Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
6 ώρες πριν, Dantε είπε

Συναρμολογησα και εγω εναν tevo tarantula.

Μια ερωτηση προς το παρον.

Στα ροδακια ,τα ρυθμισα ωστε να μην εχει τσογο αλλα καποια ροδακια πατανε μονο απο τη μια πλευρα και οχι και τις 2 πανω στη ραγα.Ειναι αυτα που εχουν μια εκκεντρη βιδα για να τη γυρνας και να ρυθμιζεις και αυτη δεν ειναι καθετη .

Υπαρχει προβλημα με αυτο?Να τα ξαναρυθμισω?

Δεν εχει τζογους πουθενα παντως.

Αν χρησιμοποιήσεις τις ροδέλες που δίνει η Tevo υπάρχει μία μικρή διαφορά στο ύψος. Προτίμησε να χρησιμοποιήσεις απλές ροδέλες Φ5 πάχους 1mm.

Δες εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=RuFu0nUB0vM

• Απαντ. 7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Moderators
Δημοσ.
9 ώρες πριν, Dantε είπε

Επισης μενα στο πακετο ειχε και τον titan extruder.

Εγω εβαλα τον μαμα γιατι στα βιντεο που εβλεπα,αυτον εβαζε.Μεχρι κεινη τη στιγμη δε το χα παρει χαμπαρι οτι ειχα και τον αλλον.

Τι κερδιζω απο τον titan?Να μπω στο κοπο να τον αλλαξω?

Θεωρητικά είναι καλύτερος μεγαλύτερη ακρίβεια αλλά οι κινέζικοι κλώνοι έχουν αρκετά θεματακια, αν έχεις καλές εκτυπώσεις με τον απλό μείνε εκεί, και όποτε έχεις χρόνο κάνε δοκιμές με τον titan

9 ώρες πριν, Dantε είπε

Επισης μενα στο πακετο ειχε και τον titan extruder.

Εγω εβαλα τον μαμα γιατι στα βιντεο που εβλεπα,αυτον εβαζε.Μεχρι κεινη τη στιγμη δε το χα παρει χαμπαρι οτι ειχα και τον αλλον.

Τι κερδιζω απο τον titan?Να μπω στο κοπο να τον αλλαξω?

Θεωρητικά είναι καλύτερος μεγαλύτερη ακρίβεια αλλά οι κινέζικοι κλώνοι έχουν αρκετά θεματακια, αν έχεις καλές εκτυπώσεις με τον απλό μείνε εκεί, και όποτε έχεις χρόνο κάνε δοκιμές με τον titan

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, stefstefan είπε

Πάτησα reset και όλα οκ τώρα προφανώς είχε φάει κάποιο κόλλημα. Παραθέτω φώτο και θέλω μια βοήθεια σχετικά με τις ιδανικές ρυθμίσεις αφού το αποτέλεσμα σε αυτήν δεν είναι το επιθυμητό. Τι λάθη έχω κάνει;

εγω θα πονταρα ή στο οτι δεν εχεις καλο bed leveling, πιθανων εισαι λιγο πιο ψηλα απ οτι πρεπει ή δεν εχεις βαλει την σωστη διαμετρο filament στο cura

Επεξ/σία από Anaisthitos
  • Moderators
Δημοσ.

Ότι σκάλωσε δεν έχει θέμα με το leveling,, ακόμα και λάθος διάμετρο στο νήμα να βάλεις εκτυπώνει απλά βγαίνει χάλια η εκτύπωση

Δημοσ.
37 λεπτά πριν, Anaisthitos είπε

εγω θα πονταρα ή στο οτι δεν εχεις καλο bed leveling, πιθανων εισαι λιγο πιο ψηλα απ οτι πρεπει ή δεν εχεις βαλει την σωστη διαμετρο filament στο cura

Διορθώνοντας το leveling και διάμετρο κατάφερα και πραγματοποίησα νομίζω τέλεια εκτύπωση.

Υπάρχει παιδια κάποια ρύθμιση η οποία κατά την ολοκλήρωση της εκτύπωσης να φέρνει το bed μπροστά και την κεφαλή εκτύπωσης στην αρχική της θέση;

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, stefstefan είπε

Υπάρχει παιδια κάποια ρύθμιση η οποία κατά την ολοκλήρωση της εκτύπωσης να φέρνει το bed μπροστά και την κεφαλή εκτύπωσης στην αρχική της θέση;

πας settings> printers> manage printers> machine settings και συμπληρωσε στο end gcode G1 Y190 F9000

για να καταλαβεις εμενα τελειωνει το end gcode ετσι:

G1 Y190 F9000 ;use this line if you want the bed to move to the front. delete if not.

M84 ;steppers off

M104 S0

48 λεπτά πριν, Inuyasha είπε

Ότι σκάλωσε δεν έχει θέμα με το leveling,, ακόμα και λάθος διάμετρο στο νήμα να βάλεις εκτυπώνει απλά βγαίνει χάλια η εκτύπωση

νομιζειιιιιιιιιιιιςςς :P :D

Δημοσ.
9 ώρες πριν, astakos21 είπε

Χωρίς να είμαι σίγουρος, μου είπαν ότι ο Titan επειδή η οδήγηση του fillament γίνέται με γρανάζια σπρώχνει καλύτερα το fillament. 

