Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Στον Ζ αξονα,τι λιπαντικο βαζετε?

Να βαλω βαζελινη?Εχω και σπρευ αλυσιδας για μηχανη.

Ειχα βαλει παραφινελαιο αλλα φευγει.

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, Dantε είπε

Στον Ζ αξονα,τι λιπαντικο βαζετε?

Να βαλω βαζελινη?Εχω και σπρευ αλυσιδας για μηχανη.

Ειχα βαλει παραφινελαιο αλλα φευγει.

Για να εξαλείψεις τον θόρυβο απ την τριβή; Εγώ ψέκασα γράσο σε σπρέι αλλά πάπαλα δουλειά έκανε

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, stefstefan είπε

Για να εξαλείψεις τον θόρυβο απ την τριβή; Εγώ ψέκασα γράσο σε σπρέι αλλά πάπαλα δουλειά έκανε

Ναι.Το παραφινελαιο εκανε δουλεια αλλα πεφτει και μετα απο 3-4 μερες παλι τριζει.

Θα δοκιμασω σπρευ αλυσιδας.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παίδες την βοήθεια σας γιατί μου φαίνεται θα το στείλω απο 'κει που ήρθε το μαραφέτι!

Έχω τον cr-10 και δεν μπορώ να κάνω σωστό leveling με τίποτα.

Κάνω την μέθοδο με το χαρτί αφού ζεσταθούν μύτη και κρεβάτι. Οι 4 γωνίες και σχεδόν  όλα τα σημεία βγαίνουν οκ πλην ενός ανάμεσα στις δύο αριστερά γωνίες.

Αφού το φτιάχνω λοιπόν, κάθε φορα τυπώνω ένα test bed leveling, άλλοτε βγαίνει καλό και άλλοτε όχι και τόσο

Μετά τυπώνω άλλο ένα μικρό πραγματάκι και αμέσως μετά το level του κρεβατιού χαλάει! άλλοτε πάει κάτω άλλοτε πάει πάνω και βρίσκει η μύτη, μιλάμε για αρκετά μεγάλες διαφορές, περίπου 1/4 με 1/2 στροφή της βίδας.

Τι δεν πάει καλά ;; Δεν είναι φυσιολογικό νομίζω να θέλει κάθε 2 ώρες ρύθμιση

Επεξ/σία από aggelos87
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, aggelos87 είπε

Παίδες την βοήθεια σας γιατί μου φαίνεται θα το στείλω απο 'κει που ήρθε το μαραφέτι!

Έχω τον cr-10 και δεν μπορώ να κάνω σωστό leveling με τίποτα.

Κάνω την μέθοδο με το χαρτί αφού ζεσταθούν μύτη και κρεβάτι. Οι 4 γωνίες και σχεδόν  όλα τα σημεία βγαίνουν οκ πλην ενός ανάμεσα στις δύο αριστερά γωνίες.

Αφού το φτιάχνω λοιπόν, κάθε φορα τυπώνω ένα test bed leveling, άλλοτε βγαίνει καλό και άλλοτε όχι και τόσο

Μετά τυπώνω άλλο ένα μικρό πραγματάκι και αμέσως μετά το level του κρεβατιού χαλάει! άλλοτε πάει κάτω άλλοτε πάει πάνω και βρίσκει η μύτη, μιλάμε για αρκετά μεγάλες διαφορές, περίπου 1/4 με 1/2 στροφή της βίδας.

Τι δεν πάει καλά ;; Δεν είναι φυσιολογικό νομίζω να θέλει κάθε 2 ώρες ρύθμιση

Τσεκάρεις τον Χ άξονα πριν προχωρήσεις στο αλφάδιασμα της πλάκας εδράσεως;

Δημοσ.

Χ άξονα λες αυτόν πάνω στον οποίο κινείται το hotend έτσι;

Τι ρόλο μπορεί να παίζει αυτός στην υψομετρική διαφορά και τι θα πρέπει να τσεκάρω; Το hotend πάντως (έτσι λέγεται;) είναι σταθερό, η πλάκα είναι σταθερή, το λουρί του ψ άξονα (πλάκας) είναι σφιχτό και πριν λίγο έσφυξα λίγο το λουρί του χ άξονα, λες να έπαιζε ρόλο αυτό;

Δημοσ.
19 ώρες πριν, stefstefan είπε

Απ όταν τον έστησες; Άλλον slicer δοκίμασες; Βασικά τι έχεις δοκιμάσει; Δεν βοηθάει κι η φώτο τόσο, μαύρο bed μαύρο νήμα, αλλά από μια πρώτη ματιά δείχνει τουλάχιστον να υπάρχει θέμα leveling και όπως λες και under extrusion.

