Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά ,  εκανα παραγγελία τον cr-10 , θα ηθελα να ρωτησω PLA Filaments καλά & φθηνά από που προμηθεύεστε , αν μπορείτε κάντε κανένα pm με λινκς

• Απαντ. 7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

καλησπερα σκεφτομαι στον tevo tarantula να προχωρησω σε καποια αναβαθμιση του support του heatbed καθως οτι και να κανω εχω αρκετους κραδασμους, σκεφτομουνα σε πρωτη φαση να αντικαταστησω το bed support με αλουμινενιο και αργοτερα τα ροδακια κατω με ραγα, υπαρχει καποιος που εχει κανει κατι παρομοιο η εχει κατι να προτεινει ;

Δημοσ.
14 ώρες πριν, FiLiP1 είπε

καλησπερα σκεφτομαι στον tevo tarantula να προχωρησω σε καποια αναβαθμιση του support του heatbed καθως οτι και να κανω εχω αρκετους κραδασμους, σκεφτομουνα σε πρωτη φαση να αντικαταστησω το bed support με αλουμινενιο και αργοτερα τα ροδακια κατω με ραγα, υπαρχει καποιος που εχει κανει κατι παρομοιο η εχει κατι να προτεινει ;

Σίγουρα δεν είναι το ποιο σταθερό πράγμα στον κόσμο ,αλλά γιατί έχεις κραδασμούς που σε οδηγούν στο σημείο να τυπώσεις νέο bed support?Πρώτα πρέπει να ξεκινήσεις απο το τι δημιουργεί το πρόβλημα?Μήπως τυπώνεις σε μεγάλες ταχύτητες?Τσέκαρε και τον ιμάντα μήπως είναι λίγο παραπάνω τεντωμένος.Αν θες κάτι πραγματικά σταθερό δες εδώ http://www.mackers.it/negozio/mackers-carbon-fibre-plate-tevo-tarantula-printer/ και έχει ακομα μια σελιδα την οποία δεν βρίσκω που πουλάει πάλι carbon και alluminium κιτ για να αντικαταστήσεις όλα τα ακρυλικά.

Προσωπικά δεν αντιμετώπισα τέτοιο θέμα ακόμα και έχω τυπώσει πράγματα τα οποία θέλουν χειρουργική ακρίβεια για να δέσουν μεταξύ τους και να λειτουργίσουν σωστα. (3d printed rc airplane )

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, solton57010 είπε

Σίγουρα δεν είναι το ποιο σταθερό πράγμα στον κόσμο ,αλλά γιατί έχεις κραδασμούς που σε οδηγούν στο σημείο να τυπώσεις νέο bed support?Πρώτα πρέπει να ξεκινήσεις απο το τι δημιουργεί το πρόβλημα?Μήπως τυπώνεις σε μεγάλες ταχύτητες?Τσέκαρε και τον ιμάντα μήπως είναι λίγο παραπάνω τεντωμένος.Αν θες κάτι πραγματικά σταθερό δες εδώ http://www.mackers.it/negozio/mackers-carbon-fibre-plate-tevo-tarantula-printer/ και έχει ακομα μια σελιδα την οποία δεν βρίσκω που πουλάει πάλι carbon και alluminium κιτ για να αντικαταστήσεις όλα τα ακρυλικά.

Προσωπικά δεν αντιμετώπισα τέτοιο θέμα ακόμα και έχω τυπώσει πράγματα τα οποία θέλουν χειρουργική ακρίβεια για να δέσουν μεταξύ τους και να λειτουργίσουν σωστα. (3d printed rc airplane )

Γενικα δεν ξερω απ την αρχή ειχα θεμα με το bed το ρύθμισα και έστρωσε αλλα γενικα το βλεπω και τωρα πολλες φορές όπως πηγαινοέρχεται και τυπώνει και ριχνει κατι πάνω κατω μικρά μεν αλλα αρκούν για να χαλάσουν την εκτύπωση,γενικα σωστο bed leveling δεν εχω κανει ποτε καθως σχεδόν παντα στα πρώτα layer πολλες φορές παρασύρει το nozzle όπως κινείται κάποια μαζί με αποτέλεσμα να ακυρώνω την εκτύπωση να ρυθμίζω λιγο παλι και με κάποια δυσμορφία στα πρώτα layer καταφέρνει και τυπώνει 

Δημοσ.
Στις 13/1/2018 στις 11:53 ΠΜ, paylidis είπε

Μετά κόπων και βασάνων τελείωσε η εκτύπωση αλλα το αποτέλεσμα θα το έλεγα μάλλον μέτριο καθώς έχει ατέλειες αρκετές. Μπορείτε να κρίνετε τι φταίει; Το σχέδιο είναι αυτό που έπρεπε πάντως. 

