Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 ώρες πριν, FiLiP1 είπε

Ναι κανονικα το ειχα κανει λάθος στην αρχή αυτο το άνοιξα το καθάρισα και το εβαλα σωστά , έβγαζε filament κανονικα αλλα οταν πήγαινε να τυπώσει δεν περναγε το νήμα , τωρα κολλησε τελείως μεσα το νήμα στο extruder το έλυσα και εχει φρακάρει παλι αλλα νομιζω αυτη τη φορα Θελω και αλλο neck καθως το filament με το υλικό που ειχε μεσα το neck εχουν γινει ενα 

image.jpg

Με ποιο από τα δύο extruder είσαι? Είχα το ίδιο πρόβλημα με το Titan. Με το που έβαλα το απλό δούλεψε με τη μία, αν και έχω μόνιμο πρόβλημα με skipping το οποίο παλεύω να λύσω.

• Απαντ. 7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 ώρα πριν, shadowmann είπε

καλησπέρα παιδιά 
τι προτείνεται για ανεμιστηράκια στην tarantula? γιατί κάνουν παρα πολύ θόρυβο...
επίσης τι ανεμιστηράκια το ίδιο ήσυχα να πάρω για την ψύξη του εκτυπωμένου αντικειμενου?
και κάτι τελευταίο πάνω στην μητρική έχει μια θέση που λέει fan αλλα άκρη δεν μπόρεσα να βγάλω.

ευχαριστώ

Η θεση στην μητρικη είναι για να συνδέσεις το fan που θα βαλεις στο hotend.Για να αλλάξω τα εργοστασιακά δεν βρήκα κάτι καθώς είναι 30mm και ότι κυκλοφορεί είναι oem βεβαια υπάρχουν 40mm της noctua (NF-A4x10 FLX) τα οποία κοστίζουν ~15ευρω , προσοχή όμως γιατί υπάρχουν και 5v, αλλά δεν έχω προσωπική εμπειρία εαν και έχω δει να τα χρησιμοποιούν.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, solton57010 είπε

Η θεση στην μητρικη είναι για να συνδέσεις το fan που θα βαλεις στο hotend.Για να αλλάξω τα εργοστασιακά δεν βρήκα κάτι καθώς είναι 30mm και ότι κυκλοφορεί είναι oem βεβαια υπάρχουν 40mm της noctua (NF-A4x10 FLX) τα οποία κοστίζουν ~15ευρω , προσοχή όμως γιατί υπάρχουν και 5v, αλλά δεν έχω προσωπική εμπειρία εαν και έχω δει να τα χρησιμοποιούν.

ευχαριστώ για τις πληροφορίες, ναι τα ida τα noctua αλλα auto το μικρό πάνω από το "ηοτενδ" μάλλον μονο με πατέντα θα μπει κάποιο πιο μεγάλο..

επίσης μια απορία, όταν ξεκινάει η εκτύπωση πάντα μου βγάζει το μισό περίγραμμα που κάνει πριν αρχίσει να εκτυπώνει το αντικείμενο.
έχετε καμια ιδέα γιατί το κάνει αυτό?

Δημοσ.

Ανεμιστηρα εαν θελετε αλλαγη φτιαχνετε για τη μητρικη βαση που παιρνει 8αρι και βαζετε εκει ενα αθορυβο.

Για τον αλλο,υποθετω μονο πατεντα καθως δεν εχω δει καποιο σχεδιο.

Παντως στον ταραντουλα περασα και αλλο firmware.

Πανευκολη διαδικασια.Οχι απαραιτητη μιας και δε κερδιζεις κατι.Ισως να μπορεις να περασει καποιες επιλογες οπως θες αλλα εαν καποιος εχει και το προβλημα του να μην εκτυπωνει στη μεση,αλλαζει καποιες τιμες και το φτιαχνει.

Δημοσ.
38 λεπτά πριν, shadowmann είπε

επίσης μια απορία, όταν ξεκινάει η εκτύπωση πάντα μου βγάζει το μισό περίγραμμα που κάνει πριν αρχίσει να εκτυπώνει το αντικείμενο.
έχετε καμια ιδέα γιατί το κάνει αυτό?

ενοείς το skirt/brim πως το λένε? γτ αν είναι το πρωτο layer από το αντικείμενο σου έχεις θεμα με το bed leveling .Παρατήρησε αν αυτο που δεν τυπώνεται είναι από τη ίδια πλευρά του bed πάντα.Κάτι παρόμοιο αντιμετώπισα στην αρχή και οφειλόταν στο bed leveling

Δημοσ.

Καλησπέρα στην ομάδα, θα ήθελα να ρωτήσω τη γνώμη σας σχετικά με τον Anet A8 και τον Geeetech Prusa i3 Pro B! Είμαι ανάμεσα σε αυτούς τους δύο για αγορά και η γνώμη σας πιστεύω θα είναι καθοριστική επειδή είσαστε ήδη στο χώρο! Προφανώς και άλλες προτάσεις δεκτές! Επίσης πως ξεχωρίζει ο prusa i3 pro από τον prusa i3 pro B? Ευχαριστώ πολύ, καλό βράδυ! 

