Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Στις 1/17/2018 στις 2:38 ΜΜ, georgeadams είπε

Το project για αντικατάσταση του άξονα X με προφίλ 2020 ολοκληρώθηκε! Με τα custom ends που σχεδίασα, το συνολικό πλάτος του εκτυπωτή έμεινε το ίδιο.

Μετά από αυτό, είπα να δοκιμάσω και τον άξονα Y. Έπαιξε, αλλά θέλει βελτίωση. Για να κεντράρω τα προφίλ και ώστε να είναι παράλληλα και στη σωστή απόσταση μεταξύ τους, ίδρωσα πολύ. Έπρεπε να είχα σκεφτεί να εκτυπώσω κάποιου είδος βάση ή αποστάτες. Είναι υπό σχεδιασμό...

x-2020-right.jpg

x-2020-left.jpg

y-2020-bellow.jpg

y-2020-right.jpg

y-2020-left.jpg

Μόλις σήμερα παράγγειλα τα vslot για am8 όταν είδα την διαφορά στην εκτύπωση του dbot με του ανετάκου. Αυτό είναι το μεθεπόμενο βήμα, αν και δεν είμαι τόσο σίγουρος αν αξίζει η μετατροπή του y σε v-wheel.. εσύ έχεις δει διαφορά;

• Απαντ. 7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

εγω πιστευω οτι η μετατροπη του Υ αξονα σε rail ειναι μονοδρομος ..αλλα μαζι με το undercarriage plate

για τον Χ σε v wheel ...και για τον Ζ βλεπω και σε rail αλλα και σε wheel....αποτι βλεπω πολυ προτιμανε rail

Δημοσ.

Παιδιά γιατί δημιουργείται αυτό το staircase effect; Παρατήρησα ότι είναι στον Υ άξονα, αλλά δε μπορώ να βρω συγκεκριμένα πια βιδα θέλει σφυξιμο. 

Επίσης ο extruder τσιναει όταν βάζει infill συνήθως. Αμα πιεζω το νήμα προς τον extruder με το χέρι τότε φτιάχνει κάπως. Σφυξιμο εκεί δε θέλει κάτι είμαι σιγουρος. Είδα σε ένα βίντεο κάποιον να πειραζει την βίδα Ε0 πάνω στη μητρική αυξάνοντας την ευαισθησία του Ε0 μοτορ. Ισχύει σαν λύση κάτι τέτοιο; 

Είμαι με tevo tarantula 

IMG_20180118_201955.jpg

Δημοσ.

Κατσε αυτα υποτιθεται ειναι ενα κομματι και κοβεται ετσι στη μεση?

Παντως για το δικο μου θεμα παραπανω,τελικα λυθηκε με το να αυξησω το hotend στους 210 βαθμους.

Το ειχα κατεβασει στος 200,στην αρχη δεν ειχα θεματα αλλα επειδη εβαλα τα αλλα 200 γραμμαρια που ειχε μαζι το πριντερ,φαινεται σε αυτα δε τους αρεσαν οι 200.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Dantε είπε

Κατσε αυτα υποτιθεται ειναι ενα κομματι και κοβεται ετσι στη μεση?

Ναι, απ' οτι έψαξα λέγεται layer slicing και υποτίθεται ευθύνονται οι χαλαρωμενες βίδες στους αντίστοιχους άξονες που παρατηρείς αυτό το slicing. Εγώ τριπλοτσέκαρα και έσφιξα όλες τις βιδούλες σε όλα τα μοτέρ, χαμήλωσα και την ταχύτητα του infill όπου εκεί το πάει σφαίρα μπας και έφταιγε αυτό. Τώρα δεν το κάνει. Δεν ξέρω τι μπορεί να έφταιγε <_<

Αυτό με τον extruder πάντως συνεχίζει να συμβαίνει. 

Δημοσ.

Εχεις βαλει καλα το γραναζακι και να ειναι το νημα στη μεση του?

Και ο κυλινδρος που οδηγει το νημα να ειναι στη μεση του γραναζιου?

Μηπως εχεις βαλει πολυ μεσα το ασπρο σωληνακι που περναει το fillament απο μεσα και βρισκει το γραναζακι?

Αυτα μου πανε στο μυαλο.

Στη τελικη λυσε το μηχανισμο και ξαναδεσε τον κοιταζωντας πιο καλα τις οδηγιες.

Δημοσ.
Στις 1/17/2018 στις 7:44 ΜΜ, Anaisthitos είπε

δεν θα ηταν πιο ευκολο να πας σε ραγες σαν αυτες

Οι MGN ράγες δεν κάθονται στον αέρα. Πρέπει να βάλεις V-Slot Extrusion από κάτω τους για να τις στηρίξεις. Οπότε, είπα να δοκιμάσω αρχικά μόνο με τα V-slot Extrusions και ροδάκια. Το κόστος είναι πάνω κάτω το ίδιο (4 ευρώ το κάθε ροδάκι) αλλά δεν χρειάστηκε να περιμένω 1 μήνα να έρθουν από Κίνα.