Βλέποντας τις φωτογραφίες αφού το έβγαλα νομίζω ότι μάλλον θέλω ξανά και leveling καθώς κάτι θα έκανα λάθος και τραυμάτισα πάλι το buildtak 

https://www.dropbox.com/sc/zp7m619rgf5n13v/AACsM-x49NsEZwdvyO2TH-fba

Όχι George κανονικά 1.75 ειναι

Στις 12/1/2018 στις 8:07 ΜΜ, paylidis είπε

Ρε παιδιά έχω απηυδήσει. Τον είχα μαζέψει γιατί δε μπορούσα να σταυρωσω εκτύπωση αλλά πήρα κακούργοι build surface πριν δυο μήνες και είπα να το βάλω να ξαναδοκιμασω. Το συνδέω με pc μέσω usb. Κάνω leveling. Έχω κάνονικα ΡΟΗ από το extruder στη δοκιμή. Βάζω εκτύπωση και σε κάποια σημεία δε τραβάει καν νήμα νομίζω. 

Τι να κάνω; Υπάρχει κάποιος να τον πάω να τον ξανασεταρουν; Δε μπορώ να καταλάβω τι ζόρι τραβάει κ μου έχει σπάσει τα νεύρα!! 

Τυπωνω από το repetier host geeetech 0.90d printer o Geeetech i3 pro b

image.jpg

Παιδιά για τα παραπανω καμία ιδεα; Τι θελει φτιάξιμο;

Να επισημάνω πως απο sd δε τυπωνει για καποιο λόγο ουτε απο cura Ούτε απο το geeetech slicer, ξεκινάει να κινειται σε οτι υψος και αν ειναι χωρις να παει να κολλησει στο bed η κεφαλή και δεν κανει και extrude...

Δημοσ.

Γεια σας και από μενα, καινούργιος στο 3D printing, πρόσφατα αγόρασα τον Creality Cr 10, και ήθελα να ρωτήσω από που κάνετε ανεφοδιασμό σε filament? Και θα προτείνατε κάποιο συγκεκριμένο?

Δημοσ.

Πηρα απο το grobotronics ενα στα 22Ε το κιλο.

Δε το εχω δοκιμασει γιατι περιμενω να τελειωσω πρωτα αυτα που μου δωσαν με το πριντερ.

Οσοι εχετε θεματα,παντως να στε 100% σιγουροι οτι εχετε καλο leveling.

Πραγματικα απο οτι διαπιστωνω το 90% των προβληματων ειναι εκει.Εκτος βεβαια αν εχετε θεμα μετα το πρωτο layer.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Dantε είπε

Πηρα απο το grobotronics ενα στα 22Ε το κιλο.

Δε το εχω δοκιμασει γιατι περιμενω να τελειωσω πρωτα αυτα που μου δωσαν με το πριντερ.

Οσοι εχετε θεματα,παντως να στε 100% σιγουροι οτι εχετε καλο leveling.

Πραγματικα απο οτι διαπιστωνω το 90% των προβληματων ειναι εκει.Εκτος βεβαια αν εχετε θεμα μετα το πρωτο layer.

Ευτυχώς δεν έχω δει κάποιο πρόβλημα,( μόνο στην αρχή που χρειάστηκε να βιδώσω τον Z-motor ο ίδιος) απλά σιγά-σιγά τελειώνει αυτό που ρθε μαζί με τον εκτυπωτή και ετοιμάζομαι για ανεφοδιασμό :D

Δημοσ.
2 ώρες πριν, yaya14 είπε

Γεια σας και από μενα, καινούργιος στο 3D printing, πρόσφατα αγόρασα τον Creality Cr 10, και ήθελα να ρωτήσω από που κάνετε ανεφοδιασμό σε filament? Και θα προτείνατε κάποιο συγκεκριμένο?

Εγώ έχω δοκιμάσει Devil από Grobotronics αλλά είχα συνέχεια θεματάκια ιδίως με τον cura που δούλευα στην αρχή. Δεύτερη φορά παράγγειλα από 3D Edge και δεν έχω παράπονο. Το Devil πάντως μ άρεσε ως προς το χρώμα του που είχε ματ απόχρωση ενώ το 3D Edge γκλόσι. Και τα δύο κοντά στα 25ε μαζί με τα μεταφορικά.

