Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
27 λεπτά πριν, Dantε είπε

Τωρα τι?Παει ακλαφτο το bed?αναγκαστικα γυαλι απο πανω?

δοκιμασε με ασετον ή κατι παρομοιο, φυσικα σε κρυο bed ε! :P

• Απαντ. 7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Δοκιμασα ασετον,ισοπροπυλικη αλκοολη,σφουγγαρι με ζεστο νερο,τιποτα!

Ασε που σα να κανε και μια ψιλορωγμη.

Αστειο αυτο το πραγμα και δεν αναφερουν και πουθενα τουλαχιστον να μην εκτυπωνουμε εξαρχης πανω απευθειας στο bed...

Και τζαμι να παρω,εφοσον εχει το εξογκωμα εκει τωρα,δε θα κατσει καλα.Και γενικα τι εκτυπωση να κανει τωρα...

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Dantε είπε

Υποθετω πρεπει να το κανω level με τη ταινια πανω μετα ε?

ναι με την ταινία, και αφού έχεις ζεστάνει τραπέζι + nozzle!

ποτέ με κρύο!

Δημοσ.

Συγνωμη για την ανάλυση αλλά δεν ήταν δυνατη μια σταθερή λήψη. Το ερώτημα μου είναι γιατί αφήνει αυτά τα διάκενα ανάμεσα στις στρώσεις; 

Και ένα δεύτερο ερώτημα, ο εξτρουντερ βγάζει έναν περίεργο θόρυβο σα να σκαλωνει κάτι κάθε φορά, τι μπορεί να είναι;

IMG_20180106_194420.jpg

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, stefstefan είπε

Το ερώτημα μου είναι γιατί αφήνει αυτά τα διάκενα ανάμεσα στις στρώσεις; 

δες αν ειναι τεντομενοι οι ιμαντες και ξαναδες το bed leveling σου, επισης μετρας το z1 z2 αν ειναι στο ιδιο υψος?

1 ώρα πριν, Dantε είπε

Και τζαμι να παρω,εφοσον εχει το εξογκωμα εκει τωρα,δε θα κατσει καλα.Και γενικα τι εκτυπωση να κανει τωρα...

στη χειροτερη των περιπτωσεων ριχτου μια με το γυαλοχαρτο και βαλε μετα ενα τζαμι απο πανω

Δημοσ.
1 ώρα πριν, stefstefan είπε

Συγνωμη για την ανάλυση αλλά δεν ήταν δυνατη μια σταθερή λήψη. Το ερώτημα μου είναι γιατί αφήνει αυτά τα διάκενα ανάμεσα στις στρώσεις; 

Και ένα δεύτερο ερώτημα, ο εξτρουντερ βγάζει έναν περίεργο θόρυβο σα να σκαλωνει κάτι κάθε φορά, τι μπορεί να είναι;

IMG_20180106_194420.jpg

unterextrusion πιθανότατα καθώς είναι και η photo δύσκολη

τσέκαρε ότι το νήμα feed-αρεται ανεμπόδιστα και δεν σκαλώνει-σταματάει έστω και για κλάσματα του δευτερολέπτου

μετά κοιτάς τις ρυθμίσεις στον slicer σου .

είτε λάθος μέγεθος νήματος στον slicer , είτε έχεις πειράξει το extrusion multiplier και απο 100% το έχεις χαμηλότερα ;)

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, tsakfot είπε

unterextrusion πιθανότατα καθώς είναι και η photo δύσκολη

τσέκαρε ότι το νήμα feed-αρεται ανεμπόδιστα και δεν σκαλώνει-σταματάει έστω και για κλάσματα του δευτερολέπτου

μετά κοιτάς τις ρυθμίσεις στον slicer σου .

είτε λάθος μέγεθος νήματος στον slicer , είτε έχεις πειράξει το extrusion multiplier και απο 100% το έχεις χαμηλότερα ;)

Τελικά αυτή ήταν η αιτία. Αν θυμάστε είχα κάνει λόγω πιο πάνω και για έναν θόρυβο περίεργο καθώς έπαιρνε το νήμα κάτι σαν να σκάλωνε, ξεμοντάροντας την κεφαλή  συνειδητοποίησα πως το παξιμάδι του μπλοκ που συγκρατεί την μύτη και την αντίσταση ήταν ξελασκαρισμένο απ την προηγούμενη φορά που ξεμπλόκαρα το νήμα. Ξανά μοντάροντας το η εκτύπωση επανήλθε στα κανονικά της για την εποχή επίπεδα :D

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

μετα απο κιλα εκτυπωσεις.....αποτομα δεν ολοκληρωνει τις εκτυπωσεις (σταματαει να βγαζει υλικο) αλλα ολοκληρωνει την εκτυπωση θεωρητικα 

αιωνια η μνημη αυτου

τι extruder παιρνουμε τωρα ???/

Επεξ/σία από kostasbm
Δημοσ.

Χτες αργά το βράδυ ολοκλήρωσα τις εκτυπώσεις του x και y tensioner. Αύριο θα τους εγκαταστήσω και θεωρητικά θα λάβω καλύτερα αποτελέσματα εκτύπωσης. 

Στα σημεία που θα ασκήσουν πίεση οι βίδες πάνω στο frame έχετε τοποθετήσει κάποιο υλικό για να μην αφήσουν σημάδια στο ακρυλικό και ενδεχομένως για να μη προκαλέσουν και ρωγμή;

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, stefstefan είπε

Χτες αργά το βράδυ ολοκλήρωσα τις εκτυπώσεις του x και y tensioner. Αύριο θα τους εγκαταστήσω και θεωρητικά θα λάβω καλύτερα αποτελέσματα εκτύπωσης. 