Δημοσ.

Kαλησπερα παιδια.Πηρα και εγω το tevo tarantula και ειμαι εντελως ασχετος .Το εβαλα με το titan extruder και αφου καταφερα και περασα μεσα το filament δεν βλεπω να στελνει σωστα.Η ρυθμιση θελει η κατι κανω λαθος με τα προγραμματα με τα οποια ειμαι εντελως ασχετος.Η θερμοκρασια του bed ειναι 60 και το αλλο 200.Mηπως να εβαζα το αλλο extruder μηπως καταφερω και εκτυπωσω εστω το τεστ?Επισης το bed lvl δεν ειναι και το καλυτερο μιας και απο οτι βλεπω το πλαστικο απο κατω πετσικαρει ....Αν καποιος ξερει κατι παραπανω θα βοηθησει .Thanks

Δημοσ.
9 ώρες πριν, solton57010 είπε

ενοείς το skirt/brim πως το λένε? γτ αν είναι το πρωτο layer από το αντικείμενο σου έχεις θεμα με το bed leveling .Παρατήρησε αν αυτο που δεν τυπώνεται είναι από τη ίδια πλευρά του bed πάντα.Κάτι παρόμοιο αντιμετώπισα στην αρχή και οφειλόταν στο bed leveling

Ναι αυτό εννοώ ,νομίζω πάντα στην μπροστινή μεριά το κάνει αλλά το θέμα είναι ότι δεν βλέπω να βγάζει πλαστικό .δεν είναι ότι είναι ψηλά η μύτη και δεν κολλάει στο bed , τουλάχιστον έτσι έχω καταλάβει.

Δημοσ.
17 ώρες πριν, CoinUp είπε

Με ποιο από τα δύο extruder είσαι? Είχα το ίδιο πρόβλημα με το Titan. Με το που έβαλα το απλό δούλεψε με τη μία, αν και έχω μόνιμο πρόβλημα με skipping το οποίο παλεύω να λύσω.

Με τον απλό ειμαι, τον titan πήγα να τον βαλω στην αρχή αλλα δεν ερχόταν ευθεία το νήμα με τα γρανάζια οποτε δεν τον δοκίμασα καν.Τελικα ειχε μπουκώσει το extruder παλι το καθάρισα και δουλεύει.Εμενα κανει το αλλο ενώ τυπώνει κάποια layer μετα απο λιγο ειναι σαν να χάνει το ύψος και όπως τυπώνει μπλέκεται και τα παίρνει μαζί οποτε παει ολη η εκτύπωση Φανταζομαι ειναι καποιο calibration καθως οταν βαζω μικρό layer height το κανει, σε 0.6 που δοκίμασα δεν το έκανε αλλα άφηνε κενά ανάμεσα σε κάποια.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, FiLiP1 είπε

Εμενα κανει το αλλο ενώ τυπώνει κάποια layer μετα απο λιγο ειναι σαν να χάνει το ύψος και όπως τυπώνει μπλέκεται και τα παίρνει μαζί οποτε παει ολη η εκτύπωση Φανταζομαι ειναι καποιο calibration καθως οταν βαζω μικρό layer height το κανει, σε 0.6 που δοκίμασα δεν το έκανε αλλα άφηνε κενά ανάμεσα σε κάποια.

Έλεγξε μήπως το υλικό γυρνάει προς τα πάνω λόγω  υπερθέρμανσης και για αυτό χτυπάει στο nozzle.

Είναι πιο πιθανό απο το να χάνει steps ο Ζ.

Αν όντως έχεις θέμα με curling, αύξησε τον ανεμιστήρα (part cooling fan) ή/και μείωσε την θερμοκρασία που τυπώνεις.

Δημοσ.

Έχει σχεδόν ολοκληρωθεί η κατασκευή του d-bot. Χθες έκανα ένα crash test με εκτύπωση 15 ωρών και μου την τελείωσε σήμερα επιτυχημένα. Με 1/16 stepping και drv8825 η ακρίβεια είναι αρκετά καλή. Παίζω ακόμα με linear advance για να δω που είναι καλύτερο αποτέλεσμα. Με flow 150% μου έκανε κάποιο layer shifting οπότε παίζω ακόμα με χαλαρές ταχύτες 100% flow (60mm).

Συνοπτικά πήγα με την rumba και 24v σε bed και hotend (original e3d). To bed είναι 200x300 και χρησιμοποίησα αλουμίνιο από πάνω 5mm. Επειδή αργεί όμως να ζεσταθεί έχω παραγγείλει και 3mm. Το τροφοδοτικό ήταν custom από 2 atx 12v (συνδεδεμένα μεταξύ τους με floating ground), raspberry pi με octoprint.

Περιμένω ακόμα ένα bltouch, pei sheet για να ολοκληρωθεί η καταασκευή.

Μελλοντικά σκέφτομαι να πάω σε tmc2130 για να δοκιμάσω για πιο αθόρυβες εκτυπώσεις (ειδικά του extruder το μοτέρ κάνει ένα τσιριχτό ήχο όταν κάνει retract).

_20171231_175510.jpg

_20180102_191123.jpg

_20180112_090125.jpg

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...