αφού έσπασα το bracket του step motor στον Ζ άξονα και του end stop και τα αντικατέστησα είπα να ξανά ξεκινήσω τις εκτυπώσεις.

Έφτιαξα κάποια πράγματα αλλά το θέμα με το περίγραμμα πριν αρχίσει να εκτυπώνει τα αντικείμενα που του έχω βάλει ακόμα  δεν έχω βρει γιατί δεν μου το βγάζει ολόκληρο.

Στην φωτογραφία φαίνεται αυτό που λέω , στα αριστερά έχει το περίγραμμα ενώ κάτω και λίγο δεξιά δεν το έχει εκτυπώσει.

IMG_20180109_190619~2.jpg

Ειναι το Skirt αυτο. Αν σου δημιουργεί πρόβλημα αυτό στις εκτυπώσεις τότε αύξησε το αριθμό του περιγράμματος η ρύθμιση γίνεται στο "skirt outlines". Εγώ το έχω στις 3 φορές πριν ξεκινήσει την κανονική εκτύπωση, το πρώτο εννοείται δεν μου το βγάζει ποτέ ολόκληρο αλλά τα υπόλοιπα 2 περίγραμμα κανονικά και μπαίνει στη συνέχεια κανονικά στην κυρίως εκτύπωση δίχως κανενα πρόβλημα.

Δημοσ.

σε ευχαριστώ!
αυτό το ρυθμίζω στο cura? γιατί δεν βρήκα κάτι.
επίσης έχετε να προτείνεται κάποιο πρόγραμμα για να κάνω δικά μου σχέδια?

Δημοσ.
1 ώρα πριν, shadowmann είπε

σε ευχαριστώ!
αυτό το ρυθμίζω στο cura? γιατί δεν βρήκα κάτι.
επίσης έχετε να προτείνεται κάποιο πρόγραμμα για να κάνω δικά μου σχέδια?

Επιλέγοντας στο Cura δεξιά στις παραμέτρους Built Plate Adhesion το Skirt, ακριβώς από κάτω θα σου εμφανίσει το Skirt Line Count, εκεί ορίζεις τον αριθμό.

Εγώ προσωπικά χρησιμοποιώ το Fusion 360 πολύ εύχρηστο και εύκολο στην εκμάθηση με πολλά βίντεο εκμάθησης στο youtube. Πριν το κατεβάσεις σε ρωτάει για τι χρήση το θες επαγγελματίας χομπίστας κτλ. Για να εξασφαλίσεις δωρεάν χρήση επιλέγεις νομίζω χομπίστας ή κάτι τέτοιο.

Δημοσ.
Στις 1/18/2018 στις 4:27 ΜΜ, trickius είπε

αν και δεν είμαι τόσο σίγουρος αν αξίζει η μετατροπή του y σε v-wheel.. εσύ έχεις δει διαφορά;

Λοιπόν, επειδή εν τέλει δεν είδα καμία διαφορά σε θόρυβο και απόδοση, κι επιπλέον δεν μου άρεσε η συνολική εμφάνιση του Printer, προχθές έκατσα και ξήλωσα τα V-Slot στον Y και ξαναγύρισα στα smooth rods με εκτυπωμένα bearing blocks σε συνδυασμό με IGUS bearings.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, georgeadams είπε

Λοιπόν, επειδή εν τέλει δεν είδα καμία διαφορά σε θόρυβο και απόδοση, κι επιπλέον δεν μου άρεσε η συνολική εμφάνιση του Printer, προχθές έκατσα και ξήλωσα τα V-Slot στον Y και ξαναγύρισα στα smooth rods με εκτυπωμένα bearing blocks σε συνδυασμό με IGUS bearings.

Περιμένω κάτι Μ4 βίδες και παξιμάδια να μου έρθουν για να προχωρήσω κι εγώ σε αυτήν την αλλαγή καθώς παρατήρησα πως αρκετό θόρυβο δημιουργούν και οι ασφάλειες που συγκρατούν τα bearings. Τρίζουν απίστευτα. 

Δημοσ.
Στις 1/22/2018 στις 12:58 ΜΜ, georgeadams είπε

Κοίτα, από την στιγμή που πας ( και πάω) σε vslot το θεωρώ πρωτόγονο να συνεχίζεις να παίζεις με rods σε οποιοδήποτε άξονα. Κοιτάω να δω τι υπάρχει σε gantry για τον z σε v wheels και δεν βρίσκω πολλά πράγματα για να πάω κατευθείαν σε wheels με z+x. Αν δεν υπάρχει μου φαίνεται πρέπει να κάτσω να σχεδιάσω κάτι.

Δημοσ.

Παρατηρώντας τη φώτο μπορείτε να αντιληφθείτε για το τι πρόβλημα υπάρχει, δλδ, κύκλοι όχι τελείως κύκλοι και κατά δεύτερον δεν υπάρχει συνοχή.

Για ποιον λόγο συμβαίνει αυτό;

IMG_20180123_174042.jpg

Δημοσ.

Καλημέρα και από εμένα, κάτοχος ενός Tevo Tarantula εδώ και 3 μέρες.