Δοκίμασα cura κ να το βάλω σε sd αλλά από εκεί δε ξεκίναγε να πετάει νήμα. 

18 ώρες πριν, Dantε είπε

Μενα μια χαρα εκτυπωνει και απο τα δυο.Αν και προτιμω και εγω απο sd.Θεμα εχει αν το κανεις pause.Τρωει συνηθως κοκομπλοκο μετα.

Από cura που δοκίμαζα δε ξεκίναγε να πετάει νήμα όταν έπαιζα από sd 

17 ώρες πριν, kgian είπε

Για αρχή, το νήμα είναι PLA να υποθέσω. Αν σηκώσεις την μύτη πάνω και βάλεις να κάνει extrude 100mm το κάνει;

Ναι και ναι. 

Δειτε κ το αποτέλεσμα στην προηγούμενη απάντηση μου 

Δημοσ.

Στις φώτο παρακάτω το αποτέλεσμα από Cura αριστερά και από Simplify3D δεξία. Ακόμα πειραματίζομαι με τις ρυθμίσεις και στους δυο slicers αλλά το S3D φαίνεται να με κερδίζει σιγά σιγά.

Η κατασκευή αφορά βάση στήριξης για κινητό σε περίπτωση που η πρίζα βρίσκεται ψηλά από το πάτωμα και δεν υπάρχει σημείο να ακουμπήσετε το κινητό με αποτέλεσμα αυτό να κρέμεται. Σε αυτή την περίπτωση απλά το τοποθετείτε στη βάση πάνω από τον φορτιστή.

Capture.PNG

Δημοσ.
4 ώρες πριν, CoinUp είπε

Η διαφορά στις εκτυπώσεις από τους 2 slicer είναι με τις ίδιες ρυθμίσεις? 

3 ώρες πριν, mphxths είπε

stefstefan μοιρασου και τα προφιλς σου με την ταξη :) Ειδικα του simplify ...

Πάνω κάτω με ίδιες ρυθμίσεις. Γενικά το filament το κόκκινο που βλέπετε μου έδωσε την εντύπωση πως ο ένας ο slicer το διαχειριζότανε καλύτερα, δε ξέρω γιατί. Έρχομαι όμως με δεύτερο συγκριτικό τεστ αυτή τη φορά έχοντας κοινό παρονομαστή τις ίδιες παραμέτρους στις ρυθμίσεις. 

Και στους δύο slicers χρησιμοποίησα:

Layer height 0.30
Infill 15%
Temp 200/60
Speed 80mm

Παρακάτω τα αποτελέσματα

https://www.dropbox.com/s/nc1komdfc4czpym/cap 1.PNG?dl=0

https://www.dropbox.com/s/ttg0asitoume2zp/kato meros.PNG?dl=0

https://www.dropbox.com/s/f2779g3xwxxpszz/pano meros.PNG?dl=0

https://www.dropbox.com/s/t0199ssk10sopw4/atelies.PNG?dl=0

Έχω αλλάξει filament και από Devildesing που ήταν το κόκκινο πέρασα σε PLA της 3D Edge κίτρινου χρώματος.

Θεωρώ πως ο S3D αποδίδει καλύτερα το αποτέλεσμα αν εξαιρέσουμε το κενό που εντοπίζεται σα να πήδηξε ένα σπείρωμα κατά το στρώσιμο του top layer όπως επίσης και στην πατούρα στο εσωτερικό της μέρος, το οποίο και παρεμπιπτόντως φαινόμενο παρατήρησα μόνο σε αυτό το κυκλικό αντικείμενο. Ίσως λοιπόν έχει να κάνει με την μορφή του αντικειμένου.

Το Cura σε γενικές γραμμές τα πήγε καλά. Πολλές φορές όμως δείχνει να μη λειτουργεί το retraction καλά και σε κάθε μετακίνηση της κεφαλής αφήνει νήμα. Επίσης σε κάποια σημεία τα layers έχουν κάποια κενά σαν να μην έχουν κολλήσει μεταξύ τους εν αντιθέσει με του S3D όπου δείχνουν να έχουν συνοχή. Τέλος σε κάποια σημεία περιμετρικά του αντικειμένου έχει αφήσει νυχάκι, ένα μικρό gap δηλαδή σκαλοπατάκι. 

Θεωρώ λοιπόν με τα παραπάνω αλλά και από προηγούμενες συγκρίσεις που έκανα πως ο S3D αποδίδει καλύτερα την εκτύπωση.

Δημοσ.

@stefstefan 

Ρε στεφαν , οταν λεμε προφιλς , εννοουμε , export και upload να τα δουμε :) Μην μας πετας 3 ρυθμισεις σαν ξεροκομματα :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...