Στα σημεία που θα ασκήσουν πίεση οι βίδες πάνω στο frame έχετε τοποθετήσει κάποιο υλικό για να μην αφήσουν σημάδια στο ακρυλικό και ενδεχομένως για να μη προκαλέσουν και ρωγμή;

Αν έχεις τον anet θα έλεγα πως πρέπει να τυπώσεις μπροστινό και πίσω brace γιατί με το tensioning του Υ το ακρυλικό λυγίζει επικίνδυνα και κινδυνεύει να σπάσει. 

Δημοσ.

Καλημέρα 

Έφτιαξα χθες και εγώ την ταραντούλα μου , αλλά έχω κάποιες απορίες.

Καταρχήν τα belt πόσο τεντωμένα πρέπει να είναι? Εννοώ πως θα κατάλαβα αν τα έχω πολύ τεντωμένα?

Επίσης πιο πρόγραμμα προτείνεται? Cura? Διάβασα πιο πίσω ότι Κάνει εκτύπωση και από usb .

Επίσης το bed δεν έρχεται τελείως μπροστά πρέπει να ρυθμίσω κάτι?

Έκανα μια δοκιμαστική εκτύπωση 

Οποιαδήποτε βοήθεια ευπρόσδεκτη.

υ.γ πρέπει να βιάστηκα να το βγάλω και πατήθηκε μάλλον στη μέση δεξιά και αριστερά.

IMG_20180107_031751~2.jpg

IMG_20180107_031758~2.jpg

IMG_20180107_031812~2.jpg

Δημοσ.
1 ώρα πριν, shadowmann είπε

Καλημέρα 

Έφτιαξα χθες και εγώ την ταραντούλα μου , αλλά έχω κάποιες απορίες.

Καταρχήν τα belt πόσο τεντωμένα πρέπει να είναι? Εννοώ πως θα κατάλαβα αν τα έχω πολύ τεντωμένα?

Επίσης πιο πρόγραμμα προτείνεται? Cura? Διάβασα πιο πίσω ότι Κάνει εκτύπωση και από usb .

Επίσης το bed δεν έρχεται τελείως μπροστά πρέπει να ρυθμίσω κάτι?

Έκανα μια δοκιμαστική εκτύπωση 

Οποιαδήποτε βοήθεια ευπρόσδεκτη.

υ.γ πρέπει να βιάστηκα να το βγάλω και πατήθηκε μάλλον στη μέση δεξιά και αριστερά.

IMG_20180107_031751~2.jpg

IMG_20180107_031758~2.jpg

IMG_20180107_031812~2.jpg

Μια χαρά δείχνει , ringing μόνο έχεις , που μπορείς να το μετριάσεις με τον να μην έχεις τόσο σφιχτά τα belts ή αλλάζοντας τις ρυθμίσεις του acceleration 

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, tsakfot είπε

Μια χαρά δείχνει , ringing μόνο έχεις , που μπορείς να το μετριάσεις με τον να μην έχεις τόσο σφιχτά τα belts ή αλλάζοντας τις ρυθμίσεις του acceleration 

Είναι καλύτερα να χαλαρώσω τα belts η να αλλάξω το acceleration ? Θα έχουν φθορά αν είναι πολύ σφιχτά?

όταν λέμε ringing είναι αυτό που φαίνεται στο X που είναι σαν να έχει ένα πιο αχνό X δεξιά ?

Θα ήταν καλό να αλλάξω Firmware στον εκτυπωτή ?

τι upgrades προτείνεται να ξεκινήσω να φτιάχνω ?

Ευχαριστώ πολυ

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, shadowmann είπε

Είναι καλύτερα να χαλαρώσω τα belts η να αλλάξω το acceleration ? Θα έχουν φθορά αν είναι πολύ σφιχτά?

όταν λέμε ringing είναι αυτό που φαίνεται στο X που είναι σαν να έχει ένα πιο αχνό X δεξιά ?

Θα ήταν καλό να αλλάξω Firmware στον εκτυπωτή ?

τι upgrades προτείνεται να ξεκινήσω να φτιάχνω ?

Ευχαριστώ πολυ

Το σωστό είναι να είναι σφιχτά τα belts αλλά όχι τερματισμένα .

Προκαλείς πρόωρη φθορά στα belts και το μόνο που κερδίζεις είναι αυξημένο ringing.

Εγώ δεν θα ασχολιόμουν πάντως με το ringing, καθώς σαν θέμα το θεωρώ minor.

Αν δουλεύει και είσαι ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα, μην πειράξεις κάτι. Ούτε firmware - acceleration . Τίποτα.

Ξεκίνα να απολαμβάνεις αυτο που αγόρασες!

Το πιό σημαντικό upgrade για εμένα είναι το Octoprint. Δεν ξέρω αν το υποστηρίζει ο Tarantula. Ψαξε για κανένα raspberry

Δημοσ.
33 λεπτά πριν, tsakfot είπε

Το σωστό είναι να είναι σφιχτά τα belts αλλά όχι τερματισμένα .

Προκαλείς πρόωρη φθορά στα belts και το μόνο που κερδίζεις είναι αυξημένο ringing.

Εγώ δεν θα ασχολιόμουν πάντως με το ringing, καθώς σαν θέμα το θεωρώ minor.

Αν δουλεύει και είσαι ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα, μην πειράξεις κάτι. Ούτε firmware - acceleration . Τίποτα.

Ξεκίνα να απολαμβάνεις αυτο που αγόρασες!

Το πιό σημαντικό upgrade για εμένα είναι το Octoprint. Δεν ξέρω αν το υποστηρίζει ο Tarantula. Ψαξε για κανένα raspberry

ok ευχαριστώ πολύ ,έχω πολύ δρόμο ακόμα! απλά νομίζω ότι τα παρα έχω σφιγμένα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...