Νέος με το αντικείμενο οπότε έχουν δημιουργηθεί αρκετές απορίες και προβληματισμοί.

Το ΣΚ έκατσα και τον συναρμολόγησα με την βοήθεια αρκετών video από YouTube και λίγο με την βοήθειά του manual.

Εχθές λοιπόν ήρθε η ώρα να κάνω την πρώτη μου εκτύπωση : calibration cube με PLA, extruder 200C, hot bed 60C έκανα slice με τον cura και το αποτέλεσμα ήταν αυτό

IMG_20180124_084822.jpg.b5f8f7e9f502f25d00c21da085d79274.jpg

5 λεπτά πριν, panago84 είπε

Νέος με το αντικείμενο οπότε έχουν δημιουργηθεί αρκετές απορίες και προβληματισμοί.

Το ΣΚ έκατσα και τον συναρμολόγησα με την βοήθεια αρκετών video από YouTube και λίγο με την βοήθειά του manual.

Εχθές λοιπόν ήρθε η ώρα να κάνω την πρώτη μου εκτύπωση : calibration cube με PLA, extruder 200C, hot bed 60C έκανα slice με τον cura και το αποτέλεσμα ήταν αυτό

Για πρώτη εκτύπωση θεώρησα ότι ήταν αρκετά καλή !!

Και μετά προσπάθησα να εκτυπώσω με τις ίδιες ρυθμίσεις αυτό https://www.thingiverse.com/thing:1850163 και το αποτέλεσμα ήταν …

2.jpg.b6fc7701d23a33900d3f0ac7ab9df03b.jpg

Τι μπορεί να φταίει? Μετά προσπάθησα και με το slic3r αλλά λίγο πολύ είχα τα ίδια αποτελέσματα.

Και για να κλείσω, υπάρχει κάποιος οδηγός για το τι πρέπει να κάνεις σε κάθε εκτύπωση βήμα βήμα? Δλδ: 1) Preheat 2) Bed leveling 3)…. Για παράδειγμα δεν ξέρω πως χειρίζεσαι το νήμα αφού τελειώσει η εκτύπωση !!! περιμένεις να κρυώσει ο extruder και μετά το βγάζεις πάλι ή το αφήνεις ως έχει?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@stefstefan κύκλοι που δε βγαίνουν απόλυτα κύκλοι συνήθως συμβαίνει γιατί δεν είναι σωστά τεντωμένοι οι ιμάντες σε Χ και Υ άξονα.

Μετά από αρκετό καιρό που δεν είχα ασχοληθεί με τον εκτυπωτή μου γιατί μου είχε σπάσει τα νεύρα με θέμα underextrusion και ενώ είχα δοκιμάσει θα πάντα δεν κατάφερνα να το λύσω, ασχολήθηκα λίγο χτες και τελικά το πρόβλημα ήταν το φθαρμένο γρανάζι επάνω στο μοτέρ του extruder με αποτέλεσμα να μη σπρώχνει σωστά το filament!! Πραγματικά ήταν και σχετικά απλό και είχα φάει τον κόσμο με ρυθμίσεις στο software που δεν απέδιδαν...

Επισυνάπτω και μια φωτο από τη χτεσινή επιτυχημένη μετά από καιρό εκτύπωση

IMG_20180123_203055_HDR.jpg

Επεξ/σία από kakofonixx
Δημοσ.
Στις 1/16/2018 στις 11:50 ΜΜ, FiLiP1 είπε

Εχω παραγγείλει εναν κλώνο απο AliExpress οταν έρθει και τον βαλω πάνω θα γράψω εντυπώσεις

Πήρα και έγω έναν ... για να δούμε...

PLA από που προμηθευεστε?

Δημοσ.
1 ώρα πριν, panago84 είπε

Για πρώτη εκτύπωση θεώρησα ότι ήταν αρκετά καλή !!

Και μετά προσπάθησα να εκτυπώσω με τις ίδιες ρυθμίσεις αυτό https://www.thingiverse.com/thing:1850163 και το αποτέλεσμα ήταν …

2.jpg.b6fc7701d23a33900d3f0ac7ab9df03b.jpg

Τι μπορεί να φταίει? Μετά προσπάθησα και με το slic3r αλλά λίγο πολύ είχα τα ίδια αποτελέσματα.

Και για να κλείσω, υπάρχει κάποιος οδηγός για το τι πρέπει να κάνεις σε κάθε εκτύπωση βήμα βήμα? Δλδ: 1) Preheat 2) Bed leveling 3)…. Για παράδειγμα δεν ξέρω πως χειρίζεσαι το νήμα αφού τελειώσει η εκτύπωση !!! περιμένεις να κρυώσει ο extruder και μετά το βγάζεις πάλι ή το αφήνεις ως έχει?

Δοκίμασε να περιστρέψεις το αντικείμενο ώστε το άνω μέρος να πατά πάνω στο τραπέζι από τον slicer σου. Δες τη φώτο στο λινκ από thingiverse που έβαλες όπου το αντικείμενο είναι με κίτρινο χρώμα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...