Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ.

Με το nozzle του anet   μπορείς να ανεβάσεις το layer height έως 0,3-0,32 το infill είναι καθαρά για το πόσο δυνατο/ανθεκτικό θα είναι το αντικείμενο

• Απαντ. 7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Inuyasha είπε

Με το nozzle του anet   μπορείς να ανεβάσεις το layer height έως 0,3-0,32 το infill είναι καθαρά για το πόσο δυνατο/ανθεκτικό θα είναι το αντικείμενο

Ωραία κατάλαβα. Το flow, ανεβάζοντας το layer height το πειράζω καθόλου;

• Moderators
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, stefstefan είπε

Ωραία κατάλαβα. Το flow, ανεβάζοντας το layer height το πειράζω καθόλου;

Κανονικά όχι, όλα αυτά θέλουν δοκιμές πάντως

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πρωτη εκτυπωση.Πως το βλεπετε?

Σιγουρα το leveling μου δεν ηταν καλο καθως φαινεται οτι σα να πλυμμηρισε στο πρωτο layer.

Περιεργο μιας και το εκανα οπως διαβασα.Το χαρτι να περναει με λιγη αντισταση.

Επισης πως μπορω να κανω το πριντερ να καταλαβει το μηκος του bed?

Εχω το μικρο και μου φαινεται ειναι ρυθμισμενο για το μεγαλο και μετα το τελος ερχεται μπροστα και βρισκει.

Επισης καμια συμβουλη για το πως να το ξεκολλησω?Εβαλα δυναμη το εκανα λιγο με σπατουλα αλλα φοβηθηκα μη τραυματισω την επιφανεια.Το εβαλα και ζεσταθηκε και στους 50 βαθμους αλλα και παλι τιποτα.

IMG_20180105_183849.jpg

IMG_20180105_191655.jpg

Επισης μιας και η δουλεια του κυβου ειναι να δεις αν ειναι οκ οι διαστασεις,μετρησα πλατος και μηκος και ειναι 20.26Χ20.08.

Το σχεδιο ειναι 20Χ20.

Καλα ειναι η θελει ρυθμιση?

Υψος αφου δε το ξεκολλησα δε μπορεσα να μετρησω :P

YΓ.Για το κυβο εκτυπωσα με θερμοκρασιες 210/60 και height 0.1,infill 20%.

Επεξ/σία από Dantε
  • Moderators
Δημοσ.

Δοκίμασε λίγο να παίξεις με το flow rate για τόσο μικρές διαφορές δεν αξίζει να μπλέξεις με τα steps

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το layer height μου έκανε ακριβώς την δουλειά που ήθελα. Κάνα δυο αποτυχημένες εκτυπώσεις λόγω κακού leveling αλλά μετά έστρωσαν τα πράματα. Θυμήθηκα που ο Inuyasha είχε αναφέρει πως χρησιμοποιεί απόδειξη και το ίδιο έπραξα κι εγώ.

Ερώτηση, αφού ξεκινήσει η εκτύπωση και μετά τις πρώτες 10αριά στρώσεις, είναι απαραίτητο η θερμαινόμενη πλάκα να παραμένει στους 60 βαθμούς; Αν όχι, τι επιλογές υπάρχουν; 

Επεξ/σία από stefstefan
  • Moderators
Δημοσ.
1 ώρα πριν, stefstefan είπε

Το layer height μου έκανε ακριβώς την δουλειά που ήθελα. Κάνα δυο αποτυχημένες εκτυπώσεις λόγω κακού leveling αλλά μετά έστρωσαν τα πράματα. Θυμήθηκα που ο Inuyasha είχε αναφέρει πως χρησιμοποιεί απόδειξη και το ίδιο έπραξα κι εγώ.

Ερώτηση, αφού ξεκινήσει η εκτύπωση και μετά τις πρώτες 10αριά στρώσεις, είναι απαραίτητο η θερμαινόμενη πλάκα να παραμένει στους 60 βαθμούς; Αν όχι, τι επιλογές υπάρχουν; 

Aν κλεισεις το bed πολυ πιθανο να εχεις warping , δηλάδη να ξεκολλανε οι ακρες οποτε πρακτικα σου χαλαει την εκτυπωση

Δημοσ.
4 ώρες πριν, Dantε είπε

Πρωτη εκτυπωση.Πως το βλεπετε?

Σιγουρα το leveling μου δεν ηταν καλο καθως φαινεται οτι σα να πλυμμηρισε στο πρωτο layer.

Περιεργο μιας και το εκανα οπως διαβασα.Το χαρτι να περναει με λιγη αντισταση.

Επισης πως μπορω να κανω το πριντερ να καταλαβει το μηκος του bed?