Γραναζι εχει στο μοτερ και ο μαμα για να γυρναει το fillament.Τωρα εαν δεν εχω καποιο θεμα θα το αφησω ετσι για να μην το ξαναξυλωνω.

4 ώρες πριν, CoinUp είπε

Αν χρησιμοποιήσεις τις ροδέλες που δίνει η Tevo υπάρχει μία μικρή διαφορά στο ύψος. Προτίμησε να χρησιμοποιήσεις απλές ροδέλες Φ5 πάχους 1mm.

Δες εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=RuFu0nUB0vM

Επειδη το κοιταζα,διαφορα στο υψος δε μου πολυφανηκε να εχει.

Απλα επειδη ειναι εκκεντρη η βιδα ,σε καποιες θεσεις ειναι ετσι.

Ε και στο συγκεκριμενο τροχο,στη συγκεκριμενη θεση,για να μην εχει τζογους,καθεται ετσι.

Ισως προσπαθησω να το φερω λιγο,μιας και λεω να ξυλωσω μητρικη για να περασω τα καλωδια λιγο καλυτερα.

522.jpg.33ac51259235d176d555761b937a980f.jpg

Δημοσ.

Μάλλον δεν έχω καταλάβει που έχεις αυτή τη διαφορά. Τα έκκεντρα παξιμάδια τα χρησιμοποιείς για να φέρεις τα ροδάκια στη σωστή θέση ώστε να πατάνε ομοιόμορφα.

Δημοσ.

Δες αν ειναι παραλληλες οι δυο καθετες ραγες που πατανε τα ροδακια, μετρα με ενα χαρακα το πανω μερος και συγκρινε με το κατω

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, Anaisthitos είπε

πας settings> printers> manage printers> machine settings και συμπληρωσε στο end gcode G1 Y190 F9000

για να καταλαβεις εμενα τελειωνει το end gcode ετσι:

G1 Y190 F9000 ;use this line if you want the bed to move to the front. delete if not.

M84 ;steppers off

M104 S0

νομιζειιιιιιιιιιιιςςς :P :D

Πρόσθεσα την εντολή και αναμένω να τελειώσει η εκτύπωση για να δω αν προχωρήσει στη παραπάνω λειτουργία.

Επίσης να σας ρωτήσω και κάτι άλλο, για αντικείμενα μεγάλα και στα οποία δεν χρειάζεται υψηλή ανάλυση εκτύπωσης, δλδ να γίνεται χοντροδουλειά κατά κάποιο τρόπο, τι nozzle μπορώ να χρησιμοποιήσω; Αυτό που φοράει ο Anet το μανίσιο είναι στα 0.2μμ σωστά; μέχρι ποιας διατομής επιτρέπετε να βάλω μαξ και τι άλλο πρέπει να προσέξω να αγοράσω για μια τέτοια αλλαγή; Ο λόγος είπαμε είναι γιατί θέλω να προχωρήσω σε μεγάλα αντικείμενα στα οποία δεν απαιτείται λεπτομέρεια και υψηλή ανάλυση καθώς και φαντάζομαι πως έτσι εξοικονομώ περισσότερο χρόνο;

*edit: Προτείνετε μου eshop από Ελλάδα για να παραγγείλω τα nozzles, ούτως ή άλλως θα παραγγείλω και filament οπότε ας τα πάρω όλα από εδώ.

Επεξ/σία από stefstefan
Δημοσ.

O Anet έχει 0,4. Εγώ έχω τυπώσει για χοντρό δουλειές 0,3 και 0,34 άνετα. Έσω τυπώσει και 0,4 αλλά δεν στρώνει πολύ καλά. 

Δημοσ.

Απο default νομιζω φοραει 0.4, μπορεις να το τσεκαρεις το αναγραφει πανω στο nozzle, απο εκει και περα δοκιμασε να ανεβασεις και τις ταχυτητες εκτυπωσης ή/και να τυπωνεις με λιγοτερο infill

• Moderators
Δημοσ.

Ο anet φοράει nozzle 0,4μμ μπορεί να φτάσει έως 0.32 layer height

To μέγιστο layer height ειν περίπου το 75%του μεγέθους του nozzle

Όλα τα nozzle με Μ6 πάσο τεριαζουν

διαλέγεις ανάλογα, έχει από 0,2 έως 0,8

Έχει και μεγαλύτερες αλλά από 0,8 και επάνω θέλεις hotend τύπου e3d volcano, είτε μεγαλύτερης διατομής νήμα, γιατί αλλιώς δεν θα προλαβαίνει να λιώσει σωστά το νήμα

Όσο ανεβαίνεις σε μέγεθος μύτης είτε να ανεβάσεις θερμοκρασία είτε θα ρίξεις ταχύτητα

Δημοσ.

Άρα απ ότι αντιλαμβάνομαι αυτό που μπορώ να κάνω είναι να αυξήσω το layer height; Δλδ μεγαλύτερο πάχος σε κάθε στρώση; Οπότε για 1εκ πάχος αντικειμένου να κάνει λιγότερες και πιο παχιές στρώσεις, σωστά; Η αυτό απαιτεί μεγαλύτερο nozzle από τα 0,4μμ;

Οπότε θα πειράξω layer height, ταχύτητα και infill και βλέπουμε. Ευχαριστώ, θα επανέλθω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...