Πέρα από την αρχική δυσκολία με την ευθυγράμμιση, το σύστημα δουλεύει μια χαρά. Βασικά, με τις MGN, λόγω του τρόπου λειτουργίας τους, θέλεις ακόμα καλύτερη ευθυγράμμιση των V-Slot.

Με το αισθητικό κομμάτι δεν είμαι πολύ ευχαριστημένος. Ενώ το bed είναι στο ίδιο ακριβώς ύψος με πριν που είχε τα smooth rods, τώρα φαίνεται λίγο άσχημα το μεγάλο κενό μεταξύ bed και V-Slot Extrusion. Σχεδιάζω λοιπόν παραλλαγή με το Y-Motor και το Belt Tensioner να "κάθονται" πιο χαμηλά, ώστε να χαμηλώσει όλο το bed κατά 20mm. Πρέπει όμως να βεβαιωθώ πως μετά από το κατέβασμα αυτό κατά 20mm δεν θα βρίσκει ο X-Axis στα Z-Motors. Σε δουλειά να βρισκόμαστε... :-)

Δημοσ.

george μηπως πρεπει να πεσει το μπρος και πισω 2040 φλατ για να χαμηλωσει.....καπου το εχω δει και αυτο σσε αλλον πριντερ

Δημοσ.
18 ώρες πριν, Drop_Dead είπε

Παιδιά γιατί δημιουργείται αυτό το staircase effect; Παρατήρησα ότι είναι στον Υ άξονα, αλλά δε μπορώ να βρω συγκεκριμένα πια βιδα θέλει σφυξιμο. 

Επίσης ο extruder τσιναει όταν βάζει infill συνήθως. Αμα πιεζω το νήμα προς τον extruder με το χέρι τότε φτιάχνει κάπως. Σφυξιμο εκεί δε θέλει κάτι είμαι σιγουρος. Είδα σε ένα βίντεο κάποιον να πειραζει την βίδα Ε0 πάνω στη μητρική αυξάνοντας την ευαισθησία του Ε0 μοτορ. Ισχύει σαν λύση κάτι τέτοιο; 

Είμαι με tevo tarantula 

IMG_20180118_201955.jpg

Μήπως θέλει τέντωμα ο ιμάντας του Y; 

Δημοσ.

Το έκανε και άλλη μια φορα και πότε ξανά. Δεν κατάφερα να καταλάβω γιατί. Για τον extruder θα παίξω λίγο με το γρανάζι και τον σωλήνα τροφοδοτησης. Πάντως το drifting γίνεται στις μεγάλες ταχύτητες, σαν να ζορίζεται να τρέξει γρήγορα το μοτέρ. 

Thanks για ινφο παιδιά :D

• Moderators
Δημοσ.

Επειδη οι εκτυπωτες αναφερουν οτι φτανουν σε ταχυτητες μεχρι και 100μ/δ μην περιμενετε να εκτυπωσετε και σε τετοιες ταχυτητες , αναλογα το frame συνηθως παιζουν απο 30μ/δ εως 60μ/δ

σε πλαισια οπως το AM8 φτανεις και σε 80μ/δ και αυτο βεβαια αναλογα την εκτυπωση και τι αποτελεσμα θελεις

Δημοσ.

Εγώ το παίζω γκάνγκστερ καμιά φορά και εκτυπώνω στα 100mm/s :lol:

• Moderators
Δημοσ.

btw το 100μ/δ ειναι το μεγιστο που ισως πιασει , παιζει ρολο και το acceleration αλλα και το μεγεθος του αντικιμενου

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Inuyasha είπε

btw το 100μ/δ ειναι το μεγιστο που ισως πιασει , παιζει ρολο και το acceleration αλλα και το μεγεθος του αντικιμενου

Όταν λες είναι το μέγιστο που ίσως πιάσει εννοείς πως άλλη ταχύτητα χρησιμοποιεί για το infill άλλη για το wall κτλ έτσι;. Το accelaration δεν το έχω ψάξει καθόλου, πως ακριβώς επηρεάζει μια εκτύπωση;

• Moderators
Δημοσ.

ειναι οτι η ταχυτητα στη καλυτερη περιπτωση θα φτασει σε αυτη την ταχυτητα , σκεψου ενα αυτοκινητο , ναι μεν πιανει 300km/h αλλα αν το βαλεις σε ενα δρομο 10 μετρα δεν παιζει να τα πιασει

Το accelaration ειναι η επιταχυνση που θα εχει , και μετα παιζει το jerk δηλαδη ποσο ομαλα θα κανει της αλλαγες ξεκινα σταματα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...