Εχω το μικρο και μου φαινεται ειναι ρυθμισμενο για το μεγαλο και μετα το τελος ερχεται μπροστα και βρισκει.

Επισης καμια συμβουλη για το πως να το ξεκολλησω?Εβαλα δυναμη το εκανα λιγο με σπατουλα αλλα φοβηθηκα μη τραυματισω την επιφανεια.Το εβαλα και ζεσταθηκε και στους 50 βαθμους αλλα και παλι τιποτα.

IMG_20180105_183849.jpg

IMG_20180105_191655.jpg

Επισης μιας και η δουλεια του κυβου ειναι να δεις αν ειναι οκ οι διαστασεις,μετρησα πλατος και μηκος και ειναι 20.26Χ20.08.

Το σχεδιο ειναι 20Χ20.

Καλα ειναι η θελει ρυθμιση?

Υψος αφου δε το ξεκολλησα δε μπορεσα να μετρησω :P

YΓ.Για το κυβο εκτυπωσα με θερμοκρασιες 210/60 και height 0.1,infill 20%.

elephant foot έχει ο κύβος, τουτέστιν το leveling σου είναι "σφιχτό"¨, δλδ. πρέπει να δώσεις περιθώριο στο nozzle στα πρώτα layers.

αναφορικά με το ξεκόλλημα, δοκίμασε με μπλέ ταινία. δεν χαλάς το τραπέζι, και ξεκολλάει αρκετά πιο εύκολα.

δοκίμασε τις επώνυμες μπλέ ταινίες (tesa - 3M), καθώς με τις φτηνιάρικες, δεν κολλάει καλά

Δημοσ.

Υπάρχει τρόπος εκτύπωσης μέσω USB σύνδεσης;  Έχω την 3.1 έκδοση Cura και δεν βρίσκω κάτι σχετικό, τα ίδια και σε αναζήτηση στο google που έκανα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, stefstefan είπε

Υπάρχει τρόπος εκτύπωσης μέσω USB σύνδεσης;  Έχω την 3.1 έκδοση Cura και δεν βρίσκω κάτι σχετικό, τα ίδια και σε αναζήτηση στο google που έκανα.

Ναι.Εμενα στο cura οταν τον εχω συνδεδεμενο μου βγαζει print via usb.

Μονο το cura εχω βαλει μαζι με κατι αλλες επιλογες που εχει,τιποτα αλλο και τον αναγνωρισε απευθειας.

Διαβασα σε ενα αρθρο να βαλω τα accel 800 και τα jerk settings(εκτος του Ζ) στο 8.

Να τα ακολουθησω?

Επισης ποια ρυθμιση ειναι για να του πω οτι το bed ειναι 20εκ?

Το Axmax,Aymax κτλ?

Επεξ/σία από Dantε
Δημοσ.
16 ώρες πριν, tsakfot είπε

δοκίμασε τις επώνυμες μπλέ ταινίες (tesa - 3M), καθώς με τις φτηνιάρικες, δεν κολλάει καλά

Τετοια εννοεις?

http://www.kafkas.gr/proionta/ilektrologiko-yliko/ylika-syndesis-stirixis/ylika-monosis-sygkollisis/ylika-monosis/monotikes-tainies/3ma-2-tainia-pvc-monotiki-19mmx0-15mm-20m-ble-186855_186855/?affid=4&skuId=186887

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Dantε είπε

Ναι απλά βρες την πιο πλατιά που μπορείς.

Εγώ απο αυτή είμαι απόλυτα ευχαριστημένος!

• Like 1
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, tsakfot είπε

Ναι απλά βρες την πιο πλατιά που μπορείς.

Εγώ απο αυτή είμαι απόλυτα ευχαριστημένος!

Υποθετω πρεπει να το κανω level με τη ταινια πανω μετα ε?

Δημοσ.

εγω παντως εχω βαλει τζαμι πανω στο bed και εχει σουπερ αποτελεσματα, ολες οι εκτυπωσεις κολλανε μια χαρα, το μονο που θελει ειναι πριν απο καθε εκτυπωση ενα καλο καθαρισμα με αζαξ

• Like 1
Δημοσ.

Τον κυβο καταφερα παντως και τον ξεκολλησα με σπατουλα.

Το θεμα ειναι οτι εμεινε μια λεπτη στρωση κολλημενη και δε φευγει με τιποτα.Το εκανα με σπατουλα,ζεστανα το bed στους 100 βαθμους και ξαναδοκιμασα,κατι πηγε να γινει αλλα παλι τιποτα.

Τωρα τι?Παει ακλαφτο το bed?αναγκαστικα γυαλι απο πανω?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...