Δημοσ.

Πήρα απο amazon το ICE Filament, 2.85 mm, 0.75 kg, Bold Blue (https://www.amazon.co.uk/gp/product/B017HAI1C4)

Δυστυχώς δεν πρόσεξα το 2.85mm και όπως καταλαβαίνετε μου είναι άχρηστο...

Αν λοιπόν έχει κάποιος εκτυπωτή που δέχετε filament τέτοιας διαμέτρου αν θέλει του το στέλνω με courier, έξοδα αποστολής δικά του :P

Η συσκευασία έχει ανοιχτεί αλλά το filament είναι ακόμα κλειστό στην ζελατίνα του

Στον πρώτο που θα απαντήσει..

Δημοσ.

Έχω ένα θέμα με τον Simplify3D. Σε τοίχο πάχους 1 χιλιοστού αφήνει κενό εντός του αντί να το γεμίζει. Τραβάει δλδ, να το πω λίγο μπακαλίστικα, μια γραμμή εξωτερικά του τοίχου και μία εσωτερικά και στο ενδιάμεσο το αφήνει δίχως γέμιση. Πως το αντιμετωπίζω αυτό; 

*Στο ίδιο αντικείμενο ο Cura περνούσε κι ενδιάμεσα μια γραμμή για γέμισμα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, stefstefan είπε

Έχω ένα θέμα με τον Simplify3D. Σε τοίχο πάχους 1 χιλιοστού αφήνει κενό εντός του αντί να το γεμίζει. Τραβάει δλδ, να το πω λίγο μπακαλίστικα, μια γραμμή εξωτερικά του τοίχου και μία εσωτερικά και στο ενδιάμεσο το αφήνει δίχως γέμιση. Πως το αντιμετωπίζω αυτό; 

*Στο ίδιο αντικείμενο ο Cura περνούσε κι ενδιάμεσα μια γραμμή για γέμισμα.

Στην καρτέλα extruder  δες τι extrusion width έχεις (λογικα 0,04mm) και ρύθμισε στην καρτέλα infill το infill extrusion σε ποσοστό που να βγάζει 0,02mm (50% αν είναι 0,04 το extrusion width σου)

Έπειτα πήγαινε καρτέλα advanced  και στο internal thin wall type επέλεξε allow single extrusion width

EDIT: Η πρώτη παράγραφος μπορεί να μην χρειάζεται, δοκίμασε να κάνεις πρώτα οτι αναγράφω στην δεύτερη, μπορεί να αρκεί μόνο αυτό

Επεξ/σία από aggelos87
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αφού λύθηκε το παραπάνω πρόβλημα τώρα έχω να αντιμετωπίσω άλλο, έτσι για να μη περνά μονότονα η μέρα μου. Εκτύπωσα με S3D μέσω USB και κατά το πέρας της εκτύπωσης η κεφαλή εκτύπωσης κατέβηκε γύρω στο 1 εκατοστό πιο κάτω καταστρέφοντας την εκτύπωση, ευτυχώς μόνο αυτήν. Σε δεύτερη φάση αφού προχώρησα σε leveling πήγα να εκτυπώσω κάτι, πάλι μέσω USB και S3D και στο μέσο της εκτύπωσης πάτησα Stop, αφού σταμάτησε η εκτύπωση, η κεφαλή αυτή τη φορά μετακινήθηκε (X αξονας) τέρμα δεξιά μέχρι που τερμάτισε και συνέχισε να λειτουργεί το stepper motor!. 

Ευτυχώς και στις δυο εκτυπώσεις είχα εγκατεστημένο έναν διακόπτη panic και το έσωσα από εκεί κάπως. Αλλά το θέμα είναι για ποιον λόγο το έκανε αυτό μέσω S3D και USB

Επεξ/σία από stefstefan
Δημοσ.

Έκατσα και συναρμολόγησα σήμερα τον σκελετό του CR10.

Δύο παράπονα μου:

1ο έλειπε ένα κλειδί άλλεν

2ο όταν κουνούσα το τροφοδοτικό ακουγόταν κάτι απο μέσα. Το άνοιξα απο κάτω και ήταν μια μεγάλη βίδα που πηγαινοερχόταν.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...